Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x03 - Epic Fail

2010. március 31. 09:00 - candyperfumegirl

Ebben az epizódban végre visszatérünk a Princeton Plainsboro Oktatókórházba, már nagyon hiányzott ez a kellemes, családias közeg, nosztalgikus bizsergést érzek, amint a kamera végigpásztáz a sürgősségin. Már meg is érkezett az aktuális hetibeteg, éppen a „világhírű diagnosztát” követeli, őt aztán ne sértegessék olyan amatőrökkel mint mondjuk 13. Hol van House, amikor szükség lenne rá? Cuddy irodájában van, ugyanis éppen felmond, Cuddy és Foreman egymást támogatják, és felváltva kapnak a repülősó után. Mivan? 3 teljes hónapig fenntartotta neki az állást Cuddy, fizette a teamnek a láblógatást, mialatt House a vihogóban gyógyult, és EZÉRT? House ezért még csúnyán bűnhődni fog. De egyelőre elengedi, és még be sem csukódik az ajtó House után, amikor Foreman már az állását követeli Főnöknénitől, micsoda egy pióca. Cuddynak –ahogy a nézőnek is- enyhe deja vu-ja támad, így el nem ítélhető módon max egy esélyt ad Foremannek, hogy bebizonyítsa, ér vele is valamit a diagnosztikai osztály. Ha ezt elszerencsétlenkedi, mehet vissza a balettbe ugrálni.

Lehet letörölni a port a fehér tábláról, és tüneteket írkálni rá, utasítja Foreman a csapatát. 13 érzi, hogy a csí valahogy nem áramlik úgy, ahogy kéne, úgyhogy Taub bedob pár másodosztályú sértést („ő fekete, te langyi vagy, én meg törpe”), és a világ rendje mintha egy pillanatra helyreállna. Ejtsünk pár szót a hetibetegről is, így első körben érdemes tudni róla azt, hogy játéktervező, de olyan fasza játékokat készít ám, amitől még egy akkora n00b, mint én is izgalmi állapotba kerül; és úgy alapjában véve jellemző tulajdonsága, hogy szeret az irányítása alatt tartani mindent. A saját diagnosztizálását és kezelését is többek között. Máris fellőtte az összes tünetét a világhálóra, hátha a következő generáció Greg House-a rábarátkozik a „Találjátok meg, mi a bajom, mert az orvosaim már így első blikkre is fogalmatlanok!” Facebook csoportra.

Foreman közben kezdi beleélni magát a fő diagnoszta szerepbe, már House székében ül, és House golyóját taperolja (mármint a nagy pirosat), és állítom, hogy egy pillanatra magához is nyúl, épp mielőtt bejön Chase. Mármint az új. Mrs. Chase. Aki láthatóan jó kedvében van, ki is aknázza a helyzetkomikum adta összes lehetőséget, majd amikor már úgy ítéli meg, hogy eleget basztatta Foremant, még odaveti neki, hogy a csapata nem azt csinálja ám, amire utasította őket, hanem a beteg által kért teszteket futtatják éppen.

És mivel a „csapat” Taubból meg Foreman nőjéből áll, a helyzet egy kicsit kínos és nem használ sokat Foreman főnöki tekintélyének, ideje lesz tisztázni a hierarchikus viszonyokat. Foreman egy kicsit összevonja a szemöldökét fegyelmezési céllal, 13-nak már nem tetszik a dolog, ebből még bajok lesznek.

Eközben House folytatja a terápiát Mayfieldben a Nagyfőnökkel, aki azt tanácsolja neki, hogy találjon magának sürgősen valami elfoglaltságot, ha nem akarja magát azon kapni, hogy habzó szájjal és remegő kézzel kapkod a vikodin után. Foreman ezalatt a biztonság kedvéért közli a hetibeteggel is, hogy ő a vezérhím a csordában, és tartsa ehhez magát, és azt a tesztet végzik el, amit Foreman mond, higgye már el a kedves páciens, hogy az orvosa okosabb, mint a gugli. Nagy nehezen rábeszéli a gerincvelő-stimulációra, és egészen addig flottul is megy minden, amíg a beteg mellkasi fájdalmat nem érez, ez nagyon nem illik bele a képbe. Csapat némi agyalás után rövid úton eljut a drogokig, ezt a jolly jokert végül is mindig ki lehet húzni a pakliból. De nem házkutatás a következő lépés, hanem majd MEGKÉRDEZIK a beteget egyenesen; mondja Foreman olyan önelégült ábrázattal, mintha bármi esélye lenne ebben a sorozatban annak, aki nyíltan ellenszegül House alapelveivel.

House pedig megfogadta Nagyfőnök tanácsát, elkísérte Jimmyt a főzőtanfolyamra (mert naná, hogy James Wilson főzőtanfolyamra jár, született feleség), aki azzal az egy feltétellel egyezett ebbe bele, hogy Greg megpróbál civilizált módon viselkedni. És mivel az óra anyaga a húsgombóc, ez nem egyszerű feladat. House végül kihúzza az órát két, szolidan szexuális töltetű golyós poénnal, és mindemellett megmenti Jimmy erősen barnuló (szerencse, hogy nem kékülő) golyóit a szénné égéstől, miután gyors diagnózist állított fel, és gyógymódot is talált. Senki nem lepődik meg, hogy House ebben is éppoly zseniális, mint az élet minden más területén.

Hetibeteg közben bejelölte Foremant Facebookon (Foremannek ezzel ötre nőtt az ismerősei száma), és volt némi kézimunka is, miután megtalálta Foreman és 13 nyaralós fotóit. Na szép, eddig sem vette őket orvosszámba, mi lesz most, miután rájött, hogy 3 orvosából kettő rendszeresen dug egymással? Amúgy kérdésükre válaszolva nem drogozik, egészen pontosan már 12 éve nem. OK, Foreman köszöni szépen a közreműködést, na és MOST jöhet a házkutatás.

Cuddy meglátogatja House-t egy diszkréten áttetsző blúzban. House éppen nagy alkotómunka kellős közepén van, és a gasztronómiai felfedezőtúráján egy mandarin nő is részt vesz, az ég tudja, miért. Cuddy sem nagyon érti a dolgot, mindenesetre vicces, ahogy a nő és House mandarin nyelven kitárgyalják, hogy Cuddy misszionárius, bár érthetetlen, hogy akkor miért öltözik ribancnak. Hát azért, mert a misszionáriust nem a foglalkozására értette House, haha. Cuddy szeretne amúgy a változatosság kedvéért komolyabb hangot is megütni, szeretné megtudni végre, mégis mi történt House-zal, miért döntött úgy, hogy kilép. House állítja, hogy a döntésnek nincs köze ahhoz, hogy egy éven át rögeszmélt a főnöknőjéről, ami abban csúcsosodott ki, hogy szexet hallucinált vele, és ezt szét is kürtölte a kórházban. Cuddyt ez nem kimondottan nyugtatatja meg, de a mandarin néninek most lesz elege, és hibátlan angolsággal utasítja őket, hogy vagy smároljanak vagy lépjen le Cuddy, hogy House nyugodtan alkothasson tovább.

Taub és 13 ha már házkutatnak, ki is próbálják a páciensük legújabb játékát, ami egyenesen atomkirályságnak látszik, az animált karakterek felveszik a gesztusaikat meg a mimikájukat meg ilyenek, akarok egy ilyet, de azonnal, pedig felvállaltan szerepjátékszűz vagyok. A jelentben külön jó, hogy Taub és 13 a karaktereik (egy mutáns gyíkember és egy csimpánz, lehet tippelni, ki melyik) képében tárgyalják ki, mekkora seggfej lett Foreman mióta főnök lett, már nem hívja, hanem utasítja randikra 13-at. 13-nak a játék közben bevillan valami, és ott is hagyja a computeranimált szárnyasokkal viaskodó szerencsétlen Taubot.

Az jutott eszébe ugyanis, hogyha a repülő hüllők annyira valósághűek a grafikában, akkor bizonyára személyesen tanulmányozott madarakat a tervezőjük, vagyis papagájkór, pofonegyszerű. Lenne, ha nem lőtték volna el már ezt a megoldást még a második évad elején, korán van még, hogy újrafelhasználjuk, lapozzunk. Hetibetegnek eközben amúgy is egy elég kemény helyzetet kell kezelnie valahogy, a probléma ott ágaskodik az orruk előtt, hagyjuk is az eufemizmusokat, órák óta merevedése van. Na, ez pont kizárja a papagájkórt, és könyörgöm, valaki vegye már le a képernyőhátteréről 13 bikinis fotóit.

13 és Foreman egyre többet vitatkozik, nagyon nem megy nekik a magánélet és a munkakapcsolat összeegyeztetése úgy, hogy az egyikben alá-fölérendeltségi viszonyba keveredtek. Hetibeteg közben megunta a töketlenkedésüket, és új orvosokat hívott be, a toplistás követőit a Facebookról, ahol státuszfrissítésekben rendszeresen tájékoztatta őket az aktuális tüneteiről. Végül is a csapat eddigi használhatatlan megmozdulásai után van rá esély, hogy ezek sem lesznek sokkal hülyébbek. Foreman persze kiutasítja őket, de csak azután, hogy az egyik nagyokos rábeszélte a beteget egy MR-re, és ki is követelik Foremanből a vizsgálatot.

House eközben megszállottsággá fejlesztette a főzőtudományt, nem is értem, mit csodálkozik ezen Jimmy, ismeri már vagy egy évszázada, tudhatná, hogy House a végletek embere. Amúgy meg ez olyan rossz dolog? Nincs drogfüggőség, és minden reggel királyabbnál királyabb kaják várják az asztalon, amiket House az éjszaka folyamán alkotott. Mert ha nem mondtam volna még, ezek ketten most együtt laknak. Ó igen, ez nagyon nagy potenciál.

Foreman és 13 a változatosság kedvéért vitázik, Foreman nehezményezi, hogy a barátnője/beosztottja nem támogatta a pácienssel szemben, aminek az a vége, hogy 13 House-hoz megy panaszkodni. Ahol azon túl, hogy nyer egy ingyenkóstolást House legújabb zseniális kreálmányából, lényegében azt a tanácsot kapja, hogy ha boldog akar lenni, tűrjön egy kicsit. MIVAN? Ez Gregory House-től, az embertől, aki feltalálta a cinizmust és az embergyűlöletet? Egész biztos, hogy nem vett be semmit?

Foreman ezalatt Chase-hez fordul (mármint a szebbikhez), és az ausszi azt tanácsolja neki, hogy rúgja ki 13-at, és ezzel le is tudta a szereplését erre az epizódra. Jimmy meg szúrópróbaszerűen hazaugrik, és azt látja, hogy House már nem főz, de feltűnően jókedvű, mi lehet a trükk benne? House a terápián bevallja Nagyfőnöknek, hogy már annyira szenved a fájdalomtól, hogy a főzés sem tudja kellőképpen elvonni a figyelmét, úgyhogy valami mást kell kipróbálni. House-t első útja a régi lakásába vezeti, azon belül is a titkos-titkos-titkos vikodinrejtekhelyéhez, ebből jó nem sülhet ki.

Hetibetegnek közben bedurrantak a nyirokcsomói, és úgy dönt, ideje egy kis izgalmat csempészni a diagnoszta-jelöltek netes játszmájába, felajánl egy nagyobb pénzösszeget annak, aki megmondja, mi a baja. Ezek után elszabadul a pokol a diagnosztikán, égnek a vonalak, a faxgép csak úgy okádja magából a papírt, és még Taubot is zaklatják a mobilján, ez tarthatatlan. Megpróbálják leállítani a hetibeteget, aki erre közli, hogy összesítette az eddig befolyt ötleteket, és többségi szavazás alapján az amiloidózis győzött, úgyhogy teszteljék arra. Team erősen szentségelve, de belemegy.

A tesztek igazolják az amiloidózist, és Taub miután közölte ezt a remek hír Foremannel, fel is mond. Nem személyes ügy haver., de én a zseninek akartam dolgozni, és azok az idők elmúltak - mondja, és milyen igaza van. Jimmynek meg közben már annyira baszta a csőrét, hogy mitől olyan jó kedvű újabban House, és miért nem panaszkodik a fájdalomra, hogy eldugította a saját vécéjét, hogy vizeletmintát szerezzen. Cuddy csak addig néz úgy rá, mint egy elmeháborodottra, amíg Jimmy el nem meséli, hogy a vizeletben vikodint nem talált, annál inkább talált viszont arra utaló jeleket, hogy a vizelet egy kutyától származott. Na most akkor szedi vagy nem szedi?

Hetibeteg ezek után egy elég látványos jelentben azt hallucinálja, hogy a saját játékában szerepel, és támadják a szörnyek, miközben ámokfutást rendez a kórház előterében. SzörnyForeman és Mutáns13 nagy nehezen megmenti egy támadó sárkánytól (sikeresen lefogják), de a hallucináció nem fér össze az amiloidózis diagnózissal, valakinek nagyon ideje lenne már az agyát gondolkodásra is használni.

Cuddy és Jimmy eközben intervenciót tartanak House-nál, és abban House-nak igaza van, hogy akárhogy csavarják, azt nem tudják bizonyítani, hogy visszaszokott a vikodinra. Igazság szerint egy dolgot tudnak bizonyítani, hogy egy kutya pisilt Jimmy vécéjébe, ami további két érdekes kérdést vet fel: Hogy érte el ezt House? És akkor hova pisilt Ő? Jimmy megelégeli a hülyeséget, és azonnali vizeletmintát követel, amit (miután a hölgyek és Cuddy eltakarták a szemüket) House készségesen szállít is – abba a cuki kis bögrébe, amit Jimmy unokaöccse készített saját kezűleg.

Miután a hetiebeteg lázát jeges fürdővel próbálták lehúzni, Foremant is a fürdőben éri utól az epifánia, ugyanis eszébe jut, hogy a betegnek a fürdés után sem ráncosodtak az ujjai. Ez pedig –a többi tünetével együtt- Fabry kórra utal. Igen, pontosan így gondolja ezt 13 is, azért is kezdet már meg a kezelést. Na de hogy jött rá előbb, mint Foreman? Hát úgy, hogy újra átnézte az e-maileket, és az egyikben megtalálta ezt a helyes választ. Jó hír a betegnek, de rossz Foremannek, mert a barátnője/beosztottja így megkerülte őt, úgyhogy csak egy megoldás marad. Ki kell rúgni. Na de nem az ágyból, hanem a melóból. Mert attól, hogy nem tud együtt dolgozni vele, azért még dugná tovább. 13 azóta is fontolgatja, mi lehetne igazán frappáns válasz ekkora köcsögségre.

House pedig vall a dilidokijának. Elgyengült, visszaesett, ez van. De nem a vikodinről beszél, hanem a diagnosztizálásról, mert mégis ki más lenne képes interneten keresztül megoldani egy esetet úgy, hogy soha nem is találkozott a beteggel? Ez mekkora királyság, House viszi el a főnyereményt úgy is, hogy be nem tette a lábát a kórházba, és ezúttal még egy csinos kis pénznyereményt is leakaszt mellé, így kell ezt csinálni! És még a fájdalom is elmúlt, win-win-win. Mindebből pedig Nagyfőnök azt süti ki, hogy talán csak egy dolog van, ami House állapotát tekintve rosszabb annál, ha diagnosztizál. Az ha NEM diagnosztizál. Most majd meglátjuk, mihez vezet mindez a gyakorlatban, mert egy dolog biztos: a világklasszis visszatért a pályára, YES!!!

Címkék: house
43 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fects 2010.03.31. 09:25:05

"Foreman ezalatt Chase-hez fordul (mármint a szebbikhez)" - a "szebbik"-kel vitatkoznék :)

Sobrijóska 2010.03.31. 09:42:26

Nagyon szar lett ez a sorozat, vagy csak én csömörlöttem meg tőle. Ja, és nem azért, mert H csak főz, hanem mert ugyanazok a klisék, csak a szakszavak változnak. Annyira kiszámítható, hogy az már nagyon rossz.
Én már belegondoltam, hogy simán lehetne a vágószobában egy új évadot készíteni a meglévőkből, hogy csak a szöveget cserélik ki alattuk.

Thomas Dantes 2010.03.31. 09:58:44

@Sobrijóska: Azért ez beszarás. A múltkori rész azért volt szar, mert nem az volt benne ami szokott.

Ez azért szar mert az van benne. Én meg hanyatt esek kapásból.

Nem kötözködni akarok, de Colombo is szar volt? Mindig ugyan az volt abban is...sőt, ennyi erővel minden sorozat szar.
Mert nagyjából mindig ugyanaz van egy-egy epizódban. Ezért sorozat, és azért az a címe hogy : Dr. Houde, mert róla szól. És azért vannak benne betegek, mert House orvos, és nem asztalos. Ha asztalos lenne, minden részben faragna egy-egy asztalt.

Mégis, szerinted mit kéne tenni, hogy n legyen szar? Mi? Mondj egy ötletet, hogy mitől ne ugyanaz legyen? Ne orvosok legyenek benne, hanem mondjuk vízvezeték szerelők?

Llew 2010.03.31. 09:59:56

Muszály lesz rendesen odafigyelve néznem az epizódokat, mert bár láttam, a hv mégis olyan volt, mintha egy ismeretlen részről olvastam volna.
House idegen nyelvtudásban sem a szokványos területeken mozog. Korábban volt egy rész amikor egy hindi nyelven írt szaklapot olvasott, most meg a mandarin.
"Ezek ketten most együtt laknak. Ó igen, ez nagyon nagy potenciál." hát igen, ez felettébb ígéretesnek tűnik.
Csatlakoznék @fects: -hez "Chase-hez fordul (mármint a szebbikhez)" - amit mondasz igaz, bizonyos szemszögből.

Llew 2010.03.31. 10:02:53

@Thomas Dantes: "És azért vannak benne betegek, mert House orvos, és nem asztalos. Ha asztalos lenne, minden részben faragna egy-egy asztalt." Azért ez nem ilyen egyszerű. Az NCIS-ben Gibbs ügynök sem asztalos, mégis a nyomzások mellett x részenként épít egy hajót a pincében.:D

Ugyandehogy (törölt) 2010.03.31. 10:05:38

"kap kóstolót"= "ez a legjobb dolog, ami valaha a számban volt;.....?;igen, _azt_ is beleértve"
:DDD

OkoskaTo:rp 2010.03.31. 10:19:03

Ööö... Nem az az epic fail, hogy ezt a részt csak ma este fogják leadni itthon?

Llew 2010.03.31. 10:20:52

@OkoskaTo:rp: nem, hanem az, hogy nem nézel utána valaminek mielőtt okoskodsz

Sobrijóska 2010.03.31. 10:24:28

@Thomas Dantes: igen, jól látod, minden sorozat szar :-). Eleve szar, mert a folytatási kényszer hajtja. Columbonál legalább a bűntények más jellegűek voltak, de azt sem bírtam nézni. Viszont House-nál már nagyon unalmas ez a művagánykodással egybekötött hazárdkuruzslás. Nem valódi ihletből dolgoznak, hanem megrendelésre, mert le kell gyártani a következő részt. Amit értékelni lehetne, az a háttéresemények alakulása, flört, elvonó, rendőrség, temetés ilyenek. De rá kell jönnöm, hogy Hugh Laurie egyáltalán nem jó színész, ugyanazt a hülye pofát vágja állandóan, még régi filmjeiben is tetten érhető ugyanez.

OkoskaTo:rp 2010.03.31. 10:29:32

@Llew: Ó, tényleg, láttam is. :-P

Is 2010.03.31. 10:29:35

Kösz a HV-t! Mindig szeretem elolvasni a részek mellé, hátha valami elkerülte a figyelmemet, vagy nem esett le. Volt már mindkettőre példa :)
Azért az meg egy kicsit meghökkentett, hogy 3 hónapig fenntartottak egy bezárt osztály. Miért nem lehetett továbbműködtetni, legalább egy darabig. Oké, a sorozat szellemisége szerint valószínűleg az történt volna, ami most, na de azért akkor is? Taub helyében én is felhasználtam volna ezt a 3 hónapot, hogy szépen, kényelmesen valami új állás után nézzek.

2010.03.31. 10:46:09

Szerintem jól kezdődött az új évad, ez a rész is király volt. Az Amber-féle hallucinálós House-tól már enyhe agyfaszt kaptam, jó, hogy a Nagyfőnök kikezelte! :DDD

Michael Collins 2010.03.31. 10:48:51

@Llew: Mandrinul már korábban is beszélt, mikor a hülye kínai csaj foalmazásgátlót akart feliratni a nagyanyjának, persze Ház kiszúrta. A csajnak írt gátlót, a nagyinak meg valamit a náthára. De a kis csaj tetézte a dolgot és a nagyi kapta meg a fogalmazásgátlót. Mikor ez kiderült Ház mandarinul cseveget 1-2 mondatot a nagyival és azt mondta terhes a kis csaj :).

Llew 2010.03.31. 10:52:22

@Michael Collins: tényleg, annyi rész van nehéz már mindre emlékezni.

Lacóka 2010.03.31. 10:58:17

Foreman: átvenném a diagnosztikai osztály vezetését
Cuddy: nincs olyan, h diagnosztikai osztály. azért volt, h legyen hova tenni house-t

Thomas Dantes 2010.03.31. 11:16:54

@Sobrijóska: Na látod, akkor a sorozatok nem neked valók. Mi akik viszont szeretjük, pont ezért nézzük. Ha meg nem szereted a sorozatokat, akkor ne nézd őket.

Minden sorozatban ismétlődik a cselekmény, nem is lehet egyedi. Ez nem egy film, épp azért sorozat, mert folytatják. Ha csak egy rész lenne belőle, akkor film lenne és nem sorozat.

Nincs ezzel baj, hogy nem szereted a sorozatokat, csak akkor mit csinálsz egy olyan oldalon ami a sorozatokról szól?

.makepeace 2010.03.31. 11:29:10

Köszi a hv-t, ismét nagyszerű!
Jó kis rész volt. Bár megint sok volt a 14 benne. House/Wilson jelenetek meg zseniálisak.
@Sobrijóska: Szerintem meg Hugh Laurie kiváló színész. (és igen elfogult vagyok)

loveBZ 2010.03.31. 12:32:01

milyen nyelven nezitek a houset?

Sobrijóska 2010.03.31. 13:06:51

@Thomas Dantes: miért nem szólhatok hozzá? Én is láttam ezt a részt, tehát képben vagyok. Lehet, hogy a véleményemmel bárányok közé tévedt farkas vagyok, de néha nem árt a butuska bariknak ezt is megismerni ;-).

Savafan 2010.03.31. 13:17:52

szerintem nagyon jó rész volt, látványos és nagyon jó beszólásokkal:)
jópofák voltak a szerepekbe bújt szereplők, ahogy a játékban nyomták a valós életbeli problémájukat.
Foreman nekem nagy csalódás volt. egy igazi pöcs lett a lehetőségtől.
abban biztos voltam, hogy House fogja kideríteni mi a megoldás, de a mikéntre ötletem sem volt.
egy másik korházas sorozatban is sütőmániája lett az egyik főszereplőnek a nagy trauma után (Grace klinika). ezek szerint az amcsiknál a felesleges idő eltöltésének a legjobb módja a főzés éjt-nappal:)

Squazee 2010.03.31. 13:45:17

Nekem tetszett ez a rész úgy mindennel együtt. Örülök, hogy Foreman helyre lett téve, ideje már leszállnia a magas lóról.

beckett 2010.03.31. 13:59:06

Jó kis rész volt (nekem a duplával se volt bajom, de ez most mindegy).

Foreman volt már korábban is vezető, mindig is nagyon nagyra volt magával. Törtető vagy unalmas. Vagy inkább "és" :)

Ezt a szakácsasdit meg lehet hogy eleve tanítják Amerikában forgatókönyvíróknak? Kezdenek kicsit sokan lenni a megcsömörlött/váltáskényszeres főzőcskézők. Volt ilyen a Bonesban is, sőt már House-ban: egy hetibeteg hírneves rákkutató.

Wilson és House nagy páros :) (Azt hittem a hajnali főzőcskés jelenetből azt a képet fogod berakni, amikor Wilson álmos fejjel bejelenti, h kicsit korán van :D )

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.03.31. 14:59:43

@Thomas Dantes: Hé, ez a rész tetszett, okés? (úgy látszik, én sablon-rajongó vagyok, én ragaszkodom a megszokott dolgokhoz.)
És igen dr. Zanussi-t is vissza lehetne hozni! :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2010.03.31. 17:31:01

Én Foremantől a hajam téptem. House még ki se ment, ő már az osztályt akarja, amikor meg azt mondta, hogy ő Zseni 2.0...igen? Mégis hogy? Azt meg fölfogni nem tudom, hogy gondolta, hogy 13 majd azt mondja: Teljesen igazad van, hogy kirúgtál, megyek haza, főzök vacsorát.

Az viszont tuti, hogy House-t akkor is imádnám, ha mostantól csak főzne. Persze, jó, hogy visszatér, nem kell több Foreman m.d.

Thomas Dantes 2010.03.31. 21:22:09

@Sobrijóska: Nem mondtam, hogy nem szólhatsz hozzá, csak nem értem: ha egyszer minden sorozat szar szerinted, akkor mi francnak nézed meg, és mi francnak olvasol itt róla?

Lehet én gondolom rosszul, de ami szerintem szar, azt nem nézem és kész. Nem is olvasok róla. Nem is törődök vele.

Benedetto Delmastro 2010.03.31. 23:04:08

"mehet vissza a balettbe ugrálni" - LOL! xD

halalosiram 2010.04.01. 20:51:50

Jó rész volt, mondjuk nekem már az elején az volt a tippem, hogy úgyis valahogy visszatér gyógyítani, hiszen azért dr. House, hogy ő gyógyítson.

impressivestick 2010.04.02. 07:50:57

xD

De jó hogy ilyen hamar, tartsd meg jó szokásodat!
Tény, hogy klasszisokkal jobb most ez a HV, mint a TV.
A "Fiús" jeleneteket leszámítva nekem Boreman volt a rész, átvettem tőletek a nickjét, holott szerintem legalább olyan idegesítő, mint amilyen unalmas.:)

tjunior 2010.04.02. 10:36:53

@Sobrijóska: Farkas ne nevetes :), kis okoskodó randa troll vagy :D, akit most kicsit megetettünk.
A sorozat színvonal eséséről 2 dolog, egyrészt van honnan esni, persze hogy nem lehet tartani azt a ( szerintem zseniális) magasságokat ahol a sorozat indult, a másik meg, hogy ami nekem a legjobb a sorozatban az megmaradt, House cinikus beszólásai, leosztásai.
Hugh Laurie rossz színész? talán írd be a jutyubba a nevét és nézz meg 1-2 videót róla, a tudatlanság kényelmes aláírom. Na remélem jól lakott a troll :)

bibibi44 2010.04.14. 09:03:47

Most megint mi értelme volt 3 részről HV-t írni? Azóta már két újabb rész lement, ma este jön még egy, HV meg sehol:( Talán jobb lenne, ha valaki olyan írná, akinek több kedve vagy ideje van..... Nem bántó szándékkal írom, de ez így bosszantó.

candyperfumegirl 2010.04.14. 19:20:40

@bibibi44: Én sem bosszantásból csinálom így. Csak abba gondoljatok bele, hogy mi hogyvoltozók (szerintem a legtöbben) ezt munka mellett csináljuk, ami pedig sokszor kiszámíthatatlan, és sajnos sokszor azt az időnket is elveszi, amit pontosan olyasmire szeretnénk fordítani, amit szívesen csinálunk, mint pl. a hogyvoltozás. Valamint nem ötperces meló egy ilyet megírni (időigényesebb, mint sokan hiszitek szerintem), és nem lehet lemerült aggyal, kiidegelve, hullafáradtan sem megírni, mert az senkinek nem jó. Nem nyafogni akarok, csak azt kérem, hogy ezt értsétek meg, mert egyikünk sem főállásban hogyvoltozik, akármennyire szívesen is tennénk ezt. (mert a kedvvel nincs gond, ezt hidd el nekem)

bibibi44 2010.04.14. 19:58:41

Igen, biztos vagyok benne, hogy nem 5 perc megírni egy ilyet, de egy hét alatt talán össze lehetne hozni.
Egyébként te magyarul látod az adott részt először vagy annál hamarabb angolul? Mert ha utóbbi, akkor gyakorlatilag megírhatnád, mire magyarul lemegy a rész (ez több hét vagy több hónap ugye), és csak finomítani kellene aztán rajta.
Mindenesetre pihenősebb napokat kívánok! :)

Llew 2010.04.14. 22:02:52

@bibibi44: Ami az elmaradt hogyvoltnál sokkal bosszantóbb, az az, mikor az olvasó nem simán érdeklődik, hanem szinte követelőzik. Aztán amikor megkapja a választ, hogy türelem, akkor meg megmondja a tutit, hogy a szerző miként ossza be az idejét, közben meg gőze nincs mennyi meló megcsinálni. Nem tudom Candynek mennyi idő, de felteszem legalább 2-3 óra. Arra még rájön a pepecselés a képekkel, meg a feltöltés. Máris ott vagyunk 4-5 óránál. Ez meló mellett 1-2 estét el is vitt. És akkor ott van a már emlegetett, munka, a család, háztartás, vagy csak egyszerűen nincs az embernek hangulata, ereje írni, esetleg másik sorozatot nézne, stb. Szóval az egy hét az nem is olyan hosszú idő.
Az meg külön vicces, mikor a türelmetlenkedő nem azt mondja, oké, akkor majd én átvállalom, hanem belekiabál az éterbe, hogy írja "valaki" más. A helyzet viszont az, hogy az ilyen lökött "valakik", aki rááldozzák az idejüket, nem tolonganak, különben nem lenne sok félbehagyott hogyvolt.

candyperfumegirl 2010.04.14. 22:15:26

@Llew: Igen, pontosan ez a helyzet, azzal a kiegészítéssel, hogy a House hogyvolt azért nehezebb eset, mint egy másik sorozaté (nekem), mert nem csak meg kell néznem az epizódot (kétszer minimum -angolul és magyarul is), hanem jegyzetelnem is kell közben, különben az orvosi részét elrontom, mikor milyen vizsgálatot végeznek, milyen betegségre tippelnek, és persze hogy a végső megoldást érthetően le tudja írni a hogyvoltban, és ne kerüljenek bele hibák. De mindezt nem mentegetőzésként vagy mosakodás végett írom, csak azért, hogy tényleg tudjátok, mit kíván az embertől egy ilyen cikk, amit én így, mindezzel együtt baromi szívesen csinálok (félreértés ne essék), de összecsapott munkát nem adok ki a kezemből. És most már tényleg nem akarok erről többet írni, írok inkább hogyvoltot. :)

