Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x06 - Hitvesi segítség

2010. április 19. 11:00 - marcilu

Szokatlan nyitánnyal kezd az epizód: Egy rabló egy kis üzletben akció közben szabályosan kivégez egy rendőrt. Manapság végülis ez nem furcsa, az már sokkal inkább, hogy a fél Stern, Lockhart & Gardner ügyvédi iroda a jelenetet nézi egy tévén. (Mi sosem nézünk filmet melóban, nincs igazság!) Vitatkoznak. Nem tudom követni. 55 percük van, hogy beadjanak valami panaszt a bíróságra, aminek köze van az általuk nézett filmhez. Végül beadják, mi meg később biztos megtudjuk, hogy mi volt ez az egész.

Will máris elmondja: Clerence Wilcox már 6 éve a siralomházban senyved, akkor ítélték el a filmben láthatóhoz kísértetiesen hasonló bűntény miatt. A Jogsegély szervezet most fellebbez, méghozzá ez első perben történt szabálytalanságok miatt. No, ők azok, akik kifelejtették a beadványukból a filmre való hivatkozást. Merthogy az esküdtszék kiválasztása előtt egy héttel egy kábelcsatorna a fenti filmet sugározta.

A bíróságon vagyunk, ahol Clerence felesége szólítja meg Aliciát, és meg van lepve, hogy a fellebbezés nem a férje ártatlanságáról, hanem eljárási hibákról szól. Valóban, eddig ez a lehetőség fel sem merült. Egy képet ad Aliciának, amin a férje látható egy kisbabával, a lányukkal, akit 6 éve nem tud megölelni. Egy perc, és már azt is megtudjuk, a fellebbezést elutasították, apukára kivégzés vár.

A&K beszélgetnek az irodában. Kalinda kizártnak tartja, hogy Wilcox ártatlan legyen, hiszen az egyetlen alibije a felesége szava. Alicia mégis új fellebbezésre szomjazik, most az ártatlanságra hivatkozva. Kalinda helyett más segítséget kap: Caryt. Meglepő módon éppen ő állít be a főnökökhöz azzal a kéréssel, hogy foglalkozhasson tovább az üggyel, hátha talál még valamit az ártatlanság bizonyítására. Közösen kapják a munkát. Akárcsak a babás képet. Mrs. Wilcox be is ismeri, hogy azért adta nekik a képeket, hogy segítsenek. Bejött.

Meglátogatják Wilcox régi ügyvédjét, aki elmondja, hogy az ítélet az egyetlen szemtanú vallomásán múlt. Szimpatikus, intelligens, fiatal nő végignézte, hogy Clerence rabol és rendőrt gyilkol. Cary és Alicia meglátogatja, és ők is úgy találják, tökéletes tanú. Csak nem nekik.

Az irodában egy szakértő tart bemutatót arról, hogy kísérletek bizonyítják, hogy a sajátunktól eltérő bőrszínű (rasszba tartozó) embereket nehezen tudunk megkülönböztetni egymástól. Ehhez az amerikaiaknak tudósok kellenek? Én pontosan tudom, hogy nekem minden kínai egyforma (no offence).

Kalinda ellátogat egy hangulatos rendőrőrsre, ahol mintha mégiscsak a mai ügyünk kapcsán tapogatózna... Ennyit arról, hogy ezúttal nem segít Aliciának. Egy zsaru elég részletesen elmeséli, hogyan zajlott Clerence Wilcox felismertetése 6 évvel ezelőtt, milyen személyleírás alapján kapták el, milyen határozottan ismerte fel a szemtanú, satöbbi. Egy másik zsaru pedig „véletlenül” átadja neki azt a képet, amin a felismertetésen részt vevő 6 férfi látható. Clerence Wilcox pedig épp egy Bulls pulcsit visel, pont olyat, amilyenben a gyilkosságot is elkövették. A képnek köszönhetően végül sikerül elérni az újratárgyalást.

Két börtönvizit következik, szimultán: Alicia most Clerence-t látogatja meg. A férfi elmondja, hogy a rendőrök direkt abban a bizonyos Bulls pulcsiban fényképezték le őt, és mutatták meg a képet a szemtanúnak. Ez keményen befolyásolásnak tűnik.

Kalinda Petert látogatja, szükség van az egykori államügyészi információira. Ezeket azonban Peter nem adhatja ki, legalábbis nem kamerák kereszttüzében. Márpedig a beszélőn ilyen közönség van. Kivétel ez alól a házastársi látogatás, azt viszont nem lehet megcsinálni Alicia háta mögött...

Végre kezdenek visszatérni a korábban megismert bírók, 1-est köszönthetjük köreinkben, aki bizony nincs elragadtatva attól, hogy egy olyan ügyet kell újratárgyalnia, amiben egyszer már hozott ítéletet. Ezen még túl is lépünk, azon viszont nem, hogy a vád egy huszárvágással nem hív tanúkat, nem csinál semmit, csak átpasszolja a labdát a védelemnek, akik viszont egyáltalán nincsenek kész. Sehol egy tanú. Lényeg a lényeg, végül éppen a nyomozót hívatják, aki a felismertetést vezette. Végülis tényleg ez a lényeg.

