Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x07 - Őrült hajsza

2010. április 12. 11:32 - Hoppancs

Nem túl akciódús epizódunk elején a békésen eszegető Ellisont saját hasonmása lepi meg, aki azonnal fel is löki, nekiszegezve a baljós kérdést: „James Ellison?”. Az ügynöknek nincs ideje eldönteni, mit válaszoljon, mert Cromartie hátulról végez a támadóval. Ellison nem tudja mire vélni, de a gép felvilágosítja: a Skynet nem bízik benne, hogy az FBI-os elvezeti őket Connorékhoz, ő azonban igen. Önállósodunk, önállósodunk? A szent családot otthon kellemetlen állapotok fogadják, valaki ugyanis járt náluk, evett a tálkájukból, aludt az ágyacskájukban, ráadásul elvitte a gyémántjaikat, meg az összes jó kis hamis igazolványt. Persze John a hibás, mert hajnalban kiengedte Rileyt, a lány meg elfelejtette visszakapcsolni a riasztót. Sarah aggódik, hogy a tolvaj elvezeti majd hozzájuk az ellenséget, mire Cameron, a csapat humoristája a Kanadába költözést javasolja. Aranyos.

Kacy persze pont most ugrik be valami finomsággal, és igen meglepődik. Hívná is a rendőr pasiját, de Sarah egy kamu sztorival leszereli. A Jesse mellett heverésző Derek számára is véget ér a szabadság, mehet segíteni a sógornőnek. Rita, a Cameront rövid ideig „kezelő” tanácsadó a mechanikus mókamester fotóját szkenneli be a laptopba, hogy az rögtön megjelenhessen a folyton úton lévő Cromartie számítógépén is. A még Weavernél is viccesebben mosolygó terminátor hamar rátalál Ritára, aki szeretné, ha kivárná a sorát. Mielőtt a kibékíthetetlen ellentét igen egyoldalú bunyóhoz vezetne, Jody felismeri Cameron képét, és készségesen felajánlja segítségét az általa zsarunak vélt gépembernek, főleg, hogy az nem tagadja, hogy bántani kívánja exhaverját. Ha ez nem lenne elég, a lány Johnt is azonosítja, mint Cameron bátyját. Tyűha…

Ellsionnál a los angelesi rendőrség kopogtat, mert a hasonmása kissé megszegte a törvényt, konkrétan megölt egy Peter Meyers nevű embert. Helyette azonban a búsképű ügynök hallgathatja a jogait, mivel a hatóság még nem értesült az alakváltó robotok létezéséről. Cameronék közben felkeresik Derek és Jesse egyik közös ismerősét, a Bibliából idézgető, nem túl szimpatikus orgazdát, aki talán elvezetheti őket a betörőhöz. Moishe – mert így hívják – becsapja hőseinket, hogy velük fogathassa el egyik adósát, ami Sarahból kihozza az akcióhőst. Egy kis pisztolyos fenyegetés hatására aztán hajlandó megadni az igazi bűnös, Tristan Dewitt nevét. Derek hazudik Jesseről Sarahnak, ejnye, hát hol a bizalom, a család legfőbb összetartója?

Cromartie nem kér rágót, és beszélgetni sem akar Jodyval, amit utóbbi nem vesz egykönnyen tudomásul. Hamarosan ugyanabba a közértbe térnek be, ahol John épp Rileyval vásárolgat, és ahol annak idején Cameront lekapcsolták dinnyeborogatásért. Jody tovább barátkozik Cromartieval, majd sikeresen lever egy rakás konzervet, akaratlanul megakadályozva a nagy találkozást, mivel Johnék épp akkor sasszéznak el mellettük, mikor a gép a zaj miatt félrenéz. Mák. Ellisont azonosítja a gyilkosság szemtanúja, majd kezdődhet a hóhér akasztása. A kihallgatás során a szomorkás ügynöknek fájdalmasan lassan esik le, amit mi már rég kitaláltunk, miszerint az őt is meglátogató gépiker követte el a cselekményt. Cromartie és Jody folytatják közös útjukat Los Angeles utcáin, a lány lassan, de biztosan rájön, hogy előbbi nem túl szórakoztató társaság, és ennek hangot is ad. Cromartie kivágja a kocsiból, nem is tudja, milyen kevéssel megúszta.

A terminátor amúgy egyre közelebb tapogatózik, már Kacyhez csenget be Cameron nagybátyjának adva ki magát, de a nő szerencsére elég gyanúsnak találja ahhoz, hogy ne köpje be Connorékat. Villámgyorsan jelenti is a bevásárlásból hazatérő Johnnak, hogy egy fura fazon kereste, még épp időben, mert Cromartie már náluk kopogtat. Riley nem ismeri a valós helyzetet, ezért rohan, hogy ő majd lerázza, akárki is az, John meg kénytelen ráhagyni. Végül jól sül el a dolog, a csaj olyan ügyesen válaszolgat a gépember kérdéseire, hogy az a szokásos komikus stílusú „Köszönöm, hogy időt szánt rám.” fordulattal el is húz. John közben átesett néhány infarktuson, de azért megmarad.

Sarah és Cameron felkeresi Tristan Dewitt szüleit, akiktől megtudják, hogy a 34 éves férfi még mindig a szülei nyakán lóg, nem dolgozik rendesen, lop, csal, hazudik. Jaj, jaj, mit ronthattunk el, Anyjuk? Szerencsére a nyekergés mellett némi infót is csepegtetnek hőseinknek, ami alapján meglelhetik őt és a haverjait. Végre feltűnik egy pillanatra Weaver asszony, aki Ellisont biztosítja a böriben arról, hogy hisz neki, és hajlandó meghallgatni a történetét, amikor alkalmas lesz rá a hely és idő. Cameron a Bibliából mesél egy jó kis ölős sztorit, mert mindene az előadóművészet, közben Saraht hívják, hogy az Alien-közben (hehe) használták az egyik hitelkártyáját. Sajnálatos módon ez az adat Cromartiehoz is eljut, mivel a Baum név – Jodynak köszönhetően – már az ő gépében is benne van.

A Meyers gyilkosság szemtanúját is meghallgatja egy „zsaru”, aki érdekes módon tud arról, hogy „Ellison” egy energiabuborékban jelent meg meztelenül. A tanú nagyban helyesel és elmeorvosokat vonzó beszámolóval szolgál fényekről, és a természetfeletti erejű elkövetőről, aki az áldozat ruhájában távozott a helyszínről. A rendőr megköszöni a szép vallomást, és nem, sokkal utána elengedi Ellisont. Naná, hogy Weaver volt az! Dewitt egy lincolnos-zombis filmötletet mesél barátainak, mikor Cameronék rájuk találnak a bowlingpályán, és addig játsszák a nagyfiút, amíg a páros elő nem kapja a fegyvereket. Erre mindent visszaadnak, de hiába, Cameron kivégzi őket, mivel tudták, hol laknak a Connorok. Sarah kissé megütközve néz, majd elmegy megkeresni a harmadik fiút, akit látni vélt. Meg is találja a klotyón, és nyomatékosan megkéri, hogy felejtse el, hogy valaha is járt náluk, illetve találkozott vele, mert ha köp, akkor búcsúzhat az életétől. Ezután futni hagyja, Cameronnak meg azt hazudja, nem talált senkit.

Jesse és Derek közösen takarítják be a lány által kinyírt Moishe gyémántjait, közben Ellison az exneje lakása körül ólálkodik. A nő persze kiszúrja, és beül mellé a kocsiba egy rövid beszélgetésre, majd közli vele, hogy ami volt, elmúlt, lépjen tovább. Ellison bánatosan bámul, de ez nem újdonság. John szép rendet rakott otthon Riley segítségével, mégis összezördül a mamával, amiért együtt lóg a biztonsági kockázatot jelentő lánnyal. John szerint az anyja csak féltékeny, mert valakivel jól érzi magát, és azt is Sarah fejéhez vágja, hogy nem védte meg attól, hogy kitekerje Sarkissian nyakát. Ellison Weaverrel elemzi a vele történteket, az életben maradt ifjút pedig Cromartie faggatja arról, mit tud a Connorokról A szerencsétlen elmondja, hogy Sarah halállal fenyegette, amennyiben elárulja, mire Cromartie barátságos mosollyal biztosítja, hogy áááá, nem fogja a nő bántani.

Címkék: terminátor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása