Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x05 - Összeütközés

2010. április 13. 15:24 - marcilu

Hiba van a mátrixban. Alicia Florrick anyósa már megint beleüti az orrát abba, amibe nem kellene. Azzal nyaggatja a menyét (nem, nem az állatot), hogy Peter szeretné látni a gyerekeit a születésnapján – ja, erre gondolhatott volna hamarabb is. Alicia nem vevő a látogatás ötletére, főleg, mert ezen a héten marha sokat dolgozik, nem lenne ideje elkísérni a gyerekeket. Jackie finoman utal arra, hogy ő mekkora mártír, hogy késő estig vigyáz a gyerekekre. Még meg is érteném őt, ha nem csinálná az egészet ilyen szörnyen arrogánsan.

Emlékszik még valaki arra, hogy Cary az első epizódban kisajátította Aliciával közös titkárnőjét? Valószínűleg föl is falta, merthogy a hölgyike teljesen eltűnt. Ezért aztán hőseink interjúztatnak az állásra. Érdekes esettanulmányokat lehetne írni a jelentkezőkről, de ebbe most inkább nem mennék bele.

Cary egyébként érdekes pletykát oszt meg Aliciával, a Stern, Lockhart & Gardner ügyvédi irodából hamarosan csak Lockhart & Gardner lesz, mert a sosem látott Mr. Stern nyugdíjba fog vonulni. Nagyon fog hiányozni, fontos része volt a történetnek. Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy van egy harmadik főnök a cégnél!

Végre az ügy: Egy vasúti szerencsétlenség, melyben három vasutas életét vesztette. Az ő özvegyeik perlik a vasúttársaságot, arra hivatkozva, hogy a férjeik azért haltak meg a vonaton, mert túl voltak hajszolva. (Én ezt nem értem...) A vasúttársaság viszont azzal érvel, hogy a vonat túl gyorsan ment (Na, ezt értem.), az ő ügyvédjük pedig egy zseniálisan cinikus nőszemély, aki nem adja magát könnyen. Will nehéz helyzetben van, mert az ügyfelei kritikus anyagi állapotban vannak a férjeik nélkül, de nincs bizonyíték, ami megnyerné nekik az ügyet. Ilyen a jog. Nincs más esélyük, csak egy kedvező alku. Egyelőre olyat nem kapnak.

Alicia mostanáig csak díszletként szerepelt az ügyben, de most talál valamit. Egy levelet, aminek másolatát valójában 3 olyan személynek is elküldték a vasúttársaságnál, akikről ügyvédkéink nem tudtak. (Vagy valami ilyesmi, de nem lényeg.) A jogászok megjelennek a bíró előtt, aki engedélyezi, hogy a három új szereplőt 3 napig kihallgassa(?) Will és kis csapata. Hadd jegyezzem meg, hogy a bíró újfent nagyszerű fazon, ahogy a felkészülésre adott napok számával fegyelmezi Willt, és Pattit, a cég ügyvédjét.

Most már egész biztos, hogy Aliciának nem lesz ideje felköszönteni hites urát a dutyiban, 3 nap tanú előkészítés, megállás nélkül. Will foglalkozik a vezető beosztású tanúval, Aliciának jut a másik kettő. Neki is kezd a rettentően unalmas faggatózásba, fogalma sincs, mit keres, de nem hagyhatja abba. Will embere már keményebb dió, igazi seggfej, akiből könnyen ki lehet húzni indulatos baromságokat a tanúk padján. Pattinek azonban jobb lapjai vannak, kapott egy laborvizsgálati eredményt, miszerint az egyik meghalt vasutasnak amfetamin volt a szervezetében. Ejj, egy drogos masiniszta sosem jó ómen.

Egy jelenetben kicsit sajnálhatjuk az egyik özvegyet, Alicia pedig megkéri, hogy vigyen be otthonról minden gyógyszert, hátha megtalálják az amfetamin forrását. Merthogy a feleség szerint Jimmy soha nem drogozott. Alicia és Will késő estig bújja az aktákat, amikor egy nő érkezik, méghozzá a három új tanú egyike. Aggodalmasnak tűnik, van információja arról, hogy miben hibázott a vasúttársaság, de nem akar belekeveredni az ügybe. Hát igen, a lelkiismeret mocsok dolgokat tud tenni az emberrel. Így hát annyit kinyög, hogy: Newbury Heights.

Mivel Alicia a varázsszóval kapcsolatban nem talál semmit, meglátogatja a nőt. Mrs. Conley csepegtet még egy kis infót, aminek köszönhetően Alicia a következőt találja: Egy másik vasutas egy másik vasúttársaságnál a nevezett helyen épphogy megúszott egy balesetet-kisiklást. Az ő állítása szerint a gondot a teherelosztó rendszer okozta, amit csak az eset után fejlesztettek. Konzekvencia: A balesetet nem túlóra, nem túl nagy sebesség, hanem műszaki hiba okozta. A fejlesztés elmulasztásáért pedig a három új tanú másika, Jonathan Eldridge felelős.

Patti újfent tanúsítja, mennyire profi (?) genya (?), mikor, hogy Aliciát kicsit kizökkentse, utalgatni kezd arra, hogy Will nem szakmai okokból vette maga mellé munkatársnak. Ugyan, ugyan, Patti! Egyrészt ezt a hülye is látja Will sanda ábrázatán, másrészt te is pont Alicia Florrickkal akarsz ujjat húzni?! Főszereplőnk gyorsan helyre is teszi, Patti pedig fejet hajt az egyenrangú ellenfél előtt. Így már mindjárt elegánsabb!

Végre rátérhetünk a munkára, Alicia a tanú előkészítés mai szakaszán előhúzza a nyuszit a kalapból, és az alábbi területen faggatózik mindenfélét Mr. Eldridge-nél: teherelosztó rendszer, Newbury Heights. A fiatalember hirtelen látványosan fészkelődni kezd, dadog, félrebeszél. Patti ekkor egy jólirányzott méhösszehúzódással berekeszti a beszélgetést. Epic!

A kihallgatás közben Jackie hívta Aliciát, mint később megtudjuk, a börtönből. Már ott volt a gyerekekkel, mikor „megpróbált” szólni neki arról, hogy kifejezett kérése ellenére bevitte őket látogatni. Ebből megint hajtépés lesz! Meg is kapjuk rögtön, és ahogy sejthető volt, mindketten kifejezésre juttatják elkeseredettségüket. Nehéz helyzet mindenkinek.

Alicia és Will, miközben a vasúttársaság beléptető-rendszerének adatait vizsgálják, rájönnek, hogy Sarah Conley azért tud Eldridge mulasztásáról, mert szeretők. Mivel a pasas tagad, úgy fest, hogy a nőt kell a tanúk padjára hívni, hogy elmondja, amit a szeretője elmondott neki. Így kiderül a viszony, a nő családja pedig széthullik. Na, gyerekek, ezért nem kell csalni!

Mellékszál összefoglaló: Diane megkérte Kalindát, hogy nyomozzon egy bizonyos Malcolm Overby után. Elsőre mind azt hisszük, hogy azért, hogy ő lehessen az új társ a cégnél. Aztán rájövünk, hogy inkább az érdekli, hogy egy párkapcsolatban megbízható-e. Nem az. Látjuk, Kalinda is mennyire profi, mert még rossz hír hozójaként is képes fizetésemelést elérni. Jah, a diszkréció nagy érték errefelé.

Elérkezik Sarah Conley tanúskodásának ideje. Lehet, hogy megcsalta a férjét, de a tanúk padján vállalja ezt, azért, hogy elmondhassa az igazat, és megnyerje a pert három számára ismeretlen nőnek. Szegény. Ezután gyors megegyezés születik, az özvegyek a hőn áhított bocsánatkérést is megkapják. Alicia pedig megnyeri Patti titkárnőjét, aki úgy látszik, nem díjazza a zseniális-cinikus stílust.

Végül Alicia megtartja részenkénti szokásos vizitjét a sitten, ahol egy féltékeny, és talán aggódó férjet talál. Peter szerint ugyanis Will nem olyan, mint amilyennek látszik. Inkább alattomos. Ő pedig szomorú, és arra kéri hű feleségét, hogy tartson ki mellette. Most úgy látszik, talán tudja, milyen nehéz dolgot kér.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása