Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x02 - A meztelen igazság

2010. március 22. 10:00 - marcilu

Sóhajtozós szexjelenettel nyitunk, gyors ellenőrzés, hogy a jó csatornán vagyunk-e. Megnyugodhatunk, mert újra halljuk Peter Florrick szokásos lemondó beszédét, ennek ízléses aláfestéseként mutogatják a jelenetet. (Csak halkan jegyzem meg, hogy a filmekben a prostik mindig élvezik a munkájukat...) Aztán kiderül, hogy Aliciának vannak ilyen fasza álmai (ezek szerint csak neki vannak tévképzetei az „ősi” mesterségről).

Cary azt gondolja, remek napalapozó csevegőtéma, ha gratulál Aliciának a férje fellebezéséhez. Hol él ez a fiú? Végülis csak nyitott szemmel jár, mert a csapból is az ügy folyik. Hősnőnk meg is nézi a tévés hírt, amit átküld, legalábbis addig a részig, míg el nem kezdődik egy lihegős hangfelvétel, amin mintaférj és kurva kisasszony enyeleg.

Az ügy: Christy Barboza be akarja perelni egy szállodatulajdonos klán egy tagját, Lloyd McKeont, azt állítja róla, hogy megerőszakolta. Rosszak a kilátásai, mert az államügyész még csak vádat sem emelt, ezért kell most saját ügyvédet fogadnia. Ja, a hölgy sztriptíztáncosnő, és mindenki hazudós, pénzéhes szajhának nézi. Annak is tűnik. Will egy ebéd közben puhatolózik McKeon ügyvédjénél, hogy vajon milyenek a kilátásai. Az asztalnál ül két további statiszta. Csúnyán néznek, de minek?! Az ügyvéd olyan magas ajánlatot tesz, amiből már a hülye is tudja, hogy sáros a védence. Igen, még Will is. Viszont titoktartási megállapodást akarnak aláíratni Christyvel, amiből ő nem kér, azt akarja, hogy mindenki tudja, mit tett vele McKeon.

További információkat tudunk meg Christytől. Egy Maura nevű lánnyal ketten csinálták a melót, neki, és a sofőrjüknek is elmondta az erőszak után a történteket, valódi szemtanúval nem tud szolgálni. Kalinda pedig kiszedi belőle, hogy kurvaként is dolgozott. Kiváló. Will kiadja az ukázt Aliciáéknak: készüljetek a tárgyalásra, de ne kerüljön sor tárgyalásra. Tiszta sor.

Érdektelen közjátékkal vezetik fel Glenn Childs felbukkanását, aki elkezd mentegetőzni Aliciának, hogy ő nem akart fájdalmat okozni neki és a családjának Peter megbuktatásával, sőt, még jófej is, mert kevesebbet hozott nyilvánosságra a csúfságokból, mint amennyije van. Most akkor ez már megint fenyegetés, vagy mi? Alicia is elzavarja a halál ...ra.

A&K (Alicia és Kalinda, innentől használatos rövidítés) nyomoz, most épp a táncosnő-közvetítőt keresik fel (magyarul madám), akitől a másik táncos és a sofőr elérhetőségeit igyekeznek megszerezni. Alicia, míg vár, továbbképzi magát szajhaismeretekből, megtudja, mitől drágább egyik lány a másiknál, és hogy mennyit képesek értük fizetni a férfiak. Félelmetesen sokat. Következő látogatás a sofőrt éri, aki elég határozottan állítja, hogy Christy hazudik. Azt mondja, neki semmit nem mondott semmiféle erőszakról.

Nagyi már megint kavar. Elmondja az unokáinak, hogy apucinak hiányoznak, és Zach szeretne ezen változtatni. Alicia meg nem. Ebből megint ronda hajtépés lesz, már látom. Közben borítékot hoznak a küszöbre. Lesi-hangfelvételek után most lesifotók kerülnek elő a mintaférjről, pont olyan dolog, amit a kamasz gyerekeinek kell megtalálni. Meg is állapodnak abban, hogy Anyunak nem szabad megmutatni... Ejj, gyerekek.

Alicia beszélőn a férjek gyöngyével, aki legalább vicces. Jól érzi magát benn, kisebb esélye van arra, hogy hátba szúrják, mint a munkahelyén. Ezzel mind így vagyunk. Panaszkodik kicsit Childsra, ő csalta tőrbe, rettentő veszélyes, jujj, de gonosz, satöbbi (én ezt már a Lostban sem vettem be). Persze Peter a mostani ügyről is tud, sőt, ő küldte Christyt a feleségéhez. Ennek aztán van bőr a képén! Alicia meg is kérdezi egyenesen, hogy ő is a kurvája volt-e, de mindent kap, csak egyenes választ nem. Ki is bukik, végre emlékezteti vidám hites urát, hogy mit is követett el ellene.

Tárgyalóterem, és megérkezik 2-es számú Rendkívüli Bíró, aki nem szereti, ha felállnak a teremben, ha ő belép. Will a vádlottól történő DNS-minta vételt kér és kap, hogy azt összevethessék a birtokukban lévő hüvelymintában talált DNS-sel. Will közeli tárgyalást is kér és kap, meg is bánja hamar, 5 napjuk van felkészülni. Alicia így túlórázhat, ennek köszönhetően elkövet egy hibát, így Will kínos helyzetbe kerül a bíróságon. Csúnyán néz.

Kalinda is rossz hírrel érkezik, kiderül, hogy a Christytől vett mintában mégsem McKeon DNS-e van, eddig tehát úgy fest, hogy se tanú, se bizonyíték. Már megint elértük az üggyel a lehető legmélyebb mélypontot. Kalinda úgy látszik, szereti a veszett ügyeket, mert elkezdett hinni a leányzónak, neki is veti magát mindenféle nyomnak.

A gyerekek otthon képnézegetőset játszanak, és Zach addig-addig ügyeskedik, míg fel nem fedezi, hogy a faterról készült pajzán képek ügyes photoshop-munkák. Mondtam már, hogy a nagyinak kijár egy hajtépés az unokák korábbi hülyítéséért? Most megkapja. Alicia érthető módon szeretné felkészíteni a gyerekeit arra, hogy börtönben lássák viszont az apjukat, ehhez viszont időre van szükség. Kalinda csönget be az idilli otthonba, ahol anyuka épp azt hiszi, hogy fia pornóképeket nézeget, pedig csak apu és egy kurva közös képeit. (Imádom ezt a morbiditást!)

Kalinda értelmezhetetlen nyomot talált: Egy sitten ülő erőszakoló, Manny Lions ondóját találták Christy mintájában. Nincs kapcsolódási pont Lions és ezen ügy között, egy kivétellel (épp elég): a DNS-vizsgálatot ugyanabban a laboratóriumban végezték. Főszereplőnk ezen felfedezéssel kiérdemli, hogy ő kérdezheti ki a laboránst, aki a két tesztet egymás után folytatta le. A bíróságnak elég a gyanú, hogy a mintákat beszennyezték, így Will azon melegében új vizsgálatot kér. McKeon ügyvédje pedig elismeri, hogy szennyezett a minta, így nem lehet rajta új vizsgálatot végezni. Logikus, csak számunkra kellemetlen.

Végre, végre! Pocsék lett volna, ha az egész rész során emlegetett másik táncoslányt nem sikerül megtalálni. De végül mégiscsak. A megtalálási folyamat viszont magába foglal egy kínos jelenetet, melynek során pletykásnak tűnő nők azt hiszik, hogy Alicia és Will szállodaszobát vesznek ki együtt. Fujj! A lány egyébként meggyőző vallomást prezentál a bíróságon, alátámasztja Christy sztoriját, de végül a bírónak ez nem elég. Nincs bizonyíték egyik oldalon sem, nincs más az ügyben, mint két ember szava egymás ellen. Felmentő ítélet, vesztettünk. A vádlott most először kap jelenetet, álszent nyilatkozatba kezd a sajtónak, mikor megjelenik néhány rendőr, és letartóztatják, most már bűncselekményért. A rész elején elhangzott, hogy az államügyész nem emelt vádat ellene - most megtette. Az ügyészség rendelkezik szennyezetlen DNS-mintával, amivel garantált, hogy elítélik. Legalább lesittelik a kis gennyládát, így már Aliciának sem fáj a vereség.

Hősnőnk pedig este, ahelyett hogy nézne valami jó kis sorozatot, inkább meghallgatja a felvételt, amin a férje enyeleg egy kurvával. Szegény aztán csodálkozik, hogy olyanokat álmodik, mint a rész elején.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása