Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x01/02 - LAX

2010. április 13. 01:03 - sixx

(A sorozat iránti tiszteletből és a szinkron minőségében az elmúlt két évben tapasztalható javulás végett szakítunk a nevek fonetikus átírásával.)

…és akkor Juliet a kis kezivel fogott egy kicsike sziklát, és addig ütögette hidrogénbombát, míg lett nagy fehérség, és inverz Lost-felirat bele, a rajongók meg világszerte egyszerre (na jó, az adott régióban) fel nem kiáltottak, hogy a büdöskurvaéletbe!

Ott kezdünk, ahol kezdtünk annak idején, a boldog 2004-es esztendőben, amikor még nem tudtuk, hogy csak hat évad jut nekünk ebből a történetből: ül egy pali a repülőn, és nézi a felhőket. (Nem azért, de ezt tavaly előre megmondtam, és igen, fényezem a majmot, saját blog, jóhogy.) És minden kísértetiesen hasonlít a kezdet kezdetére, jön az utaskísérő, és adja neki a kis vodkákat, a középső üléssorban ott ül Rose, Bernard elment pisilni, szóval minden olyan, mint amilyennek lennie kell, bár Jack mintha nem nagyon értené, hol is van éppen. Mi sem, de nem baj, NEM TÜRELMETLENKEDÜNK. A gép elkezd remegni, Jack szorítja a karfát, az operatőr a lelket kirázza a kamerából, és… Nem zuhanunk le!

Na, ez érdekes lesz, Bernard visszajön, biztos összevissza hugyozta a falat, miközben rángatózott a gép, de nem ízléstelenkedünk tovább. Jack is kimegy vizelni egyet, és úgy nézegeti magát a tükörben, mint aki nem biztos abban, hogy valóban jól lát, hát még abban, hogy mi az istentől véres a nyaka. Amikor visszatér, Desmond testvér ül mellette, akit mintha felismerne, de nem biztos benne. Mi ez, valami álomvilág? A kamera kinéz az ablakon, lezúg a felhőkön keresztül a tengerig, aztán alámerül, és elsiklik szépen Dharmafalva felett, ét a meseerdőn, egészen a szobor talpáig, amiben ugye Jacob kolléga lakik. Üdvözlet az AlterLostban, ezt a történetszálat innentől így emlegetjük.

A szigetre ugrunk vissza, ahol az előző évad utolsó jeleneteit nézhetjük meg Juliet önfeláldozásával együtt, megint robbanunk, megint fehérség, és megint egy szemmel nyitunk, ezúttal Kate néz a kamerába félig süketen, fent egy fán, ahonnan majdnem lezuhan, de ügyes kislány, és fent marad. A hanghatás zseniális, pont úgy hallunk mindent, mint egy robbanástól berepedt dobhártyájú ember, ez tetszik. Kate aztán rátalál a többiekre is, senki nem ért semmit, most mi az isten van itten, látszik az arcán Miles-nak például, felrobbant a bomba? És ha igen, akkor hogy vagyunk még itt? És mikor vagyunk? Erre hamar választ kapunk, mert Kate rátalál a bunker ajtajára, ami ezek szerint csak megépült, sőt, ahogy az történt a második évad végén, fel is robbant istenesen. Akkor csak nem jött össze a Nagy Terv, Sawyer kurva ideges lesz a dokira.

Megvan a két alfahím is, a véres fejű Jack és a kevésbé véres, de kába Sawyer is, ott fekszenek egymás mellett a fűben. Jack rácsodálkozik a bunker maradványaira, de csak egy másodpercig, mert Sawyer megindul, és ki akarja taposni a belét, mivel ugye Juliet meghalt Jack nagyszerű terve miatt. Hát, nem kell okoskodni, gondolom, oszt akkor ilyen dolgok nem történnek. Ugrunk az AletrLostba, ahol a gépen a rendőrbíró a budi előtt várja Kate-et, és Jack is odakeveredik megint (mekkora hólyagja van ennek,mint egy mogyoró?), csak azért, hogy a WC-ből távozó Kate nekieshessen, és lenyúlhasson tőle egy tollat.

A zsákmányt akkor dugja el, amikor már visszaült a helyére, és amikor Sawyer pont arra jár a hótt koszos szürke pólójában, hogy észrevegye a bilincset, de pont ne szóljon róla a rámeredő rendőrbírónak. A gépen ott van Dr. Artz is, meg Hurley is, aki ebben az idősíkban sikeres üzletemben, a csirkés lánc tulajdonosa, stb. Van Locke is meg Boone is, akik dumálgatnak egy sort és Locke itt sem árulja el, hogy egy dobozgyári irodista, aki tolószékben fantáziál ausztrál bennszülöttekkel elköltött kengurupörköltről. Nincs viszont Michael, Shannon és Waaaaaaaaaaaaaaaalt sem.

Vissza a szigetre, és akkor itt jegyezném meg, hogy az AlterLostot nem a megszokott hanghatás, és nem is a flashforward zaja, hanem egy újabb effekt vezeti fel és zárja le, ez is rendben van. Naszóval, a mikorbusz (ez marad, jó elnevezés) mellett vagyunk, Hurley piheg, Jin nem ért semmit, szegény Sayid meg csendesen haldoklik, hiszen id. Linus még korábban hasba lőtte, mert egy kedves ember. Mindenki kiabál, mert félig süket, Jin meg elmagyarázza, hogy igencsak időt ugrottak, mert fehéret villant az ég, a feje meg fáj, és ő mér régi motoros ebben a műfajban, még csak a húsvéti nyúllal nem találkozott ezen a szigeten. Sawyer annyira üvölt a bunker romjainál, hogy a félsüket Hurley is meghallja, Jin indul is Jackért, hogy megmentse Sayidot.

Ezzel egy kicsit várunk, mert csodák-csodája, a bunker romjai között Juliet kiabál, és ettől mindenki elkezdi szétszedni a romokat (közben Sayid meg vért köp Hurley felé, de elvéti), hiszen Juliska élete az nagyon fontos. Hurleynek látogatója lesz, Jacob, a zombi, akit Ben leszúrt, de Hugónak simán megjelenik, és rajta keresztül közöl létfontosságú infókat, de erről majd később, mert AlterLostozunk, Jin és Sun is a gépen, Sun kigombolja a felső gombot a szvetterén, ő a koreai Gogolák elvtársnő, de Jin meg Virág elvtárs, és és ráparancsol, hogy hagyja csak meg a buja szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának. Jin ugyanolyan köcsög, mint volt az első évadban. Locke Boone-nal beszélget, de ezt már mondtam, menjünk tovább, mert sok van még ebből az epizódból.

A szigeten ÁlLocke (mert ugye az igazi az hullamerev) Jacob hamvait nézegeti a lábban, majd akkurátusan megtisztítja a kését, miközben Ben meg áll meredten, és még mindig nem fogja fel, mi történt. Az, bazmeg, hogy kinyírtad az embert, akit egész életedben szolgáltál, mégpedig azért, mert olyan apakomplexusod van, hogy ihaj. ÁlLocke ki is zavarja onnan, ne itt depiskeggyél, hanem szóljál Richardnak, mert beszédem van vele. Richardék odakint éppen azt beszélik, hogy akkor most mi az isten legyen, hiszen odabent van egy Locke, itt kint is, és ez így teljességgel szabálytalan. Ilana be akar menni a lábba, Richardnak ez nem tetszik, mert nem megyünk sehová meghívó nélkül, mi ez, valami Facebook-party, ne idegeljél már, mondja Ilana, és eleve, Jacob engem kurvára meghívott ide, még a kórházban, amikor bekötözött fejjel feküdtem, igen.

A vitát Ben hamar feloldja, kijön, és szól Richardnak, hogy eredjen befelé, mert ÁlLocke látni akarja. A dolog pikantériája persze az, hogy Ben nem tudja, hogy az ott bent csak egy Locke-jelmezes nyikhaj, és szemrebbenés nélkül lehazudja a csillagot az égről, amikor Jacobról faggatják, ja, jól van, mér ne lenne jól, bent szövögetnek kettesben, és szól a hárfamuzsika hozzá. Eh, Ben, te vagy a sánta kutya a közmondásból, mondja Richard és beleveri a fejét Locke addigra már biztos jó büdös és oszlóban levő tetemébe, na, Yoda, most magyarázzad, ki a tököm van odabent, he? Dead is dead, Ben. Jackék Julietet mentenek ezerrel, kisebb-nagyobb fémtárgyakat mozgatnak kézi erővel, de ez nem elég szapora meló, sőt, elég haszontalan tevékenység, így Jin megy a mikorbuszért.

Hurley közben Jacobbal kokettál, aki Sayidot látva elgondolkodik, majd fapofával közli, hogy ja, ő meg halott, mert leszúrta egy rági haverja. That sucks, mondja a Hugóban lakó filozófus. Hát még az, hogy Sayidot csak Hugo mentheti meg, mégpedig azzal, hogy ha elviszi a templomhoz, aminek a helyét meg Jin tudja. Ja, és vinni kell a gitártokot is, mert csak. Jin ekkor érkezik meg, mennek a busszal a bunkerhez, út közben Hurley letisztázza, hogy Jin valóban tudja, hol van a templom. A gépi erővel és egy lánccal aztán Sawyerék nekilátnak leemelni a többi vasat Juliet sírjáról. Ugrunk a gépre, ahol a stewardess orvost keres, és hát Jack az, meg ilyen hőskomplexusban szenvedő gyökér, így rohan menteni - na kit? Hát Charlie-t, aki a budiba bezárkózva megpróbálta lenyelni a kis tasak hernyóját, de nem jött össze neki. A halál sem, mert Jack jön, lát és ment, ahogy kell - Charlie nem nagyon örül a dolognak, annak meg végképp nem, hogy lebukott a droggal, és mehet majd sittre. A mentésben Sayid is segít, csak hogy tisztázódjon, ő is a gépen van.

A szigeten sikerül leszedni a cuccot Juliet átmeneti sírjáról, Sawyer lemászik hozzá, és nagyon meghatódunk, mert Juliet nagyon véres, és nagyon haldoklik, de magához tér és nyom egy jó véres smacit Sawyer ajkára. Aztán meghal, de előtte közli Sawyerrel, hogy ő volt az, aki ütögette a bombát, nem egy vérmes vakond, ha esetleg azt gondolná. Ja, és valami nagyon fontosat akar mondani, de nem mond, mert meghal. Ez annyira, de annyira elcsépelt, hogy az valami félelmetes, ráadásul csak azért visszahozni Elizabeth Mitchellt, hogy MEGINT meghaljon, az különösen nagy geciség a készítőktől. Hurley mindeközben meggyőzi Jacket, hogy csak ő tudja megmenteni Sayidot, de csak a templomban, ahová meg el kell menni.

A másik parton Ben kissé zsibbadtan nézi Locke holttestét, és közben arra gondolhat, hogy bazmeg, engem ÚGY de ÚGY megszopattak, hogy az valami hihetetlen. Richard érdeklődik, hogy mi van Jacobbal, de Ben nem árulja el, hanem beküldi a lábba, ami egyelőre nem jön össze, mert Ilana emberei megfogják Bent a grabancánál fogva, min én szoktam a hülye macskámat, amikor éppen készül a cipőmbe szarni, és viszik befelé a lábba, ahol ÁlLocke üldögél, és iszonyú nyugodtan néz ki a fejéből. Oszt Richardot hoztad-e, Ben fiam, kérdezi, és a nemleges válasz kissé irritálja. Az meg még jobban, hogy Ilana emberei puskát fognak rá, és hiába mondja nekik, hogy a) Jacob halott, b) ez egy nagyon rossz ötlet, nem hallgatnak rá, és nem is mennek sehová, pedig ő lehetőséget ad nekik a távozásra (Jacob halott, ti vagytok a testőrei, innentől marad a munkanélküli segély, hess.)

A barmok elkezdenek lőni rá, amitől kissé bepipul, elszalad, eltűnik, majd ÁTVÁLTOZIK A FÜSTSZÖRNNYÉ HELLÓ, és szíjjelcsapja az összes nyomorultat. Ben szegény meg csak áll a mayhem közepén, és azért imádkozik, hogy ne hugyozzon be szégyenszemre, de nem sok választja el a balesettől. Az egyik ellennek van annyi esze, hogy valami hamut szórjon maga köré, ami ezek szerint leveszi a rontást az emberről, de a füst hozzávág egy kisebb oszlopot, amitől kilép a körből, és így már szabad préda. Aztán megint megjelenik ÁlLocke, és elnézést kér Bentől, hogy így kellett látnia. Na, Ben meg most fosta le a bokáját.

A gép közben leszálláshoz készül, Jack nem találja Desmondot, aki szőrén-szálán eltűnt. Zenés montázs jön a főszereplőkkel lassított felvételben, inklúding a tolószékbe lassan beleülő Locke-kal, a csaja képét nézegető Sayiddal, és az ominózus Rolexet előkapó Jinnel. És ennyi az első rész, de menten jön a következő is, mi nem tartunk reklámszünetet. A szigeten már nappal van, a háromnegyedholt Sayid bekerül a mikorbuszba, és irány a templom, ahol a francia csávó elvesztette a fél karját (valami lyukba behúzta a füst), Jin meg pont ott volt, így tudja, merre kell menni. Sawyer nem megy, mert ő temet Julietet és közben bosszút forral, mert Jack megölése csak ideig-óráig lett elodázva, teljesen elvetve nem. Egy büdös nagy frász mellesleg régen kinéz már a dokinak, drukkolunk James! Miles is marad, mert rendes gyerek.

Los Angelesben mindenki megy át a vámon, de Jack nem, mert hívják az Oceanichoz: elhagyták a fatert. A koporsót. Hát bazmeg, nem kocsikulcs az, hogy helló, kiesett a zsebemből, mindegy. Azt sem tudják, hol van, és hogy mikor jön meg, és ettől Jack kétségbeesett arcot vág, hiszen jön a temetés, oda meg csak kell egy holttest. Jinék elérnek a templomhoz, a zene vészjósló, de kibírható, tehát közvetlen életveszély nincs. A nagy fal alatti járatba valahogy lekínlódják Sayidot, és lemásznak mind (Jin, Hurley, Kate, és Jack), majd mennek tovább, utukat csontvázak szegélyezik, mint egy Indiana Jones-filmben. Aztán elérnek valahová, ahol Jack előremegy, a többieket meg megtámadják, és a hegedűs istenesen belekezd a nótába, azaz baj van, baj van, baj (szevasz, Laci!), Jacket is leüti valaki a sötétben.

Egy tisztásra érkeznek törökös turbánt viselő népek közé, végre valahára megismerjök tehát az othereket, kérem szépen ezek azok, tessék, a rettegett ellen, akiknek a nevét is csak halkan, de nem egymás után többször a tükörbe, mertkülönben. Nem vagyok lenyűgözve, egy közepes minőségű vándorcirkusz az egész, a vezetőjük egy japán csávó hippiruhában, a tolmácsa meg Seth Bullock haverja a Deadwoodból, Lennon-szemüvegben, szintén virággyermeknek öltözve, peace, man. A nevezetes templom legalább faszán néz ki, kicsit aztékos, kicsit majás.

Közben Los Angelesben Kate és a rendőrbíró átmegy a vámon ("Valami elvámolnivaló?" "Csak egy gyilkos."), Kate pedig meglépi, amit sejtettünk, hogy meg fog: bekérezkedik a WC-be, hogy meglógjon, de sokat szarakodik, és a rendőrbíró utánamegy, ami élete egyik legszarabb döntése, mert úgy megverik, mint szódás a lovát. Kate menekül, és közben azt mondja mindenkinek, hogy meg akarták erőszakolni, ejnye már, ez nem szép tőle. Sawyerrel is összefut a nagy rohanásban, de a csávó nem köpi be, hanem falaz neki, mert egyik csibész nem nyomja fel a másikat ugye.

A szigeten Sawyer befejezi a temetést, és rászól Miles-ra, hogy hallgassa csak meg Julietet, mit akart neki mondani, mert fontos. Miles mondja, hogy ez nem így megy, de Sawyer úgy néz rá, mint aki menten ledugja a torkán az ásót (és nem a hengeres felét), így inkább összeszedi magát. Juliet utolsó szavai: "Sikerült." Na oszt mi? Gondolom, a bomba, de majd kiderül, vagy sem, ez azért még mindig a Lost. A templomban az other vezér mellett ott van az a stewardess is, aki az italt adta Jacknek, és amikor elmondja, hogy a gépen voltak, a japán horkant egy közepeset, és kiadja a tűzparancsot, EZ AZ EMBER TETSZIK NEKEM.

Hurley segít a csapaton, amikor kiböki, hogy Jacob küldte őket, és ő adta neki a gitártokot is, amiben van valami. Egészen pontosan egy fából készült ankh, az élet szimbóluma az óegyiptomiak szerint. A japán nem szereti az antik cuccokat, mert kettétöri a kopt keresztként is ismert fadarabot, és előhúz belőle egy papírt, rajta nevekkel. Hőseink bemondják a neveiket, és ezzel elhárul a veszély, bemehetnek a templomba, Sayidot meg vihetik a patakhoz, bármi is legyen az. Hurley szeretné tudni, mi áll a papíron, mire a tolmács síri, de kissé selypítős hangon közli vele, hogy csak annyi, ha Sayid meghal, akkor nagy szarban lesznek.

A reptéren a vámosoknál Jin izzad éppen, mert nem beszél angolul, és nem tudja elmagyarázni, hogy mit keres nála egy arany Rolex meg egy vagon kápé. Sun sem segít neki, pedig rajta látszik, hogy tud angolul, de titkolja - egy vámos észreveszi a dolgot, de hiába győzködi, Sun hajthatatlan. A templomban zajlik az élet, Sayidot beviszik a patakhoz, erre tessék, a vízforgató leállt, és zavaros a víz, ajaj. Ettől a japánember nagyon ideges lesz, a tolmács is aggodalmas képet vág, mi meg nem értünk semmit szokás szerint. A főnök megvágja a kezét, és belenyomja a vízbe, de a seb nem heged össze, ach so, szóval ez egy ilyen gyógyvíz, a faszábbik fajtából, nem olyan, mint a debreceni gyógyfürdőben, ahol öregasszonyok hugyozzák tele a medencét.

A japán szerint Sayd kezelése rizikós, Jack csak a vállát vonogatja, oszt? Sayidot beviszik a vízbe, és KONKRÉTAN BELE IS FOJTJÁK, addig marad lent a víz alatt, míg a homokóra le nem jár. Jackék kiborulnak, bazmeg ne már, ezért cipeltük? Át a barlangon? A lyukon a földben? A koponyák között? Hogy lehettek ennyire gyökerek? A japán hajthatatlan, Sayid meg szépen lassan megfullad. NABAZMEG. A japán fúj egyet, és közli, hogy nu, ez meghalt. Jinék kiborulnak, Jack azért még próbálja újjáéleszteni a havert, de nem megy, a zenekar is azt a muzsikát húzza, amit a halálokra írt a zeneszerző. Az AlterLostban Sayid kiválóan érzi magát, és a csomagjait kapkodja le a szalagról, Kate meg éppen meglóg a reptérről, miközben a rendőrbíró ezerrel keresi. Kiér az épület elé, ahol egy taxiba ülne be éppen, de Frogurt megakadályozza - erre fog egy másikat magának, amiben viszont már ülnek - jókor, mert a rendőrbíró ott van a nyomában. És ki a másik taxi utasa? Claire. Mindenki, mindenkivel összefut itt.

A templomban nagy a szomorúság, de csak addig, míg Miles és Sawyer meg nem érkezik - James leütve, mert emberkedett. Hurleyt hívatja a japánember, aki természetesen bonsait tart a templomban is, ilyenek ezek a fanatikusok, kis fákat és bokrokat nevelgetnek két vízbefojtás között. Azt akarja tudni az ember, hogy Jacob mit mondott Hurleynek, az meg nem is igazi Lost-szereplő, mert mindent elmond, ahelyett, hogy ködösítene, mint itt szokás. Ide küldte Jacob, és azt mondta, hogy majd ők megmentik Sayidot. Ja, és mellesleg a japánember tud angolul, csak egy beképzelt gyökér, és azt hiszi, attól májer, mert tolmácsa van. Aztán amikor Hurley kiböki, hogy ja, Jacob az nem jön ide, mert meg van halva, akkor nagyon ideges lesz mindenki, és megkondítják a harangot, körbeszórják a templomot hamuval és hajukat tépve szaladgálnak fel s alá. Kilőnek egy jelzőrakétát is, hogy kinek, az rejtély.

A parton ÁlLocke és Ben beszélget egy kicsit, és lám, lám, Linus rájön, hogy őt bizony manipulálták, nem is kicsit. Az ÁlLocke ráadásul még a gyári Locke utolsó gondolatát is megosztja vele, és közben röhög, hogy mekkora lúzer volt a kopasz. Jó nagy geci ez a füstszörny. És úgy látszik, a hullák alakját fel tudja venni, tehát valószínűleg ő volt Christian Sheperd bőrében is. Ja, és mit akar ÁlLocke? Hazamenni a szigetről. A templomban lenyugodnak a kedélyek, Hurley elköszön Sayidtól, Miles pedig nem hallja a halott hangját. James magához tér, mert Kate megsimogatja a homlokát, neki már csak ilyen csudakeze van. Sawyer nem akarja már megölni Jacket, mert az túl egyszerű lenne.

Még egy ugrás a reptérre, ahol Jack az anyjával vitatkozik, mert a mama nem érti, hogy lehet egy koporsót csak úgy elhagyni. Locke is ott ül, mert neki is elkeverték az egyik bőröndjét. Beszélgetnek egy kicsit, a vége persze az, hogy Jack felajánlja Locke-nak, hogy megnézi a gerincét ingyen és bérmentve, hátha segíthet rajta. Szóval ez az AlterLost arról szól, hogy még ha nem is zuhant volna le a gép, ezek a karakterek ösztönösen vonzódnak egymáshoz. Oké, benne vagyok.

A parton Richard meglátja a templomból kilőtt jelzőrakétát, és ettől aggodalmas képet vág, de mindez lófasz ahhoz képest, amikor meglátja ÁlLocke-ot és a sokkban levő Bent közeledni. ÁlLocke ráadásul azzal köszönti, hogy de jó látni láncaidtól megszabadulva, és elveri, mint betyár a faszát. Aztán ráüvölt a többiekre, hogy kurva nagyot csalódott bennük, felkapja Richardot, és elindul a meseerdőbe. És ha azt hittük, hogy ez nagyot üt az epizód végén, hát tévedtünk, mert Sayid egyszer csak nyom egy Lázár-trükköt, és simán felül a medence partján. NABAZMEG.

Címkék: lost
30 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reni0214 2010.04.13. 06:41:08

Nagyon nagy rész volt:) Nagyon nagy hogy volttal:)))) Már hiányzott :))

lord_soth 2010.04.13. 08:20:06

A füstszörny lett volna Christian? De akkor hol a hullája? Mert Jack nem találta meg a koporsóban, amit aztán szét is baszott ideggel még az első évadban.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.04.13. 08:37:07

Kiváló hv - szokás szerint. IMHO jobb mint a rész, de ezt már párszor kitárgyaltuk ;)

marcilu 2010.04.13. 08:41:07

Örülök!
Ja, és bye-bye Katinka, Lokkbácsi, Csárli...

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2010.04.13. 08:48:18

Mondja már meg valaki, hogy miről szól ez az egész sorozat?

basel 2010.04.13. 08:54:13

"(A sorozat iránti tiszteletből és a szinkron minőségében az elmúlt két évben tapasztalható javulás végett szakítunk a nevek fonetikus átírásával.)"

Tiltakozom, kár megtörni a régi hogyvoltok stílusát:)

Mostly Harmless 2010.04.13. 09:21:07

nekem azt tetszett különösen, hogy a fekete füstnek mátrixprinter-hangja van.

Kabarészínész 2010.04.13. 09:23:36

tényleg. aki elmondja 6 mondatban a hat évad lényegét, az nagyon fasza gyerek.

Voyoshka 2010.04.13. 09:48:09

Csatlakoznék egyik előttem szólóhoz: a HV jobb volt, mint az epizódok maguk. Merthogy számomra csalódás volt, nekem nem hozta azt a szintet, amire 1 éve vártunk.

Szerintem Michael, Waaaaaaaaalt meg Shannon még vmelyik következőben is feltűnhetnek...

Csak nekem tűnt fel, hogy amikor Katinka odab****ta a rendőrbíró fejét a mosdókagylóba, akkor ugyanott sérült meg, mint az első részben, amikor ráesett a csomag a buksijára???

Ungabunga · http://hatter24.hu 2010.04.13. 10:00:24

Kiváncsi leszek, hogy ez a 6. évad lesz-e a legjobb a többi évad közül.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.04.13. 10:24:57

Nekem annyira nem jöttek be az első részek, de fog ez még javulni ;)

Chomy 2010.04.13. 11:28:12

Hát ezt én most gecire nem értem.

Nem az volt a teória, hogy a hamuval körülszórt kunyhóba volt bezárva a Feketeember/Locke, és akkor szabadult meg, mikor a hamukör megtört?

Ez nyilván fals, hiszen a füstszörny már kvázi az első résztől eszeget túlélőket, meg ölti magára holt emberek kinézetét, de akkor ki játszott szellemesdit a kunyhóban?

Meg mér rángatta be Füsti az embereket a templomba vezető lyukon, mér nem ette meg az átjárkáló ádöröket, mér válaszolt Ben hívására, és főleg, mér várt eddig a szarkeveréssel?

...nem értem én ezt

sélli_ 2010.04.13. 11:39:29

Eh be hiányzott már a Lost hogyvolt!
'háromnegyedholt Sayid '- Köszi!!! :)))
Frankó kis évadkezdés volt, meg kell hagyni. Bár szinte 99%-ra megmondtam előre mikor ál-megfújtotta a japán csákó Sayidot, hogy tuti nem halt meg...!

Nephin 2010.04.13. 11:55:11

"(A sorozat iránti tiszteletből és a szinkron minőségében az elmúlt két évben tapasztalható javulás végett szakítunk a nevek fonetikus átírásával.)"

Javulás miatt... ;)

Jó kis hv lett egyébként. :)

Savafan 2010.04.13. 13:06:56

szerintem is fasza kis kezdés volt! már nagyon vártam, és megérte. persze elsőre sok választ nem kaptunk, de kérdéseket, megint:)
ezek a templomos lovagok eddig ugye nem szerepltek a sorozatban. mert a hv-ban othereknek van írva, de azok Benék voltak eddig. és az igen érdekes, hogy a befejező évad elején egy eddig teljesen ismeretlen kolóniát vesznek be a sorozatba. és az előzetest látva nem pár perc erejéig fognak szerepelni.

Sixx, jár neked az ital. tegnap felvezetés gyanánt elolvastam a két utolsó HV-t és abban azt írtad, az uccsó évad elején vagy repülön leszünk vagy Jack fog nézni. mindkettőben iagazd volt:)

Robinzon Kurzor 2010.04.13. 13:24:38

Szerintem meg igenis Katinka és Lokkbácsi kell nekünk.

Pancs 2010.04.13. 13:56:24

@Savafan: Már a szaktopikban is kiakadtam ezen a kérdésen, de úgy látszik a történelem ismétli önmagát.

Szóval ez nem új csapat, ezek azok az other-ek, akiket a 3. évad végén Ben elzavart a templomba, mint végső menedékhelyre, amikor kiderült, hogy hajó közeledik a szigethez.
(Lásd a stewardess-csajszit, aki akkor is ott volt, amikor Jack-Kate-Sawywer triót fogva tartották szintén a 3. évadban)

brown_h 2010.04.13. 14:30:23

Juliet újbóli kinyírása tényleg szemétség, Ben Linus és a Penny-Desmond páros mellett a kedvenc karakterem a Lostban.
A hogyvolt pedig ismét nagyszerű!

~Moi~ 2010.04.13. 16:27:02

Uhhh, mennyira vártam már erre! Naagyon király lett a HV!! Juliet-el annyira szemetek az írók :@ ezért totál felesleges volt visszahozni, de hátha lesz még az AlterLostban :D
Bár az nem annyira tiszta, hogy akkor most Juliet az mikor robbantotta a bombát? Mert ha 70akármennyiben, akkor, hogy lehet, hogy mégis megépítették?!

Savafan 2010.04.13. 16:41:30

@Pancs: köszi! rég volt, mindenre én sem emlékszem már:) de majd akkor utánaolvasok akkori hv-t, hogy kik ezek.

f.fredericks 2010.04.13. 20:37:50

De rég láttam már ezt a részt, jó volt újra felfrissíteni. Nem lehetne csinálni egy szavazást, én Juliskát, meg Katinkát és Dzsekket szeretnék, meg Dzsint és Lokkbácsit.

candyperfumegirl 2010.04.13. 21:38:31

Hú sixx, ez már nagyon hiányzott! Zsír a hogyvolt még mindig (és alig várom a többit is, nálam eddig nagyon betalákt a 6. évad), és ha egyedül maradok is ezzel, kimondom: nekem nagyon hiányoznak a becenevek meg a fonetikus írásmód! Juliskával, Dzsekkel meg Lokkbácsival volt az igazi. :)

YessicaHard 2010.04.13. 22:15:42

sixx, te egy zseni vagy!!!! ennyit tudnék csak hozzáfűzni a HV-hoz.
Chomyhoz csatlakozva, tegnap bennem is felmerült a kérdés: Ben elvileg Jacobot szolgálta, de közben a lefolyót kihúzgálva lezúzatta az ellenséget füstivel. De miért? PL. honnan tudta Ben hogy hogyan kell előhívni? Bocs ha marhaságot kérdeznék, de én mindig ezeken a kis apróságokon vekengek...Ötletek?

cyd 2010.04.13. 23:32:32

A HV zseniális és köszönjük a Tankcsapda utalást :)

Llew 2010.04.14. 01:17:08

Eddig önmegtartóztatást gyakoroltam, mondván nem fogom én itt egy-egy hétig a falat kaparni, hanem majd jól ledarálom. De nem várok tovább, belekezdtem. Nagyon fasza kezdés volt. Csak kapkodtam a fejem, hogy mi van, mi van? A hogyvolt meg szokás szerint remek. Azonban csatlakoznom kell a fonetikus nevek visszakövetelőihez. Lokkbácsit és Szójert akarok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.14. 10:11:07

"Amikor visszatér, Desmond testvér ül mellette, akit mintha felismerne, de nem biztos benne."

Speciel ők találkoztak már korábban, a stadionban, mielőtt Desmond hajóútra indult. Ha jól emlékszem, ezt a "találkoztunk mi már valahol"-t eljátszották akkor is, amikor a szigeten találkoztak először.

Inkább az a kérdés, hogy Desmond mit keresett a repülőn? Hisz eredetileg ő nem volt ott...

candyperfumegirl 2010.04.14. 19:13:11

@Fedor: "Speciel ők találkoztak már korábban, a stadionban, mielőtt Desmond hajóútra indult."

Nem biztos, ez itt az ALT, nem tudjuk még mennyiben más, mint az eredeti idővonal.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.04.15. 20:46:35

@Llew: Én is csatlakozom mindenkihez!

@Miss Scherbatsky: "Bár az nem annyira tiszta, hogy akkor most Juliet az mikor robbantotta a bombát? Mert ha 70akármennyiben, akkor, hogy lehet, hogy mégis megépítették?!"
70-akármennyiben felrobbantotta, és ezzel a tenger fenekére küldte a szigetet. Tehát nem építették meg, és a gép folytatta az útját Loszandzselesz felé. Ez az alternatív jelen.

Ők pedig visszaidőutaztak a saját jelenükbe, ahol megépítették a bunkert, és ők lezuhantak.

@Fedor: "Inkább az a kérdés, hogy Desmond mit keresett a repülőn? Hisz eredetileg ő nem volt ott..."
Nem tudjuk mint csinálta az elmúlt cirka 8 évben, amikor éppen nem volt a szigeten (ami a ugye a víz alatt van...)
Lehet, hogy most fejezte be a hajótúrát, és tér vissza Szidniből.
Amúgy pedig csatlakozom @candyperfumegirl:-höz, azzal a fenntartással, hogy 1.: a gép lezuhanásáig elvileg a történések azonosak. 2.: ha 1977-ben felrobban (jobban mondva lerobbant) a sziget, akkor talán ott halt Vidmór, meg miszisz Hóking, és Peni meg sem született... (meg Feredéj sem)

Gabba 2010.04.16. 00:26:58

Csak most tudtam megnézni a neten, mert momentán nincs tévém. 81 perc tömény hullámvasút, csak néztem meredten.
Ha nem kellene korán kelnem reggel, felülnék még egy menetre ...

És igenis, kérjük vissza a fonetikus névátírásokat! (Ha már bubik nincsenek :)
süti beállítások módosítása