Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x16 - School Daze

2010. április 17. 10:00 - missparker

Jarod egy kockásabroszos kifőzdéből hívja Misst, látta-e Rainest mostanság. Nem látta, de nem is szeretné. Pedig kéne. Ennyiben maradnak, Miss még fut egy kört Jarod-elkapás témában, ha esetleg honvágya van, szívesen várja vissza. Jarodnak. Honvágya. Jáj. Broots új feladatot kap, kerítse elő, merre jár Raines. Kaméleonunk a verbális csörte után szomorúan bámulja az anyja képét, a megcsörrenő telefonja zökkenti ki a depiből. Nini, nem is az ő telefonja csörög, a szomszéd boxból jön a hang. A beszélgetés hallható része nagyon-nagyon érdekes számára. Kisvárosi iskola. Tanúvédelem. Belső ember. A fiút meg kell ölni. 5 nap múlva tárgyalás. Ezt Jarod nem fogja hagyni, mindent tud, amit kell. Ahogy a rosszarc kilép a boxból, Jarod elélép, összeütköznek. Már archoz is tudja kötni az ügyet. Nem sokkal később Minnesota Bolton nevű álmos kisvárosába új helyettes tanár érkezik, Jarod Brodie.

Jarod módszeres, bár az ügy 'belecsöppenős' volt, gyorsan gyártott piros füzetet. Egy iskolai kiránduláson egy fiúcska szemtanúja lett egy gyilkosságnak. A fiú kilétének titkolására kínosan ügyelnek a hatóságok, de a gyanúsítottat nem ítélték el, új tárgyalás lesz, újra kell tanúskodnia. Az újságcikkek nem hoztak sok infót: a gyerek egyke, fiú. Van egy osztálynyi gyerek, nekilát a kiválasztásnak. Eric érdekes lehet, kémtörténeteket mesél, és titkosírással ír. Matthew is, ő meg feltűnően magába forduló, és csak olvasni szeret. Kérdezget, sorban zárja ki a lehetséges tanúkat. Ki született itt, Boltonban? Kinek van testvére? Szépen szűkül a kör.

Óra után Jarod a régi tévéhíradókat nézi az ügyről, Esposito (a kifőzdebeli rosszarc) gyilkossági tárgyalását szakszerűtlen eljárás miatt törölték. Másnap az iskolában Jarod épp az ügyön elmélkedik, mikor ráront egy Ursula-méretű banya, és zokon veszi, hogy diákok aktáit sajátította ki. Egy kolléganő, Rachel és Bauer igazgató megnyugtatják a döbbent Jarodot, Mrs. Warner csak úgy képes beszélni emberekkel, ahogy a tízévesekkel is teszi, de nem rosszindulatú. Rachel negédesen borzong, brr, mintha megint általánosban lenne. Jarod poénját csak mi értjük: vagy mintha most lenne először általánosban. Rácsodálkoznak még egy kicsit Mr. Conklin, az eredeti tanár szerencséjére: Jarodra, azért volt szükség, mert Conklin hawaii-i utat nyert. A bolond Conklin meg nem is emlékszik rá, hogy részt vett volna a nyereményjátékon! [Jarod, ez elegáns volt] A kellemes csacsogás farvizén Jarod feszegetni kezdi az igazgatónál a kis Matthew Reese aktájának furcsaságait: csak 11 hónapnyi adat van. Az igazgató kimagyarázza: csak egy éve költöztek ide, az előző iskolája pedig nem tudott aktát küldeni, leégett az irodájuk, megsemmisültek az adatok. Nahát. Jarod már tudja, kit kell védenie.

Miss örömködik a hírnek, hogy Raines egy elmegyógyintézetbe látogatott. A biztonsági kamera felvétele szerint sajnos nem páciensként, hanem látogatóként. Sydney szállítja a megoldást: Raines Ednát, a feleségét látogatta. A gond csak az, hogy Edna mintha 20 éve öngyilkosság okán meghalt volna. Ennek ellenére tegnap éjjel megszökött az intézetből.

Jarod Matthewt figyeli az iskolaudvaron, félrehúzódó könyvmoly a srác. Rachel érkezik, hamar megbánja, hogy megzavarja Kaméleonunkat a megfigyelésben, mert részletes értekezést kap az ömlesztett húscsőről, melyet jól átsütött szénhidrát borít, és pálcikára van tűzve, hogy kézbe lehessen venni.

A nőci értetlenül néz, öö, ez egy közönséges corn-dog, de Jarodot akkor is lenyűgözi, és pont. Szóba kerül Matthew. Rachel szerint nehezen illeszkedik be, de vannak ilyen gyerekek. A takarító is érdekes figura, Jarod jól megnézi magának. Esposito pedig megint sürgetőleg telefonál az emberének, kilátásba helyezvén neki egy temetésen való főszerepet, ha nem öli meg a fiút. Jarod otthon megint az aktákat bújja, amikor egy bűbájos anyuci sütivel lepi meg, mint új tanerőt. Matthew anyukája, ráadásul. Gyorsan rákérdez a költözésre, kitérő választ kap és vihogást. Újabb csengetés. Az egyedülálló anyák főzőcsoportjának újabb tagja érkezett némi mózsival. Majd még egy, újabb gőzölgő tállal. Ez a jelenet itt fullad röhögésbe. Másnap suli, Matthew megint különvonul. Jarod faggatja a régi sulijáról, muszáj volt költözni, anyu szerint nem volt választásuk, de erről nem szabad beszélni. És a gyanús takarító nagyon bámul befelé az ablakon. Aztán történés alakul az iskolaudvaron is, az osztály hájas gonoszkölke a kicsi, szőke Eric-et bántja, aki valamiért diktafont hord magánál. Jarod jön nevelni, úgy néz a hájas kis ördögfajzatra, úgy beszél hozzá, mint a saját ellenségeivel szokott.

Eric-nek furcsa szokása is van, folyamatosan titkosügynöknek képzeli magát. Még érdekesebb, hogy valaki távcsővel figyeli. Jarod már nem tudja fülönfogni a fickót, csak a kocsiján lévő parkolómatrica számát jegyzi meg.

Sydney még mindig nem tudja elhinni, hogy Edna él, nagyon kedvelte régen, a már hazaérkező Missnek mesél róla telefonon. Edna a Központban dolgozott belgyógyászként, egy tünemény volt, mindenki szerette. A lányuk meggyilkolása után összeomlott, barbiturát-túladagolásban 'halt meg'. Sydney a temetésén is ott volt. Miss is emlékszik Ednára, ő kezelte a gyerekkori mumpszával. Broots Ednát keresi odakint, Raines is idegesen gesztikulál a folyosón, valszeg ugyanezért. Sydney szemét, hihi, ez most helyreteszi Raines újonnan megtalált lelki békéjét, ejnye Sydney. Miss búcsúzik, mert kopogtatnak nála, nyitja az ajtót, 'na, mit találtál, Broots?' Az ajtóban Edna áll. 'Jó újra látni téged, Catherine'.

Suli megint, az igazgató bosszankodik Jarodnak, egy ilyen békés kisvárosban távcsöves perverzek, jajistenem. Eric után rohan az anyukája, otthon hagyta az uzsonnáját. Jarod végre ezzel az anyukával is szót tud váltani. Külön öröm, hogy se kaját nem hozott neki, se felcsípni nem akarja. Sőt, tud a titkosügynökös játékról, kicsit aggasztja is. Jarod megint poénkodik, a 'színlelés nem is olyan rossz dolog'. [Azért ne taníts erre másokat, Jarod, neked sem jött be annyira]. Utánajár a parkolómatricának is, Ursulától muszáj kérnie egy másikat, mert elveszette, ha jól emlékszik, a 48-as volt. Ursula dohog, a hülye pasik a fejüket is elvesztenék, erre Jarod újra értekezik: 'Nos, technikailag a koponya rögzítetlensége lehetetlenné tenne minden mozgató funkciót, így ez a gondolat...' itt elakad, mert Ursula rárivall, hogy az övé az 55-ös, a 48-as a takarítóé! Ez az infó megért egy lebaltázást, de a gonosz nézés nem tud zavartalanul repülni, mert Matthew-mama érkezik csacsogva. Mit ád Isten, az ő fia is otthonhagyta az uzsonnáját. Nem is gyanús, hogy milyen feledékenyek lesznek az egyedülálló mamik gyerkőcei, ha új, facér tanárember jelenik meg a suliban. Jarod próbálna komolykodni, hogyhát tudja, hogy anyuci miért tért ki a költözős kérdése elől, és benne bízhat. A mami meg elmeséli, hogy jaj, hát ő nem is tudott a férje kamerás ügyeiről. Szóval nem a tárgyalás és a tanúvédelem miatt van itt a fiával. Nem Matthew a védendő fiúcska.

Másnap délután Miss a házába hívta Sydneyt, mert nem tud mit kezdeni a kanapéján vegetáló Ednával. Edna 20 év szedálás után is emlékszik Sydney-re, Misst jobban érdekli, hogy Edna mit tud, ami miatt így bántak vele, és ami miatt Catherine-t keresi. Ehhez Angelot gondolja bevetni, olyan elszánt, hogy Sydney nem ellenkezik.

Jarodot Eric szólítja meg a folyosón, kemény napja van, tanár úr? Beszélgetnek, mint kém a kémmel. Eric szekrényében érdekes dolgok vannak: kémkönyvek, egy mappa, állítólag az összes titkával, kommunikátor. Jarod végezetül még tanácsot is ad, nőügyben [ez azért vicces, ismerve Jarod nőügyeit], mondja meg annak a lánynak, mit érez. Itt a diktafon, gyakorolja, ha jól megy, eléállhat nyugodtan. 'Köszi, tanárúr, maga itt az első barátom!' Jarodban végre összeáll a kép. A fiúcska azt hazudta még a legelején, hogy itt született, Boltonban. Ezért zárta ki a lehetséges célpontok közül. Ronda dolgot tesz, feltöri a kölyök szekrényét a titokmappáért. Ott van minden, ami kell: gyerekrajzok a gyilkosságról, a hulla elásásáról, a tárgyalásról. Azonnal indul a fiúért. Ursula pár perce látta a takarítóval beszélni, a gyerek utána hazaindult. Affene. Eric amúgy gyerekesen ténfereg haza, egy autó baljósan követi. Eric kémeset játszik, bemegy egy zárt kerítés mögé, a fák között belebeszél a karórájába. A rosszarcú takarító kiszáll a kocsiból. Jarod rohan ugyanezen az utcán, lövés hallatszik. A takarító a kocsija elhúz. Jarod véres cipőnyomot talál a járdán, ajaj. Bejut a kerítésen, újabb meglepetés, a takarítót a mellkasán érte a lövés. Ő egy marsall, a tanúvédelemben pedig tégla van. Eric után küldi Jarodot, ne hagyja hazaérni, a lövész tudja, hol lakik a fiú, valszeg ott fogja várni. Jarod még emlékszik Eric kommunikátorának számára, pedig csak egy pillanatra látta. Ilyenkor jól jön, hogy ekkora zseni. Üzenetet küld, Eric pedig még mindig lövöldözőst játszik a fák között. Aztán kiesik a kütyü a zsebéből, az üzenetet nem kapta meg.

Sőt hazaért, de az ajtó résnyire nyitva, bent egy pisztolyos várja. Jarod megérkezett, elrángatja az ajtótól. Jarod lakására mennek, Eric mamája is előkerült. Esposito kiszabadulásakor szólt nekik a tanúvédelem, hogy küldenek valakit, aki vigyáz rájuk. A takarítót, de őt Esposito már elkapta. A tanúvédelmet sem hívhatják, a tégla miatt nem biztonságos. Itt maradnak éjszakára, Ericnek még jégkrém is van a hűtőben. Eric-mama még sír egy kicsit, hogy milyen gyerekkora van az ő fiának, Jarod megnyugtatja, lehetne rosszabb is. No igen.

Sydney kilopja Angelot a Központból, Angelo még útközben diagnosztizál: Sydney barátja belül már halott. Már a liftben vannak, mikor Lyle és Raines megállítja őket. Nekik is kell Angelo, Sydney hiába kamuzik Jarod üldözéséről.

Eric az anyukájával tárgyalja lefekvés előtt, hogy még nem szeretne elmenni innen. Jarod pedig tudja, hogy az iskolában kell keresnie Esposito emberét. Nekilát. Feltöri a tanúvédelem nyilvántartását, böngészi a marsallok listáját.

Miss próbálja kiszedni Ednából a titkait. Kénytelen Catherine szerepét játszani, miért jöttél el hozzám, Edna? Ez nem működik, így Miss az igazsággal jön. Catherine régóta halott, majd jól hátat fordít Ednának, affene, ez sem működik. Hogy van a mumpsza, kicsi Miss Parker? Miss röptében fordul vissza, teeesséééék????

Edna egyetlen infót mond, 'káprázat'. Catherine kezdte, remélte, hogy a lánya befejezi a munkát.

Jarod pedig megtalálta a marsallok listáján Rachelt, az édibédi szőke tanítónőcit. A kartonja szerint szabadságon van. Reggel közli ezt Eric anyukájával, ki kell jutniuk a városból, majd ő elintézi a tancinénit. Eric viszont eltűnt az ágyából. Jó hír, hogy az ablakot belülről nyitották ki, tehát a fiúcska maga lécelt le. Rendbe kell tennie a nőügyet. Úgy tenne, ahogy Jarod tanácsolta, de nem elég bátor, így a Molly nevű osztálytársa kap egy kazettát. Aztán megint jön a hájas gonoszkölök, verekedést provokál. Eric elfut, sajna Rachel karjaiba, egyenesen Espositohoz viszi. Eric riadt, esélye sincs két felnőttel szemben. Jarod és Eric-mami is megérkeztek a suliba, Molly megmutatja, merre futottak a fiúk. Már csak Eric táskáját találják meg. De a diktafon felvételen áll, okos vagy, Eric. A felvételből kiderül, hogy a szomszédos építkezésre vitték. És tényleg. Rachel viszont pofára esik, mert Esposito fegyvert ránt, na nyomás a gödörbe, a fiúval együtt.

A rosszarc betont tervez rájuk tölteni. Most ér ide Jarod, egy csődarab segítségével ő küldi Espositot a gödörbe, miután a fegyvert kiütötte a kezéből. Rachel tekintetén látszik, szeretné azt a fegyvert maga is. Ez nem jön be, akkor próbálja adni az ártatlant, jaj, az istennek hála, hogy megérkezett, Jarod. Ez sem jön be, Jarod már nem omlik el szép női szemektől, a nőci is repül a gödörbe. Utolsó tiszta pillanatában Ericet az anyjához küldi, utána elborul az agya, innentől a beteges bosszúálló szerepét játssza.

A meglőtt takarító/marsall meghalt, két gyilkos került Jarod kezei közé egyszerre. Ráadásul amúgy is nagyon utálja azokat, akik egy gyerek életét teszik tönkre. Rachel derékig betonban állva alkuképes lesz, még Esposito ellen is hajlandó tanúskodni, sőt beismeri a marsall lelövését is. Ez Jarodnak nem elég, lassan nyakig ér a beton. Esposito is vall, már tanú sem kell ellene. Eric diktafonja elég lesz, lejátssza nekik a felvételt. És újra ömlik a beton.

Brootsnak a Káprázat után muszáj mászni, eddig nem talált semmit. Miss visszazavarja a bitjei közé, márpedig keressen. Lyle és Raines mindezt hallották, nem repesnek.

Jarod Eric-kel sütit gyárt, nagy a cinkosság, itt ármány lesz. Jófajta csokis süti, a hájas kölök ki is tépi az uzsonnászacskót Eric kezéből, ahogy várták. Jarod neveli Eric-et: türelem, a bosszúra nem kell sokáig várnia.

És tényleg, a hájzsák futva veszi az irányt az udvari vécék felé. De csak egyetlen egy van nyitva. Egy zsinór megrántásával viszont annak az ajtaja is leválik, így egy egész iskolaudvarnyi gyerek röhöghet a szenvedő hájasdisznón. Küldetés teljesítve.

A friss újságot az iskola folyosóján Eric-mami adja Jarod kezébe, képzelje, megírták a sztorit, de azt nem, hogy ki kapta el őket. Hálálkodás, majd Molly szólítja meg Eric-et. Tetszett neki a kazetta.

Miss hazaért Sydney-vel, Ednára Sam vigyázott, de mégis eltűnt az emeletről. Meglátjuk, hol van. Egy istenhátamögötti buszmegállóban üldögél, Miss egyik kabátjában, egy fényképet nézeget, Jarod gyerekdalát énekli.

A busz megérkezett, felszáll, énekel tovább. Ő sem lesz már képes Missnek segíteni.De nézzük meg jobban azt a fényképet!

A fiatal, vörös hajú Edna nem hasonlít valakire, de nagyon?

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.04.17. 20:50:01

Köszönöm az újabb hogyvoltot! Ezeket a részeket már nem láttam, ezért csak itt tudom követni, és mindig nagyon várom is őket. A végső felvetés pedig, ha jól értem, hát... kemény! Csak így tovább!

kekhalal21 2010.04.24. 13:25:39

Bocsi hogy most írok de eddig nem volt idő el olvasni de a beoszlásaid nagyon tetszettek nekem. Meg szerintem a vörös hajú nő nem lehet más mint Jarold anya vagy nem ha nem akkor várom a válaszokat mert nagyon kíváncsi vagyok rá hogy ki az.

Pissta 2010.04.27. 21:16:49

De nagyon ismerős, de nem jön be ki lehet ez a nő.
missparker szerinted ki az???
Szokásos 5-ös a hv! :)
süti beállítások módosítása