Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x13 - Ghosts from the Past

2010. március 06. 10:00 - missparker

Misztikus kezdés, Központ este kívülről, alagsori cella Angeloval belülről. Angelo felriad álmából, magában beszél, Jarodot figyelmezteti vmilyen veszélyre. "A gyűlölet elpusztítja Jarodot!" Angelo tombol, énekel, keresztet karcol a falra, majd helyszínt váltunk. Templom, két kislány házi feladatot ír a padlón, majd dalt gyakorolnak a közelgő ünnepségre, az apjuk büszke rájuk. Ugyanazt a dalt, amit Angelo énekelt. Kilépnek a templomból, reflektorok kapcsolnak be. Terepjárós, bottal felfegyverkezett harisnyásfejű nagydarabok vették körül az épületet. A kislányok sikítva bújnak az apjukhoz, visszamenekülnek a templomba. A csürhe tör-zúz, gyújtogat, üvöltözik, nem tetszik nekik a fekete Jones lelkész polgárjogi tevékenysége.

Az egyik alak leveszi a harisnyát, elégedett magával. Majd sorra a többiek is. Jarod is köztük röhög, 'most megtanulták a leckét'! Hogy mi van?!

Központ, Broots jelent Missnek és Sydneynek, Angelo begőzölt, átnézi az összes bizonyítékot Jarod régebbi ügyeiről, és tombol. Most éppen tűzoltóruhában van, csak mi látjuk, hogy a Jarod által felgyújtott kereszt képét vizionálja maga elé. Az egyetlen értelmezhető mondanivalója, hogy 'segíteni kell Jarodnak'. Nagy baj lehet, ha Jarod Sydney és Miss segítségére szorul, és ezt még Angelo is elismeri. Sydney tolmácsol, Angelo úgy gondolja, Jarod múltjából feltűnik vki, aki végezni akar vele.

Vissza Jarodhoz, a csürhe a tanyáján tombol tovább, ünnepelnek, folyik a sör, megy az örvendezés. A vezetőjük közli, változott a terv: hívta a tábornok, korábban fog érkezni, meg kell várniuk. Jarod ijedt arcot vág, ebből már sejthetjük, itt beépülésről van szó, nem lett náci. A tábornok ajándékot küldött: plasztik robbanóanyagot, Jarod visszatér a szerepébe, együtt röhög a bagázzsal, ez mekkorát fog szólni! A feladatát megkapja: Jones ünnepére kell belőle összeeszkábálnia valami jól robbanó szerkentyűt.

Reggel Jones lelkész a romokat takarítja, a seriffek helyszínelnek. A seriff aggódik, talán le kéne mondani az ünnepséget, a lelkész nem enged, erre személyes oka van. A bátyját még gyerekkorában megölték, mert fekete volt, ez motiválja azóta is az egység megteremtésére.

Angelo a Központban gránátokkal játszik, Sydney ráhagy mindent, csak így tudhatják meg, ki veszélyezteti Jarodot. Vmelyik általa elkapott rosszarcú térhetett vissza. Miss nem lepődik meg, amiket Jarod ezekkel az emberekkel tett, azok alapján bármelyik szívesen megölné. Még ő maga is [jaj Miss, tudjuk, hogy ez nem igaz, mit keménykedsz?]. Angelo Kristi ruháját nézegeti. Végülis tűz ott is volt, többféle is. Mire örülni kezdenének, hogy megvan a célpontjuk, Angelo közli, hogy nem Kristi az. Hagyniuk kell tovább dolgozni, de Lyle és Raines nem tudhatja meg, csak bekavarnának.

Másnap reggel a nácitanyán Jarod forrasztja a kütyüit. A kollégák gyűlölködnek, Jarod szórja a gonosz nézéseket, nyel nagyokat. Aztán beugrik neki Sydney tanítása Martin Luther Kingről. Ki kellene jutnia innen, a duma az, hogy viszi a kütyüt elhelyezni, hogy 'nagyot szóljon'. Nem jön be, a vezető szerint igenis meg kell várniuk a tábornokot. Vhogy Jarod nem szívesen várja, szerintem ismeri. Ráadásul a tábornok maga akarja elhelyezni a bombát, speciális célpontja van. A csürhevezér Jones két kislányának fényképét dobja az asztalra. Jarodban forr a düh, de nem tehet semmit egyelőre.

Sydney Jaroddal próbál kapcsolatba lépni, hogy figyelmeztesse, nem sikerül. Angelo Joey Melino fegyverével játszik, talán ő az? Nem, de Angelo megint tombolni kezd, 'a gyűlölet közeledik Jarodhoz', valamint 'Jarod nem akar gyűlölni, nem akar ölni'.

Jarod meg akciózik, most épp töltényhüvelyek töltése a feladata, amikor nem látja senki, lenyúl egy kocsikulcsot, talán leléphet. Nem, a vezető rákérdez, hová megy. Hiába a duma, hogy puskaporért a városba. Különben sem kell, a tábornok napalmot akar.

Aztán jön a többi barom, a tábornok üzent, szerinte valaki nem az közülük, akinek mondja magát. Most aztán végképp nem távozhat senki.

Jones este a lányai arról kérdezik, miért gyűlölik őket. Jones próbálja az ő szintjükön elmagyarázni a rasszizmust, és a másnapi ünnep lényegét. Már késő: a kislányok félnek, zárt ablak mellett szeretnének aludni.

A Központban még mindig semmi eredmény. Angelo most Saunders holmijait kutatja, Miss örül, ez a pali klasszikus pszichopata, ő a célpontjuk. Angelo megint kiábrándítja őket.

Angelo tovább tombol, majd karonragadja Brootst, 'nincs több idő', egy kötélcsomót mutat neki. 'Gyűlöli Jarodot, gyűlöli Miss Parkert is'. Na végre, ez már nyom. Olyan ember nem sok van, akit együtt vágtak át.

Este a nácitanya felé közeledik egy terepjáró, ő lehet a tábornok. Jarod újra fegyvert gyűjt, egy seprűbe kapaszkodik, de látja, hogy ez kevés lesz. Szerencsére vele viteti ki a vezető a sörösüvegeket, így nem azonnal találkozik a tábornokkal. Még nem látjuk a generális arcát, csak a kopasz fejét, de a csürhe minden tagja áhítattal fog vele kezet. A vezető jelent, senki nem hagyta el a tábort, segítenek felderíteni, ki az áruló. Most lép be Jarod, és meglátjuk végre szemből is a tábornokot. Basszus.

A tábornok nem más, mint Bartlett. Nyilván azonnal felismeri Jarodot, puskatussal elkezdi verni. Jarodnak nem sok esélye van, elterül a padlón.

Miután Angelo a kötélhálóban kezd el hintázni a plafonon, Missnek is beugrik Bartlett. Egy rasszista állat, tutira megöli Jarodot. A nagy aggódással kiesett a szerepéből, korrigálnia kell: 'mielőtt én ölhetném meg'. Ez gyenge volt, Miss. Broots hívhatja a floridai börtönhivatalt, merre van a barom.

Bartlett épp prédikál Jarodnak, ő egy próféta, úgy bizony. Jarodot az erdőbe akarja vinni, majd ott elrendezi. A vezető kéri a feladatot, majd inkább ő, mint egy igazi apostol. Nagy szorgalmasan taszigálja az erdőben a hátrakötözött kezű Jarodot, majd a patakba löki, mostmár csuromvizes is. Jön a kivégzés. Térdre. Khm, Jarod, ideje lenne kitalálni valamit.

Bartlett a tanyán egy fotelban üldögél, lövés hallatszik. Az apostol végzett a feladattal? Igen végzett, a levegőbe lőtt, majd elengedi Jarodot. A Georgia-i rendőrség beépített embere. Jarod behazudja, hogy ATF (Alkohol, Dohány és Fegyverellenőrzési Hivatal), szövetségi különítmény. Gondolom a legutóbbi mutatványa révén jutott ez eszébe. Az 'apostol' azóta nyomoz Bartlett után, hogy semmisnek nyilvánították az ítéletét gyilkosság és polgárjogok megsértése miatt. Úgy tudja, egy szövetségi fickó kapcsolta le, ugye Jarod volt? Megint ki kéne találni vmit. Elég nehéz, Bartlett folyton változtatja a terveit, nekik meg nincs infójuk. Az apostol nagy ötlete, hogy menjenek vissza, tartóztassák le összeesküvésért. Jarod szerint a bomba elhelyezésekor kellene tettenérni, akkor terrorizmusért egy életre lecsukják. Szót tett követ, Jarod megvágja a saját karját, a vérét a kabátjába törli. Barátom, ezt vidd vissza Bartlettnek, a többit bízd a szakemberre. Visszamegy, közben Bartlett megnézte Jarod detonátorát. Profi munka, csak épp a drótokat kötötte keresztbe, hogy ne robbanjon. Könnyű kijavítani. Az apostol magára vállalná a feladatot, hogy elvigye a városba, de ez hülye ötlet, lévén akkor Jarod nem érhetné tetten Bartlettet. Jarod, jóval kezdtél, ez sem egy IQ-huszár. Hála istennek, Bartlett nem hagyja, ez az ő harca, egyedül csinálja.

