Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu: Atlantisz 3x04 - Sateda

2010. március 22. 12:00 - the black ball

Erdőben járunk, ahol Ronon gondterhelt arccal közli a többiekkel, hogy rossz előérzete van, nem kellett volna megenni a pilotban hozott babkonzerveket. Nem emlékszik különösebben a bolygóra, ami nem meglepő, mivel minden átkozott planétán csak fa van, de Sheppard fontosnak érezte megkérdezni. Végül csak találunk egy műfalut, amit gyorsan ki is elemzünk, mert baromira ráérünk mostanában. Az egyik fickó rőzsével vakarja hónának alját, amikor észreveszi a csapatot, és gyorsan elordítja magát, hogy „Lidérchozók!”. Igen, manapság lidércekkel is szoktak kereskedni. Mindenki szeretne egy lidércet otthonra, hogy segítsen a mosásnál, tanítsa a gyereket mondókákra, és vicceket meséljen a vadászatban megfáradt férfiaknak.

Sheppard elő is kap puttonyából egy mosolygós példányt, amit a kis Suzy vihet haza, Teyla pedig humanitáriusságát fényezve ajándékba ad neki még egyet. A kis Suzy könnyekben tör ki, és megköszöni a lidérchozóknak a kedvességüket, a csapat pedig elindul a naplementében a kapu felé, miközben a falusiak víg mulatozásba kezdenek. Ekkor veszik csak észre Ronont, akinek természetellenes a haja. Mindenki megijed, McKayt seggbe lövik nyíllal, aztán a kapu felé igyekvés közepette mindenkit elkábítanak, csak őt nem. „Hát ez rohadtul nem így volt” Pedig de.

A többiek egy facellában ébrednek, és Ronon magát okolja. Mégiscsak dereng neki, hogy talán járt ezen bolygón, ahol ellátták a sebeit, megetették, tisztába rakták, aztán idevonzotta a lidérceket, akik kinyírták a fél falut, meg a főnök lányát. Micsoda konfliktus, Nobelt neki! Na mármost a főnök zabos, akarom mondani kurvára ideges. Illetve nem akarom, de ez egy badass rész, muszáj káromkodni. Szóval a főnök nem karattyol, ki leszel nyírva a francba barátom. Aztán mégis karattyol, mert a lidércek azt mondták a múltkor, hogyha átadják nekik Ronont, akkor többé nem térnek vissza a faluba. Aktiváltak egy jeladót, már úton vannak. Sheppard szerint ritka okos szakállas főnök jutott erre a bolygóra, ugyanis ezzel halálra ítélte a népét. Tartsunk egy perc néma csendet.

Atlantiszon McKay kapott egy lórúgásnyi morfiumot, így nem tud sok infóval szolgálni a vele ordibáló sohanemláttam katonának. Ronon sikeresen elkapott egy helyi fickót, és az egyik dugibicskáját szépen a torkához szegezi. Okos szakállas főnök jön, Ronon elmondja neki, hogy engedje el a többieket, vagy kinyírja a srácot. Sőt, jobbat tud, inkább a saját torkához szegezi a bicskát, hiszen ha meghal, mire a lidércek ideérnek, okos szakállas főnök népe okos szakállas humusszá változik. Áll az alku, Gundel Takács Gábor kinyitja a ketrecet, és Sheppardéket elviszik a kapuhoz. Atlantiszon még gatyát sem váltanak, már mennek is vissza kommandóstul, de addigra Ronon már egy kaptárhajón vészeli át egy újabb nyomkövető beültetését. Okos szakállasék meg kihaltak, egyértelmű. Ronont egykori szülőföldjére, a Satedára viszik, ami ugye romokban hever.

Ha már ott van, flashbackel egyet a háborúról, aprítják a lidérceket mocskosul, és robban minden a fenébe. Számoljuk: 1-2. Ronon először parkourozik egyet a városban, ez aztán a sportszellem, aztán elindul a kapu felé, de azt szétlövik felülről. Robbanás 3. Megérkezik Ronon első kihívója, egy lidérc fasza lidérc-napszemüvegben, mert félórányi akció jön, kell a kúlság. Atlantiszon kiötlik, hogy Ronon biztos kapott egy új nyomkövetőt, nekünk meg megvan a régi, jön a technoblabla, és máris van egy Rononszkennerünk. Az emlegetett éppen egy üvegszilánkot szuggerálva emlékszik vissza, hogy régen volt egy csaja a Satedán, Melena, szekszuáltak is sokat, közben remegett a szoba, és másodpercenként változtak a fényviszonyok. Aztán a csaj felrobban csak úgy, nekem meg kiesik a számból a műzliskanál, hogy mi a franc.

A napszemüveges lidérc leveszi a napszemüvegét, Horatio forog a jövőbeli sírjában. Na de várjál, azt hiszed, ez minden? Egy nagy szamárherét, a lidércnek éjjellátó kontaktlencséje van! In your face Riddick, in your face! Ronon persze felszeleteli az üvegszilánkjával, mindezt a következő koreográfiával: késel, ugrik, késel, ugrik, ordít, ugrik, ordít, késel, aztán kirúg egy ajtót, mert kemény. Ismét parkourozik egyet, egy korábbihoz nem hasonló repkedő CGI szarság meg követi bőszen. A Rononszkenner 7 menekülő jelét veszi a galaxisban, de mivel az egyik Satedán van, valószínűleg az lesz Ronon. Tárcsázunk, de a kapu halott, Caldwell meg leszarja Ronont, mert nem amerikán állampolgár. Szóval a Daedalus nincs benne a mentőakcióban, de lesznek olyan szívesek, és közel viszik a hajót a bolygóhoz, hogy egy ugróval Sheppardék elhozhassák Dexet.

Ronon ismét flashbackel valami csatornában, ahol néhány felebarátja csontváza pihen. Annyit tudunk meg róluk, hogy mindegyik válla elbír egy bazinagy puskát, és tudnak elszántan nézni. Amúgy az egész városban nincs több holttest. Na, felfegyverkezik emberünk, közben meg flashbackel tovább: megy a lidércirtás Sateda utcáin, robbanás 4-5-6, és valakinek kifogy a lőszere. Remek. Ronon második kihívója egy szolidabb lidérc, de ennek nagyobb a fegyvere, ami nem sokat ér, mivel Ronon a plafonról loccsantja szét az agyát. Aztán beleszól a repkedő CGI szarságba, hogy jöhet a 2. szint, bitchez. A főlidérc meg morog, nehogy komolyan vegyük a részt. Aztán Ronon kérem szépen kiakasztja a kúlfaktort, amikor lassítva maga mögé dob egy gránátot, de a robbanás nem éri el. Hát igen, a menő srácok nem nézik a robbanást.

Jöhet egy újabb flashback, Ronon éppen nem öl meg senkit. Az asszonynak be lett fizetve a kapuhasználat, hogy elhagyhassa a bolygót, de az nem akar menni, mert szükség van rá a kórházban. Ronon szerint nincs szükség senkire, ez csak duma azoknak, akiket hátrahagynak. A csaj megkérdi, hogy akkor Ronon miért marad, amire az a válasz jön, hogy neki muszáj, nincs választása. Az asszony szerint ez marhaság, szerinte Ronon akarja ezt a háborút, hogy megmutassák a lidérceknek, hogy nem éri meg a bolygó azt a pár falatot. Na vissza a jelenbe, most már 5v1 a felállás. Egy kis fedezékharc közben újabb flashback jön, ahol Ronon társai elhaláloznak, robbanás 7. Ebből erőt merít, és lassított felvételben olyan mészárlást rendez, hogy öröm nézni. Pózol is egyet a kamerának, aztán észreveszi, hogy az egyik lidércen bomba van, úgyhogy futás, robbanás 8.

A Daedaluson Sheppard elmondja Teylának, hogy a csapata számára olyan, mintha a családja lenne. McKay és Beckett azon veszekszik, hogy melyikük ismeri jobban Ronont, McKaynek sárga, mintás alsógatyája van, a lányok ujjonganak. Ronon megsérült a robbanásban, így elmegy a kórházba. A flashbackben szintén ott jár, az asszonyt keresi, a folyósok meg tele vannak vérző és síró emberekkel. Ronon kiműt a lábából egy szilánkot, közben elég hitelesen ordít, a flashbackben pedig szól az asszonynak, hogy most azonnal tipli van. Az asszony rámutat egy kislányra, akinek meghaltak a szülei, erre Ronon felkapja, de Melena nem tudja csak úgy itt hagyni a többieket. Ekkor pedig egy lövedék csapódik be a kórháznál, magával sodorva Melenát is. Robbanás 9. A lidércfőnök megunja a teszetoszaságot, leküld mindenkit a bolygóra.

Előkerül a repkedő CGI szarság, és Ronon közli a főnökkel, hogy beszari egy alaknak tetszik lenni. Ekkor megjelenik Sheppard és Teyla, akik leszedik az izét. Ronon nem akar menni, ki akarja nyírni a lidércfőnököt, és jobb lesz, ha egyikőjük sem áll az útjába. Ismét mészárlás következik, lassított felvétel, miegymás, a főnök meg nagyon ideges lesz, illetve kurvára ideges, ezért lejön a bolygóra. Ronon közli Shepparddel, hogy ha meg meri ölni, akkor kinyírja. Persze. Ronon ordít és ütögeti magát közben, ami rendkívül vicces, aztán nekirohan a főnöknek, aki természetesen nekivágja a falnak.

Satedai barátunkat erősen elveri a fickó, aztán amikor elszívná az életerejét, megjelenik McKay és Beckett az ugróval. Ronon közli, hogy ő nyert, aztán egy drón landol a lidérc mellkasán, robbanás 10. Mindenki befut az ugróba, a bolygó feletti kaptár meg elkezd tüzelni, avagy robbanás 11-12-13-14, és ezzel ez lett a legdrágább rész a pilot óta. Az ugróban Ronon megkérdi, hogy ki merte leszedni a lidércet, a doki jelentkezik, de golyó helyett nagy ölelést kap. Megköszöni mindenkinek, és hepienddel zárjuk az akciófilm edisönt.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legokocka 2010.03.22. 16:22:41

az a vége jelenet, amikor a lidércboss két utcát repül...én ott csak néztem, hogy most mi van...jó a hv...de mivan a Csillagkapu-hogyvolttal???
süti beállítások módosítása