Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x01 - Nameless, Faceless

2010. április 08. 09:00 - hex.kelly

A negyedik évadi Foyet-es emlékeztetőkkel nyitunk, benne az alkuval, a buszos tömeggyilkossággal, Derek FBI-igazolványának lenyúlásával, Foyet szökésével, és a záróepizód utolsó jelenetével: Hotch a kanadai förmedvény után otthon whiskey-t iszik, hívatlan vendége fegyvert fog rá, majd lövés dörren.

Morgan, Prentiss és Rossi másnap reggel találkoznak valami lezárt utcában. Morgan morcos, mert csak 4 órát aludt. Az egyik lakásban már várja őket Walker nyomozó, JJ, és Reid (ülve). Ja, meg egy emberforma kupac a padlón, szép sárga zizegős izével letakarva. A nyomozó elmondja, hogy a sárga izé alatt Nelson Martinez található. Morgan nem akar bunkó lenni, de nem érti, miért kellett idejönnie egy mezei lelőtt hullához. Két napja egy Tom Barton nevű helyi orvos szólt a rendőröknek, hogy a kórházban kapott egy üzenetet, hogy a fia halálra van ítélve, és ha elkezdi a srácot rejtegetni, minden nap meghal egy ember. Így is esett tegnap, és ma is, és mindkét latin holttest körül találtak egy feliratot: "L.C.". JJ elmondja, hogy hívta Hotch-ot, de csak a rögzítő válaszolt. Rossi azt mondja, hívogassa tovább. JJ hívja is, de a telefon a padlón hever, bekapcsol a hangposta, JJ üzenetet hagy, közben vállvonogatva pillognak egymásra Emily-vel.

A dokit a lakásán kérdezik ki, aki özvegy, és nem érti, miért akarná bárki is bántani Jeffrey-t. Rossi azt mondja, hogy mivel már ketten meghaltak, a tettes biztos nem vicceskedik. A lépcső tetején meg a két tornacipős láb gazdája úgy érzi, eleget hallgatózott, és lelép. A doki nem akarja veszélyeztetni a fiát, Prentiss azt mondja, ezt most nem is kérik tőle. Inkább emlékezzen újra, mi jut eszébe az L.C. monogramról, vagy a 40 fölötti eddigi áldozatokról.

De a doki a sürgősségin dolgozik, ott mindenféle népek megfordulnak. Rossi elkéri az összes közelmúltban megműtött betegének adatait, JJ félrevonul, hogy felhívja Garcia-t, Emily utána szalad, és kérdi, van-e hír Hotch-ról. (Persze, hogy nincs, hát Foyet várta otthon, de azért már megmutathatnák, mi van vele!) A szobában közben csörög a doki mobilja, a fia az, aki kiszökött a szobájából, és elment az iskolába, csak szól az apjának, hogy szereti, a zsaruknak meg üzeni, hogy jól van. A suliban épp becsöngetnek, az utca túloldaláról meg naná, hogy valaki leselkedik utána. Főcím és idézet Rossi-tól: A gyenge embernek döntés előtt kételyei vannak. Az erős embernek csak utána. - A weak man has doubts before a decision. A strong man has them afterwards. Karl Krauss

Jeffrey a suli zsúfolt folyosóján vánszorog, bámulja a többi kölköt, eléggé be van tojva, érthető. Rossi, Morgan, JJ és a nyomozó elhagyják a doki házát, mennek a suliba, vigyázni a srácra, nem lesz feltűnő kicsit sem, haha. A doki utánuk szalad, Prentiss meg őutána, a csapat kis vita árán visszaparancsolja a dokit a házba. Garcia és Reid telefonon egyeztetnek, az elmúlt 6 hónapban a doki több száz embert operált, Reid inkább a részletes aktákat kéri, ha már Garcia olyan ügyes, hogy hozzá tud férni. Reid kérdi, hogy beszélt-e már Hotch-csal, Garcia meglepődik, hogy tán nincs velük? Reid azt mondja, biztos nemsoká ideér, azzal leteszi. Rossi, Morgan és JJ az iskola fullparás igazgatónőjével beszélik meg, hogy a főbejáraton kívül minden bejáratot lezárnak, és szigorú ellenőrzés mellett zajlik ma a tanítás, hogy a tettes ne fogjon gyanút, és ne kezdjen eszeveszett lövöldözésbe.

A dirinéni kihívja Jeffrey-t az osztályból, és Morgan bemutatkozik neki, és elmondja, hogy ha nyugodt marad, és nem beszél senkinek a fenyegetésről, nem lesz gond. Egyébként meg ő majd jól itt lesz és vigyáz rá. Reid és Prentiss a fenyegető üzenet elemzésével bíbelődik, a nyelvezetből kiderül, hogy férfi fogalmazta, aki a megfigyelés miatt vagy nagyon gazdag, vagy épp munkanélküli időmilliomos. És a fenyegetés tartalma szerint a gyilkos maga is apa, tehát lehetne kezdeni olyan tinibetegekkel, akiknek a kórházban jelen volt a családja is. A doki közbekérdez, hogy volt-e már ilyen ügye a csapatnak, és hogyan végződtek? Prentiss és Reid sunnyog, aztán Reid kiböki, hogy általában az elkövetők lelövetik magukat a rendőrséggel (suicide by cop). Itt most túl sok az adat, Prentiss kapva kap az alkalmon, bedobja, hogy elfut Hotch-ért, több szem többet lát, na végre már!

A suliban eközben Jeffrey ügyesen őrzi hidegvérét, miközben ólomlábakon jár az idő. Prentiss Hotch lakásának ajtajához ér, kopog, kiabál, semmi válasz, előveszi a telefonját, és felhívja, a csörgés kihallatszik a odabentről. Fegyvert ránt, és benyit: slusszkulcs a komódon, táska az asztalon, golyó ütötte lyuk a falban, és vérfolt a padlószőnyegen, AJJAJJ! Tovább megy, üvegpohár darabjait látja a padlón, Hotch telefonját a szőnyegen, és a fegyverét az asztalon, DE HOVÁ TŰNT AARON HOTCHNER???

Hívja is Garcia-t, és mondja, mit talált és kit nem talált. Kéri, hogy küldjön rendőröket, ügynököket, mindenkit, aki elérhető. Garcia riadtan mondja, hogy egy komplett hadsereget küld. Emily azt mondja, hogy szólni fog Reid-nek, mivel visszavárja a doki házába, de a többieknek nem szabad szólni, hogy nyugodtan tudjanak dolgozni. Reid-nek csörög is a telefonja, a doki kiakad, hogy Reid mi máson dolgozhat még, mikor valaki a fiát fenyegeti, Reid próbálja leállítani, de doki levágja az asztalra a papírokat, és kirohan. Reid éretten fogadja a hírt, és kéri Emily-t, hogy írjon fel mindent, amit lát, aztán majd a jegyzetekből profiloznak. Miután elköszönnek, Reid közli a dokival a jó hírt, hogy Prentiss egy sürgős ügy miatt nem jön vissza, de ők ketten úgyis mindjárt megoldják az ügyet: hány latin tinit operált az elmúlt fél évben? Nyolcvankettőt. Hány esetben operált ugyanakkor valaki mást is? Hetvenöt. Hány esetben halt meg valamelyik páciens a műtőasztalon? Tizenegy. Reid-et halljuk, miközben Emily végigjegyzeteli Hotch lakását: a gyilkos azért találta ki ezt a zsarolást a dokinak, hogy most a saját fia életéről kelljen döntenie Istent játszva, ahogy (a gyilkos szerint) tette akkor is, mikor a két operált beteg között kellett választania. (Prentiss nézi Hotch laptopját, határidőnaplóját, telefonregiszterét.) Hány esetben volt mindkét páciens 20 év alatti? Hat, mert sok a bandák közötti konfliktus. Reid kérdi, volt-e bármelyiknek olyan hozzátartozója, aki esetleg megfenyegette. Nem. Reid azt mondja, van még idő, nyugodjon meg. (Hát szerintem meg rohadtul nincs, mert már dél van, hajnal óta Hotch sehol!)

JJ-ék mondják a dirinőnek a suliban, hogy 3 órára szervezik meg a gyerekek távozását. A dirinő inkább most csinálná, de Rossi azt mondja, hogy ha a gyilkos észleli az idő előtti kicsengetést, lehet, hogy megint megöl valahol valakit, szóval inkább ne. Morgan hívja Garcia-t, aki Emily-re számított, Morgan gyanútlanul viccelődik is ezen egy kört, majd megkérdi Garcia-t, hogy van-e kapcsolat valamelyik iskolai alkalmazott és a doki között, de Garcia nem talált semmit. Morgan kérdi, hogy mi a baja, Garcia terel, hogy csak fáradt. Morgan azt mondja, hogy majd alhat mindenki, ha Jeffrey-t épségben hazavitték. Garcia tompán helyesel, ha videótelefon lenne, már lebukott volna. A suliban megint kicsöngetnek, Jeffrey kicsit pánikosan lép ki a teremből, nem látja rendesen Morgan-t a tömegtől, de JJ jön, és a fiú megnyugszik. DE HOL VAN HOTCH? Ez az, amit Garcia is ki akar deríteni, végigtelefonálja az összes kórházat, és mondja, hogy egy FBI-ügynököt keres. Végül az egyik vonal végén kap valamiféle infót, és azonnal hívja Emily-t, aki Hotch lakásán térdig gázol a helyszínelőkben. Garcia megtudta, hogy a St. Sebastian kórháznál kitettek egy névtelen férfisérültet, akinél Derek Morgan FBI-ügynök igazolványa volt. Emily csak les, Garcia azt mondja, ennek így nincs semmi értelme, de Emily szerint mégis van, mert Foyet lenyúlta Derek igazolványát a múltkori ablakonkirepülős bunyó alkalmával. Garcia kiborul Foyet neve hallatán, Emily pedig rohanvást indul a kórházba.

Reid és a doki még mindig a műtéteken tornáznak, a doki azt mondja, hogy a 11 eset mindegyikében a nap eltérő időpontjaiban operált, tehát nem volt klasszikus döntési helyzetben. Reid szerint akkor vissza kell térni a fenyegető üzenethez, hátha a fogalmazásból kiderül valami. A doki olvassa, aztán beugrik neki valami: január 3-án egy autóbalesetes latin fiút operált, aki súlyosan megsérült. De sikerült megmenteni az életét, és mikor a családtagok távoztak, egy férfi lépett oda hozzá, és a fiáról kérdezett, Jason Meyers-ről, aki szintén a kocsiban ült a balesetkor. A doki azt mondta neki, hogy Jason már halott volt, amikor a kórházba ért, de a férfi úgy tudta, hogy nem. A doki mondta neki, hogy lélegeztető gépre tették, de valójában az agya már halott. A férfi kérdezte, van-e fia, ő megmondta, hogy igen, a férfi pedig azt kérdezte, mit mondana, ha fiát nem akarná megoperálni egy orvos. A doki azt mondta, hogy nagyon sajnálja, de nincs mód arra, hogy Jason-ön segítsen. Reid hívja Garcia-t, porzik a billentyűzet: ó, jaj, Jason lélegeztető gépen volt egészen 3 nappal ezelőttig, amikor is lekapcsolták a gépet és halottá nyilvánították. Az apja Patrick Meyers, 45 éves. Reid kéri, hogy küldje el a fotóját a suliba, mert valószínűleg ő a gyilkos.

Prentiss a kórházban, Hotch orvosa elmondja, hogy 9 szúrást kapott, de egyik sem ért létfontosságú szervet, ez a csodával határos. Emily kérdi, itt maradhat-e, az orvos azt mondja, persze. Emily egy széket húz nem túl közel az ágyhoz, leül, nagyon aggódik, de meg is könnyebbült, és most megint lehet találgatni, hogy titokban szerelmes-e a főnökébe, én képtelen vagyok eldönteni.

A suli DISZKRÉT KIÜRÍTÉSE úgy kezdődik, hogy egy kommandós-csapatszállító méteres SWAT-felirattal érkezik a suli főbejáratához, állig felfegyverzett utasai kettes sorokban kísérik a hatszázharminckettő sárga iskolabuszhoz a morcos tiniket, lőttek a mai udvaronfecsegős klikkeskedésnek. Odabenn a lépcsőn ücsörög JJ és Jeffrey, előbbi mondja utóbbinak, hogy keine Panik, ha minden diák buszra szállt, téged egy külön egység fog hazazsuppolni.

Emily a kórházban nagy unalmában nézegetni kezdi Hotch kórlapját (nesze neked, adatvédelem meg személyiségi jogok), és lát rajta egy piros feliratot: "Aaron Hotchner L.C.". Meg is kérdi az orvostól, mi ez a rövidítés. A Doki a házában azt mondja Reid-nek, hogy ha nem térhet el a napi rutintól, akkor most elmegy Jeffrey-ért a suliba. Reid azt mondja, vele tart, de megcsörren a mobilja, a doki ezért kimegy. Prentiss az, és mondja, hogy az L.C. azt jelenti, hogy Living Children, és a kórházban szokták ráírni azoknak a gyermekekkel rendelkező betegeknek a kórlapjára, akikről nem tudni, hogy van-e nyilatkozatuk arról, hogy újra lehet-e éleszteni. A gyilkos tehát a dokira vadászik: ha megöli, a fia apa nélkül maradhat. (Hú, de nyakatekert logika!) A doki épp most lép ki a házból, az utcán Patrick Meyers áll, fegyvert fog a dokira, és lő. Reid meg ugorva érkezik hátul, földre viszi a dokit. Emily meg kiabál a telefonba, hogy: Reid, Reid, válaszolj! - de nem válaszol, úgyhogy Emily Hotch ágya mellől hívja a mentőket és a rendőröket. Reid bal térde vérzik, a gyepen hever, a doki gyorsan segít neki pisztolyhoz jutni, majd visszakúszik Reid mögé. Aki szokásához híven lyukat beszél a gyilkos hasába, Meyers le is engedi a pisztolyt, de aztán mégis újra céloz. Reid gyorsabb, és csak úgy oldalvást fektében hasba lövi Meyers-t.

A doki a zakóját nyomja Meyers sebére, aki meg akar halni, de a doki nem hagyja. A mentők, rendőrök és Rossi-ék már érkeznek is. A mentők elviszik Meyers-t, a doki Reid térdét nézi, amin átment a golyó. Reid azt mondja, ő jól van, menjen csak Jeffrey-hez. JJ, Morgan és Rossi rohan hozzá, kérdezik, hogy van, Reid jól van (összesen hatszor mondja el), inkább hívják fel Emily-t, mert valami történt Hotch-csal. Rossi-ék csak lesnek. A kórházban Emily ül most már egészen közel Hotch ágyához, mikor Rossi-ék megérkeznek, gyorsan lezavarják a biztos, hogy Foyet volt-e-kört, és kitérnek arra, hogy talán azért nem ölte meg, mert a hatalom a mániája, és így most éreztetheti Hotch-csal, hogy a kezében volt az élete. Hotch felébred, kérdi, hol van - kórházban - hogy került ide - Foyet hozta. Megkérdi, mit vitt el? Merthogy Foyet mindig elvisz valamit az áldozatoktól. Emily azt mondja, hogy a regiszterből hiányzik a B betűs oldal. Hotch behunyja a szemét, majd azt kérdezi, hogy mit hagyott Foyet hátra? Emily azt mondja, a lakásban semmit. Hotch kéri a ruháit. Emily elővesz egy csuromvér inget, Hotch pedig kinyitja a tárcát: egy fotó van belerakva, rajta a volt neje és a fia. Hotch nagy levegőt vesz, majd kiböki, hogy Haley lánykori neve Brooks, és a címlistában mindig a B-nél tárolja az adatait, úgy biztonságosabb. De most már Foyet tudja, hol laknak.

JJ, Morgan és Rossi indulnak Haley-hez, aki egyébként nem veszi fel a telefont, ezért JJ kéri Garcia-t, hogy küldjön oda kommandósokat. Rossi azt mondja, a legrosszabbra kell felkészülni, mert Foyet nem hagyta volna életben Hotch-ot, ha nem kínozhatná így valami szörnyűbb dologgal. Hotch egyedül van a kórházban, és visszaemlékszik a hajnali eseményekre: szeme sem rebbent, mikor Foyet 10 centire a vállától a falba lőtt (Clint Eastwood beszari kiskölök hozzá képest). Mikor Foyet azt kérdezte, hogy az is a profil része-e, hogy nem mutat neki Hotch félelmet, akkor Hotch azt felelte, hogy azért nem lát rajta félelmet, mert nem fél tőle (=igen). Dulakodni kezdtek, Foyet kétszer fejbe rúgta Hotch-ot, majd eldobta a pisztolyt, kést fett elő, és hasba szúrta egyszer. Majd még egyszer. Hotch gépei sípolnak, Emily áll fölötte, mikor az orvos érkezik, de Hotch magához tér, az orvos kiküldi Emily-t.

Haley házánál kommandósok lopakodnak a szééép zőőőőd gyepen: nyolcan-tízen plusz Morgan, Rossi és JJ. Nyomulnak be a házba, a földszinten senki, az egyik kommandós rálép egy játékkatonára, majd mennek fel a lépcsőn az emeletre. Morgan és JJ ront rá a fülessel zenét hallgató Haley-re, aki kis híján berosál. Jack nincs itthon, egy barátjánál van játszós vendégségben. Morgan kéri a címet, és hogy szóljon oda, hogy ő megy Jack-ért. Haley kérdi, hol van Aaron. Kórházban. Ettől nem lett nyugodtabb. Sokan vagyunk ezzel így, mi pedig kapjuk Hotch emlékezésének folytatását: amikor a szurkálás után magához tért, Foyet még mindig fölébe hajolt, Hotch azt mondta neki, hogy a kollégái ki fogják nyírni. De Foyet azt mondta, hogy ne beszéljen, mert sok vért veszített. Majd fényezni kezdte magát, hogy mennyire király dolog, hogy 67-szer meg tudta úgy szúrni magát, hogy túlélte. Újra Hotch-ba mártotta a kést, és kérdezte, akarja-e látni a forradásait (mindjárt hányok): levette a pulcsijait, állt fölötte meztelen felsőtesttel, és mondta Hotch-nak, hogy neki is ilyet csinál. Hotch megint mondta, hogy ki lesz nyírva, de Foyet fikázta a BAU-t, és kérte, hogy lazítson, mert úgy könnyebben hatol be a kés. (Ááááááh!!!) Majd kihúzta a kést, és Hotch homályos tekintetén át látjuk, hogy (persze) tiszta vér, és Foyet azt suttogta, hogy már érti, miért mondják azt a profilozók, hogy a késelés a nemi aktus helyettesítője: ha valaki impotens, kést használ. (Jaaaaaaj!) De ez talán most megváltoztatja a profilozását, Hotchner ügynök - mondja, és újra beleszúrta a kést.

Haley pedig a házban van, csomagol, és kérdi, hogy tényleg muszáj-e. Derek hozza Jack-et, aki boldog, mert bekapcsolhatta a szirénát háromszor is. Hotch és Emily a kórházban beszélgetnek, Hotch tudni szeretné, hogy jutott be Foyet a lakásába, de Emily nem tudja.

Viszont megkérdezi, mi történt, de Hotch HAZUDIK: csak az első szúrásra emlékszik. Haley jön, Emily megy. Haley és Jack védőőrizetbe kerül és elköltöztetik őket, senki nem tudhatja, hol vannak. Haley kérdi, tényleg veszélyben vannak-e, Hotch azt feleli, igen. Őt viszont nem fogja Foyet bántani, mert azt akarja, hogy Hotch szenvedjen, és ez nagyobb kín neki, mint a halál. Hotch megígéri, hogy elkapja Foyet-et, és utána az egész életét annak szenteli, hogy kiengesztelje Haley-t és Jack-et. Haley sír, és azt kérdi, hogyan vigyázhatna egyedül Jack-re? Hotch szerint úgy, hogy erős, és eddig is egyedül vigyázott rá. Haley kérdi, el tudja-e kapni Foyet-et? Hotch rávágja, hogy el fogja kapni. Haley ragaszkodik ahhoz, hogy Hotch elbúcsúzzon Jack-től. Hotch nagyon szereti az ágya szélén kuporgó Jack-et, és nagyon büszke rá, de neki most dolgoznia kell, és addig ők elutaznak, de nemsokára majd újra találkoznak. A folyosón már ott van a Haley-ékhez kirendelt ügynök. Emily és Morgan az ablakból nézi az ügynököt, Haley-t és Jack-et kocsiba ülni, mikor JJ jön, és mondja, hogy Reid egy darabig mankóval fog tudni járni csak, de úgyis Morgan dolga berúgni az ajtókat. Emily mosolyog, de Derek nagyon zord: azt mondja, hogy Foyet most Hotch-ot akarja tönkretenni. Emily azt mondja, hogy és ez az, amit mi nem fogunk hagyni.

Hotch bámulja a kórházi plafont, mikor észreveszi, hogy Rossi áll előtte. Rossi elmondja, hogy milyen akciót hajtott ma végre a csapat, és azt is, hogy ez a csapat páratlan dolgokat képes kinyomozni néhány óra alatt. Hotch a könnyeit nyelve mondja, hogy érti, de az igazság az, hogy ha Foyet nem öl meg újabb embert, akkor nem fogják megtalálni. Legutóbb 10 évig tétlen volt, és nézte az öreg nyomozó testi és lelki haláltusáját... De 10 év múlva emlékszik majd egyáltalán rá Jack? Rossi azt mondja: Figyelj rám! El fogjuk kapni Foyet-et.

Címkék: gyilkos elmék
28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laliath 2010.04.08. 09:52:30

Foyet az a típus, akit szemrebbenés nélkül ott tudnék hagyni egy gazos sziklazátonyon, ami épp csak akkora, hogy a dagály ne mossa el a tetejét...

.makepeace 2010.04.08. 10:13:34

"térdig gázol a helyszínelőkben" jössz egy monitorral :D:D:D
Ahhoz képest, hogy egy elmebeteg sorozat (imádom!), a hogyvoltokon mindig szét röhögöm magam.
Pacsi az axn-nek, hogy ily gyorsan elhozta.(csak ne szerdán lenne)
Talán nem spoiler, de ez a legjobb évad szvsz.
Köszi a hv-t!!!

Johnny336 2010.04.08. 10:23:36

De hová tűnt Damon Hill?! :D

Finoman elrejtetted a célzást Reid lábára vonatkozóan a hv elején :)

hex.kelly 2010.04.08. 10:38:54

@Laliath: Dettó!!! Azért dicsérjük meg C. thomas Howell-t a remek alakításért, még én is féltem, hogy megszúr, pedig csak film, ugyebár.

@.makepeace: Háááát, adta magát a poén, mert mindenki guggolt Prentiss körül... Bocs, de nem kapsz monitort, még az otthoni gépemre is úgy kuporgatok. Tessék megjegyezni, hogy kacagás közben mindig a közelben ülő ember térdét kell verdesni, az strapabíró, és másnak fáj ;-)
A pacsi abszolút jár, a magyar szöveg írójának (fordítónak) 3 szarvashibáért gigantikus irgumburgum azért kijár...! És igen, ez az évad nagyon ütős, reggel néztem meg a Whitaker-es epizódot, gyerekek, nagyon ott volt! Csak annyit mondok róla, hogy Chris Mundy és Ed Bernero együtt rakta össze a sztorit, és csak lestem, mert még azt is kiírták, hogy Teleplay by Chris Mundy (ilyen nem szokott lenni, csak Written by, aztán kész), szóval királyul meg lett csinálva!

@Johnny336: Damon Hill: Igen, azért úgy, igen.
Nem bírtam ki, voltaképpen eredetileg mindegyiknél ott volt, de gondoltam ,a fanatikusokon kívül talán sokan nem tudják, miért vicces ez, akkor meg minek erőltessem. De a legnagyobb vihogás nekem akkor volt, mikor megláttam JJ haját: a történet szerint 4 óra telt el a kanadai borzalom óta, de valójában AJ Cook a nyáron frufrut vágatott magának. Ám az nehezen lett volna hihető, hogy Kanadából egyenesen a fodrászhoz rohant, ezért ilyen lakótelepi trenditini-módra hátracsatolták :-DDDDD Csini persze így is, de még most is ezen vigyorgok....

Johnny336 2010.04.08. 10:56:03

Tényleg, tegnap 7. volt, tehát CM.
Sajnos melóhelyemről nem érem el Joe bácsit, de este biztos hozzájutok a várva várt részhez.

hex.kelly 2010.04.08. 11:10:08

@Johnny336: Arra készülj fel, hogy Forest Whitaker-nek nagyon fura a kiejtése. Nekem legalábbis az volt, a "social" szóban például nem mondott "S" hangot, hanem valami "szoszial"-t, érdekes volt. Egyébként nem is tudom, volt-e olyan rész, amiben ennyit mosolyogtak az ügynökök. A hogyvoltjában ( ha addig el nem felejtem)majd jól be is számozom a Hotch-mosolyokat. Egy dolog most kiderült: Garcia-val telefonon flörtölni bőrszín-kötelesség :-)

Johnny336 2010.04.08. 11:22:31

@hex.kelly: Shield-ben 1,5-2 évadon keresztül hallgattam Whitaker-t, nem volt probléma.
És Shield-ben kurva jó volt!

hex.kelly 2010.04.08. 11:25:15

@Johnny336: Ebben is az. És a többiek is. Jó kis spinoff lesz.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.04.08. 13:15:51

úúhh de jó volt máris hv-t olvasni :D
Első nézésre fel se tűnt, hogy Reid végig ül. Kivéve a házból kirontós részt, amit viszont nem is értem, hogy tudott megcsinálni. Mert ugye ha jól számolok, akkor ezt már a balesete után forgatták.

piszy 2010.04.08. 13:29:21

A hv olvasás közben fogalmazódott meg bennem a kérdés (amúgy köszi, már nagyon vártam!): mennyire tudod beleélni magad abba, hogy Hotch eltűnik, meg Reidet meglövik, ha egyszer már régen tudod, hogy mi fog történni, hiszen láttad és a szereplőket is tudod, hogy nem fogják kiírni?
Remélem, érthető, amit kérdezni akartam. :))

hex.kelly 2010.04.08. 13:49:05

@Orso-borso: Jól számolod, így csinálta: i27.tinypic.com/34yef07.jpg

@piszy: Abszolút. Amikor felteszem a fülest, és a szgépen elindítom a filmet, közelebb vagyok hozzá, mint amikor a tv-ben nézem. A zenék meg a háttérhangok erősebbek, és a színészek levegővétele is jobban hallatszik, a mostani résznél például nagyon kemények voltak a Hotch-Foyet jelenetek, mert Foyet végig suttog (szinkronrendezőnek nem tűnt föl? Hajnali párórakor egy nagy lakóházban nem hangosan beszélve késelgetünk, mert a szomszédok kihívnák a zsarukat, heló!), Hotch pedig nyög, sóhajt, zihál. Ez, még ha tudom, hogy mi lesz 8 epizód múlva, akkor is hatással van rám. (A legutóbbi hv-ban, az Amplification-ben Reid búcsúüzenete olyan pl. hogy azt akárhányszor nézem, és tudom, hogy meggyógyult, meg inhalátorban ellenanyag, stb. - szóval akárhányszor nézem, én bőgök, mint egy tini. Meg asszem, oda írtam is, hogy azt is megkönnyeztem ,hogy képet kerestem hozzá.) Persze túllihegni nem akarom sosem, ezért csak azokat írom tényleg bele, amik kiszakadtak belőlem, mikor először néztem. De mivel az ötödik évad még elég friss, minden eztán következő epizódot csak egyszer láttam, és azóta történ sok dolog, szóval kb. 3 epizód van, amire emlékszem. Reid meglövésén nem aggódtam túl sokat, inkább szórakoztatott, hogyan mentette a helyzetet az írócsapat, ha már Rongyláb Jani nem volt képes vigyázni magára.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.04.08. 14:21:00

@hex.kelly: nahát nahát, hogy erre én nem gondoltam. *doh* :D

hex.kelly 2010.04.08. 14:23:06

@Orso-borso: Látod, az élet és a showbiz csupa-csupa csoda!

Johnny336 2010.04.08. 14:23:26

Na, egyik Reid szebb, mint a másik :D

"Hotch pedig nyög, sóhajt, zihál. Ez, még ha tudom, hogy mi lesz 8 epizód múlva, akkor is hatással van rám."

Na-na! :)

hex.kelly 2010.04.08. 14:31:27

@Johnny336: Jaj már, hogy neked mindig a ledérség hallatszik ki a kommentjeimből?! De elnézem Neked, mert ivarérett férfi vagy, ez így természetes. Dr. Reid biztos tudna erre mondani valami statisztikai adatot...

Johnny336 2010.04.08. 15:43:59

@hex.kelly: mármint óvatosan a tudom mi történik dologgal, még a végén spoilerkedsz.
Egyébként a férfi kategóriát köszönöm :D

De most hogy így mondod, leesett, hogy te mit hittél, hogy én mit hittem. Ha érted :)

LoVeLA 2010.04.08. 17:57:22

Azt hittem, hogy csak holnap lesz HV...kellemes meglepetés (v. inkább fájdalom-díjam?:D)
Kösziiii:) (és a képek is profik lettek:))

hex.kelly 2010.04.08. 19:48:14

@Johnny336: jaj, hát nem spoileresnek szántam, csak utaltam arra, amit Piszy is említett, ti. hogy tudom, hogy a főszereplő még X idő múlva is él és virul majd a sorozatban. Most így utánaszámolva, a 8 éppen tényleg spoiler is lehetett volna akár, de ez egy olyan 8 volt, mint az általános névelő :-DDDDD
Értem, mire érted, hogy mit hittem, hogy mit hiszel.

@LoVeLA: Elszámoltad? Ez esetben: Meglepetééééééés! És ha enyhítette a fájdalmaidat, az jó neked is, nekem is. Köszi, hogy megdicsérted a képeket, még szoknom kell, de egész jól megy a vagdosás.

ebilafan 2010.04.09. 23:03:03

Ha itt van valaki, aki elszámolta magát, az én vagyok: villámcsapásként döbbent belém ma, hogy lemaradtam egy HV-ról, meg az új spinoff-bevezető részről!!! Irgum-burgum. Most meg már késő van belefogni.

Na, szal mára annyit: holnap visszajövök részletesen is kitárgyalni az évadnyitót, mert most majd' a szemem leragad. :)

LoVeLA 2010.04.11. 18:54:25

@hex.kelly: Én is váárom, hogy felébredjen:D:D

Johnny336 2010.04.12. 11:03:24

Még mindig nem néztem meg a spinoff-os részt...

hex.kelly 2010.04.12. 20:11:10

@Johnny336: Ez hogy lehet? Most akkor mi lesz? Vársz még 16 hetet? Az majdnem 4 hónap! Biztos ezt akarod?

Johnny336 2010.04.14. 11:45:46

@hex.kelly: mi a 16 hét? Akkor adják nálunk?
Ma este már megnézzük végre, csak tegnap nem jutottunk el oda, mert volt még HIMYM, TaHM, House... :)

Llew 2010.06.12. 01:32:41

Helló, helló, hol van a 4x25-26-os hogyvoltja?

Llew 2010.06.12. 15:48:35

nem szóltam, megvannak, csak megkavart, hogy nincsenek sorban

Llew 2010.06.12. 18:39:04

"JJ jön, és a fiú megnyugszik" - őt látva én is megnyugodnék:)

"Clint Eastwood beszari kiskölök hozzá képest" - na, na. Értem, hogy rajongás meg minden, de azért ne essünk túlzásba.:)

Reid egyébként comb lövést kapott, mert térd lövés után nem nagyon állna lábra többet. Az a rész mondjuk kicsit béna volt, mert a golyónak át kellett volna mennie a dokin, hogy őt így eltalálja. Az viszont jó, hogy így beírták a színész sérülését. Kíváncsi volnék, hogy az egész mellékügyet ebből a jelenetből építették fel visszafelé, vagy akkor is ez az ügyük lett volna felvezetésnek, ha Gubler nem sérült.
Amit kicsit bénácska megoldásnak tartok, az Hutch és Foyet bunyója. A meg sem rezdülök a fejem mellett elsüvített lövéstől az kellet, mert valóban hatásos jelenet, így az azonnal Foyet felé hajított pohárral történő figyelem elterelés és neki ugrás kiesett, ha már megvárta míg szemtől szembe áll a támadóval Hotchnak akkor is komolyabb ellenállást kellett volna tudnia kifejteni.

Le kéne darálnom az egész sorozatot, vagy legalább a rendszertelen tv-n követés miatt kimaradt részeket, egyrészt mert jó a sorozat, másrészt meg, mert tetszik ez a lassan csepegtetett magánélet. Így random nézve viszont nem tudok mit kezdeni az ilyenekkel: "most megint lehet találgatni, hogy titokban szerelmes-e a főnökébe, én képtelen vagyok eldönteni." Ezt csak te tippeled kelly, vagy más is?

@Orso-borso: @hex.kelly: a dublőrös résznél jobban is figyelhettek volna, mert lassítva 24:45-nél látszik a kaszkadőr arca is.

hex.kelly 2010.06.12. 19:29:56

@Llew: Rajongói oldalakon időről-időre fel-felböffent ez az Emily-hotch szál, kb. azóta, hogy a harmadik évad elején Hotch-ot felfüggesztették, és belső vizsgálat indult ellene, Prentiss pedig beintett az igazgatónőnek, és felmondott. Nem tudom, hogy ez szándékos volt-e az írók részéről, de az ötödik évad végéig ezek a találgatások folytatódtak, most már nincsenek, kb. 5x21 óta.
süti beállítások módosítása