Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x01-02 - Broken (Romlás)

2010. március 25. 15:00 - candyperfumegirl

Igen, az első számú közellenség jelentkezik, hogyvolttal, de előtte egy kis szolgálati közlemény: a kimaradásokért elnézéseteket kérem, kárpótlásként azt találtam ki, hogy a House AKTUÁLIS epizódjainak hogyvoltozásával folytatom most, hogy itt, helyben ki lehessen beszélni mi tetszett/nem tetszett nektek a friss részekben. A kimaradt epizódokról is lesz hogyvolt, a következő szünetet erre fogom fordítani, most pedig lássuk a 6. évad első (dupla) epizódját.

Az 5. évad utolsó jelenete úgy helyzetet teremtett, House kénytelen volt szembesülni vele, hogy a vikodinról való egy éjszaka alatti leszokást, és az ezt követő szexet Cuddyval csak hallucinálta, és mindez épp elég riasztó jel volt ahhoz, hogy beutaltassa magát egy elmegyógyintézetbe. Közben Chase és Cameron összeházasodtak, de őket most nem fogjuk látni, sem Cuddyt, sem a team-et, sem a kórházat, sem hetibetegeket, Wilsont is csak pár másodperc erejéig, mert a Broken című dupla epizód a sorozat másfél órás kirándulása egy olyan világba, amit sem előtte sem utána nem látogat meg többször. Ez gyakorlatilag egy másfél órás tévéfilm, aminek vajmi kevés köze van a sorozat rendes menetéhez.

Első jelentben House már iszonyú kínokat él ár, üvölt ahogy csak bír, hogy engedjék ki, na valahogy így éreztem én magam az epizód megtekintése alatt végig, ezt nem próbálom szépíteni, mert minek. Kétféle House rajongó van: aki égig magasztalja ezt a duplaepizódot, és aki legszívesebben a létezését is letagadná, és egyszerűen nem érti, hova tették a jobbik eszüket a készítők, na én a második vagyok. Ez az epizód az írók saját verziója a Száll a kakukk fészkére címe alapfilmre, kérdés, mennyire működik ez ilyen formában, de én befolyásolni senkit nem akarok, ezt döntse el mindenki maga.

House úgy érzi, épp elég időt töltött az őrültekházában, és most már köszöni szépen, de menne haza, diagnosztizálni, meg pácienseket és kollegákat a világból kikergetni, ahogy azt csak ő tudja. De itt most Ő a páciens, az orvosai meg azt mondják neki, hogy ül és nyugszik és marad. House kapott egy végtelen nyugalmú pszichiátert, magát a nagyfőnököt az intézetben (nehézsúlyú páciensnek nehézsúlyú doki) aki ráadásul férfi, szóval a jól bejáratott manipulációs technikái ezúttal mind használhatatlanok. És hogy még jobban éreztessék kedvenc dokinkkal, ki itt a főnök, be is utalnak mellé egy szobatársat, de nem ám egy csendes őrültet, ez az őrült a csendes szöges ellentéte, be nem áll a szája, főleg rímekben beszél (mit beszél, rappel!), rejtély, hogy mikor vesz levegőt, és mindemellett elképesztően jó fejnek hiszi magát. Pont House-nak való haver.

Van még néhány említésre méltó páciens az intézetben, először is egy katatóniás lány, akinél 10 nem értek el az orvosok semmi javulást, és a legérdekesebb vele kapcsolatban az, hogy kedvenc elfoglaltsága az ápolók társalgójának a bámulása, de kb. ez minden, amit csinál. Csoportterápia van, helló, a nevem Greg és őrült vagyok, House nem is vehetné kevésbé komolyan az egészet, igazából az egész ittléte alatt látványosan unatkozik, és semmi jelét nem adja annak, hogy esélyt annak ennek a terápiának. Hogy kevésbé teljen unalmasan az idő, néha a betegek agyába mászik egy kicsit, és pont annyira piszkálja fel, amit ott talál, hogy kényszerzubbonyt és erősítést kelljen hozni. Lehet, hogy jobban járt volna az intézet, ha rövid úton megszabadul tőle, vesződjön vele inkább Cuddy és Wilson, nekik már úgyis több éves rutinjuk van ebben.

Van az intézetben egy zongora is, amihez House-nak soha nem volt szabad nyúlnia, de egy nap azt látja, hogy valami nő klimpírozik rajta, nyilvánvaló, hogy nem beteg. Nem is,a hölgy látogató, Lydiának hívják (Jane Austen óta tudjuk, hogy ez sok jót nem jelenthet), németes akcentussal beszél, és a Katatón Lány barátnője/sógornője, és nem adta fel a reményt, hogy a beteg lány egyszer visszatér hozzá. Ezért játszik neki, mert Katatón Lány nagy művész és műkedvelő volt fénykorában, csellózott. A zongorára továbbra sem mutat semmilyen életjelet, House érdeklődését viszont felkeltette a nő, és igen, ebből a szálból pont az fog kibontakozni, ami betippelhető az első pillanatban. Mondjuk az valahol vicces, hogy Frajt Edit volt Lydia szinkronja.

Hoznak egy új srácot az intézetbe, a fiú szuperhősnek képzeli magát, olyan ing alatt feszülős S-betűs kezeslábast viselő fajtának, és valami okból Szabadságharcosnak hívatja magát. Az ő sztorija az, hogy a feleségét meggyilkolták, és azt a tényt, hogy nem tudta megmenteni, nem tudta feldogozni, így megalkotta magának ezt a kényszerképzetet, amiben egész kellemesen éli napjait, a tagadás nagy hatalom. Rögtön felkelti az érdeklődését Katatón Csellóslány, mert szuperhősként sasszemeivel kiszúrja a megmentésre szoruló bajbajutottat, és eltökéli, hogy ő majd kizökkenti a 10 éve tartó némaságból.

House meg úgy dönt, bomlasztja egy kicsit a rendszert (ami nála gondolom reflex), és ehhez új haverja, Alvie a szobatárs lelkesen csatlakozik is. Először is megegyeznek abban, hogy gyógyszert be nem szednek, House szépen megjátssza az együttműködőt (mert ez biztos nem lesz gyanús senkinek), közben meg majd kémkednek egy kicsit a nagyfőnök után, hátha elő tudnak ásni róla valamit, pl. miféle nővel találkozgat munkaidőben? House Alvie-t küldi kémkedni Nagyfőnök irodájába, ami eleve halva született ötlet, tekintve hogy az észrevétlenség az ilyen szituációkban nem hátrány, a motollaszájú kis latint úgy penderítik ki a szobából, hogy öröm nézni. House-nak másik spion után kell néznie, elő is húzza a pakliból az állandó adu ászt ilyen esetekre, Jimmyt! Felhívja, hogy legalább még egy ismerős arc legyen ebben az epizódban, ha csak pár másodpercre is, de országos cimborája sajnos rövid úton elhatja, ugyanis az okos dilidoki már egy lépéssel House előtt jár, beidomította Jimmyt, hogy még csak véletlen se legyen partner House játszmáiban! Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor House hozzárendelte a dokihoz fejben azt a fogalmat, hogy „ELLENFÉL.”

A terv következő lépése az, hogy House eljátssza az ideális ápoltat, ami egyrészt azért jó, hogy elaltassa az orvosok gyanúját, másrészt azért, mert a jó pontokért ebben az intézetben kiváltságokat lehet kapni, közben pedig továbbra is megtagadja a gyógyszerbevételt, és baromira elégedett önmagával. Csoportterápián közlékeny, ápoltakkal szociális, szemtanúk egybehangzó állítása szerint még mosolyogni is látták, és jobb napjain még a dokikkal is emberi hangot üt meg, szóval a nagyon happy és sunshine verzióját hozza, ha ez nem gyanús az orvosainak, akkor adják vissza a diplomájukat. Közben persze lehet a német nőci körül is legyeskedni egy kicsit, és a körülményekhez képest sikerül is legjobb formáját hoznia, ez a nő el van veszve, már most látom.

Felbukkan egy újabb doki is, egy fiatal, zöldfülű kinézetű, akit House rövid úton legorombít, amiért összetörte a Szuperhős tévképzeteit, amikor szembesítette a rideg ténnyel, hogy nem tud a kisujján egyensúlyozni egy zongorát. Szuperhős ezek után valamivel csendesebb, mint Katatón Csellóslány, amiért House az új dokit hibáztatja, hogy meri ezt terápiának nevezni, az egy dolog, hogy a srác álomvilágban élt, de legalább élt és nem zombiként lézengett. Fiatal dokinak amúgy meg gyanús House rohamos gyógyulása, szóval most kéne belepisilni egy pohárba, ha nem jelent túl nagy problémát. Már hogy jelentene, House-t már várja is az egyik vécéfülkében egy jól idomított haverja, aki szorgalmasan termeli is neki a gyógyszertartalmú vizeletet, ki van ez találva nagyon.

Szuperhős később annyi életjelent mutat, hogy elkezd üvöltözni az osztályon, hogy „elvették Katatón Csellóslány hangdobozát”, és már ő is az ápolók társalgóját sasolja, és ennek VAN értelme, de hogy mi, az nem derül ki az epizód végén esedékes epifániáig. House meg ideges lesz, mert már egy öngyilkosjelöltet is hamarabb hazaengednek, mint őt (és megtudjuk, hogy minden távozónak hangulatos kis búcsúpartit tartanak), méltatlankodik is egy sort Nagyfőnöknek, saját fantasztikusan gyors ütemű gyógyulására irányítva a figyelmet. Ez nem volt a legjobb lépést, Nagyfőnöknek ugyanis olyannyira gyanús volt a bámulatos gyógyulás, hogy egy ideje már csak placebót adott House-nak, hogy lássa, javul-e az állapota a semmitől. Nem csak hogy javult, de még a vizeletében is sikerült kimutatni a gyógyszert, amit soha meg sem kapott! Csoda! Igen, csoda, hogy House erre nem gondolt, 2:0 Nagyfőnöknek.

Katatón Csellóslányhoz Lydia érkezik csellóval (House ötlete, hogy ha már játszik rajta ő is, esetleg megpróbálhatná, ha már ez magától nem jutott eszébe), és egyre párásabb tekintettel mozog House közelében, I have a bad feeling about this. House egy mosollyal elgyengíti, majd kölcsönveszi a nő Volkswagenjét (ha már enyhén direkt volt a product placement, kiírom), akinek természetesen semmi ellenvetése az ellen, hogy egy bentlakó páciens elhajtson a kocsival, a hátsó ülésen egy másik ápolttal, mert hogy House Szuperhőst is viszi a rögtönzött kis kiruccanásra. Azt találta ki, hogy elviszi a srácot egy vidámparkba, ahol REPÜLNI fognak. Srác baromira élvezi a dolgot, ami valljuk be nem kicsit tűnik királyságnak, valami turbós fúvóberendezés löki őket a levegőbe, hol van ilyen hozzánk legközelebb? House vissza akarta adni neki a szuperhős-élményt, ami sajnos annyira jól sikerül, hogy a srác tényleg elhiszi, hogy tud repülni, és le is ugrik a korlátról.

Marha nagy szerencséje van (hát még House-nak), mert élve megússza, és Gregnek úgy tűnik, ez a figyelmeztetés, hogy folytathatja a dolgot a saját játékszabályai szerint (amik majdnem megint egy fiatal srác halálához vezettek), de ha gyógyultan akar innen távozni, TÉNYLEG együtt kell működnie, és nem bomlasztania a rendszert a nap 24 órájában. Nagyfőnök abszolút nyitott a dologra, úgyhogy barátságkarkötőt cserélnek, írnak egymás emlékkönyvébe, és House mostantól minden gátlás nélkül kitárulkozik, és vele osztja meg legbelsőbb titkait, amit persze 5 évad után csuklás nélkül el is tudunk fogadni a karaktertől. (S.C.K.=Sheldon Cooper Kedvéért: ez szarkazmus volt)

Ezek után nem csak tetteti a gyógyszer bevételét, és nem csak látszólag vesz részt a csoportterápián, amivel eléri, hogy Alvie nem szól hozzá (ez nála nyilván nem kis fizikai megerőltetést jelent), aki máris jóval szimpatikusabb lett így a szememben. És hiába a hosszas beszélgetések, lelki szemetesládázás Nagyfőnökkel, elképesztő módon nem mennek bele SEMMIBE, ami House-t ide juttatta, és ez így is marad végig, semmi Cuddy, Wilson, Kutner, Amber, hallucinációk, daddy issue-k, emberi kapcsolatok és azok hiánya, semmi, ami a felszínnél véletlenül is mélyebbre menne.

De hát nem is szomorkodni jöttünk ide, most is buli lesz az intézetben! Amihez House-nak új legjobb barátja csini öltönyt hoz, és nyomatékosan felszólítja, hogy ismerkedjen, de legalábbis próbáljon úgy szólni emberekhez, hogy azok ne azonnal akarják elküldeni a halál fütykösére. Ez egész jól megy, House a hangulat fokozása érdekében gyorsan elterjeszti, hogy Nagyfőnök a szeretője, naná, hogy Lydiát még ez a duma is hozzá vonzza, mint szúnyogot a fény, és jól félre is vonulnak. Hamar kiderül, hogy Lydia férjnél van, méghozzá Katatón Csellóslány (az ő legjobb barátnője) testvéréhez ment hozzá, mert egyedül vele érzett köteléket, búcsúzóul pedig lecuppantja House-t, mert ha már egy hangulatos diliházas partin sem lehet bepasizni, akkor nem tudom, hol lehetne.

Természetesen másnap már House és Nagyfőnök szeánszán az „akarsz beszélni róla?” a téma, sőt még Alvie sem bírja megállni, hogy oda de dobja, hogy na milyen volt a parti te áruló seggfej. House-t nagyon aggasztja ExSzuperhős állapota, valószínűleg nem tudja beazonosítani, hogy az a furcsa negatívan ható dolog, amit érez, az bűntudat, mindenesetre nem érzi magát a legkényelmesebben most a bőrében. Nagyfőnök azt tanácsolja neki, kérjen tőle bocsánatot, mert ha vállalja a felelősséget a tetteiért, akkor az eredményt hoz. Elméletben igen, srác viszont továbbra is csendkirályt játszik és nyerésre áll.

House kiszúrja, hogy mit bámul annyira ExSzuperhős és Katatón Csellóslány az ápolók szobájában: egy zenedobozt. Ezért mondta a srác, hogy elvették a hangdobozát! Ha azt visszakapja, újra fog beszélni! Királyság, azért csak kaptunk egy epifániát, csak a bizonyítás marad el, mert House hiába ront be a szobába és nyomja a dobozt ExSzuperhős kezébe, ő nem adja át a lánynak, nem történik semmi.

House-hoz Lydia jön egy négykezes kottájával, meg pár félreérthetetlen célzással némi hancúrozásra, de House úgy dönt, futhat ez a nő még pár kört, és átmenetileg otthagyja. Ezek után pedig maga Nagyfőnök invitálja meg egy kis kiruccanásra egy kimenős papírral, konkrétan egy kórházba, ahol az apja fekszik vegetatív állapotban. Megerősítést vár arra, amit már úgy is tud, hogy nem lehet rajta segíteni, de most legalább mélyíthetik House-zal már amúgy is betonbiztos lábakon álló örök barátságukat. Amikor House visszaér az intézetbe, Lydia ugyanott van, ahol hagyta, csak most már bőg is, de még mindig reménytelenül meg akarja dugatni magát vele, és már nem is kell sokat várnia. Elejt még pár megjegyzést az értelmetlen házasságára vonatkozóan, nehogy House-nak véletlenül aggályai támadjanak, majd szobára mennek, és még mindig tök hihető és átélhető ez a romantikus szál. (és igen, ez még mindig szarkazmus)

Másnap tehetségkutató van az intézetben (Mayfield Idol), elmondhatatlanul kínos, mégis mindenki élvezi, tehát a célt elérték vele. Dokinéni macarénázik egy beteg lánnyal duóban, fiúk acapella kórusban nyomják, Alvie pedig természetesen freestyle-ban. És rémesen. És csak ebben az epizódban fordulhat elő, hogy House megszánja, sőt besegít, és a végén már vele együtt ökörködik a színpadon, amivel eléri, hogy most már legalább ketten együtt égnek.

House csak nem tesz le ExSuperhős reaktiválásáról, emlékezteti a zenedobozra, és újra elmondja neki, mennyire sajnálja, amit tett vele, és ekkor a srác átadja a dobozt Katatón Lánynak, aki ettől MEGSZÓLAL. Megköszöni a hősnek, hogy megmentette, és még csellózni is elkezd, az egész osztály határtalan gyönyörűségére. És a következő jelentben már ott is vagyunk ExKatatón Lány búcsúbuliján, House egy kicsit fennakad azon, hogy aki 10 évig semmilyen kapcsolatot nem létesített az őt körülvevő világgal, azt ilyen simán kiengedik, így kevésbé WTF ez a fordulat. Mindez viszont azzal jár együtt, hogy az egész család elköltözik, Lydiával együtt, House mehet könyörögni neki.

A háznál egy szomorú szemű kisfiú fogadja, akinek rá van írva az arcára, hogy „ugye te nem az a bácsi vagy, aki tönkre fogja tenni a családomat?”, ezt a lapot csak meg kellett húzni. Egy kis „nem akarom, hogy elmenj”, „nem akarok elmenni” váltás után abban maradnak, hogy Lydia a családjával marad, House meg megy vissza a dilidokijához megbeszélni, hogy az, hogy képes volt kapcsolatot létesíteni egy emberi lénnyel, és felismerni a fájdalmat, amikor elveszítette, elég-e ahhoz, hogy gyógyultnak nyilvánítsák és hazaengedjék. Hát már hogyne lenne elég. Mert nagyfőnök végig ezt akarta, most már nem jelenthet problémát sem hallucináció, sem vikodin, sem függőség, sem állandó fájdalom, sem az antiszocialitás, House minden problémája egy csapásra megoldódott azzal, hogy eltelt egy másfél órás epizód úgy, hogy bármelyikkel is foglalkoztak volna.

És igen, jön a búcsúbuli, mindenki úgy vigyorog, mintha kedélyjavítót kevertek volna a reggeli kakaóba, emberek ÖLELKEZNEK, House lelkes részvételével, sőt vezetésével, House vidám, poénkodik, majd belefejel a tortába,a kórus meg elmondja azt a mondatot, amit tökéletesen átérzek ezzel az epizóddal kapcsolatban: „reméljük, sosem látjuk viszont egymást”.

Ezek után House „gyógyultan” távozik Alvie idétlen smiley-s pólójában és elégedett mosollyal. Felszáll egy olyan buszra, aminek az oldalán nem kicsit direkt utalásként „prepare to succeed” felirat olvasható, és ezek után még Alvie is úgy dönt, hogy beveszi a gyógyszereit, mert ha a haverjának ilyen jól beváltak, talán neki sem tesznek majd rosszat. A következő epizóddal pedig végre tényleg elkezdődik a House 6. évada kórházzal, Cuddyval, Wilsonnal és csapattal, ahogy kell, ezt a másfél órát pedig célszerű annak felfogni, aminek az írók szánták is: két évad közti kis kirándulásnak.

Címkék: house
56 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2010.03.25. 15:54:39

Szerintem jó volt ez a dupla epizód.
Ugyanis. Valamit kellet kezdeni azzal hogy House egyre függőbb lesz.Oké, bekattant , mehet az elmegyógy és intézetbe.
Eddig oké, de hogyan tovább? Most House kezdjen el a diliházból valami megfejthetetlen betegséget diagnosztizálni, vagy kezdődjön úgy az évad, hogy az első epizódban vidáman előugrik, hogy hopp-hopp meggyógyultam juhé!

Hát mind a két lehetőség hülyeség lett volna.

Jó döntés volt, hogy így oldották meg, és egyébként is, nem árt ha egy sorozatban legalább egy epizód nem a szokványos. Jót tesz egy kis változatosság, mert egy idő után a legjobb sorozat is elfárad, unalmas lesz századszor ugyanazt látni. De most csináltak egy duplarészt ami különleges volt, és utána mehet minden tovább a régi kerékvágásban.

Egyébként azonkívül ,hogy :
-Miért nem az volt benne ami szokott lenni-dolgon kívül mi is a baj ezzel az epizóddal?

Vagy hogy miért nem a hallucinációiról beszélgetett a dilidokival? Hát, az ide írok nagy része nem pszichológus, és én úgy vagyok vele amihez nem értek, abba nem kezdek el okoskodni, elfogadom hogy így volt.

Különben is, a legtöbb House epizódnál elő lehetne azt venni ,hogy miért nem így, vagy miért nem úgy volt...azért mert az írók, így írták meg.

A lényeg, ez volt a jó megoldás hogy így csinálták.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.25. 16:41:29

Én szerettem ezt a részt, sőt számomra nagyon erős volt, annyira, hogy egyszerűen nem tudtam kibékülni a következő pár résszel, mert ehhez képest igencsak laposnak találtam őket. (na jó, azért elég hamar elmúlt ez az érzésem).

kk_kk 2010.03.25. 16:42:08

Iszonyú volt a duplrész, fizikai fájdalmat okozott... a tegnapit nem láttam, nyugtassatok meg, hogy érdemes visszaülni szerdánként.

candyperfumegirl 2010.03.25. 16:44:09

Merész húzás volt az íróktól, hogy levitték House-t arra a bizonyos mélypontra az 5. évad végén, és benyomták az intézetbe, abszolút díjaztam, mert 5 évadon keresztül azt néztük, hogy mindig visszaevickélt valahogy a lejtő alja előtt (vagy mások visszahúzták az utolsó pillanatban), most végre elérte, ez benne volt a karakterben. (és az évad második felének eseményei abszolút indokolták ezt) Ami miatt nem tudom értékelni ezt a duplaepizódot, az az, hogy megmaradt a felszínen, és még csak véletlenül sem ásott mélyebbre (amire pedig tudjuk, hogy képes a sorozat), és tökéletesen megkerülte azt a kérdést, hogy tulajdonképpen mi baja is House-nak. Az, hogy nem akar szerencsétlen és magányos lenni, nem új dolog, az egész 5. évad ezt az utat járta be, jó lett volna ezt kicsit közelebbről is megvizsgálni, de semmiképpen nem úgy, hogy tök új, random emberekkel kerül kapcsolatba, akik persze tökéletesen el is lesznek felejtve ezután az epizód után. Az egész valahogy lóg a levegőben, nem illeszkedik a sorozatba, hiányzik belőle az a bevállalás és okos írás, amitől el a sorozat igazán kiemelkedő tud lenni, mert azt kell, hogy mondjam, hogy ez az epizód buta és kiszámítható.

DE tudom, hogy ezzel a véleményemmel kisebbségben vagyok, lényeg, hogy ha másoknak tetszik az epizód, már nem volt hiábavaló elkészíteni. Egyértelmű, hogy ez egy kísérlet volt az írók részéről, így pedig benne van a pakliban, hogy van aki sikeresnek, és van, aki sikertelennek látja ezt a kísérletet.

Ugyandehogy (törölt) 2010.03.25. 16:47:32

jó volt ez.
csak az zavart, hogy a dilidoki magyar hangja a régi átmeneti köcsög kórháztulajdonos (befektető) hangja volt....

eperlekvár 2010.03.25. 16:50:50

Nekem nagyon tetszett a dupla epizód de én mindent szeretek ami House :)

limbekcs 2010.03.25. 17:01:04

"valami turbós fúvóberendezés löki őket a levegőbe, hol van ilyen hozzánk legközelebb?"

Zürichben van ilyen (azaz a biztos csak annyi, hogy volt még kb. 12 éve... :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2010.03.25. 17:06:10

Nekem is tetszett, na jó, az egy kicsit sok volt, hogy Csellólány megszólalt a végén, de egyébként nem volt szenvedés, sőt!
Az pedig tényleg vicces, hogy Frajt Edit volt Lydia hangja.:)))

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.03.25. 17:30:36

Tetszett a rész. Mind Candy, mind T. Dantes érve jogos számomra.

Amin bevisítottam, az a Family Guy a tv-ben :)

Mi a neved lator?? 2010.03.25. 17:54:39

Oh yes!!!!

na akkor olvasom. :D

Mostly Harmless 2010.03.25. 18:08:36

Finally,
Candyperfumegirl has come back
to Hogyvolt!

Mi a neved lator?? 2010.03.25. 18:12:03

Jó kis részek voltak, nekem kellett valami az 5. évad nyomasztó vége után. Szóval nekem tetszettek akárki akármit is mondd. Mondjuk jó, hogy vége :))

az agyturkáló doki magyar hangja rettenetes volt! nem hiszem, hogy csak 1 szinkronszínész van, aki nagydarab fekete színészt tud szinkronizálni.

Jó a HV is. Köszi!! Így utólag valóban kissé bárgyú a sztori, de mint írtam nekem nézés közben nem volt zavaró.

candyperfumegirl 2010.03.25. 18:24:14

BTW, azt jól láttam, hogy Stewie és Brian kimaradtak a magyar verzióból? Valami random rajzfilm volt bevágva.

Lacóka 2010.03.25. 18:47:21

@candyperfumegirl: nekem sem rémlik, pedig emlékeznék :D

egyébként:
"első számú közellenség" - ki mondta? apró lázongások voltak csak :D

"ez a figyelmeztetés, hogy folytathatja a dolgot a saját játékszabályai szerint (amik majdnem megint egy fiatal srác halálához vezettek)" - megint? oké, haltak már meg betegek, de volt olyan, h house egyértelműen elkúrta, és amiatt? (kutyás pasi a casting idejéből..?)

~Moi~ 2010.03.25. 18:51:20

Ohh, mikor belefejelt a tortába!! *.* :D:D
Az tetszett, viszont a rész számomra csalódás volt. De a folytatás annál jobb :D és a HV cool, mint mindig :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.25. 19:57:58

Mikor ilyen jó HV-t olvasok, mindig úgy érzem, hogy nekem abba kéne hagynom, mert szar vagyok.:-)))

Szóval király volt, köszi!

Mikor néztem, ennyire azért nem tűnt bénának ez a dupla rész, viszont nem is tetszett különösebben. Az alapötlet nagyon jó, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal többet.

klasztika 2010.03.25. 19:59:07

@candyperfumegirl: lehet, hogy kisebbség, de én is ezzel értek egyet.
abból, amit a sorozat tud, kb. 1-2 PERCET láttunk összesen ebben a dupla részben.

a rajzfilmet kivágták. hámámérne.

amúgy én nem bánom a kimaradt hv-kat, de most már nem illik eltűnni!

a tegnapi részről is hamar írd meg, mert 10-20 perc kimaradt..:S

Thresher 2010.03.25. 20:16:22

@Thaddeus Griffin: A magyar verzióban kihagyták, nemtom miért, talán a szinkron dolgok miatt...

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.03.25. 21:44:11

Újra van hv. Hurrá!\o/

Nekem sem tetszett ez a rész (főleg a második része), ott akadtam ki először, amikor a kórházas jelenet előtt a doki arról papol, hogy "tovább kell lépni, Greg, tovább kell lépni!", aztán meg ott van a haldokló apjánál, és csak nem akar túllépni.(külön poén, hogy egy feka alkalmazza a kettős mércét...)
A "romantikus" szál is tök átlátszó, sablonos. Greg beleszeret(?) a nőbe, de egyszer úgyis vége mindennek blablabla, és jól összetörik a szíve, de orvosilag kiváló "teljesítmény" lesz.(jelentkezzen, aki mindezt önként végigcsinálná)

A rappelés borzasztó volt, egyedüli jó poén a "House indö house" volt.
És Ambert is lehetett volna szerepeltetni.(+kínozzuk meg egy kicsit House dokit, muhahaha)

Talán azért volt "rossz" ez a rész, mert House hű az elveihez/magához, mindig kihúzza/kihúzatja magát a pácból(lásd shitter rendőrúr szemétkedése). Most meg kaptunk egy vidám, megváltozott("senki sem tud megváltozni"), igazatmondó("mindenki hazudik") orvost. Voltaképp meggyilkolták House dokit.
RIP

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.03.25. 22:26:42

Egymás után ment le a két rész? A másodikat ezek szerint simán átaludtam?!:))

candyperfumegirl 2010.03.25. 23:12:32

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:

Nem, a TV2 két részben adta le, de mivel ez a duplarész összetartozik, nem szedtem ketté én is a hogyvoltot, mert nem láttam értelmét. (kint eredetileg így, egyben ment le a premier)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.03.25. 23:16:00

@candyperfumegirl: Aha. kösz.Akkor a különálló 2.részt aludtam át.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.26. 00:31:10

@candyperfumegirl: A második kép alatt kimaradt egy "éve" a 10 után.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.26. 00:33:09

@órarugógerincű felpattanó: Nem sokkal utána értelmetlen: "és semmi jelét nem adja annak, hogy esélyt annak(adna?) ennek a terápiának."

Llew 2010.03.26. 02:06:15

"(S.C.K.=Sheldon Cooper Kedvéért: ez szarkazmus volt)" LOL

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.26. 07:35:10

Én jelenleg az AXN-en követem az ötödik évadot, úgyhogy már csak egy rész van olyan, ami meg van hogyvoltolva. De tudom, én vagyok a kisebbség, és ez így van jól ;-)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.26. 07:37:29

drága posztoló, kicsit le vagy maradva, mintegy 15 epizóddal. majd írok már egy posztot én is a Szomszédok 462. részéről minnyá.

Terézágyú 2010.03.26. 07:39:50

Még egy strigula az "értelmetlen volt ez a (dupla) rész" rovatba... :)

Pont, ahogy Candy írta: "most már nem jelenthet problémát sem hallucináció, sem vikodin, sem függőség, sem állandó fájdalom, sem az antiszocialitás, House minden problémája egy csapásra megoldódott azzal, hogy eltelt egy másfél órás epizód úgy, hogy bármelyikkel is foglalkoztak volna." Ahha....

Sierpe (törölt) 2010.03.26. 08:53:29

Nem most láttam ezt a részt (ebből kifolyólag nem is szinkronosan), de nem tudom mi a baja a cikkírónak.
Nekem tetszett, mert végre kicsit más volt, nem csak az állandó sablonos hetibeteges részek. Az talán nem kiszámítható? De! kb ennyi: beteg megérkezik, nem tudják mi baja, összevissza kezelik, majd House a vége előtt 10 perccel mond valamit vagy más mond valamit amitől elgondolkozik, vagy valami vizuális dologtól hirtelen megvilágosodik és tádám megvan a megoldás. A beteg megmenekül vagy évadonként ~2 beteg meghal mert nem gyógyítható vagy későn jött rá.
Ennek ellenére én nézem most is a sorozatot, de a beteg már szinte teljesen érdektelen számomra.

Thomas Dantes 2010.03.26. 09:45:03

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: ,,.(külön poén, hogy egy feka alkalmazza a kettős mércét...)"

Én nem értem ,hogy ebben mi a poén,

Thomas Dantes 2010.03.26. 09:49:16

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Ja, és hogy miért változott meg? Mert a korábbi viselkedése miatt tönkre tette magát. Látom sokan képtelenek ezt megérteni, hogy miért kellet megváltoznia.

Mert a korábbi viselkedése oda juttatta hogy a számára egyetlen fontos dolgot is tönkre tette. A zsenialitását. Nem lehet többé zseniális orvos, ha hallucinál!

Egyénként meg, messze nem változott meg olyan mértékben, nem lesz belőle egy jóságos House apó, csak nem annyira antiszociális, és önpusztító mint volt.
A manipulálása, a szarkazmusa, az apró szemétkedései, trükkjei, ugyanúgy megmaradnak, sőt! De nem akarok spoiler-ezni, csak aki már látta az új részeket, a pornófilm, vagy Wilson elaltatása egy beszéd előtt...aki látta tudja mire gondolok.

klasztika 2010.03.26. 09:49:47

@Sierpe: Mert valóban nem(csak) a beteg a fontos.:)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.03.26. 09:55:19

@Babette: jaj, de utáltam én is ugyanezt!
A szinkronosok miért nem figyeltek erre oda? Miért kell minden feketének Faragó András hangját adni? Miért kell a nézőt ennyire hülyének nézni?

impressivestick 2010.03.26. 11:21:55

Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, sőt, tarthatott volna még. (írom ezt, mert megint annyira izgalmas volt 13-at és Foreman-t nézni 35 percen keresztül tegnap előtt)
A "romantikus" szálat én is nonszensznek tartottam, pláne hogy észre se vettem az első részben, hogy H gerjedne a nőre (úgy látszik, tényleg a transzszexuális arcszerkezet a nyerő :-)), de a jelenet viszont szép volt, kellett ez. Hallucinálni meg szabad a nézőnek is.
A latin kiscsávó is érdekesebb karakter volt számomra, mint a CuddyHouseWilson triumvirátuson kívül bárki a sorozatban, egyébként is kell a vérfrissítés néha.
Az ötödik évadban is bírtam a magánnyomozós szálat, azt is nyújthatták volna hosszabbra.
A capek szuperek, főleg a káró nyolcas, és én remélem, hogy lesznek még kirándulások meg izgalmas hetibetegek, mert nem túl sokat látok már kifacsarni ebből a csapatból.

impressivestick 2010.03.26. 11:23:49

@Thomas Dantes:

Ha nem akarsz, akkor ne spoilerezz.
De ha akarsz se, van aki akarva akaratlanul nem spoilerezik. :-DDD

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.03.26. 11:58:07

@Thomas Dantes: fanyar humorú "poén" volt.
Ha a nézők 5 évadon át az antiszoc és önpusztító "mindig mindent könnyedén megúszok" House-t szeretik, akkor elég nehéz a váltás nekik is, nem?
Nekem ez a meglátásom.

Thomas Dantes 2010.03.26. 12:36:33

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Jó, persze, de akkor is váltani kellet, leírtam miért. És nem lett House-ból egy jóságos bácsika, sok tekintetben ugyanolyan maradt mint régen, csak épp ,már nem drogozik, és nem mindig csak magával törődik. De ugyanúgy manipulál, szórakozik, szívat, sérteget másokat.

eperlekvár 2010.03.26. 13:42:33

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos:
mindenki változik :)
És azért annyira tényleg nem változott meg House csak már nem függő... ami jó mert nem szerettük volna, ha tönkreteszi magát és vége a sorozatnak :D

Mi a neved lator?? 2010.03.26. 14:36:38

@eperlekvár:
Ezen felül, House nem volt mindig ilyen szinten drogos és önző. Ha jól emlékszem a második évadban még sokkal emberibb volt. No majd elválik.

Azért remélem brinkmann doktort nem csinálnak belőle. :)

lehet hülyeség, de nekem foreman karakteréről drbenton ugrik be a ER-ből (nem csak a bőrszín miatt). szerintem benton jobb volt. No mindegy, lényeg, hogy haladjunk a részekkel és a HVokkal is.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.26. 15:25:49

@Bukowszky: Lehet, hogy eredetiben már a tizenakárhányadik résznél tart az évad, de a house-hv nagyjából a magyar adásokhoz igazodik (és valószínű, hogy a legtöbben ott követik.)

Sierpe (törölt) 2010.03.26. 17:20:19

@klasztika:
Tudom, pont azért nézem még mindig, de ettől még sablonosak a részek :)

Raklem 2010.03.26. 17:21:45

Háát szerintem nagyon jó rész volt, az egy két túlzástól eltekintve. A zenedobozos végkifejlet, meg hogy csak úgy odaadta egy pszichiátrián kezelt betegnek a kocsiját a nő, következmény nélkül. Nemtom, miért nem lopta el a járgányt House (ezáltal a szerelmi szál is árnyaltabb lehetett volna, talán nem szállt volna el tőle annyira a nő), vagy valami ilyesmi, ez így túl egyszerű volt. És szerintem a mélysége is megvolt. A függőség-vikodin-hallucináció hármast letudta a főcím alatt. A következő részből kiindulva a fájdalommal továbbra is küzd. Az antiszociális viselkedés lényegében az egész évadnyitó második felének a témája volt. Ami tény, hogy a meglévő kapcsolatairól nem volt szó (Cuddy, Wilson, a csapat) de minden nem férhet bele. Viszont a probléma megoldás minden áron, hogy nem hajlandó beletörődni a kudarcba és tovább lépni, hanem a megoldást keresi és nem érzi elegendőnek a bocsánatot és hogy a kudarc örök, a siker pedig nem, ezek mind-mind okai a bajának. Nekem ez így korrektnek tűnt.

ebilafan 2010.03.26. 18:09:17

Te jó ég, de örülök neki, hogy megint van House-HV, már nagyon hiányzott.
Főleg azért, mert anno ezek a kis írások vettek rá, hogy nézzem a sorozatot, és egy ilyenfajta taszajtásra most is nagyon szükségem lenne.
Pontosan azért, mert egyike vagyok azoknak, akik finoman szólva csalódtak az évadnyitóban. Finoman szólva. Nem csak azért, mert nem a szokásos keretek között operáló House rész volt - ez inkább üdítő, mint lelombozó. Nem is tudom pontosan szavakba önteni, miért nem tetszett a rész - CPG és mások kifejtették már nagyjából az én problémáimat is a duplarésszel kapcsolatban, szóval ebbe nem megyek bele.
Viszont tény, hogy nagy várakozással ültem le anno a gépem elé, és csalódottan keltem fel - egészen egyszerűen unalmasra sikerült a rész. Az első tíz perc után nem kötött le.

Megnéztem nagyjából az első öt-hat epizódot az új évadból, aztán számomra valahogy az egész sorozat elsikkadt. Ezért is várom a HV-ket, hátha ismét kedvet kapok a Househoz. Remélem.

candyperfumegirl 2010.03.26. 18:15:23

@ebilafan: Remélem, hogy kedvet kapsz, mert azért volt már pár olyan rész ebben az évadban is, amik feliratkoztak az örök kedvenceim listára. :)
De tény hogy ez az évadnyitó engem is borzasztóan visszavetett a rajongásban, és nagyon nehéz volt úgy várni a részeket, hogy (az én szememben) abszolút elérte a mélypontját a sorozat ezzel a résszel. Pedig nem ez jellemző az évad színvonalaára, de azért nehéz feljönnie egy olyan évadnak, ami nálam kb. mínusz 20-ról indított.

nitro1 2010.03.29. 15:40:12

Biztos én vagyok a műveletlen, de miért vicces az, hogy Frajt Edit volt Lydia szinkronja? Valami másik Lydiát is szinkronizált esetleg? Valaki világosítson fel. :-)

Llew 2010.03.29. 18:32:42

@nitro1: még egy kis segítség: Szomszédok

Sólyomszem 2010.03.30. 20:17:54

Először is: vééégre HHV!! Welcome back, CPG!

Amúgy nekem nem volt bajom a két kezdőrésszel, lehet, hogy a hosszú kihagyás után már bármilyen House-nak örültem? De talán nem csak azért.
Ja és a dugibugi részt szerintem is szépen megcsinálták, attól függetlenül, hogy az előzménye meg a következménye kellően logikus volt-e.

Azt én sem értem, miért is alkalmaz a fekete agyturkász kettős mércét? Mert mikor az apja meghal, nem tud két percen belül "túllépni rajta"?

Szvsz. a túllépés egyrészt nem úgy működik, hogy azon nyomban nem izgatod magad egy rossz dolog (cselekvés, esemény, stb.) miatt, hanem hogy az adott helyzetnek megfelelően reagálsz. Ha House vagy, aki (akaratlanul) bajt okozott, akkor javítgatás helyett kérjen bocsánatot. Ettől még nem lesz azonnal minden rendben, de a megfelelő útra lépett. Ha vkinek meghal az apja, a túllépés nem azt jelenti, hogy "Szia Papa!" felkiáltással fogja a kalapját, hanem vérmérséklettől függően elbúcsúzik tőle, majd szomorkodik és gyászol. Szintén vérmérséklettől függően, de érdemes.

Amúgy Foreman nekem eddig nem tűnt ekkora törtető mocsoknak. Miből lesz a cserebogár?

nitro1 2010.04.02. 22:18:09

@Llew: Húúúúú, ez jó magasról esett! :-D Most már világos. :-)

Árpádka 2010.04.24. 12:30:27

nem tudja valaki mi a cime annak a számnak ami akkor megy amikor House kijön a Diliházból a buszmegállóba?
süti beállítások módosítása