Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x05 - Folytatásos élet

2010. április 14. 14:00 - leeann

Buffy elugrott Los Angelesbe "Angyal" vámpírhoz, de már itthon van, és azt mondja, hogy a vámpírral már nem akar kapcsolatot fenntartani. Ennek nagyszerű, de Gilest az jobban érdekli, hogy mi Buffy további terve. A vadász még nem tünődött ezen, de az egyetemre járás még foglalkoztatja őt egy kicsit, persze csak gondolatban. Miközben a csapat Buffynak ad ötleteket a jövőre vonatkozóan, a három marha Sunnydale uralmára készül. Az előkészület része egy mindenféle kütyüvel és rengeteg szerkentyűvel felszerelt furgon is, amivel majd a vadász után fognak kémkedni.

Másnap Buffy megpróbál lépést tartani az egyetemen Will csoporttársaival, de nem megy neki túl jól, majd Tarával megy a művészet órára, ami egy kicsit kellemesebb elfoglaltságnak ígérkezik, mint Will szociológia órája. Csakhogy van egy kis probléma, Warren valami kis cuccot Buffyra csempész, ami miatt Buffy körül mindenki felgyorsul vagy ő lassul le, de az biztos, hogy valami nem stimmel. Buffy fedezéket keres a sok gyorsan mozgó egyetemista között, ahol megtalálja a kis bigyót, ami meg is semmisül a kezében. A fiúk szinte mindent bekameráztak és úgy értékelik, hogy az első próba jól sikerült.

A fiúk első játékát Buffy nem élvezte úgy, mint a srácok, de a vadász nem adja fel a harcot és másnap munkát vállal az építkezésen, ahol Xander is dolgozik. A pasik heccelik és nem fogadják őt tárt karokkal. Warren lassító trükkje nem jött be, így most Andrew következik. Ő egy pánsípot fúj meg, amire 3 zöld békaszerű démon érkezik, melyeket Buffy zokszó nélkül legyőz. A munkások persze nem vállalják, hogy látták a lényeket, mert ciki, hogy egy csaj védte meg őket, úgyhogy az építkezés sem jött össze, mint az önmegvalósítás felé vezető út.

Xander hisz Buffynak, és jófelé gondolkodik, amikor arra gondol, hogy valaki szórakozik a vadásszal, de nagyon szeretné, hogyha azt nem az építkezésen derítené ki, hogy kik azok, akik nem férnek a bőrükbe. Harmadnap Buffy a sisakot magassarkúra cseréli, és már a varázsboltban sertepertél. Giles is a varázsboltban van, és amíg Buffy az üzletmenettel ismerkedik, ő a démonkat keresi, és tanakodik azon, hogy a napokban történtek véletlenek, vagy újra veszélyben van a vadász. A három idióta is felkészült, és most Jonathan következik.

Jonathan varázsszavakat mond, amire bazinagy füst keletkezik a furgonban. Egyelőre nincs semmi extra, de miután ez lezajlik, egy eseménylánc azonnal újra is kezdődik. Buffy újra és újra átéli ugyanazokat az eseményeket, aminek a végén egy vevő múmiakezet szeretne venni, de sosem kerül sor a vásárlás befejezésesére csak folyton ugyanazok az események zajlanak le. Buffy kezd begolyózni, ám amikor megtöri az események láncát a körforgás megszűnik. Buffy úgy dönt, hogy elege van a boltosdiból, és elmegy az egyetlen lényhez, akinél ki tudja tombolni a napot, vagyis Spike-hoz.

Spike szerint a démonok között kellene keresni a tettest, így elmennek egy démon bárba, ahol tudhat valamit néhány alvilági cimbora. Amíg Spike megpróbál kiszedni ezt-azt a kártyacimborákból, Buffy alkoholba fojtja az elmúlt napok kudarcait. Spike nem tudott meg semmit, és Buffy is megunta a várakozást, úgyhogy ideje odébb állni, de a vadász szem sokmindent észrevesz, amit más nem, és ez jelen esetben egy fekete furgon. Buffy a furgont már az építkezése is láta, így elidul az autó felé, amiben a három marha azon vitázik, hogy melyik James Bond volt a legjobb Bond. Amikor észreveszik a vadászt, Jonathan varázsol magából egy démont, és az az egyetlen szerencséje, hogy Buffy részeg.

Mivel a részeg Buffy nem tud nagy kárt tenni Jonathanban, ő a többiek után tud szaladni, akik már odébbálltak a furgonnal. Buffy szervezete kezd a bevitt alkohol mennyiség ellen küzdeni, ami némi wc-látogatásban nyilvánul meg. A vadász teljesen kiütötte magát és nem tudja, hogyan fog megbirkózni az anyagiakkal. Giles segítséget ajánl egy csekk képében, ami kihúzza Summerséket a bajból. Buffy nagyon köszöni a segítséget, de Giles fura arcot vág, amikor a vadász azt hiszi, hogy a könyvtáros mindig ott lesz neki. Érdekes, talán Giles megint el akar menni, vagy ki tudja? Kiderül hamarosan.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hirtelendi 2010.04.14. 15:14:52

A Los Angelesben történtek, és az Angellel való összeveszés okairól van egy Angel kereszt-epizód.

Mystique 2010.04.14. 17:43:24

@hirtelendi:

Szerintem te arra gondolsz, mikor az Angel első évadjában még anno Angel próbálta Faith-t a jó út felé terelgetni, és Buffy pont akkor érkezett, mikor a lelkes vámpír ölelgette a gyilkos vadászt. Akkor vesztek össze. A feltámadás után csak az Angelben is annyi volt, hogy Wesley és Cordy tárgyaltak az örökös Buffy&Angel dologról és még el is játszották, hogy általában mi szokott lenni. Mindezt, miközben Angel ugye elutazott, hogy találkozzon az újra élő vadásszal. Vagyis a találkozás itt se volt bővebben kifejtve, még fel se bukkant Buffy, csak Angel esett haza valahonnan.

Amúgy magáról a sorozatról: Szerintem be kellett volna fejezniük az előző évaddal. Buffy megmentette a világot. Buffy meghalt. Pont. Kicsit feleslegesnek és túlzásnak érzem a további évadokat, még ha szeretem is Spike-ot.

leeann 2010.04.14. 22:33:08

Szerintem is be akarták fejezni az előző évaddal. Az évad utolsó része a 100. rész volt, Buffy önmagát feláldozva megmentette a világot, és az ilyen jelek arra utalnak, hogy így akarták lezárni.
süti beállítások módosítása