Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x09 - Titkos műtét

2010. április 01. 12:06 - Hoppancs

Miközben Meredith az éjszaka ránk törő démonokról mesél, bevillan néhány vészjósló kép a véres orral földön heverő Torresről, és az összekuporodva, rémülten bámuló Lexie-ről. Hú, ez ütős lesz, gondolhatnánk, de nem ilyen könnyű minket átverni. Denny Izzie-t győzködi arról, hogy nem őrült, tök normális, hogy halott embert lát a hálószobájában, akivel együtt is alszik. „Jó, akkor most szeretkezzünk, hogy érezhesd, mennyire igazi vagyok!”, javasolja a szellem, és lőn. Hunt egy közepesen súlyos szellemi fogyatékos verbális eszköztárát alkalmazva próbál beszélgetni Cristinával, aki épp egy vakbeles esethez siet. Megcsipogtatja Meredith-t is, mert jó fej, az meg elindul a kórházba Sadie kíséretében. Közben még hallják Izzie sikoltozását, amint a levegővel kamatyol. Alex azt gondolja, nincs gond azzal, ha egy nő néha kényezteti magát, de azért megkérdezi a csaját, nem akarja-e felfüggeszteni a huncutkodást egy kis betegszeletelés kedvéért. Izzie inkább otthon marad, mondván, nem érzi jól magát.

Bailey vakbeles esetén kívül egy másodikról lezuhant férfi és egy hasfájós nő van ma terítéken. Alex olyan kínosan nyalizik Baileynek, hogy természetesen nem segíthet a műtétjénél, inkább a gyomorbajoshoz osztják be. Sadie is megérkezik a hibbant gyakornokok közé, akik most éppen epidurálisan érzéstelenítették egyik társukat, és nagyon örülnek maguknak. „Vegyük ki a vakbelét!”, csúszik ki Lexie száján a briliáns ötlet, ami lelkes fogadtatásra talál. Az ideiglenesen megbénított fiú ezt már nem támogatja, úgyhogy Sadie ugrik be a helyére, mert ő egy belevaló csajszi, hogy fordulna fel. A férfi, aki alvajárás közben fejre esett, még mindig nem tért magához, ami rossz hír Torresnek, aki épp az útjában áll, mikor pumát vizionálva össze-vissza hadonászik, és jól orrba nyomja. Szóval ennyit az egyes számú vészjósló képről.

A hasfájós és – menős asszonyt Alex vizsgálja, a csaj kicsit hipochonder, ezért meg van róla győződve, hogy gyomorrákja van. Nosza, ide a székletmintával, abból majd kiderül! A bevert orrú Torrest Sloan pátyolgatja, elég csúnyán elintézték szegényt. Alvajáró fazon azt állítja, már volt dokinál az éjjeli őrjöngéseivel, amiket feltehetőleg a stressz vált ki, mivel egyedül neveli a kislányát, és az bizony nem könnyű. Elvileg van gyógyszere a bajra, de most elfelejtette bevenni. Sloan összefut Lexie-vel a raktárban, amit Derek meglát, ezért előbbi nem győzi bizonygatni, hogy tisztességesek a szándékai. Sadie készen áll a tiltott műtétre, amihez társai kissé bizonytalanul kezdenek hozzá. Az első öltést végül ő maga ejti meg, mert Lexie magához tér, és vissza akarja csinálni az egészet. Tyű, a csaj felvágja a saját hasát, hű, de jó fej! Vissza is tér a lelkesedés, ami csak akkor apad kissé, mikor a gyíkok meglátják, hogy Sadie vakbele gyulladt. Így már nem olyan buli.

Sloan elbeszélget az alvajáró lányával, aki totál kivan, mert éjjelente az apját szokta figyelni, nehogy kizúzzon az ablakon. Most is csak egy percre lazított, és lám, megtörtént a baj. Szóval úgy néz ki, ez a probléma gyakrabban jön elő, mint a papa gondolná. A kislány ugyanis titkolja a fater elől, hogy ő minden éjszaka akciózik, mert magát és az általa okozott stresszt hibáztatja a rohamokért. A kis mártír. Alex betege elmondja, hogy azt hitte egy bőrelváltozás alapján, hogy staphylococcus fertőzése van, ezért rendelt a netről antibiotikumot, és jól be is szedte. Rossz ötlet volt, mert kiölte a szervezetéből a hasznos bacikat, így most egy elég undi beavatkozásra lesz szükség, hogy meggyógyulhasson a valódi bajából. Ez úgy néz ki, hogy a férje által adományozott kakit bevezetik a gyomrába az orrán keresztül, aztán a baktériumok szépen visszatermelődnek. Rideg… Az ember ráadásul megmakacsolja magát, és nem hajlandó donorkodni addig, amíg a neje el nem ismeri, hogy csak egy pattanást nézett staph fertőzésnek. Nem lesz könnyű menet.

Sadie-vel gáz van, talán el is pusztulna, ha a forgatókönyvírók gyilkost akarnának csinálni Lexie-ből, de erről természetesen szó sincs. Meredithék riasztják Baileyt, vészhelyzet van ezerrel. Izzie ebből mit sem érzékel, otthon heverészik nemlétező szexpartnerével, Sloan meg arról sír Dereknek, hogy eddig nem kívánta Lexie-t, de most, hogy tilos, már nagyon kéne. „Oldd meg!”, mondja Derek, aki meg akarja vizsgálni alvajáró apu fejét, mert arra gyanakszik, a rohamokat epilepszia okozza. Izzie egyszercsak Denny nélkül ébred, de semmi pánik, a pasi nem tűnt el, csak biztos kiment a klotyóra. Hamar újra a bolond asszony orra előtt terem, aki erre ordibálni kezd, hogy ne tegye ezt vele, nem azért ölte meg, hogy aztán visszajöjjön, majd újra elmenjen. Vagy mi. Denny közli, hogy nem fogja elhagyni Izzie-t, érte van itt, és marad. Kicsit üldögélnek egymás mellett, szól a zene, szeretlek, én is, stb…

Folytatódik a vészhelyzet, a gyakornokok szépen elszúrták. George is megjelenik, hogy kicsit atyáskodjon Lexie felett, aki erre nem vevő. Az egyik lúzer kolléga közli Georgie-val, hogy a lány szereti őt. Jaj, azt hittem, ez már nem téma… Hipochonder nőci férje rájön, hogy az asszony nem tehet a hülyeségeiről, és végre megtörténhet az ürülék transzplantáció. Az alvajáró agyát is helyre teszi Derek, a lányát ezalatt Sloan saját nehéz gyerekkorának ismertetésével szórakoztatja, majd rábeszéli egy kis szundira, mielőtt elájulna a fáradtságtól és a sok kávétól. A sikeres Sadie-mentőakciót követően a Főnök elbeszélget Yanggel és Meredithszel, és meglepő módon dicséri őket, amiért olyan szépen kezelték a helyzetet, és azonnal segítséget hívtak. Ekkor beront Lexie és lebuktatja Cristinát, aki ugye már korábban is tudott arról, miket művelnek a gyakornokok sutyiban.

Cristinát kivágják az önálló műtétre esélyesek közül, mint azt a bizonyos cicust, amitől rettentően kiborul, és nagyot veszekszik barátnőjével, amiért nem védte meg Richard előtt. Szerinte segíthetett volna, mivel csókos, meg amúgy is ugyanúgy felelős a történtekért, hisz’ az ő tanulói is benne voltak a buliban. A rezidensek közösen olvasnak be a gyakornokoknak, akiket eddig le sem szartak. Egyikük beszól Alexnek, hogy Izzie-t bezzeg nem cseszegeti, pedig ugye… Alex erre nekitámad és megvédi az őrült szőkét. Torres és Bailey elbeszélgetnek arról, hogy pocsék az életük, belefásultak már mindenbe, fáradtak, unottak, kétségbeesettek. Azt még nem tudják, mit lehetne tenni ez ellen, de valami nagyon érik. Sadie elismeri, hogy meredek volt, amit tett, Meredith meg nem érti, mi történt a haverjával, hogy idáig süllyedt. Hunt az ajtaja előtt várja Yanget, és most kicsit ügyesebben udvarol. Derek hazaviszi a kóbor Lexie-t, Izzie pedig Alexnek magyarázkodik a fura viselkedése miatt. A pasi nem akar vele szakítani, sőt, inkább lezavar vele egy kört, amíg az elnéző Denny odakint várakozik.

Címkék: grace klinika
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2010.04.01. 12:52:22

Komolyan, honnan jön ennyi hülyeség a forgatókönyvírók agyába? Régebben még egész jó volt a sori, de most... Az idióta gyakornokok, a még hülyébb Sadie, meg a szardonor már egy kicsit sok volt egy részben.

Ditti82 2010.04.01. 13:51:53

Engem ez a szellemesdi borít ki, de nagyon...

eperlekvár 2010.04.01. 14:36:08

Hát Izzy eléggé megjárta... Hová lett Erica? Nem láttam a múltkori részt, elment?

Az a 'szar-' dolog tényleg undorító volt... ilyen van?!?!

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.04.01. 15:56:59

@eperlekvár: Ja, csak fogta magát, és elment. Nem volt bőven kifejtve a dolog. Ugye az 5x07 végén beszólt Torresnek, hogy nem lehet csak hellyel-közzel leszbikus, aztán a következő epizód elején már nélküle ébredt Callie. Utána már csak beszéltek róla, hogy elhúzott és otthagyta a kórházat is. Úgy tűnik, ebben a sorozatban így oldják meg párkapcsolati gondjaikat a szívsebészek.:-)))

Póniló 2010.04.02. 20:25:16

bazz, ez nagyon gáz volt. Ettől az öncsonkítós száltól amúgy is hülyét kapok, erre jön még egy szarbeültetés vagy mi, meg szellemszex... Sadie egy katasztrófa, én is megrugdosnám. Hunt az egyetlen reménysugár...

Millagro 2010.04.03. 10:52:44

Probiotikus joghurtokról, kefirekről, bélflóra-pótló kapszulákról még nem hallottak?! Egyik sem idei találmány.

haruka 2010.04.03. 18:23:16

"Az első öltést végül ő maga ejti meg" Szerintem inkább vágás lesz az. :)

Erica szerintem azért ment el, mert Callie nem állt ki mellette, meg felhúzta magát az Izzie-s szívdonoros ügyön.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.04.03. 19:11:28

@haruka: Hehe...Igen, vágás akart lenni.:)

Az Izzie-ügy szerintem már csak utolsó csepp volt a pohárban.Érezte azért Hahn, hogy Torresnek gondjai vannak a leszbikus párkapcsolattal.

tyityi93 2010.04.08. 19:48:43

Én azt olvastam, hogy valójában a nézőknek volt problémája a leszbikus párkapcsolattal a sorozatban, ergo ki kellett írni Ericát, de gyorsan. Bár azért szerintem kicsit finomíthattak volna még a történeten.. :)

Bütyispy 2010.04.18. 11:28:25

Hello mindenki bocs,hogy bele pofázok a nézőknek Erica karakterével volt baja,nem a leszbi dologgal.

Desperatefan14 2010.04.18. 20:15:35

Én az elején nem bírtam Ericát, aztán egyre jobban megkedveltem, végül egy rész alatt sikerült újra megutálnom. Nem bánom h.elment. Azt megértem hogy akkor neki volt rossz mikor ellopták a betege szívét, de most a Graceben dolgozik ő is, mégis a kórház kárára előrángatná ezt a régi ügyet.
süti beállítások módosítása