Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x01 - Pilot

2010. március 15. 10:00 - marcilu

Mivel a Tv2 is elkezdte vetíteni a sorozatot, előszedtük a hogyvoltokat, marcilu pedig ott veszi majd fel a fonalat, ahol abbahagyta (a harmadik résznél).

Sajtótájékoztatóval kezdődik egy újabb ügyvédes-tárgyalótermes sorozat, de nem kell félni, klisékkel csak másképp fogunk találkozni. Az újságírókhoz egy igazi sármőr szól, miszerint lemond Cook megyei államügyészi posztjáról (tehát Chicagoban járunk). Peter Florrick világfájdalmas arccal beszél arról, hogy megvádolták pénzügyi stiklik elkövetésével, és - egyszerűen mondva - kurvázással. Nehéz odafigyelni a politikusi mellébeszélésére, mert a feleség, Alicia arcára közelítünk, és már tudjuk (ha a címből eddig nem sejtettük), hogy most ő a fontos. Az ő helyébe kell most képzelnünk magunkat. Meg is teszi azt, amit mindannyian tennénk, miután elhagyták a sajtótájékoztató termét, jól képen törli hites urát, aki mintha nem értené, miért...

6 hónappal később

Alicia sajnálatosan elkésik egy értekezletről, mily meglepő, egy ügyvédi irodában. Azon nyomban rábíznak egy ügyet, aminek ismertetéséről épp lemaradt, ciki. Az értekezlet után szóba elegyedik ez egyik főnök-tulajdonos-névadóval, nekünk csak Will, és mi is megtudjuk, hogy neki köszönheti ezt az állást, és épp most kezd. Át is passzolja a másik főnök-tulajdonos-névadónak, nekünk csak Diane, hogy vezesse be az ügybe. (Vicces szösszenet: Alicia telefonján a Twilight Zone zenéje jelzi a hőn szeretett anyós hívását, köszönhetően az unokának, Alicia lányának.) Megtudjuk, hogy Alicia 15 éve diplomázott, de összesen csak 2 évet dolgozott, és legszebb éveit gyerekneveléssel, és igazán hálás férje támogatásával töltötte.

Az ügy: Pro bono, ami annyit tesz, hogy minden ügyvédnek ingyen, a közjóért kell elvállalni bizonyos mennyiségű munkát. Egy ekkora cégnél nyilvánvalóan össznépileg végzik az ilyen feladatokat, magyarul a legjelentéktelenebb munkatársaknak jut a megtiszteltetés. Értsd: Alicia alulról indul. Jennifer Lewist a volt férje meggyilkolásával vádolják, másodszor ráadásul, mert első alkalommal az esküdtszék döntésképtelen volt. Diane arra kéri Aliciát, hogy kövesse az ő stratégiáját az első tárgyalásról, és fogja a gyilkosságot egy autótolvajra, akit sosem találtak meg, sőt, nem is kerestek. Végül, hogy Alicia öröme felhőtlen lehessen, közli, hogy az óvadék-tárgyalás aznap délután lesz.

Megismerjük az igen simulékony, mégis valahogy ellenszenves Cary Agost, akitől megtudjuk, hogy ők ketten vetélytársak, egyenes kieséses versenyben szerezhetik meg a véglegesítést a cégnél. Nézzük csak: Alicia a sorozat fő/címszereplője, Cary pedig tenyérbemászó. Van egy tippem, hogy ki fog nyerni. Szólni kéne a fiúnak is.

Következő szereplő (10 percnél sem tartunk, de eddig elég sokan vannak): Kalinda, a nyomozó. Ne áltassuk magunkat, minden jó ügyvédnek kell valaki, aki elvégzi a piszkos munkát, kettő az egyben, ha dögös az illető. A hölgy szimpatikus, rögtön közli, hogy Peter rúgta ki az Államügyészi Hivatalból. Valahogy ez mégsem hangolja új kolléganője ellen. Kalinda segít főhősünknek az ügyben, elmondja, hogy az ügyész arra alapozza a vádat, hogy lőpormaradványt találtak Jenniferen. Indíték: A válás után a gyereket a férjnél helyezték volna el.

Aliciának azt mondja a mobilja: „Anya, vedd föl a telefont!” Egy leánygyermek van a vonal túlvégén, neve Grace, kora kb. 14 év. Kérdése pedig mellbevágó: „Igaz, hogy apa egy velem egykorú prostival is kamatyolt?” (Kérdések, amit nem akarsz hallani a gyerekedtől, No.3.)

A tárgyalóteremben az epizódban sokadjára hivatkoznak úgy Aliciára, mint Peter Florrick feleségére. Úgy érzem, nem lesz egyszerű kikerülnie az árnyékból, és elfeledtetnie a botrányt. A tárgyalást 1-es számú Rendkívüli Bíró vezeti (lesz még pár, csak azért számozok...), rögtön ki is jelenti, hogy utálta a mintaférjet, mint a másnapost, ebből következően jellemes ember, vagyis a vád ne is reménykedjen, hogy csak emiatt majd jól kitol Alicia ügyfelével. Ja, igen, a kedves ügyész erre próbált játszani, ejnye. Gyorsan szabadlábra is helyezi Jennifert, ezzel megkímélve minket egy óvadéktárgyalás huzavonájától.

 

Vádlottunk pedig azon melegében elmeséli Aliciának és Kalindának, hogy az exével egy közös, jó hangulatú vacsora után autóztak, mikor defektet kaptak. Megállt mögöttük egy pick-up, az abból kiszálló maszkos férfi pedig jól lelőtte a kerékkel bíbelődő férjet. Kalinda szembesíti a nőt azzal, hogy a vallomása szerint a támadó egy parkolón keresztül hagyta el a helyszínt, amit viszont kamerával megfigyelnek, és annak felvételén ez nem látszik. Csúf hazugságnak tűnik, ezt gondolhatta az esküdtek fele is az első tárgyaláson. Jennifer kétségbe van esve, meg is kérdezi a pokoljárásban gyakorlott Aliciát: „Könnyebb lesz valaha?” „Nem, de majd megtanul együtt élni vele.”

Mrs. Florrick felkeresvén az első tárgyalás estüdtjeit, megtudja, hogy valójában csak egyikük makacsolta meg magát, 11-en bűnösnek tartották Jennifert. Megunták az esküdtködést, ezért hivatkoztak döntésképtelenségre. Sajnos ez nem a 12 dühös ember, esküdtkénknek nincsenek érvei, csak szimpatikus volt neki Diane. Erre szokták mondani, hogy „innen szép győzni”.

Alicia látogatóba megy a dutyiba. Nehéz percek következnek, szó esik arról, hogy a családnak igencsak szorosabbra kell húznia a nadrágszíjat, kis lakásba költözés, állami iskola - átlagemberi élet. Peter mentegeti magát a hivatali vádak miatt, de Alicia érthetően nem emiatt nem bírja elviselni, hogy hozzáér. Fogadkozik, hogy ha sikerül kijutnia, minden visszatér a régi kerékvágásba, de minket nem tud átvágni. Aztán előbújik belőle az ügyész, és kiderül, hogy a pro bono ügyben az ügyészség a nyomozati anyagból kihagyott valami bizonyítékot. Alicia talál is erre utaló jelet, egy egyoldalas jegyzőkönyvet, amin ennek ellenére tűzőkapocs nyoma látszik. Ez bizony Diane stratégiájának ejtését jelenti, nem lesz népszerű döntés, ha buktával jár... Kalindával meglátogatjuk a céget, amihez a korábban említett parkoló tartozik, kicsit ismerkedünk a személyzettel, végezetül elkérünk néhány CD-nyi biztonsági kamerás felvételt. Közben megtudjuk a biztonsági őrtől, hogy éjszaka óránként végigjárja a terepet, a kollégájától pedig azt, hogy ő egy lusta disznó. Ezt sem azért játszották el a színészek, mert olyan elbűvölő lenne, az tuti.

(Családi jelenet, paprikás hangulat Alicia és anyósa - Jackie - között, nagy egyetértés Alicia és Grace között. Remek játék, sokszínű karakterek, de hogyvoltilag nem tudok velük mit kezdeni.) Jennifer Lewis tárgyalása, nahát, a volt férj újranősült, épp a 2. Mrs. Lewis vallomása mellett nézhetjük végig, hogy Alicia rutintalanságában buta hibákat vét. Egy nyomozó vallomása ezek után eléggé szétcincálja az autótolvajos elméletet, de Alicia előhozakodik az „ejtett bizonyíték” kártyával. A bíró gyanút fog, hogy Peter sugdosott a neje fülébe, mégis engedélyezi, hogy foglalkozzanak korábban fel nem használt dokumentumokkal. Kisebb letolás kijut Diane-től is, természetesen sértve érzi magát, amiért Alicia leszavazta a stratégiáját, el akarja venni tőle az ügyet.

Az új bizonyíték pedig: kutyaszőr, tádá! Kutyaszőrt találtak a holttesten, méghozzá olasz agárét, az áldozatnak pedig nem az van. Mindjárt lerágom a körmöm... Újra meghitt este otthon, a tv-ben apu egyik kurváját sztárolják (meghitt, ja), anyu dolgozik, nagyi dohog, és előkerül egy fiúgyermek. Ennyi pulyát! Neve Zach, 1-2 évvel idősebb Grace-nél.

Másnap a tárgyalóteremben köszönthetjük a lusta disznó éjjeliőrt, akit Alicia igen hamar a sarokba szorít: Bemutatja, hogy a gyilkosság éjjelén a biztonsági kamera által felvett képsorok pontosan ugyanolyanok, mint az előtte- és utánavaló éjszakán. Rajtuk egy, az Amerikai szépséget idéző táncoló nejlonszatyor, ugyanabban a pillanatban mindhárom alkalommal. Touché! A fiatalember túl lusta volt körbejárni a területét, ezért inkább aludt, és többszörösítette egy éjszaka felvételét - így nincs megörökítve a gyilkosság éjszakája, az emlegetett pick-up.

Éjszakába nyúló agyalás az irodában, résztvevők Alicia és Will. Kis nosztalgia a régi közös munkákról, majd Alicia szép lassan kitalálja a stratégiát: Mi van, ha tényleg gyilkosság volt, de nem Jennifer követte el? Mi van, ha az új feleség féltékeny volt az exre, félt, hogy ők ketten újra összejönnek? Jó kis kérdések, megkérdezzük majd a tárgyalóteremben is, csak kicsit másképp. A bíróságon előbb egy kis figyelemelterelés, egy sármos, őszülő hajú úriember szólitja meg Aliciánkat, na, ránézésre ez is rosszban sántikál. A neve Glenn Childs, ő az új államügyész, és az első valamirevaló pasi szemeimnek. Ja, hogy mellesleg ő az az ember, aki halál jól járt Peter botrányával? Pheh... Szerinte Peter használja Aliciát arra, hogy neki ártson, ezért segített neki az ügyben. Érdekes logika! Kedvesen figyelmezteti hősnőnket, hogy vigyázzon, ne bukjon el ő is a férjével. Alicia felvilágosítja, hogy ezzel rettentően elkésett, és kifejezésre juttatja, hogy most bőszítette fel igazán. Yess! Uszulj, Alicia! (értsd: ha uszítják, uszul)

Lépjünk a következő áldozatra, kicsit megszorongatjuk a második Mrs. Lewist a tanúk padján. Kicsit kérdezősködünk a bátyjáról, aki hogy, hogy nem, agárpályán dolgozott a gyilkosság idején, ahol olyan krémmel kezelték a kutyákat, amilyen krémet tartalmazó agárszőrt találtak az áldozaton. Micsoda véletlen egybeesés! A tárgyalóteremben ülő nyomozó nem véletlennek gondolja, hanem gyanakodva mered maga elé. Az esküdtszék visszavonul. Döntést azonban nem kell hozniuk, mert Alicia felvetéseinek köszönhetően folytatják a nyomozást az ügyben, az ügyészség pedig ennek köszönhetően visszavonja a vádakat első számú Mrs. Lewis ellen, és vádat emel második Mrs. Lewis bátyja ellen. Magyarul győztünk!

Az irodában Will meglepi Aliciát egy üveg pezsgővel, ettől még nem fogom jobban szeretni, mondhatnám, hogy a szeme sem áll jól, pedig nem kancsal. Még egy helyet is felajánl neki a polgári perben, amivel épp foglalkozik. Hiába erőlködsz, Will! Közben Peter hagy üzenetet a hangpostán, örömmel újságolja, hogy az ő ügyét is újratárgyalják. Nagyon bársonyos a hangja, hova olvadjak? Alicia nem akar olvadni, félelemmel, bizonytalansággal kevert döbbenet ül ki az arcára. Ezzel a képpel búcsúzik a pilot, engem megvett kilóra.

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andicka 2010.02.10. 10:16:44

De jó, hogy erről is van hv! Köszi, köszi! Hát én is függő lettem a pilot után! :)

Berix 2010.02.10. 10:58:12

Örülök, hogy van hv-t belőle! Nekem is nagyon tetszik, bár az első részről lemaradtam.

hex.kelly 2010.02.10. 11:38:25

Az a csengőhang a Twilight Zone-ból volt? Esküdni mertem volna, hogy az a zene, ami a Cápa-ban volt, mikor jön az éhes nagyfogú dög....

marcilu 2010.02.10. 11:52:47

@hex.kelly: Biza, az angol felirat ilyen jellegű részletessége jött jól nekem is, magamtól nem lettem volna ilyen okos.

tóparti látomás 2010.02.10. 12:29:59

Jó volt köszi ;)
Mindig szerettem Julianna Margulies-t még a Vészhelyzetes korszakából ;) jó, hogy egy kicsit más szerepben is láthatjuk végre itthon is. Remélhetőleg a Hallmark végig adja a teljes évadot és nem vág ki belőle részeket.
Egy kérdés: Alicia férjét a Szex és New York-ból megismert Mr. Big játssza, ugye?

marcilu 2010.02.10. 12:41:26

@tóparti látomás: Úgy van, Chris Noth. Egyébként is elég szép számmal vannak a szereplők között ismerős sorozatos arcok, a nagymama és Cary is. Diane meg fergeteges volt Leonard mamájaként a TBBT-ben.

Johnny336 2010.02.10. 13:49:30

Mr. Big! Köszi! Tudtam, hogy a bolondnős sorozatból valamelyik bájgúnár, de hogy melyik a millió közül... :D

"Carol" a Lost room című minisorozatban is nagyon jó volt.

Acron 2010.02.17. 14:27:36

Jó volt a HV, köszi:) Ha jól sejtem, de szóljatok, ha tévedek, talán Diane játszott a Mamma Miában is, ő volt az, aki már 3x férjhez ment.

marcilu 2010.02.17. 14:44:04

@Acron: Igen, jól emlékszel.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.15. 17:41:19

Nagyon jó kis ügyvédes sorozat. Szeretem az ilyeneket. Nyomozós csaj nagyon vagány. :D

baliquez 2010.03.15. 19:42:47

Julianna a Sopranos-ban is nagyon jó volt, csípázom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.15. 19:45:56

Eddig nekem is bejött a sorozat, a Hallmarkon adtak három vagy négy részt, jelenleg szüneteltetik. Áprilistól folytatják vagy újrakezdik.
Így legalább lesz néhány időpont, ami közül választhatunk, mikor nézzük meg :)

Bambano 2010.03.15. 21:43:57

Nekem a legjobb duma ebben a részben az volt, amikor az előtérben az új államügyésszel vitatkozik és azt mondja: ha a férjem miatt aggódik, valószínűleg még soha nem dühített fel nőt :)

Bambano 2010.03.15. 21:46:20

meg az is szép, hogy Diane a másik jelöltet támogatja... lesz még itt patvar is, nem csak per...

SANNA 2010.03.16. 13:05:05

örülök, hogy ebből is van hv :D
hallmarkon néztem eddig, de most szünet van, ott egyébként már 12 epizód ment le, szóval a tv2-nek van mit behoznia

efzsé 2010.04.24. 20:45:47

Segítség..Valaki!!!!!Most akkor jól értem, hogy a Hallmark már lenyomott belőle egy csomó részt -és a tv2 újraszinkronizálta(!!!) és elkezdte elölről?
Ennek meg mi értelme?

marcilu 2010.04.25. 11:00:53

@efzsé: Sose láttam szinkronnal, de úgy tudom, a Hallmarkon rosszabb, olcsóbb szinkron volt. A tv2-es szinkron meg azokból áll, akik korábban is szinkronizálták ezeket a színészeket. De lehet, hogy jogdíjkérdés is van a háttérben...

efzsé 2010.05.18. 12:20:52

@marcilu: hááát, mindenestere most párhuzamosan megy a két csatornán , a tv2 a jövő héten beéri a Hallmarkot -és így megtörténhet, hogy egyidőben két csatornán megy ugyanaz az epizód -kétfél szinkronnal... Azér ez érdekes és ölég ritka...
süti beállítások módosítása