Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 3x10 - Mindenki sáros

2010. március 16. 13:00 - Llew

Fiatal pár romantikázik az éjszaka közepén egy erdei iszapfortyogónál, de a hangulatot hamar elrontja, hogy a lány lábát nem a srác simogatja, hanem egy tulajdonos nélküli kéz. Viszont legalább nem főttek meg az ingadozó hőmérsékletű iszapban. A nemzeti park ugyanis többek között ezért tiltja a fürdést. Bones páciense viszont nem baleset során merült alá, mert az időközben előkerült koponyája alapján fejbe csapták. A parkőr csak kapkodja a sajátját, és a Bones szavajárását képező „Az mit jelent?” mondatot ismételgeti. A képe azonban csak akkor nyúlik meg igazán, mikor az antropológusnő rendel egy tartálykocsit az iszapnak. A Jeffersonianben Zack többszörös koponyasérülést állapít meg, és a neandervölgyiekkel szerzett tapasztalatai alapján ez több elkövetőre utal.

Boothék a soros terápián is az esetről beszélgetnek, Sweets szerint azért, mert képtelenek megosztani egymással a magánéletük dolgait. Brennan szerint azonban egy-egy ügy után szoktak inni, sőt Booth még pitét is eszik. Az agyturkász azt javasolja, menjenek el vele és a barátnőjével valahova, hogy társasági helyzetben is lássa őket. Booth szerint, hogy sört vegyenek nekik, míg Brennan dupla randiként értelmezi az ötletet. Ha jól megy megszűnik a felügyeletük. Hodgins iszapot szűröget, eddig eredménytelenül, Zack viszont megállapította, hogy az áldozat rendszeresen összetörte magát.

Sweets egy kerámia órára hívja el Boothékat, aminek az FBI-os nem igazán örül. Közben a neten bejelentkezik Angela is az elkészült arcképpel, ami Booth szerint Tripp Goddard két hete eltűnt motorversenyzőt ábrázolja. Aztán emlékezteti magát, hogy nőkkel dolgozik, de kiderül, hogy Angela elégé otthon van a témában. Az eltűnés ideje nagyjából passzol a haláléhoz, így meglátogatják a csapatát. A csapatvezető és a lánya, Philippa Fitz le van sújtva, de egy tolószékes újságíró, Garth Jodrey – akit, mint kiderül Tripp juttatott oda – szerint a versenyzők vele együtt utálták a srácot. Miután két hete nyert, Tripp szokásához híven elvonult a vadonba feltöltődni.

Garthot a kerekesszék ellenére sem zárták ki a gyanúsítottak közül, de a faszi túl segítőkész, hogy ő legyen a tettes. Vitt nekik egy felvételt Tripp legutóbbi versenyéről, amin a srác – ugyan úgy, ahogy egykor őt – kilöki a barátját, egyben Philippa ikerbátyját, a másik csapatnál versenyző Danny Fitzet. Aztán ha ez nem lett volna elég, a sajtó előtt még hergelte is, mire Danny neki ugrott. Ez akár indíték is lehet, és nagyjából mind a hárman egyszerre léptek le a győzelmi buliból. Zack okos és kedvelhető kockából átváltozott béna és szánni való nyomivá, aki nem bír arrább vinni egy rakás lehetséges gyilkos fegyvert sem anélkül, hogy több soron leejtené őket. Hodgins se bírja türelemmel, de legalább segít rájönni barátjának, hogy melyik eszköz lehet a jó.

Danny Fritz kihallgatása során Booth a bukás felvételének újra és újra lejátszásával próbálja felhergelni a fickót, hogy elszóljon valamit. Nem jön össze, az ügyvéd észnél van, a srác meg játssza a menő motorversenyző vagyok szerepet. Egyszer régen veerkedtek Tripp-pel, mert az megcsalta a húgát. Zacknek és Hodginsnak van pár eredménye a lehetséges gyilkos fegyverről. Ugyan az ügy egy centit nem lép előre, de lehet nyomni a tudományos halandzsát. Ezért viszont nem jár a saját részre osztogatott a labor királya cím, amit Cam el is koboz.

Boothék a garázst vizsgálják át egy csapattal, mikor Hodgins telefonál, hogy azonosított egy motortisztító vegyszert az áldozat ruháján, amivel történetesen vért is remekül lehet feltakarítani. Egy FBI-os Grissom utánzat már UV lámpázza is a lefolyót, és nagy vérfoltot talál. Hőseink ismét Sweetsnél vannak, de nem beszélnek. Aztán arról beszélnek, hogy ők igazából nem csak a munkáról beszélnek, de Brennan nem tud hazudni és ezt a doki az állítólagos hazugság detektáló különleges képességeivel ki is szúrja. Booth előre utálja az egész randit. „Ez nem randi” - feleli Bones, Sweetsel szinkronban. Az FBI-os agyagozás helyett inkább mást csinálna, illetve olyan programot szeretne, ahol nem kell „csinálni” semmit, ha már a nem randin nem lehet azt csinálni, amit szokás.

Egy átöltözéssel később ismét a versenypályán vannak, és arról beszélgetnek, hogy Sweetsnek tényleg lehet-e beépített hazugság detektora. Danny éppen Tripp motorját teszteli, de az első kör végén kicsúszik, és odakozmál a felrobbanó járgány mellett. Bones még hívja a légimentőket, de az már csak kerozint pazarolás. Mr. Fitz helyben infarktust kap és Philippa is pont a baleset pillanatában ér oda. Az adófizetők nem panaszkodhatnak, az FBI hamarosan már a helyszínen elemzi a nyomokat. Egy motorrajongó technikus csaj meg is állapítja, hogy ez bizony nem baleset volt. Hodgins az iszapban talált filctoll részleges betűmaradványaiból próbálja kitalálni a rajta olvashatószöveget, és Zack több hülye lehetőség után ki is olvassa belőlük Garth Jodrey weboldalának a címét.

Eljött az agyagozás ideje. Mindenki szorgalmasan gyártja a köcsögöket, de Sweets lelkesedése olyan, mint a sínre kötözött ember mosolya. Nem feltétlenül őszinte. A barátnője, April kedves, bár kicsit furcsa leány, akivel rövid úton össze is vesznek. Láthatóan nem először mostanában. Booth viszont önmaga megelégedésére, és a többiek meglepetésére igazán pofás agyag lovat alkot. Másnap, kocsikázás közben természetesen a doki magánéletét beszélik ki. Zackék végre valami használható információval is elállnak gyilkos fegyver ügyben. Meg is van, meg nincs is. Azt tudja, hogy egy emelőrúd, de nem az, amelyiket a garázsban lefoglaltak. Hodgins szerint az arcsérülés pedig úgy keletkezett, hogy Tripp neki esett egy tükörnek. Egy erdőben megtalálják az áldozat autóját egy véres emelőrúd társaságában. Az első tükör is törött, vagyis a neandervölgyi elmélet megbukott és csak egy tettes volt, aki hátulról leütötte a motoros, mire ő lefejelte a tükröt. Ezután bedobták a platón lévő dobozba, és az iszapgödörhöz furikázták. Az áldozattól származó rengeteg vér mellet a ládában megtalálták a gyilkos haját, ami Lenny Fitzé lehet.

A gond csak az, hogy az öregnek nem volt érdeke megölni a versenyzőjét, mikor nemrég rá íratta az energia ital forgalmazó cége tíz százalékát. A haja nyilván akkor került a srácra, mikor a győzelmi bulin ölelkeztek. Azt nem tudni, hogy Tripp aláírta-e halála előtt a szerződést. Inog az egy gyilkosos elmélet, mert a szerződéssel Philippának is volt indítéka, aki összefoghatott Garth-al, aki a tolószék miatt volt pipa Trippre. Jó volna tudni, hogy a gyilkos honnan tudott a gödörről. Booth elő is veszi Casanovát, aki mint kiderül egy barátjától, Garth Jodrey-től hallott a helyről. A második emelőrúd a gyilkos fegyver, de az agyasok együtt sem tudják, hogy miért csak jóval a nyél fölött véres. Az ilyen esetekre van ott a való világ dolgaiban járatos Angela, aki fel is tárja előttük sanyarú gyermekkorukat. Ha ugyanis nem csontokkal meg kémcsövekkel játszottak volna gyerekként, hanem baseballoztak volna, akkor tudnák, hogy egy gyengébb illető, pl. egy nő a végénél feljebb fogja az ütőt.

Temprence-nek váratlan látogatója akad April személyében, aki egy nő a nővel beszélgetést akar lefolytatni vele, ha lehetséges. Tekintve, hogy mind ketten nők Brennan szerint nincs akadálya a dolognak. April azért jött, mert objektív megfigyelőként kíváncsi hősnőnk véleményére Sweetsről és magáról. A saját meglátása szerint ugyanis – a munkája hasonlatával élve – ők ketten nem passzoló színű halak. Magyarul a doki az éppen 23 évével fiatal egy 27 éves nőhöz. Majd arról érdeklődik, hogy mekkora a korkülönbség Brennan és Booth között, mert szokás szerint egy párnak nézte őket. Mellesleg öt év, de ők nem halak, vagyis nem járnak. Brennan próbálna kitérni a válasz elől, de mikor a DNS eredményről beszámoló Camtől a tettes neméről érdeklődik, April félre érti, és a szexuális életüket kezdi részletezni (angolul ugye mindkettő sex).

A DNS szerint a tettes egy nő, így Philippa Fitz kerül a kihallgatóba Danny ügyvédjével megtámogatva. Pár keresztkérdés és a történtek vázolása után szinte beismeri a gyilkosságokat, de mivel a DNS mintát elhasználták a vizsgálathoz, ráadásul volt ikertestvére, így az ügyvéd szerint szinte kizárt, hogy Philippát elítéljék. Booth azért letartóztatja, hogyha sittre nem küldheti, legalább napvilágra kerüljön a tette, és a sajtó szétcincálhassa. Az igazi győzelem elmaradása miatt nincs vidám alkoholizálás sem, csak a Jeffersonainben isznak egy kávét (kell nekem egy olyan bögre). Az amúgy sem vidám hangulatot Sweets rontja tovább, aki le van törve, mint a bili füle és még rosszul is hazudik. Őket kereste, hogy elsírja bénatát, ugyanis April kidobta. Bár Booth erre már azelőtt rájön, hogy megszólalna. Hogy jófejek is legyenek, de nekik se kelljen egész este Sweets kesergését hallgatniuk, elhívják bowlingozni.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.16. 14:39:20

Booth milyen kis büszke volt a lovára. ^.^
süti beállítások módosítása