bibibi44 2010.04.15. 13:29:47

@Llew: Szia! Át lehet vállalni a HV írást? Nem lenne belőle sértődés? Komolyan kérdezem. Mert lehet hogy lenne jelentkező rá, nem tudhajtuk. Ehhez viszont sok olyan tulajdonság kell, amihez én kevés vagyok. Egyedül türelmetlenkedésben vagyok ugye verhetetlen.
Egyébként nem követelőztem, csak bosszankodásomnak adtam hangot. Nem is írtam elő, hohgy hogyan ossza be az idejét, csupán egy ötlettel álltam elő. De te biztosan jobban tudod, mire gondoltam. Vannak emberek, akik gondolatolvasónak képzelik magukat.
Nem lenne kedved előre, a még nem vetített/nem látott részekhez írni HV-t, ha ennyire megy a gondolatolvasás? Lehet, hogy kitalálnád, mire gondolnak az alkotók. És le nem adott részeknél a képekkel való bíbelődéssel járó időt is megspórolnád.
Candy: bocsánatot kérek tőled, ha bántónak érezted, amit írtam.

Llew 2010.04.15. 14:27:48

@bibibi44: Ha régóta (~hónapok óta) nem folytatódik a hv, és a szerző sem reagál, akkor sixx megszokta hirdetni őket (szolgálati közlemény tag). Aztán ha megfelelőnek ítéli a jelentkező írását, akkor megkapja a sorozatot.

"Most megint mi értelme volt 3 részről HV-t írni? Azóta már két újabb rész lement, ma este jön még egy, HV meg sehol:( Talán jobb lenne, ha valaki olyan írná, akinek több kedve vagy ideje van....." Igazad lehet, visszaolvasva valóban én értelmeztem rosszul ezt a barátságos érdeklődést. Ahogyan itt is nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a szerzőnek, mikor és hogyan kéne írnia a hogyvoltot:
"Igen, biztos vagyok benne, hogy nem 5 perc megírni egy ilyet, de egy hét alatt talán össze lehetne hozni.
Egyébként te magyarul látod az adott részt először vagy annál hamarabb angolul? Mert ha utóbbi, akkor gyakorlatilag megírhatnád, mire magyarul lemegy a rész (ez több hét vagy több hónap ugye), és csak finomítani kellene aztán rajta."

Egy - szerintem - bicskanyitogató stílusú hozzászólás végére hiába írod, hogy nem bántásnak szántad, attól az még nem veszi el az élét.

bibibi44 2010.04.15. 14:59:02

@Llew: Fenntartom, hogy nem azt írtam, hogy hogyan kellene írnia, hanem javasoltam egy módszert.
A stílusom meg olyan amilyen. Nem legkifinomultabb, tudom.
Candy egy szóval nem írta, hogy bántónak érezte volna, de elnézést kértem tőle, ha így érezne. Ennél többet nem tudok tenni. Legközelebb csendben maradok.

eperlekvár 2010.04.15. 19:46:42

epguides.com/House/

Itt el lehet olvasni angolul az aktuális tartalmakat :)

Ugyandehogy (törölt) 2010.04.16. 23:12:42

én nem szeretném, ha cpg-től átvállalná valaki, mert bírom a stílusát.
azt viszont szeretném, ha több ideje lenne rá;)))))))) már nagyon várom, az ehetit nem láttam....

Alexa81 2010.04.16. 23:59:19

Kedves eperlekvár, köszi :) Azt hiszem,ezzel sikerült is elvenned az élét a kedvesnek épp nem mondható késdobálásnak. Megjegyzem, szerintem mind a két/három félnek igaza volt. Ha Candy nem tudja írni, mert olyan a munkája, én abszolút megértem, hogy otthon nem az az első, hogy nekiül és újranézi az aktuális részt. Csak ugye mi itt repesve várjuk a jó kis hogyvoltját, és hát ugye nincs. A karácsony sem szokott elmaradni :)
bibibi44 a stílusod tényleg bicskanyitogató, de ugye kinek milyen adatott... :)
Llew meg egy úriember volt :) bár szerintem Candy simán meg tudja magát védeni :) De ugye a 21. században is van szükség fehér lovas alakokra :)

Intizar 2010.05.05. 14:14:28

Bocs, de "mandarin nő", az nincsen. Kínai nő van, aki mandarin nyelven beszél. A mandarin az vagy gyümölcs, vagy nyelv, vagy kacsa. Utóbbi esetben mandarin tojóról lehet szó. Ja, és mandarin még a régi Kínában a hivatalnok. Per definitionem nem lehet nő. Mert akkor még rendjén ment a világ.

netiltsálle 2014.08.07. 11:27:52

@Thomas Dantes: Egy asztalos nem csak asztalt csinál! :)
süti beállítások módosítása