Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Flash Forward - A jövő emlékei 1X13 - Blowback

2010. április 22. 10:54 - barnslig

Tizenöt évvel ezelőtt vagyunk, egy börtönben, és uramirgalmazz, Szakállt látjuk szakáll nélkül, narancs overállban, a látogatója az akkor még jóval kisebb mellekkel és fogszabályzóval rendelkező Tracy. Aaron kedden és csütörtökön AA gyűlésre jár, egyébként pedig csendben van és kerül minden bajt, csak hogy előbb kiengedjék. A látogatási idő végén még egy puszi a homlokra, Tracy jobbra, Szakáll balra, de nem sokáig jut, mert megállítja egy seggfej smasszer és elkezdi verbálisan csorgatni a nyálát a leányra. Aaron egy ideig tűr, aztán elszáll az agya és nekiugrik, ennyit a baj kerüléséről. Ehhez képest a jelenben az angyalkává változott Szakáll kergeti a lányát és egy kocsmában talál rá. Apuci próbál okosakat mondani, de a lánya leoltja, mondván tartsa meg az AA-dumát. Úgy elkenném néha a száját ennek a csajnak, bah. Apuci ehhez képest logikusan érvel, ha a Jericho a nyomodban liheg édeslányom, akkor miért a lakásához legközelebbi kocsmában töltöd fel magad?!

Nohéknál sem fenékig tejfel az élet mostanában, főleg, hogy Demetri elmondja Zoeynak, hogy Nhadra szerint Mark fogja lelőni őt március 15-én, háromszor, mellkasba. Szomorú Szamuráj próbálja elkenni a dolgot, először Nhadrát próbálja meg őrültként feltüntetni, aztán Markot bevédeni, hogy attól, mert az ő fegyverével, még nem biztos, hogy Szépfiú húzza meg a ravaszt. Zoeynak mindegy a szöveg, annyira retteg a kitekintésében látottaktól, hogy puszta kézzel képes lenne Markot legyakni. Úgyhogy meg is osztja Demetrivel, hogy mégsem esküvő volt az nyuszifülecske, amit láttam, hanem a temetésed. A fegyver viszont már a bizonyítékraktárban ül, várva a megsemmisítésre, úgyhogy cseppet se kéne aggódnia az eyecandynek. Ehhez képest reggel első útja Markhoz vezet, csöppnyi gyűlölettel a hangjában próbálja belőle kihúzni, mi lenne az az eset, amikor Mark meg akarná ölni a vőlegényét. Szépfiú sokáig tartja magát, aztán bedobja a tégla-lehetőséget, mire a ceruzaszoknyás bedurcizik, hülyepina. Janis közben a ciklusát számolgatva terhességi vitaminnal tömi magát. "Amikor manócska még a pocakomban volt", illetve még azelőtt, akkor egy spermabankban csücsült, hehe.

Két évvel ezelőtt Szakáll már szakállas, focit néz a tévében és csirkeszárnyat kajál, illetve csak kajálna, mert kopogtatnak. Az ajtóban két egyenruhás fazon, Aaron persze egyből levágja a helyzetet. Elmondatja a két merevarcúval, mikor és hogyan halt meg a lánya, aztán rájukcsapja az ajtót és sír. Egyemaszívét, fasznak kell katonának menni. De ismerjük a sztori eddigi végét, a jelenben a halottnak hitt bögyös mogyoróvajas-banános szendvicset kap apucitól mánaposság ellen. Reggeli közben Aaron megosztja vele a Marktól kapott infókat a Jerichoról, hogy a központ Santa Monicában van és egy Erskine nevű fickó a főfej, Musgrove elsőtiszt blablabla, Aaron ásna tovább, de Tracy megállítja és arra kéri, hogy hagyja abba ő is, Mark is, mert megállíthatatlan lesz ez az infókémlelés és végül ez lesz a veszte. Sőt, igazából haza se kellett volna jönnie, mert körülötte mindenki veszélyben van, Khamir is bolond volt, hogy azt mondta, vissza kéne mennie Afganisztánba az apjával, hiszen hogy is akarná akkora veszélybe sodorni Szakállt. Cukik ezek ketten, kár, hogy semmi félelmet nem sikerült belénktáplálni a Jerichoval kapcsolatban eddig.

A los angelesi FBI-irodában újra ott ül Simcoe, szemben vele az idegbeteg Benford ügynök, aki próbálja taposni a másik belét, hogy mondjon már valami kézzelfoghatót, amin el lehet indulni, hiszen látszik, hogy tud egy csomó mindent. Lloyd az isten se érti, miért nem akar segíteni, de nem akar, akkor sem, amikor Mark az arca elé helyezi a D. Gibbonsról készült fantomképet. A jövőben játszódó telefonbeszélgetés alapján ismernie kéne őt, de azt mondja, nem. Üssed, Mark, tudja ez, csak mondani nem akarja. Ahogy Zoey sem akar leszállni az ügyről, Demetrinek ebédet hoz be, Wedecknek pedig egy kérelmet, hogy minden Mozaikkal kapcsolatos aktába belenézhessen. Szomorú Szamurájt pillanatokon belül szétbassza az ideg, mert Wedeck kénytelen engedni, Zoey pedig a következő napokban álló nap ott fogja baszni a rezet az irodában és az után nyomoz, hogy az ő kicsi Demetriét hogyan és miért fogja megölni a csúnya Mark bácsi. Ej, de sok karakter lesz hipphopp idegesítő csicska. Demetri szállítja a fájlokat leendő (?) asszonyának, de közben azért beolvas neki: a kutakodás egy dolog, a háta mögötti próbálkozás és a társa befeketítése egy másik. Leszek sztereotíp és mondom: mondd egy ügyvédnek, hogy legyen korrekt, haha.

Szakállhoz Mike állít be meló közben, tudjátok, a Tracyvel együtt szolgáló késes fiúcska. Aaron majd kicsattan a boldogságtól, ezt a hülye is észrevenné, de Mike nem hülye, úgyhogy azonnal levágja. Érezzük, ahogy zsibbad a tarkónk, semmi jó nem fog ebből kisülni, ahogy Mike elkezdi mondani a sztoriját: rejtett számról titkozatos hívást kapott a születésnapján múlt héten. Senki nem szól bele, de ő tudja, ki az. Tracy. Ugye Szakáll, él a lányod?! Ha nem mondana semmit, akkor is simán le lehet olvasni az arcáról, de kimondja, hogy igen, otthon van nála, nekünk meg nem csak hogy a tarkónk zsibbad, de a gyomrunk is: minden bizonnyal eddig tartott a vattacukros jelen Starkék életében. Tracy estefelé vacsorát főz, a paradicsomkonzervet viszont már nem tudja felnyitni - Dexter Morgan stílusban jön két ember és belevágnak a nyakába egy fecskendőt. Az eszméletlen csajt berakják egy baszott nagy dobozba, lezárják és viszik is el. A víz a spagettihez meg csak forr egymagában. Hülye Szakáll, jár a szád, mint a kacsa segge.

Mark közben üti, üti Simcoet, mégpedig azzal, hogy hazaviszi magához, ami ugye a lehetséges jövendőbeli Lloyd-lak. Azt akarja, hogy Simcoe vezesse végig a lakáson éppen úgy, ahogy akkor sétafikált, amikor telefonon beszéltek a jövőben - hátha így többet megtud Gibbonsról, vagy bármi másról, ami elhangzott. Először a hálószoba, a tükrön rúzzsal felírt képlet, amit Simontól kapott Simcoe sms-ben. Utána lemennek a földszintre, a jövőben itt valami QED-áttörésről való beszélgetés hangzik el, de mi a QED? Latin rövidítés? Kvantumfizikai fogalom? A legerősebb és legvalószínűbb tipp mindkettejük szerint az a formula, ami a tükrön szerepel. Ezután egy kislány hangját hallotta a jövőben, Charlie volt az, aki Dylannel a konyhába tartott. A sztoriból Simcoe kihagyja a Gibbonsra vonatkozó részeket, de Mark rákérdez és iraki kihallgatótisztek tehetségével (nem) kihúzza Lloydból, hogy mégiscsak tudja, ki ez a sakkos ember: Dyson Frost. Simcoetól egyszer lenyúlta a még nem publikált kutatását, de nem tudta bizonyítani, hogyan történt. Mark már csak annyit akar tudni, mit akart Potrohos, miközben a pincében ücsörögtek és kiderül, Simcoe minden infót és adatot kiadott az NLAP-ban történt kísérletről, amikor Dylannel kezdték fenyegetni, így simán lehetséges a jövőben egy következő kitekintés.

Janis tényleg aktivizálja magát, nem csak a vitaminokat nyeli és felkeresi a Bryce által ajánlott meddőségi centrumot és dokit. Az gyorsan megpróbálja lehűteni a kedélyeket, és kerek-perec megmondja, hogy ő még várna a lövés és az azután következő műtét miatt, mert így igen kevés az esély a terhesség megmaradására. Janist azonban az sem győzi meg, hogy a dokinéni kurva jól néz ki, csak nyomja a saját szövegét a kitekintésében látottakról. Igazából nem is az a lényeg, hogy akkor akar annyi idős terhes lenni, hanem hogy ő azt a babát szeretné, nem másikat máskor. Este Demetrinek is erről beszél, az meg hitetlenkedő arccal néz, hogy lehet szeretni egy nem létező gyereket. Janis viszont jól beszél, meggyőzi a doktornőt is és Demetrit is, már csak a jövő heti megtermékenyítés következik, hogy minden úgy lehessen, ahogy szeretné. De akkor nincs ám sörözés egy fárasztó nap után, anyukám, majd meglátod. Pár pillanatra megint a két évvel ezelőtti Szakállt látjuk, ahogy a temetésről kapott zászló felett sírdogál és iszik díszlövésre. Aztán a jelenben hazaér, a füstjelző sípol, a spagetti-víz bizony elforrt, Tracy pedig nincs sehol. Hamar leesik szegénykémnek, hogy közvetve minden valószínűség szerint ő a ludas a dologban, de leginkább Mike barátunk.

Szakáll autóba pattan és Mike háza elé megy, aki kissé meglepődik a mosolygós Aarontól, aki kedélyesen kérdezi, igaz-e a hír, hogy elköltözik. Mike igenlő választ ad, családi indokot hoz fel, aztán vonakodva elfogadja, hogy Szakáll meghívja egy hamburgerre mielőtt elmegy. Mike feszengve ücsörög a kocsiban, Aaron pedig szinte mellékesen megemlíti, hogy mondta már, hogy ült börtönben? Mike izzad, hát nem, nem mondtad. Két és fél év? Kocsmai verekedés? Hova is megyünk? Hogy a börtön vadállatot csinál az emberből? Valóban? És most kiengeded az eddig gondosan visszatartott állatiságot? Mike kést ránt, Aaron puszta kézzel összeveri, eltöri a karját és kurva ideges. Wow, ez aztán a jelenet. Mark Vogel és Wedeck előtt tart kiselőadást a megtudott infókról és könyörög, hogy mehessen Szomáliába, mert ott majd biztos tud a halott varjak beleiből jósolni. Wedeck lehetetlennek tartja, hogy Washington erre engedélyt adjon, de Szopottgombóc cinkosan elvigyorodik és kijelenti, hogy sokkal egyszerűbb bocsánatot kérni, mint engedélyt. Egyedüli kikötése, hogy Mark nem megy velük - ha más hal meg, az tragédia, de ha Szépfiú, az katasztrófa. És Vogelnek az a munkája, hogy ez a katasztrófa április 29-ig ne következzen be, Mark pedig lökje az emlékeiben szereplő infókat.

