Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x04 - Áradás

2010. április 07. 16:00 - leeann

Buffy visszatért és azonnal a nyakába szakad a ház tejes vízhálózata. A csövek olyan szinten elhasználódtak, hogy már csak a szentlélek tatja össze, így ideje a vízügyi felújításnak. Csakhogy van egy kis probléma. Buffynak nincs normális munkája. Anya ugyan feldobja a pénzért ártatlanokat menteni ötletet, de az érzékeny lelkű csapat leszavazza azonnal. Van itt még probléma a pénzen kívül is, méghozzá Anya és Xander eljegyzése, ami még mindig titok, és az exdémon már nagyon nehezen viseli, hogy a táskájában kell hordania a gyűrűjét.

Buffy a legkézenfekvőbb dolgot teszi, és elmegy kölcsönért a bankba, de a hitelelbíráló szinte kiröhögi a kérvényét. A hitelbírálót az sem hatja meg, amikor egy démon betör a bankba, és Buffy kiáll ellene, így egyelőre nincs lóvé. Buffy edzéssel vezeti le a dühét, ami Will szerint jó dolog. Mármint nem az, hogy edzéssel vezeti le a dühét, hanem az, hogy dühös, és végre emberi érzelmeket mutat. Miközben Buffy a boxzsákot püföli, Anya folyamatosan azzal nyaggatja Xandert, hogy mondja el az eljegyzést, Dawn pedig azzal Tarát, hogy mutasson neki démonos könyveket.

A nagy csapatértekezletbe sétál bele szinte nesztelenül Giles, akit csak Buffy vesz észre. Jó, persze tudtuk, hogy visszajön, mert Will már említette, de most hogy itt elég fura a viszontlátás. A vadász és a figyelő egymás felé szalad, szól a zene, és addig ölelik egymást, amíg már alig marad bennük szusz. Jól van na, nem csöpögött ennyire, de volt benne csoda és egyéb nyalánkságok. Buffy és Giles beszélgetnek egy kicsit, majd a vadász az őrjáratra készül, Giles pedig beleveti magát a munkába, és azonnal fel is ismeri a bankos démont. Kiderül, hogy ez egy bérgyilkos démon, és annak dolgozik, aki fizet.

Kiderül az is, hogy három marhának van fölötte hatalma, méghozzá a robotos Warrennek, a suli legnagyobb lúzerének, Jonathannak, és egy harmadik dilisnek, akit még nem ismerünk, de meg fogjuk ismerni, az biztos. A démon nem mulatott túl jól a bankban, így kilátásba helyez a lúzereknek némi halálra verést. A három marha próbál üzletelni a démonnal, de neki csak a vadász feje felel meg fizetségül. Igazából a vadász ott szereti tartani a fejét, ahol általában van, úgyhogy a három idiótának nehéz dolga lesz. Erre persze ők is rájönnek, és nem ők ölik meg a vadászt, csak megadják a démonnak az elérhetőségét.

A házban is forrósodik a helyzet, Giles és Will összevesznek egymással. Giles butaságnak tartja, hogy Will ekkora erőkkel játszik, a boszi viszont szeretne kibújni a jókislány szerepből, és arra vágyik, hogy elismerjék őt, mint nagy és erős boszorkányt. Oké, Will kezd ijesztővé válni, és ez abban is megnyilvánul, hogy szinte megfenyegeti Gilest. A figyelő óvatosabb, mint a vöröske, és nem esküszik meg arra, hogy a vadász épen és egészségesen megúszta a meghalós kalandot, pedig ez nem először történik meg vele, de a mostani minden eddiginél végesebb és komolyabb volt.

Azt Giles sem tudja, hogy Buffy hol lehetett, amikor halott volt, de most elég csak kinézni a teraszra, és máris láthatjuk őt, amint egy hidrogénszőkével társalog. Spike ugrott be egy kávéra és egy krémesre. Buffy még mindig csak a vámpírral tud beszélni arról, ami a szívét nyomja, de legalább elmondja valakinek, és nem golyózik be. Valamivel később a démon rátör a házra, amit Giles és Dawn szenved meg először. Természetesen Buffy azonnal ott terem, hiszen a hugica került bajba. Buffy megpróbálja a legkisebb kárt okozni a házban, ezért a félig elázott pincében veri agyon a démont.

A három marha azt hiszi, hogy most mindenük megvan. Van pénzük, van tervük, azt csinálnak, amit akarnak, és a veszélyes démon is halott. Csakhogy ezek a marhák Buffyval és csapatával akarnak ujjat húzni, aminek rossz vége lehet, már egy istennő is elbukott ellenük. Buffy a harc után általában nem a számlák fölé görnyed, hanem élvezi az életet. Most viszont muszáj neki ezen agyalni. Giles próbálja megnyugtatni a vadászt, amit Buffy úgy értelmez, hogy megold helyette mindent, és elmegy találkozni Angellel, aki szeretné őt látni, hisz az sosem marad titokban, ha a vadász meghal, vagy feltámad.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása