Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 3x11 - Jézus sebei

2010. március 08. 10:00 - Hoppancs

Csodáról prédikáló pappal nyitunk, aki némi hatásvadászattól sem riad vissza, ha a hívek meggyőzéséről van szó. Kezét ökölbe szorítja, ujjai közül vér buggyan elő, a nép meg jól be is veszi, hogy az atya az orruk előtt stigmatizálódott. Csak egy néző figyeli rosszalló tekintettel a műsort, ő pedig Windom Earl a Twin Peaks-ből, persze itt nyilván másképp hívják. Hogy hogyan, azt egyelőre nem tudjuk meg, azt viszont igen, hogy érzékenyen reagál a nyájat megtévesztő pásztorokra, ugyanis arcán ördögi vigyorral kapja el az előadás után szépítkező „művészt”, és meg is fojtja. Az atya nyaka füstöl, pár csepp vér hullik a fehér cipőkre, nagyon drámai. Kedvenc ügynökeink hamar a helyszínre érnek, ahol Mulder pillanatok alatt málnaszörpként azonosítja az áldozat körüli tócsát alkotó piros folyadékot, majd elmondja társának, hogy ez már a tizenegyedik eset, amikor ál-stigamtizáltakat gyilkol meg valaki. Az illető feltehetőleg már keresi újabb áldozatát.

Jelölt is akad a kis Kevin személyében, akit rosszalkodás miatt hív a táblához a tanár néni, aztán lesz nagy ijedtség, mikor összevérezi a krétát a lyukas tenyerével. Erről Mulderék is tudomást szereznek, meg arról is, hogy ez már nem az első eset, hogy a gyerek vérzik, csak korábban szülői bántalmazásra gyanakodtak. Ezt az elméletet erősítette, hogy Kevin apja cseppet őrült, és jelenleg is a vigyorgóban pihen, amiért azt állította, hogy a fia Isten kiválasztottja, és meg kell védeni őt a gonosz erőktől. Scully néni megvizsgálja a kisfiút, aki nem tudja, hogyan lett sebes a keze, aztán szétrobban a szájában a lázmérő, ami elég fura. Megérkezik az anyja is, akire rögtön csúnyán néz mindenki, és a gyámügyisnek látszó nő közli is vele, hogy jobb lenne Kevinnek egy kedves kis intézetben, amíg ki nem derítik, mi is történt valójában. Ezt bírom az amerikai filmekben, hiába volt a gyereknek kutya baja mielőtt a táblához ment, ha sérülés van rajta, azt biztos az anyja okozta neki otthon, csak rejtélyes módon láthatatlan maradt a kritikus pillanatig. Remek, irány az árvaház, a mamit meg tarkón lőni, az a biztos.

Mulder szerint inkább Kevin vagdosta meg magát, mert nehéz a sorsa. Meg is látogatják aput a gyogyóban, hátha mond valami okosat. Mond bizony, de még miket! A srácot a sötét erők figyelik, a jó és rossz közötti végső harc már elkezdődött. Armageddon, mondja Scully, mert figyelt hittanórán. A bölcs férfi útravalóul közli, hogy Isten kiválasztott valakit, aki majd megmenti Kevint, és „be kell járni a teljes kört, hogy rátaláljunk az igazságra”. Ez elég zavaros, de a papa biztosítja Scullyt, hogy rá fog jönni szavainak jelentésére. Kevin az otthonban rémtörténetet mesél a többi elveszett gyereknek, így érthető, hogy mind elszaladnak, amikor a szobájukba egy Nosferatu és Fester Addams közös ősére emlékeztető fazon lép be. A férfi elviszi Kevint, aki után csak egy véres tenyérnyom marad.

A gyerekek személyleírása alapján remek fantomkép készül az emberrablóról, amire rápillantva Kevin anyja Owent, a család egykori alkalmazottját ismeri fel. Owen biztosítja Kevint, hogy nem fogja bántani, sőt, ő az őrangyala. Az ügynökök azonban hamarosan rajtaütnek, a gyerek pedig felszívódik. Miután Mulder kissé gúnyosan áll Owen vallomásához, miszerint maga Isten kérte meg, hogy vigyázzon Kevinre, a csúnya ember Scullyra próbál hatni, látszólag nem is eredménytelenül. Megbűvöli a nőt mély értelmű beszédével, majd kiugrik a zárt ablakon, mert a Mennybe akar kerülni. Kevin hazamegy, de anyu helyett a sistergő kezű gonosszal találkozik, aki elől csak rövid ideig bújhat el. Az utolsó pillanatban siet segítségére Owen, akinek a nyakát sajnos megsüti Windom.

Scully a szomorú véget ért őrangyal holttestét vizsgálva szokatlan jelenségeket észlel. A hulla nem bomlik, meleg és enyhe virágillata van. Ez a szenteknél szokott előfordulni, de Mulder csak mosolyog a feltételezésen, mert most helyet cserélt Scullyval, és ő a szkeptikus. Az Owen nyakába égett ujjlenyomatok segítenek azonosítani a gonoszt, akit Simon Gatesnek hívnak, és nagy tiszteletnek örvendő úriember volt, mielőtt megkattant. Scullynak rögtön eszébe jut, hogy Kevin apja pont egy ilyen személyt emlegetett, mint a fiára leselkedő veszélyt. Kevin egyébként újabb vicces tünetet produkál, ugyanis két helyen van egyszerre. Egyik énje épp lerobbant az úton anyuval, és sajnálatos módon maga Gates akar segíteni a bajbajutott asszonyon. Ezt felismerve az egyik Kevin eltereli a férfi figyelmét, a másik meg feléleszti leütött anyját, és közösen áthajtanak a megszeppent Gates-en.

Közvetlenül ezután balesetet szenvednek és a mama elhalálozik. Mostantól Mulder és Scully vigyáz majd a csemetére egy hotelben, ahol Scully észreveszi, hogy már az oldalán is van egy seb. Amíg Muldert győzködi arról, hogy ez igenis csoda, és Szent Ignácról írja a legenda, hogy két helyen volt egyszerre, Kevint csendben elrabolják a fürdőszobából. Ez azért kicsit ciki, az ember azt hinné, két FBI ügynök orra elől nem olyan könnyű elvinni valakit, de mégis. Gates képét beviszik megmutatni a bolond apának, de ő most nem tud segíteni, mert csúnyán begyógyszerezték. Mulder már húzna a fenébe, de Scully csak nem nyugszik, főleg, mikor megpillant egy szemetest, amiről eszébe jut a kör, amit be kell járni, illetve Gates újrahasznosító üzeme.

Szerinte arra utalhatott az apa, amikor még magánál volt, úgyhogy el is megy oda. Mulder nem örül, hogy Scully kiválasztottnak hiszi magát, de ráhagyja, aztán majd találkoznak a reptéren. Gates előadást tart Kevinnek arról, hogy meg kell halnia, hogy eljöhessenek az új idők, meg hogy ő az egyetlen igaz próféta. Scully félbeszakítja a műsort, úgyhogy Gates azonnal cselekedni akar, de elvéti, és a gyerek helyett magát ejti bele a szemétzúzóba. Kellemetlen. Scully felhúzza a kétségbeesetten kapaszkodó fiút a biztonságos talajra, és örülnek egymásnak. Az epizód Scully gyónásával zárul, aminek keretében elsírja a papnak, hogy Mulder nem hisz neki, az pedig rávilágít, hogy talán ez az egész csak Scullynak szólt, hogy visszataláljon az Úrhoz. Szép gondolat.

Címkék: x akták
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

basel 2010.03.08. 10:25:36

"Szent Ignácról írja a Biblia"

Hú, ez valami bővített kiadás lehet:)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.08. 11:44:14

@basel: Hopsz, ezt elírtam! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet. Remélme, sixx hamar kijavítja.
süti beállítások módosítása