Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x04 - Elintézve

2010. április 06. 14:00 - marcilu

Fordított felállással kezdődik az epizód. Egy ügyvéd kérdezi ki Aliciát arról, hogy hogyan szerzett tudomást a férje hűtlenségéről. Így mi is megtudjuk, hogy a tisztítóban várt a sorára, mikor meglátta a tévében a képernyő alján futó szalaghírt. Az ügyvéd megkérdezi, hogy korábban gyanakodott-e arra, hogy Peter megcsalja. A válasz persze nem, nekem pedig megint megszakad a szívem ezért a nőért... Az úr egyébként Peter ügyvédje, és a taktikáját magyarázza Aliciának, mi szerint Peter összes bűnét arra fogják, hogy csak a hűtlenségét próbálta titkolni a felesége elől. Mindenki jól jár, egy embert kivéve. Segítek: róla szól ez a sorozat.

Miután Aliciát elhívják telefonon, az ügyvéd gyorsan előhozakodik két témával, amivel éppen nem kellene. Felajánlja Aliciának, hogy Peter kapcsolatai révén elintézi, bármire van szüksége. Hiba. Aztán pedig megkéri, hogy keressen otthon valamit, ami egy Gerald Kozgo nevű emberhez köthető. A perben lesz rá szükség. Ez sem kellemes ötlet.

Aliciát Diane hívta egy ügyhöz, beugrónak. A tárgyalás már javában zajlik, Cary közben avatja be őt, és minket a történetbe. A tanúk padján Ray Demory ül, egy vasmanus (na jó, ironman), és arról beszél, hogy valószínűleg az alperes által gyártott fájdalomcsillapítótól kapott stroke-ot. Ja, és került tolószékbe.

A szünetben Alicia megszólítja a pasas feleségét, Carolt, aki egy cipősdoboznyi levélből merít erőt. Levelekből, melyek ugyanezen gyógyszer több mint 100 másik károsultjától származnak.

Újra a tárgyalóteremben: Miközben az akták közt kutakodik, Alicia a földön egy cetlit talál. (lásd kép) Pont úgy néz ki, mintha egy esküdt megvesztegetését vázolták volna fel. A cetli elvezeti A&K-t egy étterembe, ahol nagy hanggal ebédel McCloon, a gyógyszergyárosok ügyvédje. Kérem, most mindenki vonja le a következtetést.

Diane és Will taktikai megbeszélést folytat, melynek eredményeként nem szólnak a 4-es számú Rendkívüli Bírónak a megvesztegetés gyanújáról, de megfigyeltetik a 2. és 11. esküdtet. Így nem kockáztatják az újratárgyalást, hiszen jelenleg nekik áll a zászló. A megfigyelési feladatot természetesen A&K nyerte. Kalinda felölt egy enyhén félelmetes (bár bűbájos akar lenni) arckifejezést, és próbál megtudni valamit az esküdtekről azok szomszédjaitól.

Kettes egy fodrász, férjével együtt kisjövedelműek, de a házuk és a kocsijuk nem ezt sugallja. Kalinda követi a férjet, és megtudja, hogy nemrégiben kapott állást abban az irodaházban, ahol McCloon irodája is található.

David Golden, Peter ügyvédje hívja fel Aliciát, hogy újra előhozakodjon a korábbi két utálatos témával. Bizonyítékkeresés, kapcsolatok ajánlása. Este aztán Alicia körül is néz Peter holmijai közt, ahol talál egy házivideót. Már épp összeszorul a gyomrunk, én is azt hiszem, hogy újabb kurvázós jelenet következik, de épp ellenkezőleg: Peter és a gyerekek láthatók, születésnapi meglepetést kiviteleznek Aliciának. Aztán visszatérünk a borús valósághoz, mert Alicia kiszúrja, hogy a felvétel azon a napon készült, mikor Peternek azzal a bizonyos Kozgoval lett volna találkozója.

Épp indulna is, hogy elvigye a felvételt az ügyvédnek, mikor meglátja, hogy Jackie a konyhában egy bődületesen nagy sonkával birkózik. Golden küldte, néhány iPoddal és cukorkával együtt. Itt elszakad valami Aliciában, az egészet beleszórja a kukazsákba, majd az irodájában elegánsan Golden lába elé dobja. Újra elmondja neki, hogy ne próbálja se őt, se a gyerekeit kifizetni. A legelegánsabb az egészben pedig az, hogy a felvételt mindezek ellenére átadja neki.

Visszatérve a perhez: A csapat úgy dönt, hogy elmondják a bírónak, mit tudnak 2. esküdtről, és ha McCloon viselkedése gyanússá válik, kizáratják kettest az esküdtszékből. Ezt a lépést nem kell megtenni, mert McCloon az első szóra boldogan penderíti ki fodrászkát, a helyettes úgyis jobban kedvez neki. Ezt a cselt pedig buktuk.

A baj menetrend szerint fokozódik: A tárgyalóteremben egy szakértő azt vallja, hogy a per tárgyát képező gyógyszer nem fejfájás csillapítóként van bejegyezve, a vasmanusnak eleve nem is kellett volna bevennie.

Golden már megint kér valamit Aliciától, most épp azt, hogy keresse meg annak a karkötőnek a számláját, amit Peter a felvételen neki ajándékoz. Az ügyvéd fel akarja használni a fellebbezés során a videót, de csak akkor, ha biztos lehet abban, hogy nem ajándékként érkezett már Peterhez is, mondjuk a törvénybeütköző szívességeiért cserébe. Alicia el is megy az ékszerüzletbe, hogy másolatot kérjen a számláról. Itt pedig kimondatlanul megerősítik a gyanúját, miszerint a karkötőt valóban Kozgo vette.

Kalinda tovább nyomoz, most 11. esküdt után, bejut a lakásába. Ott bizonyítékot talál arra, hogy a pasas épp most jutott hozzá 20 ezer dollárhoz.

A bíróságon Diane bizonyítékot mutat be arra vonatkozóan, hogy a Zennaprilt Európában igenis fejfájás elleni gyógyszerként akarták engedélyeztetni, tehát a védelem legfőbb aduját tönkreteszi. Ezután az esküdtszék visszavonul, ami érdekes módon a 11. esküdt hazabuszozását is magába foglalja. Kalinda követi a fickót, mert gyanúja szerint még nem kapta meg a kenőpénz egy részét. Sikerül is elcsípnie egy jelenetet, melyben egy terepjáróból borítékot adnak neki. Ez bizony még jobb helyeken is mutyinak tűnik.

Ennek nyomán Diane és Will újabb taktikai megbeszélést folytat. Mivel Kalinda csak egy borítékot látott, a kocsi rendszámát pedig csak részben tudta leolvasni, továbbra is csak sejtésük van a lefizetésről. A helyzetet nehezíti, hogy Diane úgy érzi, hogy az esküdtszék az ő oldalán állt, megvesztegetés nélkül igen valószínű lenne a kedvező ítélet. Ekkor váratlanul a bíró hívatja őt, McCloonnal egyetemben. 11. esküdt kiszúrta, hogy követik, és ezt elmondta a bírónak. Diane kitálal, de végül belemegy abba, hogy elfogadja az ítéletet, bármi legyen is az. Az ítélet pedig kedvező, jókora kártérítést sóznak a gyógyszergyárra. Kalinda pedig nem érti.

A tanulság pedig most következik, tessék figyelni: Miközben Alicia elbúcsúzik Ray Demorytól és feleségétől, felfedezi, hogy az ő kocsijuk lehetett, amiből az esküdtnek a borítékot adták. A nő pedig nem tagadja, mikor Alicia kimutatja gyanúját. Diane is rövid úton elhajtja őt, mikor arra kéri, hogy szóljanak a bírónak. Bevállalja a helytelen utat is a jó célért... Alicia pedig csalódott – mintha nem egész életében jogászok között élt volna.

Az epizód végén még találkozunk Peterrel, aki az ügyvédjével karöltve arra kéri Aliciát, hogy tanúskodjon a fellebbezésen. Épp azt akarják bebizonyítani, amit 40 perccel ezelőtt is, hogy minden a hűtlenség eltitkolása miatt történt. Nem tudok sakkozni, de ide illik a „beáldozzák a királynőt” metafora.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása