Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x10 - Súlyos döntés

2010. április 13. 11:13 - Hoppancs

Eljött hát a nagy nap, hamarosan kihirdetik, ki garázdálkodhat egyedül a műtőben selejtes hőseink közül. A futóbolond Izzie, aki mellett most is ott csücsül és kommentál általa kivégzett vőlegénye? Vagy Alex, aki múltbeli démonokkal küzd, ezért nem tartja furának, ha a csaja maga alá vizel, vagy a fallal beszélget? Esetleg a vesezsonglőr Meredith? A Főnök komoly képpel készül a bejelentésre, mi pedig csendben elmormolunk egy imát a boldogtalanért, akinek a lábát ezek közül fogja majd valaki lefűrészelni az este folyamán. Yang persze kiesett a versenyből a Hasfelmetsző Akciócsoport legutóbbi kis kalandja miatt, úgyhogy hiába szavazott rá minden főorvos, ő csak annyit tehet, hogy kiválasztja maga helyett a szerencsést. Mivel a gyakornokok is leszerepeltek, a győztes rezidenstársai közül részesíthet majd valakit abban a megtiszteltetésben, hogy bemosakodhat vele.

Cristina elsőszámú bűnbakká lépett elő a kórház összes problémája tekintetében, ezért megnyeri a „Töltsön egy napot Dixonnal!”- díjat is, ami bizony a sok móka és kacagás mellett felelősséggel is jár, mert Richard az autista asszonyt szeretné a szívsebészeti osztály élére, és elvárja, hogy Yang nagyon kitegyen magáért. Borítékolhatjuk, hogy ez a két bájos nő remekül fog szórakozni együtt. Rezidenseink azonnal rátapadnak Yangre „válasszengemválasszengem” kiáltásokkal, mert több, mint négy évad alatt nem vették észre, hogy ez milyen rohadtul idegesítő. Yang a körülményekhez képest jól kezeli a helyzetet, és senkinek a szemébe nem állít bele egy szikét. Denny komikusnak szánt jelenetben féltékenykedik Alex miatt, miközben Izzie nevetgél, mint egy kislány, aki aztán álmában elvágja anyuka torkát. A Hasfelmetszők azon tanakodnak, vajon mivel dobhatnák fel magukat, mire egyikük megemlíti, hogy a szex jó dolog. Ezt Lexie továbbadja Sloannak, aki nem érti, miért emlegeti kis Grey a dugást, mikor állítólag csak tanulni akar tőle.

Sloan amúgy épp egy roppant bonyolult és kockázatos műtétre készül, amivel egy régóta néma asszony hangját fogja visszaadni. Nekiáll elmagyarázni a betegnek, hogy is megy ez de az látványosan szarik az egészre, ezért inkább a férjének mondják el okos orvosaink, hogy miként varázsolnak majd új gégét a nejének. Sadie Meredithnél érdeklődik, hogyan legyen jó gyakornoka Alexnek, de a barátnője lepattintja „én most nem a haverod, hanem a rezidensed vagyok, nem adhatok tanácsot”, szöveggel. Imádjuk a nő rideg profizmusát. A sürgősségire befut egy tini testvérpár, akik elkötötték apu kocsiját, aztán balesetet szenvedtek, és előreláthatólag addig fognak folyamatosan veszekedni, amíg egyikük el nem kezd haldokolni. Ja, persze kiscsajok, azt mondanom sem kell.

George előadja Cristinának, hogy ő már nem 007-es, és a siker kulcsa szerinte a fejlődés képessége, nem az, hogy mennyire nagy az agyunk. Yang erre köp egyet, részben azért, mert ez a véleménye, részben mert épp fogat mos. Emma, a kisebbik balesetes tovább visít fejhangon és szidja a nővérét, közölve, hogy reméli, meghal. Erre van is esély, mert Hollynak koponyaalapi törése van, hogy Sheperd is szerepelhessen az epizódban. Izzie a klinikára tart, közben hangosan csipkelődik a szellemével, nehogy valakinek elkerülje a figyelmét, hogy megőrült. Yang Dixonnal próbál szót érteni, aki nem lett kevésbé fura, viszont ahhoz elég jófej, hogy beszóljon Cristinának, amiért neki kell választania a vele egyenrangú sebészek közül. Kiderül, hogy Kathleen, a néma hölgy azért zárja ki teljesen a környezetét, mert nagyon blogol. Internetes körökben már egész híres, a férje viszont nem túl boldog ettől, meg a ténytől, hogy vele alig kommunikál.

Sadie meglátogatja a röntgenképeket tanulmányozó Torrest, mert imádja a törött csontokat (felvágott hasakat, kiomlott beleket, leszakadt fejeket…stb.), és kicsit flörtölget vele. Annyira szimpatikus, hogy bármikor rálépnék a nyakára. Holly a húga szeme láttára omlik össze, úgyhogy Emmácska mostmár az orvosokkal üvöltözik, hogy mit tettek vele, mivel meggondolta magát, és már nem szeretné, ha a nővére elpatkolna. Meredith megígéri, hogy benéz a műtőbe, és majd tájékoztatja, hogy van a tesó. Hát elég rosszul, mivel agyhalott. Dixon elmondja, mit is jelent ez, mert szeret magyarázni, majd megemlíti, milyen király hogy Holly fiatal, a szervei szinte újak, így szuper donor lesz belőle. Hurrá!

Torres Sloantól, a leszbiszakértőtől szeretné megtudni, mi is volt ez a kis összenézés Sadievel, majd rájön, hogy talán csak kitalálta az egészet, mert annyira magányos és szerencsétlen. Sloan azt javasolja, foglalkozzon az orvoslással. Mi is. Yang Dixon ötletét alkalmazva rendszerbe sorolja a rezidenseket különféle szempontok szerint, közben vált pár szót Hunttal, aki inkább az ösztönös választást szorgalmazza. Elvégre neki bevált Cristinával. A nagy sebészkedés közben egyedül Georgienak tűnik fel, hogy Izzie fura, mivel gyakran elérhetetlen, el-eltűnik ismeretlen okokból, és mintha magában motyogna. Kéri Alexet, hogy nézzen rá a nőjére, de utóbbi úgy van Izzievel is, mint Rebeccával, szeretné megvárni, amíg lefűrészeli a saját fejét, vagy valami egyéb feltűnő cselekedetet hajt végre, és akkor majd elgondolkodik azon, hogy baj lehet vele.

Sloan jól halad a gégeépítéssel, annyira, hogy még Bailey is beleszeret, a páholyból figyelő Lexieről nem is beszélve. Persze utóbbinak még kell egy kis lökés Sadie részéről, hogy rájöjjön, ő is tetszik a sebészistennek. Lassan közeledünk a rész vége felé, most következnek a legdrámaibb pillanatok, szigorúan zenével kísérve. Már a szülők is ott álldogálnak Holly ágya mellett, akiről Dixon negyvenhétszer elmondja, hogy agyhalott és kellenek a szervei, de senki nem vezeti ki a szobából, csupán Meredith kéri meg diszkréten, hogy távozzon. Emma kiabál, a testvérének, hogy ébredjen fel, Kathleennek meg az ura kiabál, mert a nőnek a műtét után sincs kedve megszólalni.

Izzie a tökéletes szex érzékletes leírásával szórakoztatja Yanget, Sadie megpróbálja vállalni a felelősséget tetteiért, Yang pedig végre dönt, a feje felett duruzsoló Dixon hatására az érzelmek teljes kihagyásával, a puszta számítások alapján. A kiválasztott Karev, aki szalad is örvendezni Izziehez, aki egyedül – de a fejében persze Dennyvel – heverészik valahol. Alex szerelmet vall a nőnek, beleszőve némi Lesz ez még így se áthallást is a „miattad akarok jobb ember lenni” témában, és úgy hiszi, Izzie azért bújkál előle, mert ő is szereti és ettől megijedt, még véletlenül sem azért, mert egy kísértettel csalja. Ráadásul a zavart tekintetű nőt kéri fel, hogy asszisztáljon az önálló műtétjénél. Izzie nem viszonozza a vallomást, erre Alex lesmárolja, nehogy mondjon valamit. Dennynek ez nem tetszik, Izzie is fancsali képet vág.

Meredith lelki támogatást nyújt Emmának, segítve, hogy bocsánatot tudjon kérni Hollytól, mert ő ugye szereti a történtek ellenére is, és letekint rá a Mennyekből, stb. Nagy sírás, Meredith fátyolosan bámul, ahogy szokott. Derek lehangolt, mert sok betege meghal, Lexie meg sikeresen újraegyesíti Kathleent az urával, rádumálva a nőt, hogy nyögjön ki egy sziát. Yang kicsit kiakad a végére, amiért megszívatták, pedig nem ő volt egyedül a hibás a Hasfelmetsző Akciócsoport tevékenységéért, ezért Hunt felvidítja a ventillátorral, aztán szeretik egymást. Izzie nagy nehezen befut Alex operációjához, király, hátha így nem fogja elcseszni. Lexie annyira elalélt Sloan csodaműtétjétől, hogy elmegy a lakására és megerőszakolja, Yangék tovább csókolóznak, Hollyt szétszedik, Izzie meg felváltva pislog Karevre és Dennyre a műtőben.

Címkék: grace klinika
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2010.04.13. 12:26:06

"egy kísértettel csalja"

Láttam a részeket, akkor annyira nem ütött szíven, de leírva nagyon durva. Hogy tudtak ekkora faszságot kitalálni? :D

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.13. 14:04:12

Én sem nézem, csak itt követem, hát baromira el vagyok borzadva, ilyen mélypontot még a Dallas sem bírt produkálni.

haruka 2010.04.13. 17:02:16

kis Grey nem volt szívbajos Sloannal.
Az meg, hogy mindenki szarik Izzie hülyeségeire...

hex.kelly 2010.04.13. 18:12:45

Csak a bemutatót láttam az RTLKlubon, nagyon tetszett, hogy Alex azt mondja: Nézd, én tudok nyalizni, de nem neked. :-DDDDDDDDDD Annyira őszinte volt, és annyira emberi.

Héttörpe (törölt) 2010.04.14. 09:08:29

Dixon autista? Ez nekem kimaradt. De őszintén szólva annyira beleilik az összes monologizáló szereplő közé, hogy nem is furcsálltam a karaktert.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.04.14. 14:08:22

@Johnny336: Ügyesen.:-)

@hex.kelly: Az legalább tényleg egy jó duma volt. Sajnos egyre ritkábban fordul elő ilyen a sorozatban..

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét): Igen. Mikor először szerepelt, akkor mondta, hogy Asperger-szindrómája van. Mondjuk az elvileg a legenyhébb formája az autizmusnak, amit sokszor laikus szemmel észre sem lehet venni, max azt gondolja az ember, hogy kicsit fura az illető.Nekem Dixon ennél egy fokkal súlyosabb esetnek tűnik...De lehet, hogy még ezen belül is vannak fokozatok.

Judfin 2010.04.19. 14:47:51

Kicsit sok valóban a "szellemsrác" , de van jelentősége a felbukkanásának a következő részek felvezetéséhez.
süti beállítások módosítása