Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x02 - Egy szellem a múltból

2010. március 26. 16:00 - leeann

Melinda éli a munkás hétköznapokat, amikor is egy tini majdnem meglopja őt. Egy rockzenekar stage pass belépőire fájt a foga Nednek - mint kiderült -, akinek az anyja, Delia Banks a tér túloldalán lévő ingatlanügynökséget vezeti. Szerencsétlen nő nem győzött magyarázkodni a fia tette miatt, de ez szinte semmi ahhoz a traumához képest, amit este él át Melinda hazafelé menet. Történt ugyanis, hogy amikor Mel hazafelé tartott, úgy érezte, hogy elütött valakit, de mégse, majd mikor már azt hitte, hogy minden rendben van, a motorháztetőn tapogatózott az elütött, de mikor Mel ijedtében leszalad az útról, ismét eltűnik.

Ez elég ijesztő volt, de később Melinda és Jim moziba ment, ami a mai napnak a legjobb része volt a látó számára. Melinda azért rájön, hogy egy szellemet ütött el, de a legmegrázóbb dolgot már csak akkor látja, amikor lefekvéshez készülődik. Az elütött fickót megint elütik, és nyeklik erre, nyeklik arra a teste, de a friss szellemek mind rémisztőek, amíg ijesztgetik a látót. Másnap Ned visszamegy Melinda boltjába és beszélgetnek egy kicsit, felteszem, a fiúnak bűntudata van, de a belépők sem hagyják hidegen, talán terepfelmérésre ment vissza. Később Mel ismét látja az elütött fickót, aki este egy fura árnyjátékkal halálra is rémíti a lányt zuhanyzás közben.

Nem igazán derül ki, hogy mit is akar Meltől, de az biztos, hogy nem a barátságos arcát mutatja, sőt a tükrön ott hagyja a „szeptember 29” feliratot. Melinda nem tudja, mi volt szeptember 29-én, de most már Jimet is érdekli. Melinda elmondja Jimnek, hogy a szellemek néha amnéziások, és nem tudják kik ők vagy mi történt velük, de lehet, hogy ez a szellem csak erre a dátumra emlékszik. Persze mi tudjuk, hogy a szellem hallja ezt a beszélgetést, és meglepő módon, amikor Mel már az üzletben van, a szellem a sötétben marad és nem emlékszik semmire, és nem tudja, hogy ki ő. Melnek az az érzése, hogy ez a szellem bujkál előle, és szerintem ez így is van.

Melinda kérdezgeti a szellemet, aki elküldi Melt a feleségéhez Eastwickbe. A szellem kikérdezésének Delia betoppanása vet véget. Kiderül, hogy a fia ismét rossz fát tett a tűzre, mert a minap, amikor betért Melhez, megint ellopta a belépőket. Azon kívül, hogy Delia jófej, akad is közös témájuk: Mel a társát veszítette el nemrég, lopós fiú mamája pedig a férjét pár éve a. Melinda úgy dönt, hogy megteszi a szellemnek, amit kér tőle, mert nem tetszik neki az ipse, és az ilyen jobb, ha minél előbb átkel. Amikor Melinda útnak indul, meglátja Nedet a téren, és azt, hogy egy idősebb fiú szelleme csapódott hozzá, de most nem ér rá a tini szellemekre.

Melinda megkereste Donnát, aki a halott fickó felesége volt, és majdnem az ő tükörképének felel meg. Mel közli a nővel, hogy a férje meghalt, aki azonnal pánikba esik, de Melt csőbe húzták, mert a nő férje épségben kocog hazafelé a reggeli futásból. Miközben Melinda hülyét csinál magából, jó pár állammal arrébb Jim kap néhány szellemes fenyegető üzenetet. Persze Mel továbbra is próbál beszélni Donnával, de a nő nem akar beszélni a volt férjéről, és lerázza a látót. Igen, a nő férje volt a szellemünk és itt a múlt időn van a hangsúly. Ennyi önmegalázás után Mel már nem akar játszani a szellemmel, de este bekopogtat hozzá Donna, aki mégiscsak kíváncsi arra, amit a látó mondana neki.

A lány nem hisz a dologban, de kíváncsi, mint minden ember. A pasi megint nem mutatja meg magát, és az árnyékban marad, de a Donna elmondja, hogy a házasságuk egy rémálom volt, mert Mac, a szellem életében egy seggfej volt. Donnát állandóan a volt barátnőjéhez hasonlította, és soha nem volt képes túllépni a nőn. A volt feleség még mindig neheztel Mac-re, aki azt mondja, hogy megtalálta a volt csajt, akit soha nem tudott kiverni a fejéből. A szellem ekkor előlép a fényből és Melnek tátva marad szája. Nahát, a szellem az a pasi, amelyik Melhez készült az előző részben, hogy meglepődtünk!

Ő Mel volt pasija. Melinda marha dühös, hogy kijátszotta őt, de Mac most nem magyarázkodik, csak odébbáll. Melinda hazaautókázik és elmeséli Jimnek, hogy Kyle, - aki Mac is - a főiskolai pasija a szellem, aki nagyon csúnyán elbánt vele a fősulin. Kiderült, hogy Mel elmondta neki a titkát, és a fiú úgy viselkedett, mint egy kretén, majd lerázta a szellemlátó bolond csajt. Jim most már érti az üzeneteket, de már fogytán van a humorérzéke, ami nem csoda. A boltban Mel megismeri a tini szellemet, aki Nedre tapadt. Kiderül, hogy a srácé voltak a belépők, és amikor meghalt, az anyja eladta a dolgait, és a jobb darabokat próbálja olyanokhoz juttatni, akik értékelik.

Mel este olvasgatja a naplóit, és ráakad egy-két fontosabb bejegyzésre. Többek közt megtalálja, hogy mi volt szeptember 29-én. Ezen a napon mondta el Kyle-nak, hogy szellemekkel társalog, és ezután nem hívta őt többé a fiú. Mel hívja őt, hogy megbeszéljék. A páros a teraszon ül le és beszélgetni kezdenek a múltról, jelenről, jövőről. A szellem pasi szánja-bánja bűneit és mindent megbánt, amit tett. Természetesen felelevenítenek egy pár emléket, amit Jim nem szívesen hallgat végig. A kretén kretén marad örökre, így ez a pasi sem érti a nem fogalmát.

Mielőtt eltűnik, közli Mellel, hogy szeptember 29-én szakítottak és aznap is jönnek össze újból. Ez nem ment túl jól, és Jim is egy kicsit féltékeny, de Mel mindenképp le akarja zárni ezt az ügyet aznap, amikor már egyszer vége lett. Mielőtt viszont rátérne a múltjára, Nednek adja a belépőket cserébe egy kis munkáért a boltban. A szellem srác is örül, és ő átkel annak rendje-módja szerint. Este jöhet a neheze, a múlt helyretétele, Kyle ugyanis éppen Jim cuccaival játszik a házban. Melindának sikerül megnyugtatni a volt pasit, sőt még azt is eléri, hogy Donna megbocsásson neki. Melinda is elbúcsúzik, Kyle átkel, de egy vértől csöpögő alak már sorban áll a szellemlátó portáján.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása