Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 4x02 - Otthon/A falka

2010. április 13. 09:25 - Hoppancs

Az egyik legbizarrabb X-akták epizód viharral, és egy elhagyott házban vajúdó nővel indul. A sötétben láthatjuk, ahogy a körülötte sürgölődő figurák orvosi eszközöket vesznek elő, a jelenet cseppet sem hasonlít egy vidám, férj kezét szorongatós, virágillatú otthonszülésre. A köldökzsinór elnyisszantását követően a három férfi (?) kiviszi az újszülöttet, majd élve elássák a hideg, sáros földbe, miközben egyikük keserves, bőgő hangokat hallat. A főcím után megtudjuk, hogy az események helyszíne egy Home nevű békés városka, egészen pontosan annak egyik ritkán látogatott széle, ahová a gyerekek szívesen járnak baseballozni. Most is lelkesen dobálóznak, egészen addig, míg át nem repül a labda a Peacock család birtokára, akik ama bizonyos gyanús házikóban élnek. Sebaj, akad másik, a fiúk tovább játszanának, ha egyikük lába alatt nem változna a föld véres trutyivá, és elő nem bukkanna a pórul járt csecsemő keze. Huh…

Hamarosan már Mulder szorongatja az otthagyott baseball labdát, amíg Scully a kis sírgödröt elemzi, és rá is jön sok okosságra. Sorolná, amit megtudott a tettes által használt ásóról, meg egyebekről, de társa nem figyel, mivel épp magukkal ragadták az emlékek. Felidézi a balzsamos gyermekkort, a kis Samanthával közösen eltöltött sportdélutánokat, és megjegyzi, hogy szívesen letelepedne egy ilyen kellemes tehénszagú pusztában, távol a nagyváros zajától. Amíg elmorzsolunk egy könnycseppet, a helyi seriff, Andy Taylor is megérkezik, hogy elmondja, milyen szörnyű, hogy egy száz lakossal rendelkező cuki településen ehhez hasonló rémségek történnek. Mulderből kibukik a logikus „Ki lakik abban a házban?” kérdés, mire Taylor elmeséli, hogy a telek a polgárháború óta a Peacock família tulajdonában van, akik Home fekete bárányai. Jelenleg három fiú lakik ott, a szüleik feltehetőleg meghaltak, de nem biztos, mivel autóbalesetük után a „gyerekek” hazavitték őket, és azóta sem találkozott velük senki. Bár hosszú évek óta élnek az áram ás folyóvíz nélküli épületben, nevelgetik a disznókat és teheneket, szaporodnak egymás közt, nem nézett még rájuk az ÁNTSZ, gyámügy, vagy a rendőrség, mert minek megzavarni Home madárcsicsergős, tündérporos idilljét. Ja, és persze mind torzszülöttek.

„De bakker, itt ásták el a hullát pár méterre a lakhelyüktől, talán csak ki kéne kérdezni őket, nem gondolja?”, veti fel Scully, aki már csak ilyen kötekedős típus. A seriff szerint nem lenne értelme, mert mind totál debilek, és csak annyit mondanának, uáááááá, auuuurgh, aztán csapnák is a baltát az érdeklődő fejébe. Taylor elvezeti hőseinket hivatalába, ahol megismerhetik helyettesét, Barneyt is, majd szembesülnek a mostoha körülményekkel, amiknek köszönhetően Scully kénytelen a baba testét egy szűk mosdóban tanulmányozni. Hiába, itt Home-ban soha, semmi rossz nem történt még (leszámítva az évek óta folyó vérfertőzést), így nincs labor, hullaház, és hasonló városi hülyeségek. Scully megállapítja, hogy a gyereknek százféle születési rendellenessége volt, de ennek ellenére még élt, mikor eltemették.

Odakint Mulder romantikus beszélgetést kezdeményez: „A te családodban volt valamilyen genetikai abnormalitás, Scully?” A rövid kitérő társalgásból kiderül, hogy az ügynökök mindketten kiváló génekkel rendelkeznek, amit eddig is sejtettük, mert jól néznek ki, és agyon sem lehet ütni őket. A szó újra az ügyre terelődik, majd Scully felveti a bennünket is foglalkoztató problémát, miszerint az oké, hogy egymás közt szaporodnak ezek a nyomorultak, de nem azt mondta a seriff, hogy csak három fiú van? Úgy azért még mutánsok közt is nehéz. Scully úgy véli, talán elraboltak egy nőt, hogy legyen, aki megszülje nekik a kis szörnyet. Ha így van, ez szövetségi ügy, és Mulderék maradhatnak még egy ideig. Az örömteli felfedezést követően csak odamerészkednek a házhoz, hogy kicsit bekukkantsanak, és miután vért, meg ollót látnak az asztalon, úgy döntenek, belül sem ártana körülnézni.

A véres lábnyomok egyeznek a sírnál találtakkal, Peacockék bezony sárosak, a szó minden értelmében. Ügynökeink kicsit elemlámpáznak, közben egy rejtekhelyről valaki nagyon les. Scully felhívja a seriffet, akitől azt szeretné megtudni, vajon elrabolhattak-e valakit a derék legények, mert a ház mellett talált autó ezt az elméletet támasztaná alá. Taylor szerint ez mindennapos a környéken, emberek lerobbannak, aztán ottfelejtik a járművet. Azért egy pillanatra ő is előveszi a pisztolyát, és vet rá egy pillantást, hátha attól helyrejönnek a dolgok. Az éj leple alatt a Peacock tesók is előbújnak nagy fújtatás közepette, keveset látunk belőlük hál’ Istennek, majd elhajtanak, egyenesen az álmatlanul forgolódó Taylor rezidenciájához. Utóbbi a motor zaját hallva már majdnem előkapja a fegyverét, de végül csak egy bunkócskát ragad meg, azzal várja a betolakodókat, míg az asszony az ágy alatt remeg. Sajnos ez nem elég, torzék berontanak és szétverik az agyát, majd felfedezik a nejét is, akivel hasonló módon járnak el.

A házaspár maradványait szerencsétlen Barney találja meg, és eléggé kivan. A gyorsan ott termő Mulderék is megtekintik a szétzúzott testeket, majd Scully beszámol a baba vizsgálati eredményeiről. Ezek szerint a gyerek olyan furán mutálódott, hogy az elvileg nem is lehetséges, csak akkor, ha mindhárom Peacock fiú nemzette a saját anyjának. Ezek szerint mégis él az öreglány? FBI-ék nem értik, miért végeztek a tesók Taylorral, mikor nem is tudták, hogy ki akarják kérdezni őket a csecsemőről, de mi tudjuk, hogy valaki hallgatózott, mikor a két ügynök az otthonukban kutakodott. Scullyék Barneyval kiegészülve készülnek a Peacock-lakba, ahol a sötétben bújkáló mama eligazítást tart szép és okos ivadékainak. Dicséri őket, amiért olyan jó fiúk, és megparancsolja, hogy készüljenek az összecsapásra, a rosszak ugyanis eljönnek, hogy feldúlják az ő tökéletes életüket. Anyám…

A trió odaér a házikóhoz, a vállalkozó kedvű Barney meg is próbál bemenni, de sajnos már az ajtóban nyakon vágja egy lezuhanó balta. Sebaj, legalább Mulderék tanulnak az esetből, és a torzszülöttek kicsalogatása mellett döntenek. Ezt a disznók kieresztésével kívánják elérni, ami sikerül is, mert Scully az unokaöccsével sokszor látta a Babe-et. Én nem, úgyhogy nem is értem a vezényszót, amivel Dana kisasszony mozgásra bírja az állatokat. Malacok röfögve szétszélednek, Taigetoszról szökött barátaink pedig a nyomukba erednek, ahogy kell. A menő ügynökpáros kicselezi az ajtócsapdát, és hipp-hopp az épületen belül találják magukat, ahol Mulder sokkot kap egy Elvis halálát hírül adó újságtól. Hát igen, ez a család már elég rég lemondhatta az előfizetést.