A tanúvallomás során a nyomozó tagadja, hogy azért vitték volna be Clerence-t 6 éve, mert éppen Chicago Bulls pulóver volt rajta, és mert alkata megegyezett a személyleírással. Meg is értem, hogy tagadja, mert Chicagoban egy ilyen pulcsi elég gyakori. A bírónak is van. Meg a jegyzőkönyvvezetőnek, meg a teremőrnek, meg a fél teremnek. A bíró érdekesnek találja, de nem különösebben hatódik meg ettől. Szóba kerül még az ominózus pulóveren talált vérfolt, amire Clerence tudott magyarázattal szolgálni, de ez sem elég semmire.

Kalinda ezúttal Caryvel nyomoz. A rablógyilkosság helyszíne környékén kérdezősködnek a boltosoktól, keresnek valami nyomot arra vonatkozóan, hátha a fantomképen látható férfi rabolt máshol is azután, hogy Clerence-t lecsukták. Ezzel új gyanúsítottat hozhatnának az ügybe. Cary talál egy boltost, akit kiraboltak, és a rabló ugyanazt a szófordulatot használta, mint az ő ügyükben. Egy hónappal Clerence tárgyalása után.

Alicia eközben megérkezett a házastársi látogatásra, ami egy egész éjszakán át tart, egy szobában, ami pont úgy néz ki, mint egy olcsó apartman. Beszélgetnek az ügyről, Peter meglebegteti, hogy a nyomozónak volt már gyanús ügye, ahol megpróbáltak vádat emelni ellene bizonyíték befolyásolása miatt. Aztán alszanak, Peter a földön.

Peter információját Will megosztja a bíróval, ő pedig úgy találja, hogy a nyomozó nem megbízható tanú, így a nyomozásával összefüggő bizonyítékokat is kizárja az ügyből: a felismertetést, a Bulls pulcsit, és a fantomképet.

Kalinda időközben megtalálta az igazi rablót, a másik rablásért el is ítélték, de sajnálatosan a börtönben meghalt, így beismerni már nem nagyon fogja a gyilkosságot...

Aliciának azonban láthatóan eszébe jutott valami. Behívják a szemtanút, hogy megmutassák neki a gyanúsított fényképét. A trükk csak az, hogy kis photoshop munkával a gyanúsított fejét rakták Bulls pulóver fölé, Clerence-ét pedig nem. A nő pedig képes rámutatni a Bulls pulcsis képre, határozottan állítva, hogy ő követte el a gyilkosságot. Anyám! Ez ennyire hülye lenne? Oké, hogy két fekete pasas van a képen, de annyira azért nem hasonlítanak! A bíróságon visszavonja a 6 éves vallomását, bocsánatot kér Clerence Wilcoxtól, aki szabadon távozhat.

Politikai felhangja is van az ügynek, ahelyett, hogy az egykori ügyészségi nyomozást vezető Glenn Childs vállalná a felelősséget a tévedésért, az ugyanakkor a hivatalt vezető Peter Florrick nyakába varrják az egészet. Börtönben ül, szóval tökéletes alany arra, hogy minden balhét elvigyen.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kecsegugu 2010.04.21. 22:27:48

Köszi a hv-t, én nem is nézem, csak olvasom ezt a sorozatot :-D

efzsé 2010.04.24. 20:57:32

Segítség..Valaki!!!!!Most akkor jól értem, hogy a Hallmark már lenyomott belőle egy csomó részt -és a tv2 újraszinkronizálta(!!!) és elkezdte elölről?
Ennek meg mi értelme?

marcilu 2010.04.25. 11:01:52

@kecsegugu: De jó, én meg már azt hittem, senki sem olvassa...

KiWiSaGe 2010.04.26. 16:37:53

Min@marcilu: Én el szoktam olvasni. Mindig feldobod az unalmasabb óráimat

MsHamilton 2010.04.27. 18:21:01

Még egy olvasó jelentkezik! :-)

Tetszik a sorozat, félre ne értsetek, de az elején úgy tűnt, hogy lesz átívelő szál is, illetve ezt mintha valaki említette is volna az ajánlóban, ehhez képest eléggé leült ez a vonal és mindig csak az aktuális ügyekkel foglalkozik. Jó, mindegyik (?) részben feltűnik a csalfa férj, és apró részleteket megtudunk, de ez a vonal meglehetősen lassan halad.
Ettől persze jó, csak én többre számítottam ezen a téren.

marcilu 2010.04.27. 19:38:51

@MsHamilton: Csak tippelgetek: Biztos lesznek majd részek - főleg az évad vége felé - amikben többet foglalkoznak Peter ügyével.
Egyébként meg bocsi, hogy a héten nincs új hogyvolt, a múlt héten nem volt időm írni, remélem, ezen a héten lesz...
süti beállítások módosítása