Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x03 - Az élet után

2010. március 31. 14:00 - leeann

Az előző részben Will felélesztette a halott vadászt, de az, ahogy Buffy visszatért, megzavarta a csapatot. Amíg a csapat el sem hiszi, hogy Buffyt látta, Dawn egyáltalán nincs megilletődve. Örül, hogy a nővére életben van, sőt hazaviszi, letisztogatja, emberi formába rázza, majd tárlatvezetést tart az otthonukban, ami némileg megváltozott Tara és Will beköltözésével. Közben előkerül Spike, aki először örül annak, hogy Dawn jól van, majd elképed, amikor meglátja, hogy nem a robot jön le a lépcsőn a marhára idegesítő kis húg mögött. Spike hihetetlen arcot vág, amikor rájön, hogy Buffyt látja, és nem a robotot.

Azt is azonnal tudja, hogy mitől olyan Buffy keze, amilyen, és azt is, hogy varázslat van annak a hátterében, hogy Buffyt látja és nem a robotot. Spike egy hihetetlen alak, amennyire marhán viselkedett eddig, most annyival jobb fej. Pontosan tudja, hogy 147 napja ment el Buffy, de amikor berohan a csapat, a vámpír tudja, hogy hol a helye, és szó nélkül lelép. Dawn leteremti a csapatot, mert tudja, hogy az ő kezük van Buffy feltámadásában. Will marha büszke arra, hogy megmentette Buffyt a csúnya pokoltól, de Buffy nem úgy tűnik, mintha örülne annak, hogy itt van.

Buffy lepihen egy kicsit, mert megviselte őt ez a sírból visszatérés, így hamar asztalt bont a csapat. Amikor Anya és Xander hazafelé indul, a ház előtt belefutnak a pityergő Spike-ba. A vámpír nagyon odavan, több okból is. Az egyik, hogy kihagyták őt, a másik, hogy fél a varázslat következményeitől, fél, hogy nem ugyanaz a Buffy lesz, aki visszajött, és fél, hogy meg kell majd szabadulni tőle. Xander viszont megadja a választ, amikor közli a vámpírral, hogy hazudik, ha nem ismeri be, hogy eddigi létezése legboldogabb napja volt, amikor viszontlátta Buffyt. Viszont az ilyen jellegű varázslat mindig visszaüt, mindig van következménye.

Éjjel meglepi riasztja fel Willt és Tarát. Buffy beszél hozzájuk, de mikor lámpát kapcsolnak, Buffy az ágyában alszik békésen. Miután a lányok felhívják Xandert, nála Anya kezd furán viselkedni, aki pillanatok múlva ájultan hever a földön. Másnap kupaktanáccsal kezdődik a nap, és Anya úgy gondolja, hogy egy potyautas démon surrant be Buffyval a varázslatkor. Buffy is részt vesz az ülésen, bár még elég lassú, de ő is látott a szobájában valami furát éjjel, méghozzá azt, hogy a róla és a barátairól készült képek halálfejjé változtak, majd vissza, amit a vadász annak tud be, hogy kezd begolyózni.

Este a varázsboltban kutat a csapat a démon után, aki lehet, hogy átjött a vadásszal, de Buffy nem érzi jól magát, és elmegy sétálni a temetőbe, hova máshova. Amikor Buffy elmegy, Dawn rémmé változik és leteremti a csapatot, sőt idiótáknak nevezi őket, majd ájultan esik össze ő is, mint Anya. Spike sincs jól, de őt nem a démon zaklatja, hanem az érzései. A lélek nélküli érző vámpírhoz meglepetésvendég érkezik. Semmi gonosz, csak Buffy ugrott be. Nem, nem rúgja ki a ház oldalát az örömtől, és Spike sem vidítja fel azzal, hogy elmondja, minden éjjel megvédi Buffyt, és az álmaiban sikerül is neki a feladat.

Az éjszakai fentlét végre eredményt hoz, és Will rájön, hogy nem egy stoppos démon jött át Buffyval, hanem a varázslat hozta létre őt. A varázslattal nagy dolgot kért a csapat, és az univerzum adott vele egy démont, aminek a teste nem a normális dimenzióban van, de a léte mégis kiterjed oda is. Will megtalálja a módját az elpusztításának, de az senki számára nem lenne jó, így keres valami mást. Hamarosan talál egy másik lehetőséget is, amit a démon is kihallgat és megy vadászra vadászni. Will ugyanis kiderítette, hogy ez a démon csak átmeneti, és csakis akkor maradhat ebben a dimenzióban, ha megöli a varázslat eredeti tárgyát, Buffyt.

Amikor Buffy este hazaér, a lény követi őt és harcba szállnak egymással. Buffynak némileg nehezebb a dolga ezzel a szellem démonnal, mint a hús-vérekkel, de a csapat már szalad, hogy a segítségére legyen. Tara és Will varázslattal szilárddá teszik a lényt, hogy Buffy megölhesse, miközben Anya, Dawn és Xander mennek a házhoz, de maximum csak szurkolni. Azt legalább jól csinálják, mert sikerül lefejezni a légnemű fickót addig, amíg szilárd. Másnap Dawn suliba megy, és végre a nővére búcsúzik tőle az ajtóból. Buffy később a boltban megköszöni a csapatnak, hogy visszahozta, de nem tűnik őszintének a mosolya.

Sőt sokkal inkább szomorúnak tűnik, majd amikor kimegy az utcára, Spike várja őt egy árnyékos helyen. Buffy egyedül szeretne most lenni, de Spike egyelőre nem nagyon mozoghat messzire, különben szénné ég, így Buffy kénytelen a vámpírnak kiönteni a lelkét. Spike hiába csak egy vámpír, ő az egyetlen, aki meglátja, hogy a vadász nincs jól. Buffy ki is böki, hogy mi baja van. Nem a pokolban volt, hanem jól volt és nyugodt, és mindennél jobban érezte ott magát. Ami azt jelenti, hogy nem a pokolban volt, hanem a mennyben, és neki most ez a pokol, és nincs jól. De leszögezi, hogy a csapat ezt soha nem tudhatja meg.

Címkék: buffy
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester 2010.03.31. 14:16:05

Szegény Buf..:( Hamarosan jön a musicales rész! Azt nehéz lesz hv-ba önteni. De szorítok, hogy kitalálj valami speckót :)

zucco 2010.03.31. 15:30:33

Jaj már alig várom a Once more with feeling kommentjét,az az egyik kedvenc részem:)

Elloth 2010.03.31. 15:57:24

Nagyon sajnáltam Buffyt ebben a részben, mert tényleg rossz lehet neki a Földön.

A Once more with feelings az egyik legjobb rész, a másik a Tabula Rasa, ezeket bármikor képes vagyok megnézni.

leeann 2010.03.31. 18:00:51

Igen az a rész kihívás lesz, legfeljebb majd eléneklem :)))))

Is 2010.03.31. 18:49:22

Ennek a résznek a végén én is nagyon sajnáltam szegény vadászt. De hogy miből is gondolták a többiek, hogy a vadász vagy legalábbis a lelke, aki ugye a gonosz és annak szolgái ellen küzd, a pokolba kerül, és nem a mennybe? Azért rendesen idióták.
süti beállítások módosítása