Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x04 - The Substitute

2010. április 27. 11:43 - sixx

Kertvárosi utca, ember érkezik mikorbusszal, Lokkbácsi az, aki éppen hazafelé tart , és meggyűlik a baja a gépkocsiból való kiszállással - az AlterLostban sem minden fenékig tejfel. Egy kicsit idegeskedik tehetetlen dühében - a lift nem ereszti le a földig - aztán a szokásos dühroham után addig vergődik, míg a fűben nem végzi. És lespriccolja az öntözőrendszer, nettó szopás. A csaja jön segíteni, Peggy Bundy, aki 57 évesen is jobban néz ki, mint nem egy húszas éveiben járó kiélt plázacica ahogy a Dokkból kilépve telibe hányja a taxist. Lokkbácsi fürdik, a csaja meg az esküvőt szervezi, mert ebben a valóságban ők ketten összeházasodnak, sőt, Helen egy megjegyzéséből kiderül, hogy Lokkbácsi az apjával is jóban van. AlterLost = ígéret földje? Lokkbácsi kamuzik a jövendőbelinek az ausztrál túráról, és beszélgetnek egy kicsit Dzsekkről, akinek a névjegyét Helen megleli.

Ugrunk a szigetre, ahol ÁlLokkbácsi füst formájában halad, valóban gyorsabbnak tűnik, mint a séta. A cél egy erdei tisztás, ahol machetére talál, és visszaalakul ÁlLokkbácsivá. És nézzed már, a véresre vert, és legutóbb még a vállán cipelt Alpert is előkerül, egy zsákból, amiben a fák közé húzta fel ez a különös humorérzékkel megáldott lény. Alpert be van szarva, ÁlLokkbácsi meg beszélgetni akar vele. Hogy miről, nem tudjuk meg, mert Lokkbácsira ugrunk, ahogy bemegy a munkahelyére, a dobozgyárba, ahol a főnöke egy akkora seggfej, mint hat másik, és miután kiderül, hogy Lokkbácsi hazudott az ausztrál túráról a melóhelyen is, kirúgja a picsába. Csak nem az ígéret földje ez.

Vissza a szigetre, ahol a leamortizált Alpert és a füstember tárgyalnak. Kiderül. hogy Lokkbácsi, mármint a gyári, egy ún. Jelölt volt, de hogy mire, az természetesen nem derül ki, hiszen ez a Válaszok Évada, csak nem tudom milyen válaszoké. Jó, nem türelmetlenkedem. ÁlLokkbácsi jól elröhincsél azon, hogy ezt a Jelölt-dolgot Jákób baszott elmondani Alpertnek, aki pedig időtlen idők óta a személyi titkára, jó nagy hernyó volt az a Jákób, na. ÁlLokkbácsi meg is mondja Alpertnek, hogy ő nem tolt volna ki vele így, és megkéri, hogy ugyan, álljon már be hozzá. Alpert kemény, mint a debreceni Diktátor zenekar, és nemet mond, közben a bokorban feltűnik egy kiskölyök, könyékig véres karral akit csak ÁlLokkbácsi lát, és nagyon megrémül tőle, olyannyira, hogy inkább lelép. Alpert nem ért semmit.

A parton, pontosabban a szobor lábában Ilana sírdogál keservesen, Ben meg nem segít a helyzeten azzal, hogy elmondja: Ilana haverjait ÁlLokkbácsi füstalakban szaggatta szét, mint bolond a hógolyót, ja, és Jákóbot is ő ölte meg, teszi hozzá, ejnyemár. Oszt Jákób teste hová lett, kérdezi a vastag szemöldökű nő, nekem bejön ez a mediterrán típus, csak borotválkozzon naponta. Hát ott, a tűzhelyen, hamu formájában, mert elégett. Ilana összegyűjti Jákób maradványait, ez milyen fétis? Közben azt is megtudjuk, hogy a füstember csapatot szervez maga mellé, és pont ekkor ugrunk is ÁlLokkbácsira, aki Ádörfalván a punknótákat hallgató, holtrészeg és szaros alsógatyában szenvedő Szójerhez jön, beszervezni, gondolom.

Elitalozgatnak egy kicsit, de nem túl sokáig, mert ÁlLokkbácsi nem iszik, és elmagyarázza Szójernek, hogy ad egy, ez nem az ő háza, és ad kettő, van neki egy ajánlata, éspedig az, hogy majd ő megmondja Szójernek, hogy mit keres ezen a szigeten. Szójer legyint, tudom én, lezuhant a gépem, felrobbant a tutajom, túlsúlyos volt a helikopterem, Ez persze nem jó válasz, így inkább elmegy ÁlLokkbácsival a válaszért, de előtte hálistennek felvesz magára egy nadrágot.

Az AlterLostban Lokkbácsi napja egyre szarabb, nem tud ugyanis beszállni a kocsijába, mert egy nyikhaj úgy parkolt be a Hummerjével mellé, hogy az lehetetlen. Ehhez az is kell, hogy Lokkbácsi azon öntudatos mozgáskorlátozottak közé tartozzon, aki nem a neki fenntartott helyre parkol, hiszen az megkülönböztetés, inkább lezúzza a sárga Hummer oldalát a kocsija szűken nyíló oldalajtajával. Minden tiszteletem a mozgáskorlátozottaké, de ezt a trükköt velem nem ajánlatos eljátszani, csak mondom. Lokkbácsi szerencséje, hogy a sárga Hummer Hörli tulajdona, aki itt is megvette a dobozgyárat, (csak itt éppen nem égett le) és nagyon kedélyen elbeszélgetnek a gyökér Randyről, aki kirúgta Lokkbácsit. Hugó jófejkedik, és elküldi a kopaszt egy munkaközvetítőbe, ami az ő tulajdona, majd ott gondoskodnak róla.

A parton Lapidus szerint temetni kéne oridzsinál Lokkbácsit, mert kezd büdösödni. Ilana szerint meg a templom felé kell venni az irányt, mert ott biztonságban lesznek. Szán nem akar menni, de Ilana beeteti, hogy Dzsin a templomban van. Oké, megyek, mondja a nő, de előtte temessünk. Szójer és ÁlLokkbácsi a meseerdőben kóringyálnak, és az idegesítő kisgyerek megint előkerül, tradicionális ádör népviseletben. Szójer látja a gyereket, biztos a pia teszi, vagy mittudomén, ezen ÁlLokkbácsi felhergeli magát, és elindul futva utána. Nem éri utol persze, csak elesik, a gyerek meg nézi, és beszól: ismered a szabályokat, nem ölheted meg! ÁlLokkbácsi ettől nagyon felbassza magát.

Szójer is ingerült, mert a kopaszjelmezes füstember nem kerül elő - jön viszont helyette az immáron konstans rettegő Alpert, hogy lebeszélje Szójert a barátkozásról. Sok sikert, fiam. Alpert vinné Szójert a templomba, mert ott biztonságos, de Szójer inkább válaszokat akar, amit ÁlLokkbácsi ígért neki. Alpert szerint ez csak kamu, mert a füst megeszi majd Szójert, hiszen ilyen nagy, éles fogai vannak, ni, sőt, MINDENKIT kinyír majd, de ezt nem tudja kifejteni, mert ÁlLokkbácsi visszatér, és úgy tesz, mint aki nem tud semmiféle gyerekről.

Az AlterLostban Lokkbácsi nem viseli túl jól, hogy a munkaközvetítőben HR-es olyan bullshitekkel idegesítik, mint milyen állat ő, mert ez faszság, és valljuk be őszintén kibaszottul igaza is van. A főnököt hívatja, aki Róz, Bernár csaja a szigetről, és ezen ilyenkor már nem is illik csodálkozni. Lokkbácsi úgy gondolja, hogy egy építkezésen munkavezető is lehetne akár, de Róz szerint ez nem jó ötlet, mert kerekesszékből ilyet műveli nem lehet. Lokkbácsi kezdené a szokásos, nekemsenkinemondjamegmittudokésmitnem szövegét, mire Róz lehűti, hogy ja, ki nem szarja le a maga székét, Hörli aszonta, helyezzem el egy megfelelő munkahelyre, azon vagyok, és kuss. Ja és rákos vagyok, duplán kuss. Róz for prezident.

Szójerék az irodalomról beszélgetnek, amiből az lesz, hogy Dzsémsz barátunk előkap egy fegyvert és ráfogja ÁlLokkbácsira, aki ezen csak röhög egyre, engem te nem tudsz lelőni. Mér, mi vagy te? Egy csapdába esett ember, mondja ÁlLokkbácsi, aki el akar erről a kibaszott szigetről menni. És tudom milyen embernek lenni, Dzsémsz, le ne lőjél, mert az csak neked lesz szar. Lapidusék mennek temetni, és Ilana elköpi, hogy a füstember más alakját nem tudja felvenni most már, hogy miért, az nem derül ki, azért mert csak, oszt kész. A temetés elég érdekes, Ben búcsúzik Lokkbácsitól, az, aki ugye megfojtotta. Lapidus meg is jegyzi, hogy ennél furább temetésen életében nem volt.

Lokkbácsi az AlterLostban felhívja Dzsekk rendelőjét, de aztán leteszi a telefont, mert nem hiszi, hogy a gerincén lehetne segíteni. Dehogynem, Dzsekk az egy szentember. Helen szeretné, ha elmenne, de a kopasz makacskodik. Családi élet élése jön, kirúgtak, Helen, mert elmentem egy walkaboutra Ausztráliába, hiszen én handicapable vagyok, és van egy bőröndnyi késem, de már mindegy, beletörődtem, hogy nem fogok járni sose. Mi is, lapozzunk.

A szigeten ÁlLokkbácsi és Szójer egy sziklafalhoz jutnak, ahol le kell mászni a mélybe egy létrán, Jákób lajtorjáján, hehe. A barlangban Jákób ugyanis hagyott pár cuccot, ami érdekes lehet, egyrészt egy mérleget, mellette fekete és fehér kövekkel (ez egy kedves vicc kettőnk között, mondja a füstember), másrészt meg a falon és a mennyezeten nevek tömkelegét, köztük minden szereplőével, Dzsekktől Szójerig. Van amelyik név már le van húzva, van amelyik nem, és mindenféle számok vannak felírva melléjük. Nabazmeg. Oszt a számok mik, kérdezi Szójer, mire ÁlLokkbácsi legyint, Jákób odavolt a számokért. NESZE NEKED VÁLASZ BAZMEG. A háttér odavetítse nem mellesleg botrányos lett.

Lokkbácsi az AlterLostban megtalálta számítását - helyettesítő tanár lett egy iskolában, ahol Dr. Artz mellett ki tanít még történelmet? Benjamin Linus! Kurvajó! Visza a barlangba, ahol Szójer értetlenkedik, mit akart ezekkel a nevekkel ez a Jákób? Flashbackeket látunk, ahogy hőseinket Jákób befolyásolta az életben, és ide vezette őket a szigetre. Szójer a 15-ös számot kapta, Katinka nevét érdekes módon nem látjuk.

ÁlLokkbácsi meg elmagyarázza Szójernek, hogy Jákób egész életében a sziget felé taszigálta, hiszen ő is egy Jelölt, mégpedig Jákób posztjára. És most három választása van: nem tesz semmit, és akkor a nevét előbb-utóbb kihúzzák a falról, kettő: ő lesz az új Jákób, de ennek semmi értelme, mert nincs mit megvédeni a szigeten, és három: lelép a szigetről ÁlLokkbácsi társaságában. Na, mit választ Dzsémsz? Hazamegy a füstemberrel.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2010.04.27. 11:59:05

Tetszett, hogy személyes élményekkel is feltöltötted a bejegyzést. (mindennap borotválkozó déli típusú nők... :))
A véreskezű kiskölyök Jacob fiatalabbkori kiadása lenne?

Voyoshka 2010.04.27. 12:24:51

Sixx, Sixx, gyanus vagy te nekem...
Én már akkor várom a hogyvoltot, amikor még el sem kezdődött az aktuális rész, és erre ma reggel sokáig kellett várni és várni és várni, és akkor is látszott, hogy nagyon sietősen raktad össze a dolgot - ez minimálisan a rengeteg gépelési hibán látszik, meg én a tartalmon is kicsit így érzem.

Azért amikor Dzsémsz elkezdett a kötél-lajtorjával levegő-akrobatikázni, akkor az számomra eléggé faaaaaaaaaakk!!!! pillanat volt.

oh, és kinek mi a véleménye a LOST kiállításról?? ;)
én kiállításnak nem neveztem volna... :(

sixx · http://comment.blog.hu 2010.04.27. 13:54:06

@Voyoshka: jogos, kurva sok hiba volt benne, javítottam.

johevi 2010.04.27. 15:22:28

Ben halotti beszéde zseniális. Az egész ember zseniális.

Lost9 2010.04.27. 15:25:32

sixx, biztos, hogy jobb vagy most már, mint a film!:)
Beszartam a röhögéstől!!!
Asszem az a rész nekem tegnap kimaradt, miszerint Állockbácsi segédtanárként kezd kenyérrevalót-keresni...

johevi 2010.04.27. 15:25:36

@Voyoshka:
pont azt élték meg sokan rosszul, hogy "csak" kiállítás volt. Sokan mást vártak: szekrényből előbújó Desmondot vagy ablakon bezuhanó repülőt.... Ha sok tárgy van kiállítva az kiállítás. Ez az volt...

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2010.04.27. 15:28:04

Érdekes, a mellékelt képek mindegyikén emberek vannak. Nem szeretem az ilyen filmeket.

johevi 2010.04.27. 15:55:10

@Márai Coelhó:
este lesz egy film az izlandi vulkánkitörésről a Discoveryn, hamu, láva, füst meg ilyenek jó szórakozást hozzá :-)

Voyoshka 2010.04.27. 16:02:14

@johevi: mega LoL :D:D:D:D a legutolsóra.

az előzőre pedig: mindenesetre naonnaon kevéske volt. Olyan érzésem volt, mintha a maradékokat, ami már más országba nem kellett, összedobálták volna egy dobozba, és ráírták: Hángöri.
Semmi kulisszatitok (mégha csak leírásban is), semmi plusz. Én a tárgyakhoz a hozzáadott tartalmat hiányoltam.
Pl. Dzsémsz "szemüvegét" is kár volt kirakni, mert a mögötte lévő fotóval pont össze lehetett hasonlítani, és pont tökéletesen látszott, hogy a 2 nem is ugyanaz...

Lost9-hez pedig csatlakozom: Sixx írásai már erősen érdekesebbek, mint a sorozat maga. Sixx pl. rengeteg plusszt ad a cucchoz ;)

Peace.

kla 2010.04.27. 16:06:26

Hát, a kiállítás témája "A Lost kellékei", amiket el fognak árverezni, csak előtte bemutatják egy részüket, és szerintem szerencséek vagyunk, hogy pont Budapestre jöttek el, mert Európában eddig csak Madridban volt. A kiállított tárgyak közül meg persze volt pár dolog, amit hiányolni lehet, de azért így is láthattunk csomó emlékezetes dolgot, amit nem neveznék maradéknak.

Gabba 2010.04.27. 19:41:37

Endlich, die Nummern! - kiáltottam fel a rész végén, mint a művelt francia.

