Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x03 - Otthon

2010. március 29. 10:00 - marcilu

Hétköznap reggel a Florrick család otthonában. A reggeli gusztusos, a leánygyermek nyűgös. Utálja az új iskolát, naná, ha nem lenne tele világfájdalommal, szégyent hozna a kamaszokra. Peter telefonál, persze, ő ráér ilyesmire. Szegényke magányos a sitten, pedig biztos egy rakat szeretetéhes kolléga van benn. Értekezleten az újoncok kollektív letolása van napirenden, mikor Aliciát kihívják a teremből, mert a fia keresi.

Aki viszont érkezik, határozottan nem Zach. Inkább Kenny Chatham, egy ismerős 18 éves fia. Segítséget kérni jött, eléggé meg van ijedve, nem is beszél követhetően. Éjszaka egy barátjához mentek egy másik barátjával, hogy füvet szerezzenek. Megjelent egy biztonsági őr, és ő elfutott. Reggel pedig Briant, akivel odament, letartóztatták. Vagy valami ilyesmi. Alicia nem tud érte mást tenni, mint hogy hazaviszi, bár a fiú anyjával nem rózsás a kapcsolata. Nem telik el pár perc, ide is megérkeznek a zsaruk, és Kennyt letartóztatják, méghozzá gyilkosság vádjával. Huhh.

Kalinda mondja el a részleteket Aliciának (és nekünk). Állítólag ő, és Brian betörtek az iskolatársuk házába, ahonnan ugyan semmit sem loptak el, de egy halott biztonsági őrt hátrahagytak. Úgy tűnik, hogy dulakodás közben lelökték a lépcsőn, aminek alján betörte a fejét, és megtért az örök vadászmezőkre. Alicia meglátogatja Kennyt a sitten, aki továbbra is kétségbe van esve, végig ezt fogja csinálni, szóval többet nem mondom. Őszintének tűnik, ahogy tagadja, hogy bántotta volna az őrt. Ja, és nem törtek be, mert az ott lakó, csak épp otthon nem lévő Spencer cimbora mondta nekik, hogy menjenek be, vigyék el a füvet.

A főnökök örülnek az új gazdag ügyfélnek, de Alicia személyes kapcsolat miatt nem akar Kenny elsőszámú ügyvédje lenni – hivatalosan legalábbis. Meg is kapja Caryt ügygazdának, hadd örüljön. Kis közjáték, mikor Kenny szülei ki akarják rúgni Aliciát az ügyből, de nem hagyja magát. Tipikus figurák, akik a Florrick család világraszóló barátai voltak, egészen a botrány kitöréséig.

A bíró hamarjában visszautasítja az óvadék-kérelmet, mivel Kenny "örök barátja", Brian vallomást tett, miszerint védencünk ölte meg az őrt. Eléggé alkuszagú a dolog. Miért van az, hogy minden ügy sokkal pocsékabb, mint amilyennek elsőre tűnik?!

Aranyos, mikor a vacsoraasztalnál Alicia azt sem tudja, hogy mondja el a gyerekeinek, hogy a kis pajtásukat letartóztatták. Ehhez képest ők kábé többet tudnak az ügyről, mint anyjuk. A régi barátaikon keresztül eljutnak hozzájuk a kertvárosi hírek. Itt egy kis szemrehányás is következik, mert kezdik elveszteni a régi kapcsolataikat, mivel az új iskola és lakhely mellett nem nagyon találkoznak velük. Persze, hogy erről is Anyu tehet.

A&K Caryvel kiegészülve nyomozásba kezd a bűntényben szereplő gyerekek iskolájában. Fény derül Cary első jó tulajdonságára, remekül tud beszélni menő tinédzser fiúkkal. Félig-meddig sikerül is rávennie Spencert, hogy igazolja azt, hogy Kennyék az ő engedélyével mentek be a szobájába. Így a másik fiú vádalkuja, amiben bevallja a betörést, és besározza Kennyt, bizonytalanná válik. Bár ezzel is csak 10 év börtönre lehet csökkenteni az ítéletet, ami nem vidám. Alicia harcolna a felmentésért, de nincs bizonyítékuk.

Kenny anyja áll Aliciáék lakásának ajtajában, sírni jött. Boldogtalan, de kit érdekel... A&K Kennyék szomszédaihoz kopogtat be, hátha látta valaki hazafutni az éjjel, talán hamarabb, mint hogy a halál beállt az őrnél. Így is volt, valaki látott valakit valamikor – nagyjából ez derül ki kis kutakodás után. Közben Cary az ügyésszel ebédel, próbál összehozni egy alkut, felhasználva Spencer ígéretét a tanúskodásra. Arra azonban nem számít, hogy a fiú szülei még véletlenül sem engedik, hogy a fiuk bevallja a bíróságon, hogy füvet tartott a szobájában. Továbbra sincs semmink, amivel megvédhetnénk szegény gyereket.

Előtárgyalás-féle következik a bíróságon, a bírónő (közepesen izgalmas, 3. számú) a teljhatalmú úr. Egy rendőr elmondja, hogy igazoltatta Briant az ominózus éjszakán, aki azon nyomban beismerte a betörést, a gyilkosság Kennyre kenésével azonban csak később állt elő. Következik Brian, és megható előadása, mintha könyvből olvasná. Azt meséli, hogy a kertben egy bokor mögé bújva nézte végig, ahogy Kenny megöli az őrt, éjjel 11:15 és 11:20 körül.

Alicia és a gyerekek kirándulnak a kertvárosban, aminek keretében a kölykök meglátogatják barátaikat, Alicia pedig megdöbbenve veszi tudomásul, hogy Kenny apja félig-meddig elhiszi, hogy a fia ölte meg az őrt. De az est legérdekesebb epizódja nem ez, hanem hogy a gyilkosság helyszínén 11:15-kor beindul az automata öntözőrendszer. Kezd összeállni...

A tárgyalóteremben újra Brian ül a tanúk padján, ahol miután aprólékosan kielemezték a gyilkosság és az akörüli események időpontjait, Alicia előáll a helyi lakóközösség szabályzatával, melyben elő van írva, hogy ebben a kertben pont akkor kapcsoljon be az öntözőrendszer, mikor Brian állítólag a hatósugarában rejtőzködött. Ehhez képest 4 perccel később, amikor a rendőrök igazoltatták és letartóztatták, tökéletesen száraz volt.

A bírónő alaposan letolja az ügyészt, és kiadja a parancsot, hogy azonnal egyezzen meg Caryékkel. Így is történik, kis közmunka és tanácsadás elég emlékezetes lesz a fiúnak (no meg persze az eddig börtönben töltött néhány nap). Kenny anyja úgy érzi, hogy ezek után már nem veheti semmibe Aliciát, ahogy eddig tette, próbálja ebédelni hívni, pedig üvölt róla, hogy nem akarja. De Aliciának van annyi esze, hogy tudja, neki erre nincs szüksége. Könnyedén lerázza.

Életképek a rész végén: Cary kényszeresen próbál bevágódni most épp Diane-nél, de a célszemély épp csak elviseli őt. Alicia visszaemlékszik a boldogabb időkre, amikor még nem tudta, hogy a szar már a küszöbön van. Grace, a lánya viszont elkezd megbarátkozni az új életével, ez volt a mai epizód családi történetszála.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berix 2010.02.25. 13:48:15

Nagyon jó lett ismét a hogyvolt, köszi.

Orsóborsó 2010.02.26. 10:57:56

Szintén köszi a hogyvoltot! :)

marcilu 2010.02.26. 13:04:58

Szívesen mindenkinek!

Póniló 2010.02.26. 20:00:12

jó volt, köszi :-)
nem várod be a tv2-t a hogyvolttal? két hét múlva indul ott...
süti beállítások módosítása