Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x02 - Atomcsapás

2010. március 08. 12:34 - Hoppancs

Újabb csupasz ember érkezik a jövőből, csúnya sebbel a mellkasán, majd egyelőre ismeretlen cél felé veszi az útját. Sarah nem tudott aludni éjjel, mert tart Camerontól, a robotlány meg Johnt szidja le, közölve, hogy nem lehet benne megbízni, amiért az életét kockáztatva megjavította őt. Úgy látszik, a hála nem terminátori kategória. Sarah suliba küldi Johnt, hadd lazítson egy kicsit az a szegény gyerek, de a megviselt hősnek nincs kedve a nyelvtanhoz, helyette inkább az udvaron üldögél szomorkásan. Magányát rámenős osztálytársnője, Riley zavarja meg, aki nyilvánvalóan szereti a kihívásokat. Saraht egy szimpatikus terhes nő vezeti körbe a család új otthonában, majd engedi Cameronnak, hogy megfogja a hasát. Pinokkina pszichopata tekintetét a zavarnak tulajdonítja, ezért hozzáteszi, hogy „Nem fura? Egyszer te is ott voltál anyukád pocakjában”. Cameron persze továbbra is ridegen néz, Saraht meg valószínűleg a frász kerülgeti a gondolattól, hogy egyes tudatlanok szerint a gépszörny az ő méhéből mászott elő.

Mrs. Dixont (csak szerintem emlékeztet Linda Hamiltonra? ) Ellison keresi fel, aki beszélni szeretne vele, meg az időközben betoppanó kedves urával is. Sarah éppen elmerülne gondolataiban, mikor beesik hozzá a súlyosan sérült jövőbeli ellenálló, és azt hajtogatja, „Állítsátok meg Greenwayt!”, illetve a Serrano Point erőművet emlegeti, meg azt, hogy két nap van a katasztrófa elkerülésére. Részletezni már nem tudja, mert nagyon meghal. Az említett létesítmény az emberek egyik legfontosabb stratégiai pontja lesz a nagy háborúban, úgyhogy nem lenne kellemes, ha történne vele valami. Sarah és Cameron be is épül az erőműbe, ahol gépleány gyorsan azonosítja Carl Greenwayt. Mrs. Dixon rosszul reagál a hírekre, miszerint Charley a háta mögött volt menyasszonyával akciózik terminátorok ellen, kap is a csávó egy pofont. Ellison azt javasolja, tűnjenek el minél előbb, mert különben baj lesz. Riley tovább udvarol Johnnak, aki végül meghívja őt az új Connor-lakba, amit még maga sem látott.

Sarah beszédbe elegyedik Carllal, akit félrehív egy kopasz, gyanús kollégája, majd hevesen vitatkoznak valamiről. Sarah sikeresen elkerüli, hogy észrevegyék a leskelődését, majd munka után a bárban eljátssza a megértő, jófej új csajt, hátha sikerül Carl bizalmába férkőznie. Cameron közben lenge, leopárdmintás felsőben és miniszoknyában őrködik a biliárdasztalnál, majd úgy dönt, beszáll a játékba. „Cindy vagyok, most jöttem a városba…”, mondja az előtte álló két fickónak, és a hatás nem marad el. Úgy döntenek, nagy kegyesen megtanítják a cicababát biliárdozni, aztán elhűlve szemlélik, milyen gyorsan fejlődik. Carl elmeséli, hogy rákos, aminek Sarah nem örül, mivel saját sötét (lehetséges) jövőjére emlékezteti. Derek ezalatt a férfi kocsijában kutat, aminek hátsó szélvédőjét betöri egy idegen, majd elhajt.

Odabent Sarah elmondja, hogy Greenway-nek sok az ellensége, mert biztonsági okokból leállította ez egyik reaktor tesztjét, és a dolgozók félnek, hogy miatta be kell zárni az erőművet. A helyzet mindenképpen szívás, mert vagy leáll az egész és a jövőben nem lesz mit használniuk az ellenállóknak, vagy marad a rossz reaktor és kihal a fél város. Tessék választani! Riley és John nyögvenyelős ismerkedését félbeszakítja a család többi tagjának hazaérkezése, akik most nincsenek haverkodós hangulatban. Sarah épp készül letolni fiacskáját az idegen lány miatt, de John bekeményít, és Rileyval együtt elvonul a szobájába. Fent a csaj a lehető legérzékenyebb témát, John jövőről szőtt elképzeléseit kezdi feszegetni, ez a szerencsétlen fiú tényleg nem nyugodhat meg egy percre sem.

Sarah másnap tiltott területen ólálkodik, ezért az őt rajtakapó gonosz kopasz beküldi egy igen gázos területre, ahol jól besugárzódik, majd brutálisan lemossák. John arra ébred, hogy Riley legórobotot épített neki, ez a lány tényleg tudja, mivel borítson ki másokat. Azt viszont ő nem tudja mire vélni, hogy John megkéri, ha fel akarja hívni valamikor, először a dátumot mondja be a telefonba. A kopasz közli Sarah mamával, hogy nem is sugárzik, csak elnéztek valamit, biztos csuklott egyet ellenőrzés közben. He? Carllal valami nem stimmel, mert bár otthon lóg felakasztva, mégis be tudott menni az erőműbe. Nem nehéz kitalálni, hogy lecserélődött egy gépre, ami beindítja helyette a reaktort, majd tovább rosszalkodik. Sarah Cameronhoz rohan segítségért, aki közli vele, hogy „gondolkodnia” kell a megoldáson.

A szituáció egyre jobban hasonlít egy átlagos délelőtthöz a springfieldi erőműben, mikor Homer Simpson rossz gombot nyomott meg. „Carl” szerint minden oké, hiába fog perceken belül leolvadni az egész reaktor. Cameron végül összecsap vele, és Sarah is a segítségére siet, amihez sajnálatos módon ehhez át kell rohannia néhány sugárzó helyiségen. Végül lenyomják a csúnya gépet, majd elhárítják a katasztrófát is. Sarah aggódik, hogy ez a kis akció okozza majd a rákját, de hiába kérdezgeti Cameront ennek lehetőségéről, nem kap megnyugtató választ. A kéznyomokat követve a kis család még egy csomó nevet talál vérrel a falra írva, Greenway csak egy közülük. A baleset miatt a Serrano Point és hat másik erőmű tulajdonosai társulnak majd az Automatic Systems nevű céggel, ami gépek beiktatásával igyekszik kikerülni az efféle „emberi” hibákat. Ajaj. Még inkább ajaj, hogy a mindezt bejelentő férfi a kocsijában átváltozik Weaverré, akiről tudjuk, hogy súlyos arc.

Címkék: terminátor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása