Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x17 - Meltdown

2010. április 24. 10:00 - missparker

Üldözőtriónk este Miss irodájában elemzi az Edna-sztorit. Káprázat, Catherine projektje. Sydney kételkedik, nem hallott ilyen projektről, nem lehet, hogy Ednából a gyógyszer beszélt? Miss válaszol, 'Olyan épelméjű volt abban a pillanatban, mint te vagy én' - [Hát Miss, ha ezt szántad meggyőzésnek...] Ő maga is rájön, hogy ez nem talált, össze is vigyorog Sydneyvel, aki szintén érzi a szitu iróniáját. Nem vidámkodnak sokáig, Miss kiakad, Broots tán megint pornót tölt le, olyan lassú a hálózat! És mi az, hogy senki sem tud a Káprázatról? Egy öreg irodista áll meg az irodaajtóban, az a dolga, hogy a megsemmisítésre szánt aktákat összegyűjtse. Hallván Miss hisztijét, vigasztalóan suttog: ismerte Catherine-t, nagyszerű nő volt. Miss érdeklődését sikeresen felkeltette, megegyeznek, hogy még majd beszélnek erről. Az öreg később az égetőkemencébe pakolászva az aktákat, talál egy érdekeset: a Káprázat. Félreteszi, azzal, hogy ez kell Miss Parkernek, de az őt figyelő gólem nem hagyja. Az öreg fegyvert ránt, márpedig ő beszélni fog Miss Parkerrel.

Itt történeti szálat váltunk, riportot hallunk, miszerint 5 ember hajtott végre egy rablást a Magna Iparvállalatnál. Az egész raktárnegyedet karantén alá helyezték. Egy furgon érkezik egy másik raktárba. Öten szállnak ki belőle, fetrengenek a padlón, köhögnek, egyikük Jarod. Ő is fuldoklik, de közben mégis kikotorja a hűtőtáskából a szajrét, amit lenyúltak. Soman ideggáz, még 6 órájuk van hátra, ha nem történik valami csoda. Főcím, csoda helyett.

Utána sem lesz több örömünk, még mindig ugyanazon az éjszakán vagyunk a Központban. Misst történéshez riasztják: az öreg irattáros, Leonard megőrült és lövöldözni kezdett odalent. Ő is, a gólem is halott. Raines tragikus fejjel meséli, hogy pedig ők megpróbáltak tárgyalni Leonarddal. Sydney felelősségrevonja, nem igaz, hogy nem volt más megoldás. Raines nem túl keresztényien kijelenti, hogy instabil alkalmazottakat nem tűr meg. Miss persze beszól, ő eddig azt hitte ez felvételi kritérium. Broots viszont már töltheti is le az itteni kamerák felvételeit.

A rablóbanda feje, Jób, Jarodnak tombol, nem elég, hogy a zsaruk üldözik őket, még haldoklanak is. Éva, az egyetlen nőtag szerint, valami Illés, a megbízójuk sosem mondta, hogy ideggázt lopat velük, a szemét. Biztos, hogy a Méregtudor (alias Ábrahám, alias Jarod), csak kitalálta az egészet. Jarod jól érvel, ha ez így van, akkor mitől is fuldoklanak? Jób nem bízik benne, fel kéne hívnia Illést az ügyben. De azt nem lehet, mindig Illés hívja őket. Jarod tovább fejtegeti, mi szépet tartogat még nekik a gáz: kicsit megőrülnek majd, mielőtt meghalnak, de még az agyszövetük is kifolyik az orrukon. És tényleg, Éva és Jób már össze is ugranak, kezdődik az őrülés. Jarod gyanúsan hidegfejű marad, itt van Illés laptopja, hogy lehet, hogy még nem lépett velük kapcsolatba? A negyedik tag, Káin és az ő testvérkéje már kórházba indulnának, hátha meg tudják menteni őket. Jarod megint érvel, a zsaruktól max. egy saroknyira jutnának innen. Flashback, egy hetet megyünk vissza az időben: Nyakkendősen, egy kávézóban ülve beszélgetnek. Jarodot Illés küldte hozzájuk, a specialitása a bejutás. Bárhová.

A csapat 20 sikeres rablást végzett az elmúlt 3 évben. Éva szerint a sikerük titka, hogy semmit sem tudnak egymásról. Illés is megjelenik egy bejövő videóhívás erejéig, bemutatja Ábrahámot, mint tudóst, sőt kinevezi főnöknek. Százezer dollárt ajánl a munkáért fejenként, azt kéri, legyen ez egy vérontás nélküli meló. Vissza a jelenbe, még mindig a raktárban köhécselnek. Éva meghúzza a hűtőben található üveg lét, ki tudja mi az, talál egy újságot mellette a polcon. Jarod sandán figyeli. A cikk egy gyerekgyilkosságról szól, egy rablás során megfojtották. Már sejtjük, miért lehet itt Jarod. Persze azért nagyban érdeklődik, Éva elmondja, a 9 éves Brittanyt ők ölték meg. Ők sem tudják, melyikük tette, erről nem beszélnek. A helyszínen semmilyen bizonyíték nem maradt, a holttestet egy játékládába gyömöszölték, összetört a kislány parfümös üvege, zenedoboza. Illés csörög újra a videotelefonon. Jób hisztizik, megfertőződtek az ideggázzal, Illés megdicséri, szép munka, ez volt a feladat. Ábrahámnak hagyott anyagot a raktár egyik helyiségében, nézze meg, illetve két emberét küldi a lopott tartályokért. Jób a pénzét akarja, Illés erre kiszáll a vonalból. A Jarodnak hagyott cuccból elvileg ellenszert lehet csinálni. Ehhez mindenkitől vérminta kell. Évára most tört rá az idegroham, fegyvert ránt, kórházba akar menni, mint Káin. Jarod megint érvel, oda ugyan mehettek, nincs ellenszerük. Már eldönti, hogy távozik, de ekkor zsaruk érkeznek. Villanyt leoltani, elbújni! A járőrök elmennek, tiszta a terep, Jarod kotyvaszthat végre.

Missék a kemencés felvételt nézik: Leonard fegyvert fog a gólemre, más gólemek rontanak be, utánuk Raines érkezik. Leonard nem lőtt: Raines gólemei ölték meg mindkettejüket. Visszatekerni! A lövöldözés előtti részen Leonard telefonál. Brootsnak van egy órája kinagyítja a képet, hogy lássák, kit tárcsázott Leonard.

A raktárban egyre nagyobb a káosz, Jarod remegő kézzel kotyvaszt, Káin testvére az ócska zongorával zajong, Éva fuldoklik, Jób iszik. A tévén nagynehezen befogják a helyi híreket: a rablás során a biztonsági őrt majdnem megfojtották, életveszélyben van. Tehát a fojtogatós arc egy pszichopata sorozatgyilkos is, nemcsak rabló. Jarod vigasztalja őket, ennek csak akkor lesz jelentősége, ha túlélik a mai napot. Köszi. Tovább haldoklanak. Jarod néha elfelejt kézremegni, ilyenkor faggatózik: most Évát kérdezi, Káin testvére (naná, hogy Ábel a szerencsétlen!), mire jó a csapatban? Kapcsolt áru: ha Káin kell, jön a tesó is. Újabb verekedések, Jarod provokál, hát milyen profik vagytok ti? Kinyírtok egy gyereket, most meg majdnem egy őrt? Mesél a villamosszékről, majd újabb flashback, most a rablás tervezésére. Jób már akkor is Jarod kilétét feszegette, persze hiába. Lenyúlt egy Jarod által használt poharat, rákeresett az ujjlenyomatára. És nem talált semmit. [Meglepődtünk volna, ha talál, és annak Jarod is örült volna valahol] Jarod visszavágott, ő is utánakeresett Jóbnak, mit is jelent fajtalankodni egy kutyatelepen, haver? [ÉN nem akarom megtudni :) ] Erre a többiek is elkezdték Jóbot furcsán méregetni.

Vissza a jelenbe, az őrület a raktárban folytatódik. Káin üvöltözik Ábellel. Éva bevallja Jarodnak, hogy terhes, de ezt a többiek nem tudják, megnyugodhat, a gáz nem jut át a méhlepényen, levegőben terjed.

Broots eredményre jutott, Leonard Miss mellékét hívta. Futás az üzenetrögzítőhöz, van üzenet! Leonard elmondta, hogy talált egy B437 sz. feljegyzést. Egy e-mail, amit Miss számítógépéről fogtak el. Az üzenet végén már csak a lövések hallatszanak. Broots egyből kapcsol: Miss e-mailjei után kutattak, mikor belassult a hálózata! A mailszerveren viszont minden e-mail megvan, Broots, megkeresni!

A raktárban Jarod tovább nyomoz, Ábel sírdogál, az első, általa lopott bicikli vitte a bűn útjára. Körbejárják a raktárat is, Jób talál egy játékládát, jé, pont ilyenbe gyömöszölték Brittany holttestét is. Előbb az újság, most meg ez. Illés játszik velük?

Jób meg még mindig a pénzéért toporzékol. Flashback a rablásra: takarítóként mentek be, végigmentek a biztonsági rendszeren. Jarod már a páncélajtót nyitotta, mikor rátört Káin, a barom, hatalmas zajt csapott. Lehet, hogy előtte ő fojtogatta az őrt, azért késett, attól volt felpörögve? Jób pedig nem válaszolt a rádión, hogy kifelé is nyitva-e az út. Lehet, hogy épp ő épp akkor fojtogatta az őrt? Kimentek technikai támogatás nélkül, az őr eltűnt. Jób ekkor kerül elő, zárlatos lett az adóvevője, bocs. Ábel a játékládát nézegeti, mostanra megtelt Brittany játékaival. Valójában nem, ő hallucinálta oda a tárgyakat. Mindenki egyre rosszabbul van. Gyerünk, Ábrahám, meddig tart még az ellenszer elkészítése? E pillanatban járőrök rontanak be, kivont fegyverrel. A rablóbanda is fegyvert ránt. Áljárőrök, Illés emberei. Korrupt zsarukat használ a gáz kijuttatására a lezárt körzetből. Jób a pénzét akarja, kap egy borítékot. Fejenként 10 rongy, nem száz. Illés nem elégedett. Jarod kezd el harcolni a nagyobb összegért, ennyiért nem adja át a tartályokat. Illés most jelentkezik be a videotelefonon. Bocs, de miután elcsesztétek, a gáz népszerű cucc lesz, így már nem egyszerű inkognitóban eladni. Jób fenyegetőzik, Illés körberöhögi, úgysem mernél ellenemfordulni, haver. Jarod lép elő, róla nem feledkezhet meg még Illés sem. Nyomatékosítandó mondanivalóját, lábonlövi az egyik járőrt. A másikat visszaküldi a pénzért. Illés kap két órát, hogy a hiányzó összeget postázza, különben a tartályok a rendőrségre kerülnek.

E közlés után szétlövi a laptopot. Illés már nem tud kapcsolatba lépni velük, csak a futár útján.

Broots lebányászta a szerverről a levelet, Edna Raines küldte, a tárgy 'Káprázat'. Az e-mailt Raines lopta el, Edna szökése óta figyelte Miss mailboxát. Az üzenetben egy videófájl volt, ahhoz távolról nem lehet hozzáférni, csak a gépről, ahová továbbították. Azaz Raines gépéről. Miss pillantása beszédes, lásd be Broots, ez szép kihívás!

Raktár, Jarod áll a lábán, de a lelőtt járőr személyében eggyel nőtt a nyavalygók száma. Azt mondja, Illés Brittany miatt rágott be rájuk, és az őr fojtogatása sem tetszett neki. Szóval melyikük a pszichopata? Most sem derül ki. De Éva Brittany parfümét érzi, és Ábel zenedoboz dallamát játssza a zongorán. Aztán újra befognak egy tévéadást, a fojtogatott biztonsági őr meghalt. És a Jarod által lábon lőtt járőr is elvérzett. Káin orra vérezni kezd, pánikba esik, Jarod, haladj már azzal az ellenszerrel. Halad vele, Ábel pedig a játékdobozban Brittany fényképét találja. És most nem hallucinál, tényleg ott a kép. Éva lehülyézi, ezen a képen nem is Brittany van. Jarod legyártotta az ellenszert, fecskendőkbe tölti, egyet összetör a nagy kézremegésben. Csak négy adag maradt. Na, ki haljon meg, fiúk-lányok? Brittany gyilkosa nem érdemli meg az ellenszert. De ki ő? Kizárásos alapon Jarod nem lehetett, nem is volt ott. Káin esküdözik, hogy nem ő volt, Jarod már tudja, ad neki egy fecskendőt. Ábel is kap egyet. Jób is. Éva nem kap, Jarod szerint ő volt. És Jarod tünetei ebben a pillanatban elmúlnak. Megkapjuk a bosszúálló arcot:

Nem is terhes, csak azért találta ki, hogy senki ne higgye, hogy képes megölni egy gyereket. Letesztelte a vérmintáját, amit az ellenszerre adott. A másik bizonyíték a fénykép volt. Senki sem látta Brittanyt közülük, csak a gyilkos. A képe nem szerepelt az újságokban, hírekben. A játékládába rakott kép hamis volt. Jarod így zárta ki Ábelt a gyanúsítottak közül, és Éva itt szólta el magát. Megint fegyvert fog mindenki mindenkire. De Éva szintén pánikolni kezd, az ő orra is vérzik már. Jarod 'rendes', vallomásért cserébe a saját adagja felét ajánlja fel az ellenszerből. Éva vall, Jarod elegánsan elejti a fecskendőt, az pedig összetörik, ahogy kell. Mindenki lövöldözni kezd mindenkire, de valahogy senkit sem fog a golyó. A vaktöltények már csak ilyenek. Káin bemondja a közösbe a nagy felismerést, 'vaktöltény', Jarod pontosít, az ő fegyverében igazi golyók vannak. Be is bizonyítja. A lábon lőtt járőr feltámad halottaiból, és nála is éles fegyver van. Jarod színt vall: FBI ügynök, a texasi irodából. Brittany gyilkosára vadászott, sikerrel. A gáz egy 12 órás bélrendszeri vírus volt, kicsit felspécizte, hogy legyen nehézlégzéses tünete is. Meg egy kis növényi hallucinogént is tett bele, hogy még jobb legyen. az egyik téglafal megnyílik, az FBI teljes stábja mögötte áll.

Innen jött Illés adása, a tévéadás, az 'igazi' járőrök. Illés vádalkut kötött, ezzel kicsit rövidíthet a börtönbüntetésén. Az üzlet az üzlet.

A játékláda valójában egy bűvészláda: a benne lévő tárgyakat minden második kinyitásra 'megmutatja'.

Broots megszerezte az e-mailt, nagy hősiesen. A mellékelt videofájlt letörölték, de helyreállítja.

Edna van rajta. Teljesen normálisnak néz ki. Csak annyit mond, hogy beszélniük kell a teljes igazságról, a Káprázatról és az anyja haláláról. Élet-halál kérdés. Válaszoljon erre az üzenetre, és megküldi neki a helyet, időpontot.

Egy FBI-os fazon a raktár előtt Jarodnak panaszkodik, ha kiderül, hogy csinálták, fejek fognak hullani. Jarod nyugtatja, mit izgul, elfogtak egy gyerekgyilkost! A többi nem számít. Utána búcsúzik, az irodában már ne várjanak rá. Családi ügyben távozik. Brittany zenedobozával a kezében sétál bele a vége főcímbe.

Címkék: a kaméleon
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsukka 2010.04.24. 10:21:15

Tökéletes epizód, tökéletes hogyvolt! Köszönöm!

szanna 2010.04.24. 10:44:48

Nem láttam ezt a részt, de amíg olvastam a hogyvoltot, egy film pergett le a szemeim előtt. Köszi Miss!

Is 2010.04.24. 12:32:28

Csatlakozom szannához, hálás köszönet!

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.04.24. 12:48:47

Örülök, hogy tetszik nektek. Kár, hogy lassan véget ér a sorozat...

kekhalal21 2010.04.24. 13:33:26

Na én is vissza tértem olvasáshoz már többi idő van rá csak a vizsgák teljesen le állítottak róla sajnos be pótoltam az elmaradásomat. Meg szerintem az előz részben a vörös hajú nő gy néz ki mint Jarold édesanya szerintem.De nem baj ez is jó volt főleg amiket hozzá fűzte viccnek az nagyon. Én is nagyon sajnálom hogy hamarosan vége nem nagyon várom a végét mert annyira jó volt remélem még máshol is folytatod az írást.

Elloth 2010.04.24. 13:55:35

Bírtam a banda tagok neveit, tiszta Kutyaszorítóban fílingje lett a résznek.

zeugma 2010.04.25. 16:28:09

> mit is jelent fajtalankodni egy kutyatelepen, haver? [ÉN nem akarom megtudni :) ]

Uhh. Hol nőttek föl ezek a forgatókönyvírók? :-)
süti beállítások módosítása