Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 3x16 - Apokrif iratok

2010. március 09. 10:00 - Hoppancs

Rejtélyes okból három részt kihagyott a Cool, köztük ezen epizód előzményét, a Piper Maru-t, amely címét egy francia mentőhajóról kapta, ami ugyanott járt, ahol a Talapus feltehetőleg megtalálta az ufót. A legénység összes tagja súlyos sugárfertőzéssel tért vissza, kivéve egy Gauthier nevűt, aki viszont valamiféle idegen eredetű fekete olajjal „szennyeződött”, amit továbbadni is képes. Szépen meg is fertőzi a feleségét, aki később Krycekre is „átruházza” az anyagot. Scully ki van bukva, amiért a nővére ügyét lezárták, Mulder pedig Krycekből próbál információkat kiszedni a kormány rosszaságairól.

 

„Haditengerészeti Kórház, Pearl Harbor, 1953.”, mondja a felirat, miközben egy súlyos sugárbetegségben haldokló férfi a végzetes küldetésről mesél, aminek során minden társa odaveszett. A vallomást magnóra is rögzítik azok a jóarcú fiatalemberek, akik hallgatják. Elmondja, hogy egyik társa, Johansson összezárta őt és a többieket egy olajos szemű emberrel, akiből aztán kifolyt a fekete cucc, miután leütötték. Ez a valami volt az ellenség szegény fickó szerint, ami megfertőzött mindenkit a halálos kórral, majd dolga végeztével visszaszivárgott a tengerbe, vagy ki tudja, hová. A katona úgy gondolja, azért küldték őket oda, hogy őrizzék azt a dolgot, ami még mindig ott pihen valahol, arra várva, hogy újabb áldozatokat szedjen. A kétségbeesett beteg könyörög a felette álló egyik férfinak (aki nem mellesleg Mulder papája), hogy hozza nyilvánosságra az igazságot, mire az jelentőségteljesen kollégájára néz, az meg a harmadik tanúra pillant, aki nem kevésbé jelentőségteljesen RÁGYÚJT, majd biztosítja az exitáló férfit, hogy jó kezekbe került az információ. Cö.

Visszatérünk a jelenbe, ahol Scully főnökéhez rohan a kórházba, ugyanis meglőtték szegényt egy étteremben. Skinner pocsékul néz ki, és az orrából kilógó cső sem javít a látványán, de azért úgy tűnik, megmarad. Elhaló hangon közli a rémült Scullyval, hogy valahol már látta a támadóját, majd visszakábul. A nő keményen intézkedik felettese őrzéséről, ami a kollégáknak nem nagyon tetszik, de lenyelik. Mulder Krycek társaságában autókázik, akitől egy kormányügyleteket bizonyító kazetta hollétét szeretné megtudni. Leszorítják őket az útról, majd Kryceket kirángatják a kocsiból, és a kaziról faggatják, amit Mulder a fejsérülésétől félig ájultan néz végig.

Scully ismét Pendrell ügynökkel dolgozik, aki talán fél a boldogságtól, mert most sem hívja randira a nőt, csak bámul utána vágyakozva. De legalább segít kicsit közelebb jutni Skinner támadójához. A Dohányos égett embereket szemlél, akik a doki szerint már nem húzzák sokáig. Miután az egyik nyomorult fölé hajolt, és feltehetőleg diszkréten rá is hamuzott annak kötés alól kilógó bőrfelületére, kiadja a parancsot, miszerint meg kell semmisíteni az áldozatokat, az sem baj, hogy még élnek. Hiába, ennek az embernek aranyból van a szíve. Scully és a baleset után lábadozó Mulder kölcsönösen tájékoztatják egymást az eddig történtekről, majd a nő elmondja társának, hogy a DNS vizsgálat alapján ugyanaz a személy lőtt Skinnerre, aki Melissával is végzett.

New Yorkban összeáll a Rosszarcú Vének Tanácsa (RVT), és arról filóznak, vajon honnan tudtak a franciák a tenger alatti ufó lelőhelyről, illetve várják washingtoni összekötőjüket, hátha ő bővebben tud majd regélni a történtekről. Az éledező Skinner elmondja Scullynak, hogy pár napja megkeresték, és nyomatékosan felszólították, hogy ne nyomozzon tovább Melissa ügyében, illetve azt, hogy az őt meglövő embert korábban Krycek társaságában látta. Próbálja figyelmeztetni Scullyt, hogy szálljon ki, amíg nem késő, de persze hiába. Scully javasolja jelentésében Krycek felkutatását, aki úgy tűnik, a kulcsszereplő ebben a történetben. Mulder már kész elméletet alkotott a gyanús olajról, ami szerinte egyfajta médium, ami segít az idegen lényeknek testből testbe vándorolni. Scully még mindig nem látott eleget ahhoz, hogy ezt első hallásra megeméssze, de ő már csak ilyen. Mulder úgy gondolja, a legfontosabb kérdés az, hogy mi a célja ennek a cuccnak és hová tart most éppen Krycek testében.

Mulder három szövetségese remek csapatmunkával megszerzi a csomagot abból az értékmegőrzőből, aminek a kulcsát még Krycek adta át Muldernek, kár, hogy abban csak egy üres tok van, a kazettát pedig Krycek már átadta a Dohányosnak, aki azt állítja, nála van, ami az olajos szeműnek kell. A Cigarettás ezután megjelenik az RVT előtt és megnyugtatná őket, hogy az ufó már biztos helyen van, ahol senki nem találhat rá. Ők azonban nem akarnak lehiggadni, főleg, hogy megtudták, Skinnert a Cigis egyik embere lőtte meg, ami nem lenne jó, ha kiderülne. A Dohányos azt állítja, tudja kezelni a dolgot, de a többiek továbbra is morcosak. Mulder barátai segítségével egy telefonszámot olvas le a tokról, amit nyomban fel is hív. A telefon az RVT-nél csörög, és az Ápolt Körmű Férfi hajlandó beszélni Mulderrel, sőt, randizik is vele éjjel a Central Parkban.

Scullyval rossz hírt közölnek kollégái, Melissa gyilkosának ugyanis nincsenek papírjai, így igen nehéz lesz megtalálni, és az sem kizárt, hogy már elhagyta az országot. Mulder találkozik a körmös bácsival, aki mesél neki a második világháborúban lelőtt ufóról, ami kinyírta egy amcsi tengeralattjáró teljes legénységét. Az ügynök rájön, hogy az öreg sem tudja, hol van Krycek, majd rosszat sejtve hívja Scullyt, hogy megkérdezze, ott vannak-e még az őrök Skinner ajtaja előtt. A válasz nem, sőt, maga Skinner sincs ott, mert állítólag átszállítják egy másik kórházba. Scully még elcsípi a mentőt, és beszáll főnöke mellé. Jól teszi, mert rövidesen megjelenik a gyilkos, akit el is kap, majd pisztolyát ráfogva üvöltözik vele egy kicsit „kinyírtad a tesómat” témában. A fickó nem szeretne meghalni, ezért az őrjöngő Scullyt csillapítandó bedobja a Krycek kártyát, azt állítva, tudja hol van.

Mulderék Észak-Dakotába mennek, mert a gyilkos szerint Krycek arra tart, és feltehetőleg az ufó is ott van valahol. Körülnéznek egy sötét épületben, ahol lelnek egy hullát, majd katonák veszik üldözőbe őket, méghozzá sikerrel. A fegyveresek a Dohányos elé vezetik őket, aki mindent tagad. Mulderéket elszállítják, hiába tiltakoznak, a Dohányos meg elégedett a jól végzett munkával. Odabent az 1013-as ajtó mögött Krycek üríti vissza az olajat az ufóba, ami nem szép látvány, és feltehetőleg a vele járó érzés sem kellemes. Mulder megköszöni Skinnernek, hogy kockáztatta az életét a két legproblémásabb ügynökéért, majd Melissa sírjánál csatlakozik a lehangolt Scullyhoz, aki továbbra sem érez megkönnyebbülést, hiába lett meg az elkövető, akit mellesleg már ki is nyírtak a börtönben. Krycek ottragadt az 1013-ban, és nagyon ordít, de nem sajnáljuk.

Címkék: x akták
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2010.03.09. 15:52:55

Attól, hogy kimaradt 3 rész, elvileg lehet róluk hogyvolt, nem? :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.16. 16:58:34

@mizrolist: Lehetne, lehetne...csak most sajnos nincs időm még azokat is pótolni.
süti beállítások módosítása