Szegény Alpertet meg ebben az évadban Ben helyett fogják rendszeresen összeverni? Tisztára tönkremegy rajta a Maybelline.

A délszaki típus nekem is bejön, Ilánával és Ana Luciával én is el tudnék képzelni egy kézimunka szakkört.

Maximus2 2010.04.28. 14:50:13

@sixx: Szia Sixx, jól érzékelem, hogy neked ez az évad nem tetszik?

Egy kicsit tényleg fura az egész, főleg a tempóváltás miatt, hiszen az előző évad száguldott mint egy mikobusz Hörli alatt.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.04.28. 14:56:21

@Maximus2: rosszul, imádom ezt az évadot, majdnem annyira, mint az elsőt.

Maximus2 2010.04.28. 15:39:38

@sixx: hát akkor örülök, hogy örülsz.

Amúgy a hogyvoltjaid tényleg szuperek, viccesek és informatívak.

Mindig jól szórakozom azon, ahogy kibeszélitek a (jó) nőket a sorozatból... Csak a nemi egyensúly helyre billentése érdekében jelzem, hogy én (mint női néző), sok más nőtársammal együtt Sayid-ot nézem szívesen, ahogy feszes kis trikói egyikében jön-megy a szigeten. Sajna több néznivaló pasi nincs is a sorozatban...

Voyoshka 2010.04.28. 16:00:55

@Maximus2: Sayid-dal kapcsolatban egyetértünk!!! :)

D.E. 2010.04.28. 18:35:58

@Maximus2:
Sayid-ot én is el tudnám nézegetni napestig :-)

Köszi sixx az ismételten zseniális hogyvoltot!

shred 2010.04.29. 09:59:31

Hát, nekem kezd túl hosszúra nyúlni az egész. Nagyon szeretem a Lostot, de egy idő óta nem okoznak meglepetést a nagy meglepetésnek szánt fordulatok, és örülnék, ha minél hamarabb véget érne, mert már olyan nézni, mint a kedvenc gyorsbüfémben enni a finom, megszokott, unalmas hamburgert. Szerintem max. 3-4 évadba sűrítve a cselekményt, lehetett volna akkora durranás, mint annak idején a Twin Peaks, de úgy látom, jó ideje már csak vergődik a történet.

Savafan 2010.04.29. 10:55:28

@shred: én nem érzem vergődésnek a sorozatot, sőt! szinte minden 2-3-ik epizódra jut egy wtf:) azért az nem semmi. vagy ha nem is wtf, akkor csak nézek mint borjú az új kapura:)
nekem a legjobban az tetszik a sorozatban, hogy mostanság történnek olyan dolgok amik az első évadokhoz köthetőek. hogy akkor az azért volt, mert majd a mostani hatodik évadban meglesz a miértje.
arra azért kíváncsi lennék, hogy írókáim, anno mikor tervezték a sorozatot, nagy vonalakban felvázolták, mik lesznek az ilyen jellegű összefüggések. vagy most alakítják úgy a dolgokat, hogy azok utalnak több éve megírt részekhez.

YessicaHard 2010.05.02. 21:36:22

Maximus2

Én a magam részéről Desmonddal is kirándulgattam volna álló nap a szigeten, állati jó pasi, de csak a "gombnyomogatós" időszak után, hosszú hajjal, szakállal, koszhadt ingben.Ja és Sawyer is bejön nagyon, ráadásul jó a dumája is.De Sayid is jó, ez tény.

ParajEllenség 2010.05.06. 13:13:12

Jól láttam?
A barlangban a főszereplők nevei melletti számok a híres "Lost számok" (4, 8, 15, 16, 23, 42) voltak?

(Egyébként most vettem csak észre, hogy ezen számok összege pont 108,
amennyi percenként nyomkodni kellett annak idején azt a bizonyos gombot...)
süti beállítások módosítása