Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x02 - Alkudozás, 2. rész

2010. március 24. 14:00 - leeann

Az előző részben a csapat megrendezi a nagy Buffy-feltámasztó szeánszot, de a motoros banda megzavarta a szertartást, és Will jelenleg úgy gondolja, hogy nem jött össze a dolog. Persze azt nem tudja a gyülekezet, hogy a szeánsz sikerült, és Buffy életre kelt a koporsójában. Mialatt Will azt ecseteli Xandernek, hogy Buffy végleg elment, Buffy nem ment el végleg, hanem próbál kijutni a föld alól. Persze a motoros banda a robot Buffyt ütlegeli, sőt lassan ócskavassá töri, de ha igazi Buffy kijut a föld alól, akkor már nincs is rá szükség. Közben a csapat kétfelé vált, és Xander Willow-val, Tara pedig Anyával menekül a sötét erdőben, a találkozási pont a varázsbolt.

A banda megunja a robotverést, és az élőkkel sincs kedvük bújócskát játszani, ezért bemennek a városba, hogy felgyújtsanak és kifosszanak egy-két boltot. Természetesen Anya nem feltétlenül az életükért aggódik, inkább a varázsbolt szétverése és kifosztása aggasztja. Spike azonnal felismeri a Hellionokat a gaz démonkban. Ezek olyan városokat fosztanak ki, amit védtelennek hisznek, vagyis tudják, hogy a vadász halott. Amíg Spike meggyőzi Dawnt arról, hogy menekülniük kell, Buffy kijut a föld alól, és meglátja a saját sírkövét. Amikor Buffy a városba ér, már minden romokban hever.

Anya és Tara érkezik első párként a boltba, de miután Anya rájön, hogy nem rabolták ki a varázsboltot, Xanderért kezd el aggódni. Tara megnyugtatja, hogy jól vannak párjaik, és most némi varázslattal elmegy megkeresni az eltévedt csapattagokat. Az eltévedtekért Tara egy kis fény képében megy el. Miután Will és Xander már tudják, hogy merre van a kijárat az erdőből, Buffy még nem tud mit kezdeni az elmúlt percekben tapasztaltakkal. Spike és Dawn a bokrokban kommandózik, amikor a vámpírnak támad egy ötlete. Ha menekülni kell, kéne egy jármű, és vajon milyen járművet lehet szerezni egy motoros bandától?

Igen egy motort. Spike szerzett is egyet, és már el is tűnnek Dawnnal az utasülésen. Szerencsére a Will-Xander páros is megékezik a boltba. Miután Will már tud egy kicsit pihegni, Anya tart egy rövid összegzést. Az összegzés eredménye az, hogy nagyon kéne egy Buffy, de Will szerint erre keresztet vethetnek, és csak ennyien vannak, hogy szembeszálljanak a gonosszal. Xander reméli, hogy továbbmennek a motorosok, de a démon taggyűlésen éppen a letelepedés mellett szavazott a kétharmados többség.

Az új otthon köszöntéseként 4-5 darabra szakítják robot Buffyt, amit az éppen arra kóválygó igazi is végignéz. Az igazi Buffyra is azt hiszik, hogy robot, és üldözni kezdik. Természetesen az igazi Buffy ügyesebben menekül el, így a motorosoknak nincs olyan könnyű dolga vele, mint a robot Buffyval. A csapat felszerelkezett egy-két fegyverrel, és miközben a szerintük sikertelen szeánszon keseregnek, elindulnak járőrözni. Dawnról és Spikeról egyelőre nem tudunk semmit, de a csapat és menekülő rémült Buffy összefutnak.

Tara és Xander azt hiszik, ő Buffy robot, de Will nem hisz ilyet, ő látja, hogy aki előtte áll, annak egyik porcikája sem robot. Buffy elszalad előlük, de igazán elbújni nem tud, és Will úgy próbál hozzá közeledni, mintha egy rémült állathoz közeledne. Buffy véres és koszos kezei láttán a csapat rájön, hogy a varázslat működött, és Buffynak ki kellett ásnia magát a föld alól, persze, hogy sokkot kapott szerencsétlen. Xander próbálja megnyugtatni Buffyt, hogy otthon van és nem kell félnie, mert ők visszahozták, de a démonok is üdvözölnék a hazatért vadászt, ami új értelmet adhat az „otthon, édes otthon” mondásnak.

A csapat próbál szembeszállni a démonokkal, de a ronda motorosok nem tojnak be túlzottan. Hamar kiosztást is tartanak, amitől Will és Xander a földre kerül. Csakhogy Buffy kezd öntudatára ébredni, és nem szereti túlzottan, ha a barátait bántják fura gonosz lények. Buffy eszmélésének az az eredménye, hogy a motorosok nagy bajban vannak. Miközben Buffy bemelegíti elgémberedett végtagjait pár rossz fiú püfölésével, Dawn és Spike rátalálnak az erősen megrongálódott Buffy robotra. A robotnak a feje még működik, ha már a többi része nem is, és elmondja Dawnnak, hogy látta saját magát.

A robot arra is rájön, hogy nem magát látta, hanem a másik Buffyt, ami most majd Dawnnak fog sokkot okozni. Mielőtt a robot megfejtené, hogy a másik Buffy merre futott, végleg kikapcsol, és most már tényleg csak egy halom vas. Amíg Spike a robot Buffy darabjait szedegeti, Dawn elszalad. Közben a csapat és Buffy legyőzik a motorosokat, de Buffy az egymás vállára borulás helyett úgy üdvözli a régi barátokat, hogy ismét elszalad. Buffy Glory építménye felé szalad, majd kicsivel később már Dawn is arra tart. Persze közben a fődémon magához tér, és a csapatnak újra össze kell szedni minden erejét egy kis bunyóra.

Ez meg is történik, és sikerül a démont legyőzni. Közben Buffy már az építmény tetején áll, ahonnan két résszel ezelőtt leugrott, és most eszébe jut, hogyan hagyta ott a húgát és vetette magát a fényességbe. Buffy újra azt mondja, hogy muszáj ugrania, de most nincs kapu, csak a puszta szürke beton, és Dawn is ott van az építményen, aki nem hisz a szemének. Az építmény már elég ingatag, hisz nem az örökkévalóságnak építették. Dawn próbál beszélni a nővérével, de Buffy csak azt kérdezi meg, hogy ez a pokol-e vagy sem?

 

Amikor Buffy leugrott, tudta, hogy így kell lenni, és minden rendben volt, tiszta, fényes és világos, de most a káoszba érkezett, és mindennél jobban vágyik vissza. Dawn sírva kéri a nővérét, hogy maradjon vele, de Buffyban csak akkor ébred fel a testvér, amikor Dawn majdnem leesik az állványról. A lányoknak sikerül leérni az állványról, mielőtt az egész összedől. Buffy még nincs jól, de Dawn sírva öleli magához, és örül, hogy a nővére hazatért. Buffy még nem tudja, hogy örül-e vagy sem, de most életben van, és hamarosan megtudjuk, hogy úgy is marad-e.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2010.03.26. 20:50:43

Imádom olvasni a régi Buffy storykat, nagyon köszi, hogy minden héten rendszeresen kapunk hv-ot.
süti beállítások módosítása