Közben Zoey is ügyködik, Alda Hertzoggal trécsel mert meggyőződése, hogy Alda olyan infót hallgat el az FBI elől, ami Szomorú Szamuráj halálával kapcsolatos, úgyhogy szeretné elvállalni a védelmét - így megtudja az infókat, aztán max. szabadlábra helyeznek egy terroristabarbiet. Demetri ennek sem örül, de beletörődik, hogy egy gőzgép a csaja, megállíthatatlan. Vogel kiosztja a feladatokat Janisnek és Demetrinek: a RedPanda nevében, de az ő tudomásuk nélkül fognak bejutni Szomáliába. Ott dokumentálják a látottakat, aztán hazajönnek, ha tudnak, mivel ez nem hivatalos akció, ha valami szarul sül el, nincs felmentősereg - úgyhogy akkor nem jönnek haza. Simon végszóra beesik az ajtón és kijelenti, hogy ő is menni akar, mint Agy, mert a buta szövetségiek azt se tudnák, mit dokumentáljanak. Vogel belemegy, a két FBI-os meg úgy ül a székén, mint ovisok az eddmegleves előtt. Hogy lesz ebből megtermékenyítés, btw. Aaron van hátra, a dühös, vadállati Szakáll, röhögnöm kell. Marknak telefonál először, de csak a hangpostával tud beszélni, arra kéri, nézzen utána a Jericho főmuftinak.

Ez a főmufti Erskine (mellesleg Dexter Morgan apja, szeretjük a baltával faragott arcát) épp szülinapi zsúrt tart a lányának, kurva nagy ház, ezer gyerek és ajándék, malomkerék méretű torta, ahogy ez gazdagéknál menni szokott. A tökéletes házban viszont egyszercsak elmegy az áram, nem csak úgy magától, nem ám: Szakáll, a Vadállat kapcsolja le, hogy aztán becsengessen és némi hazugság árán bejusson Erskinehez. Az ideoda toporzékol és nem érti, miért nincs áram, csak mert ő úgy parancsolta, Aaron viszont hamar előáll a farbával: faszbapicsába az árammal, hol a lányom. Erskine persze tagad, azt se tudja, miről és kiről beszél Aaron, úgyhogy szevasz Szakáll. De Vadállat elszánt és kitartó, ahelyett, hogy hazamenne a sarokba ríni, rákapcsolódik a telefonhálózatra és lehallgatja, ahogy az ugrálóvár előtt Erskine felhív valakit, hogy felelősségre vonja, hogy lehet, hogy most járt nála az "apa". A telefonban szabadkoznak, kiderül, hogy Tracy a reggel érkezett meg Khandaharba (segítek, Afganisztán második legnagyobb városa), úgyhogy nincs más hátra, mint értesíteni Mike-ot, hogy ölje meg Szakállt. Csörög is a plató, mert Mike ott figyel túszul ejtve.

Szakáll sötétedés után ismét hívja Szépfiút, hogy megnyugtassa, minden rendben - nem mintha Mark aggódni látszana, tekintve, hogy Aaron megint csak a géppel beszél. De azért elbúcsúzik, mert egy időre lemegy a térképről, tippeljünk mindannyian Khandaharra. Közben Erskinéknél vége a partinak, az ünnepelt a konyhában táncikál, majd sikít: az ablakon keresztül látja Mike-ot a lábainál fellógatva, fején kalap, mellkasán Boldog Születésnapot felirat. Demetri Zoeyval esti elfoglaltságként nem moziba megy, hanem a bizonyítékraktárba, kikérni a fegyvert. Óceánba dobni, vagy elégetni, az itt a kérdés, de a nagydarab raktáros megszakítja a tervezgetést: a doboz és a tok megvan, de a fegyvert valaki elvitte. A jövőheti rész, esküszöm, fényévekkel jobb.

Címkék: flashforward
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andicka 2010.04.22. 11:12:03

Jót röhögtem a nagy darab raktároson,amikor megláttam, mert ő nem más, mint Timbaland. :D

tizenhárom 2010.04.22. 11:38:37

A Jericho vezetőjét játszó színész nem csak Dexter apja, hanem a Jericho című sorozatban is szerepelt, mint a rablóbanda vezetője.

barnslig 2010.04.22. 11:48:19

@andicka, tizenhárom: ebből is látszik, hogy az én popkulturális ismereteim is végesek :)
süti beállítások módosítása