Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x09 - Prototípus

2010. április 05. 10:00 - Llew

Landry tábornok lendületből próbál a legkisebb feltűnéssel az irodájába jutni, de Carter már a liftnél lerohanja a hírrel, hogy a tok’rák gravitációs anomáliát érzékeltek.
Ez ugye mostanában nem sok jót jelent, viszont éppen nincs szabad hajójuk ellenőrizni. Carter azonban talált egy közeli bolygót, ahonnan ők utánajárhatnak. Hajrá, vigye a CSK-5-öt. Hamarosan meg is jönnek, mondván jót kirándultak, csak éppen nem oda, ahova indultak. Nem, nem Walter tárcsázott félre, hogy hamarabb pasziánszozhasson, valami gikszer van a kapuval.

Mire Daniel előkerül, meg is van a magyarázat. Volt pár ismétlődő energia lökés a tárcsázás során, ami Carter szerint egyfajta kódkérés a túloldali kaputól. Ha nem kapja meg a megfelelő választ, akkor egy random tárcsázott kapu megnyitásával törli a merevlemezéről az utazókat. Mitchell szerint egyszerűen szólva, egy csillagközi hívásátirányítás. A MALP ennek ellenére átjutott, ami arra utal, hogy a kapu csak az élő anyagot nem engedi át. Ez pedig felveti a kérdést, hogy mit rejtegethetnek ott? A Prométheusszal két hét lenne az út, de ha valóban egy újabb szuperkapu van a dolog mögött, akkor nem érnek rá addig. Teal’c kérne egy hajót a jaffáktól, de a nem igazán felhőtlen viszony miatt Landry jobb szeretné kihagyni őket. Inkább Carter törje fel a védelmet.

Nyilván senkit nem lep meg, hogy ez természetesen összejön. Előreküldenek egy baktérium mintával felszerelt másik MALP-ot, majd – gondolom a korábbi üres átjutásakor észlelt és a mostani energiajelek különbsége alapján – kijátsszák a védelmi rendszert, és máris ott vannak a nagyon rejtegetett kerek erdő közepén. A statiszták mennek zavart keresni az Erőben gravitációban, Sam Cam társaságában bütyköli a tárcsázót, Daniel és Teal’c meg felderítenek. Aztán rövidesen rádióznak is, mert találtak a fűben egy elejtett gyűrűtranszportert. Kihagyhatatlan alkalom egy kis bajba kerülésre, így aztán már mennek is lefelé egy sötét terembe.

Teal’c rögtön rá is akad egy Nirrti féle DNS manipuláló szerkezetre, mire Mitchell megemlíti, hogy az a jelentésük remek olvasmány volt. Amíg Daniel egy konzollal, meg az ős nyelven íródott kijelzővel foglalkozik, az alezredes talál egy sztáziskamrát, és első mozdulattal ki is olvasztja a bentlakót. Dr. Lam szerint az idegen fizikai felépítése nagy hasonlóságot mutat az ősökével. Khaleknek hívják és valami ismeretlen fazon elrabolta, hogy kísérletezzen rajta, de a nevét nem tudja. Pech.
A segéderő csak egy régi fekete lyukat talált, szóval nincs ori veszély, Daniel viszont pont akkor bukkan valami érdekesre mikor Teal’c érdeklődik.

Rohannak is haza, mert a napló szerint a labor nem egy ősé volt, hanem Anubiszé, Khalek pedig nem egy elrabolt jómunkásember, hanem egy goa’uld-ember hibrid vagyis gyakorlatilag Anubisz fia, aki a genetikai emlékezet miatt a fater minden tudását birtokolja. Ennélfogva vége is a vendégszeretetnek. Nem lesz színes zselé, a korházi ágy helyett meg belebilincselik egy székbe. Anubisznak valószínűleg nem tetszett, hogy ő a fekete füst az üvegburában, ezért újra teremtette a felemelkedés előtti DNS-ét, hogy létrehozzon egy testet, ami már elég közel áll a még halandó ősökéhez, akkor is, ha ez esetleg egy kisebb visszalépés volt az állapotában. Vagy csak a 2.0-ás kull harcost akarta megalkotni.

A lényeg, hogy Khalek nagyon-nagyon veszélyes, valamit kezdeni kell vele. Röpködnek az ötletek az újra fagyasztásról, de egyedül Daniel javasolja, hogy ekkora kockázat mellet talán a tarkólövés lenne a legpraktikusabb. Arról nem is beszélve, hogy a golyó olcsóbb, mint a folyamatos villanyszámla. Addig azonban, amíg Washington dönt (abból még sose származott jó) hallgassák ki. Danielé a lehetőség, de nem sokra jut, mert mikor Khalek rájön, hogy felesleges színészkednie, kitör belőle a nagyképű tömeggyilkos, és arról kezd beszélni, hogy bár a fater emlékei nagyon tetszenek neki, alig várja, hogy ő maga végezhessen valakivel. Tudja, hogy Daniel is ilyen gondolatokat forgat a fejében vele kapocsaltosan, és megígéri, hogy az ügy lezárta előtt egyiküknek meglesz az öröme.

A washingtoni telefon nyomán megérkezik a bázsisra mindenki kedvenc idiótája,
Mr. Woolsey, és közli, hogy az NFB (Nemzetközi Felügyelő Bizottság, eredetiben IOA) szerint Kaleket nem fagyasztani vagy kivégezni kell, hanem tanulmányozni. Landry szerint ez viccnek kurva rossz, komoly döntésnek meg katasztrófa, de az aktakukac szerint ezzel jár, ha az ember hülyéktől kér pénzt. Hisz a múltkor a tábornok belement, hogy a szervezet felügyelete mellett megtartják eredeti költségvetésüket, pedig jobban jártak volna, ha inkább eladják Jackson könyvtárának a felét. Az NFB szerint Khalek tanulmányozása lehet a kulcs a hírnökök legyőzésére, és Woolyes azzal fenyegetőzik, hogyha ezt nem tudják megoldani, akkor lecserélik a vezetést, sőt bezárják a bázist. Mennyivel egyszerűbb lett volna a helyzet, ha Khelak elcsúszik a zuhanyozóban és kitöri a nyakát.

Daniel visszamegy a laborba fordítgatni, Mitchellék meg – miközben azon poénkodik, hogy mennyire máshol vannak Sammel az átlagember skálán – az egyik segéderő által talált műszert bevetve készülnek kideríteni, hogy Khalek mennyire van a felemelkedéstől. A jó hír, hogy még odébb, a rossz, hogy jelenleg is növekszik az agykapacitás használata. Hiába a lónyugtató, a páciens magához tér és a Mitchelltől telekinézissel elvett zattal elkábítja a fél csapatatot, mielőtt az alezredes a tartalék stukkerral lelövi. Illetve csak meg, de azt is elég gyorsan kiheveri.

A biztonságot fokozandó a székét elektromos padlóra teszik, hogyha megint ugrál, akkor egy gombnyomással átvezethessék rajta a bázis áramellátását. Az ajtóba tok’ra energiapajzsot telepítenek, hogy ne juthasson ki, de kívülről rálőhessenek, és még egy adag nyugtatót is közvetlenül a fejébe kötnek. A kihallgatást Richard Woolsey vezeti, vagyis Dick (a Richard beceneve és a pöcs angol megfelelője is egyben), ahogy Khalek szólítja, aki időközben telepatává is vált, mert a felemelkedés-mérő (Mitchell névadó mániája, de az angol ascendometer sokkal poénosabban hangzik) szerint már 80%-on van. Carter visszamegy Anubisz laborjába, ahol Daneil elmondja, hogy szerinte Khalek direkt provokálta ki, hogy meglőjék, mert a gyógyítás során sokkal gyorsabban megtanulja használni új képességeit, ő ugyanis a folyamatos fizikai változás révén kerül közelebb a felemelkedéshez.

Woolseyt a történtek sem bírták jobb belátásra, és amíg Landryvel vitázik, Khalen megolvasztja a fejébe kötött infúziós vezetéket. A tábornok csak úgy tud megszabadulni az NFB-től, hogy visszamondja a támogatásukat, majd úgy dönt, Khalek mehet vissza a hűtőbe. Már készítik elő a szállításra, mikor megjönnek Carterék, mivel a laborban rájöttek, hogy a kukacember csak a DNS buherátor használatával érheti el a felemelkedést, és azért manipulálta őket, hogy visszajusson. A szuperhallásával azonban kihallgatja, amikor ezt elmondják a tábornoknak, majd az őröket a visszakapcsolt elektromos padlóra rántva, Mitchellt pedig a falra kenve megszökik. Mire Danielék oda érnek, már rohanhatnak is vissza az indító csarnokba.

Khelak Neot játszik a lövöldöző biztonságiakkal, majd minden igyekezet ellenére megszökik a kapun keresztül. Aztán rögtön vissz is tér egy bejövő járattal. Teal’c közben kiizmozta a lezárt biztonsági ajtót, így Michell bemehet az indítócsarnokba lövöldözni, de Khalek az ő lövéseit is megállítja. A másik oldalról érkező Danielét azonban nem, és amíg a vérét nézegeti, mindketten beleeresztik a tárat. Carter átállította a hívásátirányítót, de nem volt ideje elmondani. Woolsey végül belátja, hogy tévedett, és bár Daniel megérti miért tette, az még nem menti fel a rossz döntések alól.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2010.04.05. 22:57:12

Az egyik kedvencem a 9. évadból. A másik a bogaras, ne vessetek meg érte :D
Király hogyvolt, csak egy észrevétel: Mitchell itt még alezredes volt.

Llew 2010.04.05. 23:44:07

Dehogy vetünk, bár a bogarassal azt hiszem a kisebbségben vagy.
Kösz, igyekeztem valami jót összehozni, ha már össze-vissza késtem mostanában. Az észrevételt is kösz, majd igyekszem javítani. Régebben meg Cartert fokoztam le.
OFF: Te mikor jössz az űrszappanoperával?
süti beállítások módosítása