Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x07 - Egyszer, érzéssel

2010. április 28. 09:00 - leeann

Érdekesen kezdődik ez a rész. Úgy tudnám bevezetni, hogy a 80-as években vagyunk, és bemutatjuk a „Buffy hazavárja Lassie-t” című filmsorozatot. A házban és a boltban is elindul a reggel, mindenki boldog és üde, szól a zene és hamarosan túl is lépünk a napon, mert már este van, és Buffy a temetőben rója a köröket, majd egyszer csak ÉNEKELNI kezd. Buffy, a vámpírok réme, miközben harcol, elénekli, hogy élni akar. Nagyszerű, ennek igazán örülünk, de mi ez a nagy dalolászás, kérem? Buffy musical lett a sorozatból? Ha táncra is perdülnek, hívom Fred Astaire-t, hogy állítsa le vagy táncolja túl őket, vagy legyen valami.

Buffy másnap reggel beugrik a varázsboltba, ahol felteszi az eddigi legjobb kérdést: dalra fakadt valaki? A csapat minden tagja dalolgatott, sőt mindenki egy elfuserált musicalben érezte magát, és teljesen természetesnek tűnt nekik az éneklés. Giles azonnal utána akar nézni a fura jelenségnek. A csapat együtt kezd nyomozásba, ezért együtt kezdenek énekelni róla, kivéve Anyát, aki egy strófa erejéig rockosabbra veszi a figurát, szerinte ugyanis az ádáz nyulak tehetnek mindenről. Miután kiénekelte magát a csapat, Dawn robog be a boltba, aki a suliban a matekról énekelt, ami azt jelenti, hogy globális a probléma.

Miközben Giles próbál rájönni arra, hogy mi okozza az éneklést, Will és Tara úgy döntenek, hogy egy kis kizárólagos együttlétre van szükségük, amit egy kis énekléssel, mi mással fűszereznék meg. Azért egy Fred Astaire-klón is érkezik, és olyat steppel, hogy porrá sül. Egy démon nagyon örül a porrá sült embernek, ami csak egyet jelenthet, hogy tényleg démoni aktivitás idézi elő ezt az énekes-táncos összejövetelt. Közben Giles tovább töri az agyát azon, hogy mi lehet az oka a dáridónak. Neki is egyértelmű, hogy egy démon a felelős, de honnan jött és mit akar?

Amint lemegy a nap, Buffy megjelenik Spikenál, aki szintén látott érdekes dolgokat az elmúlt két napban. Már énekelt Tara Willow-val, Anya Xanderrel, most azt hiszem, Buffy és a vámpír jöhet. Spike egyelőre azt hiszi, hogy immunis maradt a dalolásra, de lassacskán amúgy is éneklősre issza magát, úgyhogy még lehet érdekes látvány, ahogy egy angol vámpír ropja a sírkövek között. Buffynak csak információ kell a szőkétől, aki annyira megsértődik, hogy énekelni kezd. Azt hiszem, az immunitás kérdése megválaszolásra került. No, hallgassuk akkor véres William-et.

Miközben Spike énekel Buffynak, Tara elmondja Dawnnak, hogy már körvonalazódik a démon kiléte. Úgy tűnik, valaki megidézte a tánc urát, aki addig énekelteti és táncoltatja - persze pusztán önmaga szórakoztatásaként - az embereket, amíg bele nem halnak. Közben Dawn elmondja Tarának, hogy ő sokkal jobban szereti őket, amikor nem veszekszenek, és most jön a meglepi: Tara nem emlékszik ilyesmire. Bár a felejtés virága, amit párja párnája alatt talált, intő jel lehetett volna, de mivel semmire nem emlékezett, nem tartotta varázslatnak. De bizony, az volt, és Tara most rájött a turpisságra, ami újabb veszekedéshez vezethet.

Tara elmegy a varázsboltba, hogy utána nézzen Will felejtős varázslatának, persze erre az időre egyedül hagyja Dawnt, aminek az lett a vége, hogy alighogy elkezdene énekelni a tini, máris elrabolja őt pár álarcos egyén. Dawn egy biliárdasztalon ébred, és amikor lependerül róla, kiderül, hogy a táncos démonnál van, aki szintén énekel és táncol, akárcsak az áldozatai, csak ő nem hal bele. Most épp Dawnt próbálja rávenni, hogy táncikáljon vele, de egyelőre még csak a démonjai ropják vele. Hamarosan Dawn is rázza egy kicsit a démonnal, aki közel sem olyan helyes táncos figura, mint amilyennek most tűnik.

A démon elénekli, hogy Dawn idézte őt meg az egyik lopott cuccal, Dawnt pedig vallatni sem kell arról, hogy ki a nővére. A démon nem hagyhatja ki ezt a ziccert, és elküldi a démonjait a vadászért, hátha rá tudja venni, hogy halálra táncolja magát. Közben a varázsboltban különböző okból ugyan, de arról énekel Tara és Giles is, hogy el kell menniük. Tara azért akar elmenni, mert rájött Will bűvöletére, és nem tetszik neki a varázsalany státusz, Giles pedig azért, mert Buffy addig nem tanul meg felelősséget vállalni, amíg ő itt van, és minden kényesebb problémát rá testálhat.

Közben Spike megfogja az egyik táncos démont, aki elmondja, hogy a vadász húga milyen bajba keverte magát. Giles megállítja a csapatot és közli, hogy Buffynak most egyedül kell mennie, amit Spike nem szeretne hagyni, de Buffy elküldi a fenébe a vámírt, majd éneklésre fel, és irány a démonlak, ahol a hugica raboskodik. Persze a csapat is elindul, hisz hogy hagyhatnák ki a musicalek végén szokásos „mindenki együtt ropja és énekel” részt. Buffy megérkezik, énekel és táncol, majd a csapat is befut, akik a dalból tudják meg, hogy honnan hozták vissza a vadászt.

Miközben többeknél eltörik a mécses, kiderül, hogy nem Dawn idézte meg a fickót, hanem Xander, és mivel őt nem akarja magával vinni a démon, és Spike pedig megmenti a vadászt a lángra gyulladástól, a démon elmegy magától. A vége dal azért még elkezdődik, de ezen Spike és Buffy már nem vesz részt, mert éppen más elfoglaltságot találnak maguknak. Igen, mindenki jól látja, csókolóznak, úgyhogy a lángra gyúlás mégis csak megtörtént, akármerről nézzük is a dolgot. Ismét egy vámpír, de már ki számolja, valamint a munkatársi kapcsolatok úgysem hosszú életűek, de meglátjuk.

Címkék: buffy
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.04.28. 09:10:29

Ó, köszönöm a hogyvoltot, olyan jól visszahozta az emlékeket! :D
Nagyon korrektül elkészített rész volt, amennyire még fel tudom idézni, és tulajdonképpen mindenki egész jól énekelt, ahhoz képest, hogy nem énekesek (már ha ők énekeltek, bár valószínűleg jól kikavarták őket. Buffy és Spike párosát pedig igazán szerettem, szóval várom a következőket.

brown_h 2010.04.28. 12:55:06

@Is: ők énekeltek
És nem is kellett nagyon "kikavarni" őket, mert Tony Head és James Marsters (Giles, Spike) gyakorlott énekesek, Marstersnek zenekara is van. A musical epizódnak is eleve az volt a kiindulópontja, hogy rendszeresen összegyűltek Whedon házában gitározni, énekelni.
Amber Benson (Tara) is ragyogó énekes, Ally Hannigan (Willow) viszont egy fél soron kívül nem volt hajlandó mást énekelni, annyira nem tud énekelni saját maga szerint.:)

Is 2010.04.29. 11:00:54

Á, köszönöm az infót. Marstersről rémlik, hogy olvastam, a többiekről nem tudtam biztosra.

KiWiSaGe 2010.04.30. 15:24:42

Giles már korábban is énekelt a sorozat folyamán.

Willow meg tényleg nem nagyon tud HYMYM 100 episodjában is csak fél sort énekelt vagy inkább mondott
süti beállítások módosítása