Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x06 - Hadiállapot

2010. március 10. 18:20 - Hoppancs

Meredith anyja dobozait rendezgeti, és megtalálja a horrorkedvelő kislányok álmát, Anatómia Jane-t, a kivehető szervekkel rendelkező anti-Barbie-t. Bizony, a sebészgyerekek nem elégszenek meg a fésülgetéssel, ki kell belezniük a nőt, de durván. Meredith is vidáman rakosgatja a belsőségeket, ó, de édi, mikor játszik! Izzie Alex mellett ébred, aki a maga finom stílusában érdeklődik, hogy ők mostan akkor csak egymással fognak-e kufircolni, vagy a nő esetleg tartalékol még magának pár szívbajos és/vagy lúzer jelentkezőt. Csak azért szeretné tudni, mert akkor ő sem hagyja kiaknázatlanul az elé táruló lehetőségeket. Izzie persze megsértődik, mintha nem lenne jogos a kérdés. Callie és Erica szexgondjai megoldódtak, és most úgy viháncolnak, mintha elszívták volna Jamaica egyéves termését. Torres azonban gyorsan magához tér, mikor Hahn félig sírva, félig nevetve előad egy monológot arról, mennyire megvilágosodott, és hogy ő tulajdonképpen nagyon-nagyon meleg. Komolyan megsajnáljuk, mert a partnere erre furcsa arcrángások kíséretében kivonul.

A kórházba új doki érkezik, méghozzá a dögunalmas jégcsapos epizódból ismert Owen Hunt, akit a baleseti osztály élére neveztek ki. Cristina pánikszerűen menekül, mikor meglátja, magával rángatva Meredith-t, aki mindeközben vicces képet vág. Amint biztonságba kerülnek, Yang kipakol barátnőjének: „Jajezazembermegcsókoltengemmostmeg ittvanmileszvelemnemakarokújrafelettesseljárni, jajajaj”. Bailey-t a Főnök hívja a tetőre, és közli vele, hogy mostantól neki kell a legkirályabb általános sebésznek lennie, amit rögtön azzal kezdhet, hogy kitalálja, hogyan lehetne mégis kiműteni egy operálhatatlan tumort egy tízéves kislány hasából. Az ember azt hinné, hogy az „operálhatatlan” szó jelentése egyértelmű, de azért van ez a sorozat, hogy minden nap tanuljunk valamit. Izzie továbbra is haragszik Alexre, Lexie meg Georgie-ra, Meredith viszont harmóni(k)ában van környezetével és önmagával, meg még csúnya babája is van, úgyhogy megkapja a lehetőséget, hogy részt vegyen Bailey lehetetlen küldetésében.

Owen nem tököl sokat, rögtön a lényegre tér. Négy rezidens kap négy disznót, amiket ő jól ledöfköd, aztán mehet az életmentés. Izzie azonnal ki is száll, mert állatbarát, a többiek pedig az első sokk után hozzálátnak a munkához. Tori,a rákos kislány nem érti, most akkor hogy is van ez a dolog a beleiben, ezért Meredith készségesen elmagyarázza neki Jane segítségével, hogy jól beszarjon. A család ragaszkodik hozzá, hogy Hahn is a csapatban legyen, különben nem engedik, hogy a Grace-ben operálják a gyereket. Lexi szeretgeti a malacát, ami Cristinának nem tetszik, az meg annál is kevésbé, hogy Owen nem emlékszik rá, vagy legalábbis nagyon úgy tesz, mintha… Ja, és Christine-nek szólítja, haha!

Tori daganata még a vártnál is ijesztőbben néz ki, Bailey viszont nem eshet kétségbe, parádéznia kell. Izzie Shepnek panaszkodik a szívtelen Huntra, de a férfi nem áll mellé, úgyhogy tovább puffog. Torres Sloannal teszteli identitását, de még nem tudja, melyik nemmel jobb neki. Hahn nem akar részt venni Tori reménytelennek tűnő műtétjében, de kénytelen lesz. Tömeges karambol miatt Yanget kivéve minden rezidens otthagyja a kucukat, ő pedig kénytelen lesz mind a négyet életben tartani, ha nem akar kikapni a marcona Hunttól. Utóbbi lekoptatja Shepet és Sloant, akik segíteni akarnak a vészhelyzetben, mert ő annyira menő, hogy mindent kézben tud tartani. Mostmár Shep is utálja a katonát, de hiába sír Richardnak. Hahn tovább bomlasztja a csapatot negatív hozzáállásával, Meredithnek viszont használható ötlete támad. Csupán ki kéne venni a kislány összes hasüregi szervét egyenként, kiszedni a tumort, majd visszarakni a többi cuccot a helyére. Egyszerűnek hangzik, mondaná dr. Drake Ramoray.

A bonyolult beavatkozást elmagyarázzák a családnak is, akik belemennek, mert nem nagyon van más választásuk. Miután a Főnök bunkóskodik egy cseppet Meredithszel, kezdődhet is a műtét, ami egy kis vérspricceléstől és Hahn cinikus megjegyzéseitől eltekintve egész jól megy. Némi nehézséget okoz, hogy Tori apja közben folyamatos tájékoztatást kíván, és az orvosokkal kapcsolatos általános problémáit is a lánya hiperkockázatos, életmentő operációja közben szeretné megbeszélni a Főnökkel. Van pár kevésbé érdekes műtét is, amik közben mindenki Huntot utálja hevesen, Cristináék pedig nyakig benne vannak a röfikben. Torinál akad egy kis komplikáció, amitől Hahn hisztizni kezd, majd Bailey-vel cseszegetik egymást, amíg a Főnök le nem állítja őket. Végül Bailey-nek akad egy mentő ötlete,amit Hahn rezignáltan vesz tudomásul.

Izzie előadást tart Owennek arról, miért nem szabad Isten teremtményeit kínozni, majd ismét elvonul. Torinál minden oké, Cristináék pedig helyrerakják a Wilbur névre keresztelt malacot. Juhé! Torres nem lát különbséget Erica és Mark szexuális képességei közt, ami igen aggasztja, Sloan pedig ráébreszti, hogy most éppen megcsalja a nőjét, ami nem szép dolog. Sloanék nekitapadnak Huntnak, aki azzal védekezik, hogy Irakban másképp mennek a dolgok, és megkéri a kollégákat, hogy mondják el, mit kéne jobban csinálnia. Ők erre meglepődnek, biztos bunyózni akartak. Hahn is megkapja a magáét Bailey-től, amiért az egész operáció alatt csak duzzogott és beszólogatott, hiába hivatkozik arra, hogy milyen fasza szívsebész.

Owen megdicséri Cristináékat, akik megmentették az összes disznót, majd közli, hogy öljék meg őket. Ez már Yangnek is sok, nem is akarja megtenni, de Hunt elmagyarázza neki, hogy úgyis csak szenvednének, majd háborús élményeiről beszél, meg arról, hogy a csók a múltban volt, de ő most a jelenben szeretne élni. Cristinának lesz még dolga a pasas betörésével. Torres bevallja Hahnnak, hogy ő meg Sloan… rádásul kétszer, de azért vele szeretne lenni. Meredith és Richard között újabb kellemetlen beszélgetés zajlik le a múltról, illetve csak a Főnök beszél, a nő meg fátyolos szemmel bámul. Cristináék véget vetnek a malacok kínjainak, aztán mindenki hazamegy. Lexie finomsággal eteti Georgie-t békülésképpen, mert rájött, hogy túlérzelmeskedte a dolgokat, Karev és Izzie hosszútávú kapcsolatot akar, Derek pedig egy egész doboznyi naplót talál Ellis cuccai közt. Meredithnek megvan az olvasnivalója a következő tíz évre.

Címkék: grace klinika
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2010.03.10. 20:55:13

Hol itt az igazság kérem, Meredith nem is jelentkezett erre Bailey őt választaj?:O
Ebbe a diliházba meg már csak ez a Rambo gyerek hiányzott, komolyan.. :D:D

eperlekvár 2010.03.11. 09:32:04

Talán a következő résztől igérgették, hogy alakul a sorozat, kiváncsi vagyok :)

ez a sok disznó a mostani részben :O

Johnny336 2010.03.11. 10:43:58

"Meredith viszont harmóni(k)ában van környezetével"

Megártott a mónika-show? Vagy ez a benkőben volt? :D

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.11. 13:36:11

@Johnny336: Benkő Tündikéje előtt tisztelegtem ezzel a mondattal.:))))
Amúgy eléggé megártott...azokat az agysejteket már sosem kapom vissza...(Esetleg talán Shep tudna valamit tenni ezügyben.)

Acron 2010.03.12. 19:43:26

Kövezzetek meg nyugodtan, de nekem tetszik ez a sorozat. A HV meg még jobban. :)

NCI 2010.03.14. 12:12:16

Dr. Drake Ramoray... LOL :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.14. 22:14:06

@Acron: Nem kövezünk, ha csak ki nem mondod, hogy Jehova.
süti beállítások módosítása