Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 6x07 - Bölcsességek könyve

2010. április 29. 16:00 - Tm

Susan a rendőrségig szalad azzal az ötlettel, hogy talán Katherine volt a fojtogató. A nyomozópáros szerint ez röhejes, egyébként is, hol az uborka már megint az ebédből? Így Susan kifejezetten örül, amikor a szomszéd asztalnál üldögélő nyomozónő önként jelentkezik az ügy átvételére. A baj csak az, hogy Lapera detektív egy megkeseredett aggszűz, aki ráadásul kifejezetten rühelli Susant, mert 1. az az istennek se bírja helyesen ejteni a Lapera nevet, 2. fel se ismerni a nyomozót, pedig osztálytársak voltak a gimiben, 3. ahol ráadásul maga Susan ragasztotta rá a nőre a gyűlöletes RéMszarvas gúnynevet, 3. ezen kívül harmadikban csak úgy poénból lenyúlta a pasiját.

Mire mindez Susannek is rémleni kezd az évkönyv segítségével, addigra Rémszarvas már rég meglátogatta Katherine, és úgy tűnik megalapította vele a Rühellem Susant Klubot. Susan egy kiutat lát: azonnal vissza kell paszíroznia az ügyet a gyomorfókuszált nyomozópároshoz. Sajnos se a pasiknak szánt piknikes kosár, se az átadásakor épp felbukkanó Rémszarvasnak szánt bocsánatkérés nem segít már. Katherine alibije sziklszilárd, a RüSuK alakulógyűlés melléktermékeként viszont Rém megtudta, hogy Susan nemcsak meglőtte riválisát, de ezt jól el is titkolta a hatóságok elől. És ez bűűűűűűn! Úgyhogy Lapera nyomozó leplezetlen kárörömmel őrizetbe veszi Susant.

Egy gyors Nick-Julie-flashbackben értesülünk az affér kezdetéről - bár azon  kívül, hogy a védjegyének számító mellprém alatt Nick félkockahasat visel, csak egy fontos infó van benne: a csaj dobta anno Aput a terhességpara miatt. Apu viszont most, hogy Julie mégse fojtódott meg, elérkezettnek látja az időt a viszony folytatására. Az orditozós megbeszélést Lynette érkezése szakítja félbe, így megint ő lesz az, akire a kiscsaj rátestálja a Nagy Ki Volt A Szeretőm Titok megfejtését. Nem akarom hallani...zzzzzz... nem akarom tudni... ááááááá! - sikít Lynette, de már késő. Megint vacillálhat azon, hogy ő most inkább Susan barátnője vagy Julie bizalmasa akar-e lenni inkább.

Végül Julie-ra szavaz, de nem bírja tétlenül nézni az ügy alakulását, inkább meglátogatja Nicket. A pasi egészen kivetkőzik magából, visszafenyegeti Lynette-et, aki azzal a szent meggyőződéssel tántorog haza, hogy tuti Nick fojtotta meg Julie-t. Gyanúját megosztja Tommal, így hamarosan együtt próbálják rávenni a kiscsajt, hogy akár vége van, akár nem a viszonynak, be kell számolnia a rendőröknek róla. Julie makacsul tartja, hogy Nick nem lehetett, így végül a Scavo őrangyalszolgálat vonul be az őrsre. A Katherine-es témára immunis nyomozók fantáziáját ez a sztori már megmozgatja, és újra ki akarják hallgatni Nicket. Angie annak ellenére alibit hazudik a férjének, hogy - mint kiderül - hetek óta tud a Julie-ügyről. De férjeura a kis botlásért azért az egyszeri megbocsátás mellé egy remek jobbegyenest is kap.

A jószomszédi szocializálás jegyében Hodge-ék ezúttal Bolenékhez mennek enni. Bree - persze úrinősen csak magában és Orsonnak - utálkozik a dolgon, mert az alapján, hogy Angie legutóbb pl. lazán rákérdezett, hogy menstruál-e még, hát, nem sok jóra számít. A hangulat a két család nem túl kompatibilis stílusának megfelelően kicsit feszült, azt viszont még Bree is elismeri, hogy Angie Bombelli-nagyi receptjei alapján készül főztje valami egészen elképesztő. Akkor ugye mehet Katherine helyére dolgozni hozzád? - tér a lényegre Nick. Orson majdnem rábólint, Bree pánikszerűen, bár udvariasan nemet mond, de Nick csak nyomatja tovább a témát. Angie leugatja, mire helyes kis olaszos orditozós filing kerekedik - és még visszavan 3 fogás, a feszengő Hodge-ék bánatára.

Bree-nél másnap egy maffiózó-szerű ügyfél jelentkezik azzal, hogy 500 fős partit akar a bronxi rokonságának. Nagy bizniiiisz! Csak van egy kis bibi: a flancos foie grass mousse meg coq au vin helyett olyan kaját akar, aminek ki tudja mondani a nevét. Bree először behazudik magának néhány olasz őst, majd átugrik Angie-hez, és egy szívszorító sztorival kikunyerálja tőle Bombelli-nagyi titkos receptjeit. A jólelkű Angie adja is, egy feltétellel: ez egy egyszeri, kivételes alkalom, csak a megégettarcú jóbarát kedvéért. Aham - veti oda Bree, és már iszkol is el a zsákmánnyal.

Később Angie átugrik egy kis barátkozós sütivel, és ledöbbenve látja, hogy Bree a Bombelli-kaják ipari mennyiségű előállításán serénykedik épp. Néhány - többek közt a kétszínű, leereszkedő ribanc kifejezést is tartalmazó - keresetlen mondatban összegzi a véleményét, majd mérgesen távozik a receptjeivel együtt. Bree sík ideg, mert az a kurvagnocci az istennek se akar sikerülni. Szegény Orson épp ekkor fut be egy űberkedves ajándékkal, Karl-nagyi brossának hasonmásával. A várt köszi vagy ilyesmi helyett a zaklatott Bree leordítja a fejét, majd kizavarja a konyhából.

Bree végül rájön, hogy Angie az egyetlen esélye az olasz parti megmentésére, így átvonszolja magát hozzá, és megalázkodik. Angie mielőtt kegyesen megbocsátana, és bevállalná a kuktáskodást a tekintetesasszonynál tudni akarja, hogy ugyan miért utálja már ennyire. Bree finomkodva körülírja, hogy mert elképesztően harsány és kiakasztóan közönséges vagy bazmeg, de bónuszként azért hozzácsapja, hogy nekem viszon szar a házasságom. Persze, - röhög Angie - én meg Elizabeth Post unokája vagyok, de aztán Bree komoly képét látva megállapítja, hogy igazán remekül titkolják. Erről beszélek! Így illik, Nnem tartozik senkire! Te meg, banyek képtelen vagy bármit magadban tartani! Angie ekkor röhög másodszor nagyon jót a beszélgetés során, és ezúttal mi is mélyen egytértünk vele.

Soliséknál folytatódik Juanita házi oktatása a könyvföldözvagdosós-ordibálós reformmódszerrel. Amikor Gaby a kiscsaj játébabájának feldarabolásán próbálja szemlélteti a törteket, Carlos belátja, hogy neje nem bírja idegekkel a háztartás mellett a tanítást is, ezért engedélyezi - egy takarítónő fevételét. Gabynak így is mákja van: Ivana a bukaresti egyetem egykori matematika doktora, és szívesen korrepetálja Juanitát. Az agyatlan Gabynak ebből persze nem következik, hogy cserébe viszont neki kéne toszogatnia a felmosórongyot meg a vödör, sőt, Carlos elől jól elhallgatja, hogy mitől tudja Juanita, hogy mennyi 1/3-ad meg 1/3-ad. Aztán meg csodálkozik, hogy a család feje villámngyorsan lecseréli a szerinte koszbarát Ivanát egy én ángolom nem lenni túl jó mexikóira.

A kétségbeesett Gaby kinyomozza Ivana új munkahelyét, és addig nyavalyog neki, míg a csaj hajlandó matekórát tartani Juanitának - ha Gaby felmossa helyette az idegen házat. Ivana visszaszivárog Solisékhoz, amire azért Carlos viszonylag hamar rájön. A botrány ezúttal elmarad, Carlos belátja, hogy Gaby nem az a tanítóalkat, a házimatek csak tönkrevágja a kapcsolatát a lányával, és megígéri, hogy találnak valami más megoldást. De nem szívem, a takarítónőt nem tarthatod meg. Brühöhühühü.

25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perzsmacska 2010.04.29. 20:25:36

Angie átolvasgathatná még egyszer a "Hogyan tartsuk meg a titkainkat?" könyvet, amiben a "csak az a hal akad horogra, aki kinyitja a száját" féle okos mondások vannak, mert tuti hogy külön figyelmeztetés van benne, hogy ne keveredjünk pletykás vénasszonyok közé.

Llew 2010.04.29. 20:54:44

Hol marad a heti fetrengős Tom-Lynette jelenet?

Alexa81 2010.04.30. 01:41:12

Utálom a TV2-őt!!!!!!
Született feleségeket akarok!!!! Május 5-e után is!!!!