Scullyék megcsodálják a falakon szépen elhelyezett, a dicsőséges Peacock dinasztiát ábrázoló fotókat, majd megtalálják és azonosítják a három testvér anyját, aki nem egy matyóhímzés, ráadásul pár végtagja is hiányzik. Nem baj, a gyereket így is SZERETIK, mondja, majd Scully is meglátja, ha anya lesz. Jáj… Elmondja azt is, hogy nem érez fájdalmat, úgyhogy mikor a balesetben leszakadt a karja, ő rá se rántott. Az utódok közben berontanak, akció indul a sötétben, egyiket kilövik, a másik saját csapdája áldozatául esik, harmadik pedig ki tudja, hová tűnt az anyjával együtt. Még láthatjuk, ahogy elhajtanak, miközben a mama azt fejtegeti, hogyan alapítanak majd szép új családot ők ketten, amire majd büszkék lehetnek.

Címkék: x akták
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2010.04.13. 09:41:36

Ez a kedvenc részem az egész sorozatban. Annyira félelmetes és undorító volt, hogy az már jó.

vsztk9111 2010.04.13. 10:51:30

Szerintem is ez volt a legdurvább. Esküszöm ez tényleg ijesztő volt annyira undorítóra lett megcsinálva. Azonban egy békés kisvárosban ilyen Magyarországon nem fordulhatna elő. (USA-ban nem tudom hogy van ez, ott más törvények vannak.)

Llew 2010.04.13. 12:52:45

Na ez durva egy rész. Mikor először láttam a hideg futkosott a hátamon. Beteg egy fantáziája volt a forgatókönyv íróknak, bár nem lepődnék meg rajta, ha a való életből merítették volna az ötletet. A vérfertőző része biztos előfordul valahol, de azt kétlem, hogyha a hatóságok tudnának róla, akkor szó nélkül maradna, főleg egy ilyen gyilkos kedvű családnál.

tomiKK 2010.04.14. 11:38:43

Nekem is ez az egyik kedvenc részem. Hopi, kiváló munka!

Magyarország eldugottabb, lerobbantabb falvaiban bizony gyakori a vérfertőzés.
Védőnő ismerősöm sokat tudna mesélni:(

Persze ezek az esetek nem kapnak publicitást...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.04.14. 14:19:09

@sh0shanna: Köszi.:-)

Persze, sajnos állati durva dolgok vannak a valóságban is. De ettől függetlenül enyhén szólva furcsának tartom, hogy ahol halmozottan fordulnak elő a jogsértések, ott a rendőr, aki tud az egészről, nem tesz semmit. Annyiszor elmondta a seriff ebben a részben, hogy "ez egy idilli városka", és közben évek óta együtt élt a tudattal, hogy mik folynak a szomszédban.Kicsit sántít a dolog...

És nem csupán a vérfertőzésről volt itt szó, de pl. elhangzott, hogy a szülők autóbalesetet szenvedték, és azóta nem hallott róluk senki. Nos, tudtommal az sem szokványos, hogy egy ilyen eset után a gyerekek hazaviszik a sérültet,a halottat meg elkaparják valahol.Elintézték annyival, hogy biztos meghaltak és kész?
Na mindegy, ezektől el lehet tekinteni, elvégre nem dokumentumfilm.:-))

tomiKK 2010.04.14. 15:36:50

"Annyiszor elmondta a seriff ebben a részben, hogy "ez egy idilli városka", és közben évek óta együtt élt a tudattal, hogy mik folynak a szomszédban"-kulcsmondat és megragadtad a lényeget:)
Inkább félrenéz az ember...De hát ez van.

Ja az az autóbalesetes "baki" nekem is feltűnt, de hát na, ez az X-Akták, sok benne a rejtély:D

tóparti látomás 2010.04.14. 15:43:02

Köszi Hoppancs, ez nagyon jóó volt ;) Nekem rögtön Koontz könyve jutott eszembe a rossz hely, a sztori abban is hasonló.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.04.16. 15:43:12

hosszú évek óta ez volt az első x-akták rész, amit láttam
hát nagyon jujjj...
süti beállítások módosítása