Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 5x18 - 12:01

2010. április 27. 13:03 - Hoppancs

Ezúttal duplán izgulhatunk, ugyanis epizódunkban nem csupán egy rosszarcú, többszörös gyilkos élete forog kockán, de az is eldől végre, milyen hatással van a matematika a kosárlabdázók eredményességére. John Curtis, a veterán bűnöző már a halálsoron üdül, mikor az FBI-hoz befut egy hívás dr. Henry Stanley pszichiátertől, aki biztos az ártatlanságában. Legalábbis, ami egy Webster nevű jogász meggyilkolását illeti, amiért elítélték. Don épp randiról tart haza Robinnal, mikor a doktor telefonál, így a szex elmarad, pláne, hogy a nő szkeptikusan viszonyul az efféle utolsó pillanatban előkerült bizonyítékokhoz, és nem mellesleg nagy barátja a halálbüntetésnek, ami okoz némi súrlódást a szerelmesek közt.

Charlie, Alan és Larry nem sokáig élvezhetik gondtalanul az edzők kihívásokkal teli életét, de mielőtt a kis Eppes kénytelen lenne otthagyni a kosárpályát holmi nyomozás miatt, még nevethet egy jót Larry sötét múltjának egy újabb darabján, a videón, amiben a szelíd tudóst üvöltöző fenevadként láthatjuk. Bizony, Larry már edzett korábban is, ami láthatóan nem tett jót az idegeinek. Jó lesz figyelni, nehogy kárt tegyen magában, a meccs ugyanis azonnal kezdődik. Agyas hőseink ellátják még pár tanáccsal a játékosokat, aztán hajrá!!! Közben az FBI sem tétlenkedik, Nikki és David felkeresi Stanleyt, de ő már jól van, az asztalra borulva pihenget. A tettes még nem jár messze, David utána is ered, de nem tudja elcsípni, az illető kis lövöldözést követően sietősen elhajt.

A gyilkos laptopot, határidőnaplót és aktákat vitt el, amitől Liznek remek ötlete támad, szerinte az ellopott jegyzetek által az alattuk lévő papíron hagyott tintanyomokból ki lehetne olvasni valamit. Erre természetesen Charlie lehet csak képes, aki emiatt kénytelen lesz egy pillanatra elszakadni az ügyetlen csapattól és a komikus vadállattá változott Larrytől. Don és Robin a halálbüntetésről vitáznak John Curtishez menet, közben összefutnak az elítélt fiával, Juliennel, aki cseppet túlreagálja az őrök érdeklődését. Hisztisen mutogatja a vállán lévő tekintélyes méretű sebhelyet, amit még gyerekkorában szerzett apja védelmében. Szipp. Curtis Hannibal Lecter nyomdokaiba szeretne lépni, de azért közel sem olyan ijesztő a bemutatkozása, hiába próbálkozik. Megerősíti Donéknak korábban tett beismerő vallomását – ami egyébként az egyetlen bizonyíték volt ellene – és azt is leszögezi, hogy nem hallott semmiféle Stanleyről.

A meccs a vártak szerint alakul, matek ide, vagy oda, az egyetemiek szarul játszanak, Larry őrjöng, Charlie magyaráz, közben lazán átnyújtja Liznek a tintanyom vizsgálat eredményét. Ez ám a polihisztor! Nikki kiderítette, hogy Stanley doktor likvidálásának helyszínéről egy rendőrök által előszeretettel használt kocsifajta távozott oly sebesen, majd Lizzel együtt ellenőrzik a lélekbúvár páciens listáján található személyeket. Mind elég csúnyák, egyikük, Chucky Rollins különösen gyanús, mivel pont a doki halálának napján volt időpontja, és priusban sem szűkölködik. A rekonstruált jegyzetek egy Danielle Hill nevű hölgy nevét is tartalmazzák, aki nem beteg, viszont ő volt az a zsaru, aki annak idején lekapcsolta John Curtist. Utóbbinak amúgy saját ügyvédje is biztos a bűnösségében, ugyanis mesélt neki egy, s mást.

A hevesen (de minek?) dirigáló Charliet ezúttal David keresi fel, aki szerint van valami fura Curtis beismerő vallomásában, amit zsenike talán kiszúrhatna. Daniellet – aki kemény csaj, most is épp egy szerencsétlen bokszzsákot püföl – Nikki és Liz látogatja meg, hogy a gyilkosság helyszínéről távozó rendőrautóról, meg a Stanleyvel tervezett randijáról faggassák. Danny állítása szerint csak Chucky Rollins után ment, őt kellene inkább izélgetni. Ügynökeink el is mennek Chuckyhoz, akit megpróbálnak lekaratézni, de a fickó akkora, mint egy ház, így csak leperegnek róla. Liz végül egy locsolótömlővel hatástalanítja a hústornyot, pontot téve a mókás akciójelenet végére. Chucky szerint sem Curtis ölte meg Webstert, de ismeretlen okokból megparancsolta, hogy ne tanúskodjon mellette.

Minden mérkőzésen eljön a félidő, a matekos csodacsapat is visszavonulhat pár percre, mialatt Charlie és Larry is lelép, Alant egyedül hagyva a nagy feladattal. Charlie megosztja a hatósággal vizsgálata eredményét, miszerint Curtis hangjának elemzése némi őszintétlenséget mutat, de a bűnöző továbbra is azt állítja, ő végzett Websterrel. Hogy még kevésbé szeressük, Robint is jól felhergeli, aki mindezt részben Don barátunkon vezeti le. Mire Charlie visszaér a meccsre, Alan már kissé önállósodott, de nincs ideje emiatt számon kérni az öreget, ugyanis egy elnyaló játékos láttán valami megint eszébe jut, és újra elviharzik. A holttest pozíciója és a lábnyomok alapján kiokoskodja Webster gyilkosának súlyát, ami nem egyezik John Curtisével, de ami még fontosabb, megállapítja, hogy a tettesnek volt valamilyen sérülése az egyik oldalán. Donnak rögtön bevillan Julien vállán a forradás, még jó, hogy a srác felhívta rá a figyelmet.

Don szembesíti Johnt a tényekkel, miszerint rájöttek, hogy a fia helyett vállalta magára a bűncselekményt, de a papát ez nem nagyon izgatja, elvégre kinyírt 64 embert, úgyis megérdemli a mérget. A ballisztikai vizsgálat szerint Stanleyvel az a fegyver végzett, amit három évvel ezelőtt egy hármas gyilkossághoz használtak, aminek elkövetőjét meglepő módon pont Danny Hill tartóztatta le. Mivel a nőről közben kiderült, hogy Webster szeretője volt, egyre érdekesebbé válik szerepe az ügyben. El is árulja Nikkiéknek, hogy ő hívta fel Julient, hogy ölje meg Stanleyt, mert nem akarta, hogy a szeretője gyilkosa szabadlábra kerüljön. A gyerek meg is tette, amit kért, ami tök jó, mert az apa megkapja a mérget, és Julient is lesz miért letartóztatni, szóval mindenki megszívja, akinek köze volt Webster halálához. Minden így is történik, és hogy nevessünk is kicsit a végén, Larry közben visszaér a meccsre két hatalmas Lakers játékossal, akik pár perc alatt győzelemre viszik a matekos csapatot. Ez ám az elmés megoldás!

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása