Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x11 - A donor

2010. április 22. 15:32 - Hoppancs

A Wish You Were Here címet sikerült A donorra fordítani, ami különösen vicces annak tudatában, hogy nincs is donor ebben az epizódban, csupán egy arra szoruló kisfiú. No, de ne szaladjunk előre! Meredith a kívánságokról mesél nekünk, amik néha valóra válnak, közben látjuk, ahogy boldogan ébred Derek mellett, majd egy gyors menetet is lezavarnak, mielőtt munkába indulnának. Minden azonban nem alakulhat jól, a párkapcsolat helyett ezúttal a barátság frontján köszönt be a súlyos válság, Cristina ugyanis nem szól Meredith-hez és viszont. Nagy bánatunkra így elmaradnak majd a „ma reggel szex közben az anyámra gondoltam, ez normális?” jellegű párbeszédek, helyettük szemvillanásokban és durcás szájhúzogatásokban gyönyörködhetünk.

Izzienek szülinapja van, ami senkit sem érdekel, ennél jóval izgalmasabb, hogy valami nagyon veszélyes halálraítéltet hoznak a kórházba, akit cseppet kezelésbe vettek a böriben. A fegyencet Eric Stoltz alakítja, akit sajnálunk, amiért ilyen rossz társaságba keveredett. Persze mindenki vágja a pofákat, ahogy ilyenkor szokás, bezzeg, ha nem lenne bilincsben, biztos mosolyognának rá. Derek az átlagnál is csúnyábban néz Mr. Dunnra, akinek fura mód a lába fáj, pedig ott nem is sérült meg. Dunn rátesz egy méretes lapáttal Shep ellenszenére, mikor közli, hogy ő és az agydoki nem is különböznek annyira, hullik a nép mindkettőjük keze alatt, ahogy kell. Derek erre elég pöszén néz, nyilván eszébe jut a nőjével közös kísérlet. Sloan letudja Lexievel a kötelező „többé nem szerethetjük egymást, mert a legjobb barátom nem engedi, szép volt, jó volt, de rosszul tettük, Isten veled” beszélgetést, és azt hiszi, túl van a nehezén, ehhez azonban a kacér kis Greynek is lesz pár szava.

George egy nőt vizsgál, aki roppant feldúlt, amiért állandóan eltörik valamije, biztos valami súlyos baja van, mivel fiatal és sportos. Georgie el is rendel pár vizsgálatot, hogy utána nézzenek az okoknak. Megismerkedünk Jackson Prescottal, a kisfiúval, aki Bailey egyik kedvenc betege, és már tizenkét bélrezekciója volt. Utóbbi nem tudjuk mit jelent, de a Jóbarátok Mike-jának szavait idézve biztos nem élményfürdőt. Jackson orvosa, dr. Kenley épp azt ecseteli, hány darabot kell még kivágni a gyerek gyomrából, mikor egyszercsak hopp, meghal. Bailey viszi a hírt Richardnak, aki ettől megnémul. Izzie elmondja Dennynek (sóhaj), hogy ki akar pakolni Alexnek, aztán pedig úgy tervezi, tovább folytatja a viszonyt mindkettőjükkel. Uram, segíts!

Jackson kívánni szeretne egyet a haldokló kiskorúakat szórakoztató alapítványtól, pedig még nem is járja annyira a végét. Alex közli vele, hogy nem írja alá az ezt engedélyező papírt, nincs erre rászorulva a kissrác. Lexie segíteni szeretne Sloannak eltávolítani egy daganatot, mire a férfi idétlenül kezd viselkedni, úgyhogy Torres azonnal rájön, mi történt köztük. Épp számon kéri kollégáját, mikor arra jár Sadie és kiszed egy szöszt a hajából, amitől össze-vissza kezd dadogni. (Tegye fel a kezét, aki szerint még irtó gáz ez a szál!) Kenley helyett egy szőke nő, dr. Arizona Robbins érkezik, és azonnal be is veti magát, új kezelési módszert ajánlva Jackson számára. Ráadásul a cipője is gurulós, ami végképp kiveri a biztosítékot Baileynél.

Dunn tovább kínlódik, aminek valószínűleg az az oka, hogy valami kiáll a gerincéből. Kezd is örömködni, hogy ha esetleg megbénul, talán el lehet halasztani a kivégzését, Derek nem osztozik a lelkesedésében. Az orvosok folytatnak egy rövid „szabad-e ítélkeznünk” témájú morális vitát, közben Cristina és Meredith gondolatban már egymás haját tépik. Izzie megpróbálja elmondani Alexnek, hogy látja Dennyt, közben az emlegetett személy persze ott áll mellette. (Tényleg viccesnek szánják ezeket a jeleneteket?) Karev nem veszi komolyan a vallomást, elvégre ő is látja néha a nagymamáját álmában. Meredith jobb híján Dunnak panaszkodik a Cristina helyzetről, mire az kedvesen közli, hogy ő is összeveszett egy haverjával, azért áll ki egy késsé alakított fogkefe a hátából.

Jackson Izzievel véleményeztetné a lehetséges kívánságokat, de Karev gyorsan közbelép. A törékeny nőnek jóindulatú mellékpajzsmirigy daganata van, ami kiszívja a kalciumot a csontjaiból, ami jó hír, mert könnyen kikapják, és már mehet is. Ő azonban nem örül, inkább kezeit az ég felé emelve vonja kérdőre az Urat idegesítő hangon, mindezt azért, mert nemrég nem utazott el a szerelmével Denverbe, mivel ott minden nagyon csúszós, és félt, hogy megsérül. Azt hiszem, ez a vonal erőltetettségből ötösre vizsgázott nálam. Karev, Bailey és Robbins Jacksont műtik, közben megállapítják, hogy a belei elhaltak, a mája tropa, átültetés kell neki, de nagyon gyorsan! „Na, mostmár kívánhatsz, kisöreg!” mondja a gonosz énem.

Bailey rohan a bezárkózott Főnökhöz, hogy panaszkodjon Robbinsra, mire Richard közli, hogy ez van, ezt kell szeretni, különben is, Baileynek senki sem elég jó. Derek nem akar több morfiumot adni Dunnak, családi tragédia múltbeli árnyát sejtjük a viselkedése mögött, és nem tévedünk. Sloan és Torres megegyeznek, hogy együtt fogják legyőzni a gyakornokok iránti vágyaikat. Alex poénkodik Izzienek a Denny témán, szegény nem méri fel a helyzet súlyosságát. Cristina otthagyja Mereditht az ebédlőasztalnál, majd Hunthoz menne lelkizni, de az épp nem ér rá. Dunn jobban van, talán valaki mégis beadott neki egy kis extra gyógyszert. Cristina Meredith előtt rákérdez, mit követett el, amire elég nyugtalanító választ kap, miszerint egyszer nagyon úgy érezte, hogy meg kell ölnie egy nőt, aztán mikor megtette, tök jó érzés volt, és az lett a hobbija.

Derek is bemegy a sötétben depiző Richardhoz, és kiderül, az állapotának semmi köze Kenley halálához, azt leszarja, csupán rájött, hogy a kórház az utolsókat rúgja, nem bírnak összeszedni egy normális orvost, aki nem autista, senki nem akar náluk dolgozni. Derek nem vigasztalja, mert ő is kivan, amiért a pszichopatát kell pátyolgatnia. Izzie újra nekifut a Denny témának, hangsúlyozza Alexnek, hogy nem álmában látja egykori áldozatát, hanem állandóan vele lóg és szeretkeznek is. Karev még mindig nem irányítja át nőjét Shephez, inkább a kiborulással magyarázza a jelenséget és azt sem bánja, ha Izzie fantáziálgat egy kicsit. Hogy bebizonyítsa, mennyire nincs kiakadva, rámászik a nőre, közben Denny angolosan távozik.

Cristina beköpi Mereditht, amiért adott még fájdalomcsillapítót Dunnak, aztán veszekednek a felnyitott sorozatgyilkos felett. Hunt próbál témát váltani, elég ügyetlenül. Izzie nem tud választani a pasijai közül, Denny nyálasan biztosítja, hogy soha nem tenne olyat, amitől boldogtalan lesz. Jáj… Bailey megkapja Robbinstól, hogy az ő fikázása helyett inkább koncentrálhatna a betegére, akinek új máj kéne, meg belek is. Egyetértünk. Yang és Meredith közt nagy a feszkó, Cristina Huntnak is beolvas, amiért hol van kedve beszélgetni vele, hol nincs. (Arról még nem hallott, hogy egy kórházban egy orvosnak néha van más dolga is, mint a leendő csaja panaszait hallgatni?) Sadie tanácsokkal látja el Mereditht, felemlegetve kettejük egykori nagy összezördülését, ami után már semmi sem volt olyan, mint régen. Nem szeretné, ha barátnője Cristinát is kizárná az életéből, ezért az őszinte bocsánatkérést javasolja.

Karev aláírja Jackson kívánságos jelentkezését, ezzel hivatalosan is haldoklónak minősítve a gyereket. Torres és Sloan Joe-nál üldögélve igyekszenek ellenállni a kísértésnek, amire talán nem egy bár a legjobb hely, ahol mindkét csábító egyed jelen van. És tényleg. Sloan nem bírja tovább, odamegy Lexiehez, Torres pedig Sadiet nézegeti, majd iszik pár pohárral, hogy megjöjjön a bátorsága. Bailey elismeri a Főnök előtt, hogy Robbins nem is olyan hülye, majd picit összeomlik, mire Richard kijön a barlangból, és hajlandó Jacksonról beszélni. Derek fellebbenti a fátylat ama gyermekkori traumáról, mikor az apját agyonlőtte két fickó az órájáért, amire drága édesanyja spórolta össze a pénzt. Hüpp. Ezután táncolnak Mereditszel, hogy oldják a feszültséget. Alex tortát sütött Izzienek (hát tud ilyet a halott vőlegény?), a nő pedig azt kívánja, minden maradjon úgy, ahogy most van, mert az élete most tökéletes. Denny nézi a kedves jelenetet. Huh…

Címkék: grace klinika
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.04.22. 16:59:11

Azért erőltetettség szempontjából az az utolsó, táncos jelenet sem volt semmi...
Ugrabugráljunk, rázzuk a (Meredith esetében randa, Shep esetében a szándék szerint nővadítóan fürtöske) hajunkat és minden jobb lesz!
Ez már tinifilmekben is gáz...

Jó, ez már az eheti részt illeti (bár igazából mindegyiket), de szerintem a forgatókönyvből kifelejtették Meredith karakteréből a "szeretnivaló" kategóriába eső dolgokat. Nem látok egy olyan tulajdonságot sem ami ellensúlyozná az idiótaságait. Emiatt a hhitelesség kuka - bár Izzie ugye a halott pasijával hetyeg, úgyhogy nem is értem, miért zavar ez.

A HV persze jó, mint mindig :-)

Bütyispy 2010.04.22. 19:48:06

Bocs,de mért is gáz az a bizonyos szál?
Azért mert leszbikus szál?
Hát az életben is van ilyen,azt hiszem ez az egy olyan dolog van a sorozatban ami kicsit is utal a valoságra.

Póniló 2010.04.22. 20:06:40

@Bütyispy:
nem hiszem, hogy azért gáz. Azért gáz, mert idétlen és béna. mint a többi szál, csak azoknál is rosszabb, mert Sadie is benne van...
ennek a sorozatnak egy erénye van: hogy korábban sixx, most meg hoppancs ír belőle remek hv-t :-)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.04.22. 21:13:38

@Bütyispy: "Azért gáz, mert idétlen és béna. mint a többi szál, csak azoknál is rosszabb, mert Sadie is benne van..."

Póniló tökéletesen megválaszolta helyettem a kérdést.:-)
Nem tudom, miért gondoltad, hogy a leszbikus témával van gondom, erről szó sincs. A kivitelezés már más tészta.

Bütyispy 2010.04.22. 21:28:57

Jó bocs ez igaz,meg az is,hogy Sadie-t kisbaltával alakítanám át:)

Bütyispy 2010.04.22. 21:32:41

Ja és kb egy hete olvasom a HV-kat és én speciel nagyon szeretem a GA-t,mégis nagyon be jönnek a HV-k,na remélem érthetően fogalmaztam mert az nem erősségem:)
süti beállítások módosítása