Alexa81 2010.04.30. 01:41:47

Amúgy jó volt a hv... Kedvencem volt, amikor Gaby azon sírt, hogy nem marad bejárónője, Carlos meg simogatta a vállát :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.30. 12:18:13

@perzsmacska: Igen, nekem is az tűnt fel, hogy elvileg álnéven élnek ott, és közben a nagymamája éttermével dicsekszik...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.04.30. 13:42:13

Bree hogy lehetett ilyen idióta... Nekem első dolgom lett volna recepteket lemásolni, oszt jóvan.
Ennyire agyatlan birkát!

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.30. 15:31:24

@pöttöm anya: Azért mert ilyen lazán kezelte Angie a megcsalásos (ráadásul viszony) sztorit? Attól még lehetnek házasok, csak többminden tartja össze őket, mint amit megszoktuk általában a házasságoknál. És az a többminden valószínüleg sokkal erősebb, mint a kölcsönös szerelem, tisztelet, miegymás. Azt már tudjuk, hogy van másik (előző) nevük, aminek nem szabad kiderülnie. Főleg a rendőrök nem tudhatják meg. Hát persze, hogy inkább a gyors, egyszerű lerázást meg a csendes mérgelődést választja Angie. Valamitől fél, valami elől bújkál, ennek rendelnek alá mindent. Vagy legalábbis szeretnének.

farkasokkal tancolo 2010.04.30. 15:34:29

Namármost se nem Rénszarvas, se nem Jávorszarvas, hanem RéMszarvas.
RÉM. Szóvicc. Teccik érteni? :-)))

Azért ez a Bree is egy ritka hülyepicsa, csendesen megjegyzem.

Tm 2010.04.30. 15:40:22

@farkasokkal tancolo: hú, a Rémszarvas milyen jó! át is írtam, kösz h szóltatok.

perzsmacska 2010.04.30. 20:16:19

@Fedor: Igen, Angie a "Csak az a hal akad horogra, amelyik kinyitja a száját." mondást maga is alkalmazhatná.
Nekem az tűnt fel, amikor Breevel beszélgetett és B. valami olyasmit mondott neki, hogy te olyan őszinte és nyílt vagy, ami a szíveden az a szádon, akkor Angie elkezdett nevetgetni, hogy aha, azt hiszed, hogy nekem nincsenek titkaim, én jól tudom őket őrizni. Valami ilyesmi. Majd őt is le akarják itatni, mint Kathrint a 4. évadban az acitivyti partyn, hogy meséljen.

perzsmacska 2010.04.30. 20:34:51

@pöttöm anya: Nekem is eszembejutott ez (én testvéreknek tippeltem őket), de aztán láttam, hogy Nick Angie nyakát csókolgatta.

pöttöm anya 2010.05.03. 14:58:28

@lunanyuszi:
Soha nem érnek egymáshoz, nem csókolják meg egymást, ölelik, stb. Meg hogy igazán nem rázta meg a megcsalás, és igazából azért nyomta orrba, mert nem mondta el. Ezekből a jelekből gondolom.

Tm 2010.05.03. 15:07:32

@pöttöm anya: kb ket resszel ezelott volt h koran reggel a konyhaban olelgette, mikozben a danny gyerek mar sandan nezett ra.

Savafan 2010.05.06. 15:55:59

én fizetnék is ha valaki kinyírná az idegesítő Juanitát!!! akkora maflást adtam volna neki, amikor előadta a durcás, könyvdobálós jelenetét:((
nálam pár részig a scavo házaspár alkotott nagyot, de most ezt a titulust solisék visszavették:) nagyok jók voltak, ebben a részben!

Tm 2010.05.06. 19:06:17

bocs emberek, beteg vagyok, uh csak kesobb lesz meg a tegnapi resz.

Alexa81 2010.05.07. 03:35:52

Kedves Tm! Jobbulást kívánok Neked! Gyógyulj, meg aztán "hogyvoltozz", mert várjuk :)

eperlekvár 2010.05.07. 09:36:14

@Tm:
Van időd gyógyulni mert megint befagyasztják a sorozatot :(
És megint elfelejtem őszre, hogy hol maradt abba!!! Pedig ezek a részek annyira tetszenek!!

Alexa81 2010.05.07. 11:36:27

@eperlekvár: Ne izgulj, mert valószínűleg előtte úgyis végignézhetjük az évad eddig leadott részeinek az ismétlését, a tv2 ugyanis "szeretné" megtartani a nézőit...

Alexa81 2010.05.20. 16:05:21

@Tm: Szia :) Lesz hogyvolt? :)

Tm 2010.05.20. 18:00:52

@Alexa81: besurusodott az elet, az ido meg mar nem szorit, igy nehez ravenni magamat, de lesz, megigerem:)

Desperatefan14 2010.08.31. 02:23:32

Sajnálom hogy azóta sem került ki a 6x08... Pedig már lesz az új rész:(
süti beállítások módosítása