Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sogun 1x06

2010. április 16. 12:00 - Sigismundus

Feltűnik Andzsiro és több kellemetlen meglepetés is. Blackthorne számára az, hogy már nincs itt az Erasmus, és legénysége, Jedoba vitték őket.

Toranaga számára az a kellemetlen hogy Kaszigi Jabu idecsődítette a teljes seregét, persze csak tiszteletadásképpen.. De mindenesetre sokkal többen vannak, mint a gályán lévő saját őrsége. Mindegy, kockáztat, partra száll megszemlélni őket. A legtöbb tisztet ismeri, harcoltak együtt vagy egymás ellen az elmúlt 40 évben. Majd egy lelkesítő beszédet üvölt nekik, melyben az egekig dicséri őket és urukat Kaszigi Jabut, tetszik, megéljenzik.

Jabu nagyon megtisztelve érzi magát, de eljön az ő kellemetlen meglepetése is… Toranaga ugyanis elárulja neki, hogy szökésük éjszakáján Hiromacu kézbesítette lemondólevelét a Régenstanácsi posztról.  Jabu nagyon nem érti, hisz akkor elveszett a mandátuma adta védelem, ezért gyorsan azt a magyarázatot adja be neki a nagyúr, hogy hisz így most nincs Régenstanács.. Ráadásul a négy megmaradt tagnak akiket csak Toranaga utálata tudott közös szavazásra bírni, nekik kellene egy új ötödik személyében megállapodni… Amíg nincs ez meg, addig őnekik senki sem adhat semmilyen parancsot, addig tehetetlenek vele szemben. Majd gyorsan egy értékes kardot adományoz Jabunak. Azért siet ennyire, nehogy Jabu rájöjjön, ebben a patthelyzetben, Isidonak most bármit megérne ha valaki megszabadítaná Toranagát a fejétől… A lehetőség pillanata elmúlt, Toranaga a gályán, Jabu a parton, Omi pedig földig érő állal, nagybátyja hogy lehet ennyire ostoba?

Andzsin és Mariko is a parton, az angol is kap ajándékot, egy pisztolyt. Igazán kedves Toranagától, hogy visszaajándékozza.. Meg egy okiratot melyben megbecsült emberének, hatamotónak nevezi Andzsin szant. Azért kell az angolt távol tartani a hajójától és embereitől, hogy megtanulja a japán nyelvet. Jabutól megkapja a házat amelyben felébredt, majd a hűbérúr tart egy üvöltő beszédet a térdelő falusiaknak, akik remegve hajlongnak Andzsin szan felé. Mariko fordítja le a lényeget, a falué a tisztesség és felelőség hogy megtanítsák hat hónap alatt japánul. Ha ez nem lesz sikeres Jabu szama minden falusit keresztrefeszíttet.

Délután jár egyet a faluban Blackthorne, de csak rettegő tekintettekkel találkozott. A házában Marikon kívül egy másik nő fogadja, aki velük utazott a gályán. Usagi Fudzsiko a neve és Andzsin ágyasa Toranaga szama rendelkezése szerint. A navigátor megint zavarba jön , nem kell neki ágyas, de Mariko elárulja, özvegy, nincs hova mennie. A családja nem fogadná be, és nemrég veszítette el férjét és csecsemő fiát. Amikor a körülményekről kérdi az angol, kiderül hogy Fudzsiko férje volt az a szamuráj aki majdnem megölte Isidót a kihallgatáson.. Büntetésből kivégezték őt is, és kisfiát is. Fudzsikót pedig életben hagyták, szintén büntetésből… Blackthorne elgondolkodik ezen. Japánban több ártatlan embert látott-hallott meghalni, mint a vallásháborúk Európájában harminc évig összesen. Nem érdekli Mariko kegyes ázsiai filozófiája hogy Japánban az élet és halál ugyanaz, és hogy karma így karma úgy. Csapda ez kérem, ha nem teszi amit kérnek tőle, ártatlanok halnak meg….

Este Omi jön egy őrjárattal hogy Jabuhoz hívja őket. Andzsin pisztollyal menne, de Omi elvenné, nem érdekli kinek az ajándéka, Jabuhoz nem mehet velük. Blackthorne eldönti, ezentúl japánmód játszik tovább és próbára teszi ágyasa feletti hatalmát. Fudzsiko kezébe nyomja a pisztolyt és parancsot ad, ne adja oda senkinek. Omi mégis mozdulna, a nő ráemeli a pisztolyt. Pár másodpercre úgy tűnik, mindkét japán hűbéruruk szeszélyének áldozataivá válik egy barbár miatt. Majd végül a szamuráj dühösen visszalép, győzelem… hogy Omi megalázottsága még nagyobb legyen, Fudzsiko gyorsan Andzsinnak adja elhunyt férje kardjait amit elfelejtettek kivégzésekor bilinek beolvasztani.

Kaszigi Jabu idegesen várakozik a szállásán. Hírek jöttek Osakából, mégis sikerült ötödik tanácstagot választani, egy jelentéktelen bábút. És most hogy ők kerültek kormányra, semmi sem akadályoz meg egy jó kis koncepciós pert Toranaga és hívei ellen. Legfeljebb késleltetik a formaságok és virágszemlélő ceremóniák, húsz nap múlva megindul az eljárás. Szóval, sürgős az Andzsin tudása, legyen szíves elmagyarázni hogyan is harcolnak Európában a seregek?  Blackthorne úgy dönt tovább teszteli őket. Beleegyezik, de előtte azt kéri, Jabu vonja vissza a falura kirótt ítéletet. Jabu nevet, a parasztok azok csak parasztok, van belőlük elég. Mit érdekli ez Andzsint ? Nagyon is érdekli, ugyanis kijelenti, hogy nem tud ezzel a felelősséggel a vállán élni, inkább öngyilkos lesz itt és most. A japánok itt kis időt kérnek, és taktikai értekezletet tartanak. Mariko elmagyarázza, hogy a ’lelkiismeret’ nevű fura dologgal állnak szemben, ami minden európaiban van különböző mértékben, de Andzsinban kicsit túl sok is. Omi szan szerint blöff az egész, hisz a keresztények nem követnek el öngyilkosságot. Ugyanakkor japán szokás szerint, hatamoto-ként kért valamit, és van hajlandósága japánként élni… Szóval, javasolja hogy Jabu szama vonja vissza a határozatot. Jabu gondolkodik, de aztán perverz helyzetekre való hajlama győz, az ítélet megmarad. Blackthorne, mereven ül, majd előhúzza a rövidkardot. Pár másodperc míg ráhangolódik a dologra, majd a szíve felé döf- ekkor Omi aki lesben állt, megragadja a kezét. Sikerül is nagy nehezen megállítani, és egyenként lefejteni az újait a markolatról….

A japánok némán teáznak percekig, míg Blackthorne lelke ismét visszatér. Jabu szama kijelenti, hogy Andzsin meggyőzte, az ítéletet visszavonja, de ez maradjon négyük közt, hogy azért a parasztoknak megmaradjon a kellő ösztönzés.

Másnap reggel új élet kezdődik, japanológia felsőfokon. Blackthorne nagyon igyekezik tanulni, nem kis ösztönzés hogy Mariko a tanárnő. A japán nagyon könnyű nyelv szerinte, nem kell azzal bajlódni hogy egyes szám meg többes szám, elég ha más más hanglejtéssel mondják ugyanazt az igét. Andzsin, mivel magyart még nem tanult, a legbonyolultabbnak találja amivel csak találkozott. Jó a hangulat, Marikot nem nehéz megnevetetni, a kiejtés gyakorlása közben. Blackthorne megint elkezd nyomulni hát, megjegyzi hogy örülne ha inkább Mariko volna az ágyasa. Mire a tolmácsnő megint visszavált merev no-maszkba, és kijelenti hogy ő Buntaro úrhoz tartozik, téma lezárva.

Aztán történik valami ami emlékezteti a japánokat hogy az Andzsin is, bár kimonóban jár, fürdik, és vakarimaszuzik, csak megmaradt, őrült dolgokat művelő gajdzsinnak… Egy szolga fogott egy fácánt, és mivel tudta hogy az európaiak esznek húst, elküldte a navigátornak. ( a japánok, buddhisták és sintok egyaránt elutasították a húsevést ekkoriban. Húst csak a barbár portugálok, kínaiak, koreaiak, meg mindenki más eszik ). Blackthorne-al madarat lehetne fogatni az örömtől, ha már nem lenne egy megfogva. Mariko és mindenki legnagyobb döbbenetére nem lát neki azonnal elkészítetni, hanem kiakasztja a teraszra egy kötélre. Kiselőadást tart hogyan a legjobb érlelni a húst európai módra. Van aki a farkánál, van aki fejénél akasztja fel és akkor jó ha leesik a madár, meg hasonlók. Előadás közben egyetlen japán sem hal bele az elhangzottak elképzelésébe.

Majd a ház ura kijelenti, senki nem merjen hozzáérni ám, kindzsiru ! Aztán irány a gyakorlótér. Blackthorne ugyanis, nem törődik Domingo atya szavaival és nem lát előre 340 évet. Jabu katonái pedig igen ígéretes tanítványok, napról napra javul a pontosság, amivel lőnek. (hogy az osakai gályán ez hogy sikerült percek alatt, ne firtassuk..)  

Úgy tűnik az idegen férfi és más felesége törvény alól csak a fürdő a kivétel. Mariko legalábbis a legnagyobb természetességgel ereszkedik be a közös kádba este. ( a japánfürdő lényege hogy előtte egy kis dézsából szappannal megtisztálkodnak, majd tiszta testel, ülnek be a nagy közös kádba izzadni.) Míg Blackthorne a maga természetes reakcióinak zavart kezelésével bajlódik, a nő megemlíti hogy Japánban nincs magánélet. Ezért mosolyognak állandóan és ezért mondanak gyakran mást, mint amit gondolnak…

Aztán éjjel Andzsin felriad a szobájában. Egy karcsú árny lopózik be hozzá, leveti a kimonóját egy szó nélkül. Andzsin Marikonak szólítja, az nem válaszol, de mivel kétségtelen hogy fiatal és nő az illető, véget is ér két évnyi cölibátus. Párnáznak akkorát hogy a földrengés-előrejelző tücskök hamis riadót ciripelnek Kyushutól Hokkaidóig. Reggel a navigátor persze egyedül ébred, és rohan Marikohoz, szerelmet vallani. A nő biztosítja róla,hogy örül, hogy Andzsinnak ilyen jót esett a szolgálólányával töltött éjszaka. El kell még ismételni ezt a szolgálólány-dolgot míg Andzsinnak végre leesik.

Címkék: sogun
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaT2 2010.04.28. 00:04:08

Kiderül vajon a részekből valahogy hogy az tényleg Mariko volt?
A kezéről később felismertem, ő volt, de meghagyják sejtés szinten?
süti beállítások módosítása