Miss az irodájában Jarodról ábrándozik, a pillanatról, mikor bemutatták őket egymásnak.

Ital nélkül ez nem megy. Közel jár Jarodhoz, nagyon közel. Talán elkaphatja végre. Kérdés, hogy akarja-e. A nagy gondolkodásba Broots zavar bele, hozza a hírt, Bartlettet kiengedték a börtönből. Már a börtönben megalapította a csürhéjét, most éppen Georgiaban szervezkedik egy ünnepség ellen. Nekünk egyfelől jó hír, hogy rátaláltak, másfelől nem annyira, mert ugye Jarodnak is nyomára akadtak ezzel. Miss felmarkolja a fegyverét, kapjuk el. Mármint Bartletten túl Jarodot is. Hogyne.

Bartlett megérkezett a templomba bombát telepíteni. Jarod megjelenik, 'bánd meg a bűneidet, testvér!' Rálő Jarodra, nagy büszkén még beszól előtte, hogy Jarod most tutira nem cserélhette ki vaktöltényre. Nem, de a lőszert ő töltötte :) Jarod a baseballütőjével kezeli emberünket, még tartozott egy alapos veréssel. A készítők megint furcsa képet alkottak, jogos erőszak egy kereszt alatt.

Bartlett a templom előtti keresztre kötözve ébred. Jarod locsol a máglyára némi benzint, itt nagy égés lesz.

A barom még dumál, Jarod a jó szíve révén úgysem fogja őt megégetni. Jarod meggyújt egy fáklyát, ez kell a máglyázáshoz, nem a szíve. Elmeséli Bartlettnek, hogy két beszivárgó volt a csoportjában, úgyhogy hiába várja a csürhét, senki sem fog segíteni. Tovább demonstrálja erejét, meggyújt egy kanócot, ami szépen tekergőzik Bartlett lábainál. A végén az általa kijavított bomba van. Van mitől félnie, Jarod kéjes élvezettel nézi, ahogy könyörög.

A rendőrök megérkeznek, Jarodnak mennie kell, még egy adag rablóhúst azért kisüt a tűzön. A másnapi ünnepségen Jones lelkész kislányai nagy sikerrel énekelnek. Missék a buli közepébe csöppennek, Jones fogadja őket. Jarod fényképét hiába lengetik az orra előtt, ő ugyan sosem látta. Bartlettet megtalálják a fegyházban. Misst mostanság üldözik a megbocsátással, Jonestól is kap egy prédikációt erről. Képes váltani, hogyne persze, imádkozik mindannyiukért, majd bevágja magát a kocsiba és elhúz. Jarod pedig nagyon közel volt hozzá, csak rossz irányban kereste.

Nem először....

Címkék: a kaméleon
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EnigmaDotHu 2010.03.06. 13:31:30

Nagyon jó rész volt, a HV is nagyon szuper, mint mindig.
Esetleg megnéztétek, ki ült a rendezői székben? Mert ismerősnek fogjátok találni a nevet... :)

kekhalal21 2010.03.06. 17:23:59

Jarold egy állat és nagyon merész is mi lett volna ha fel néz Miss és meg látja onnan már nincsen menekvés az biztos de a be szólásod nagyon tetszett Miss Parker azt hittem hogy nem lesz több de hála az égnek vissza tértél közénk áldjon az úr a nevedet foglalják imába:) nagyon köszönöm

zeugma 2010.03.06. 17:41:59

@kekhalal21:

> onnan már nincsen menekvés az biztos

Jaj dehogynem, Jarodról beszélünk! :-)

kekhalal21 2010.03.06. 19:37:45

@zeugma: Ez nagyon tetszhet ez beszólás igazad van ö mindenhonnan meg log de ott azért gond le ne mivel miss egy lövéssel leszedné onna tudom nagyon gonosz vagyok de ezt olyan jó el gondolni rajta.

Pissta 2010.03.06. 20:04:10

M.T.W. Télleg ismerős! :)
Kérdés ,hogy tényleg el akarja kapni Jarodot Miss? Dehogy akarja! ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.03.07. 12:11:46

@Pissta: Helyzete válogatja. Általában akarja, de aztán Jarod mindig kiás valamit az anyjáról, ami miatt inkább kint tartja. Legjobban a Keys c. részben mutatkozott meg ez: amikor elkapta, már az volt a fontos, hogy 'apu büszke lesz'. Amikor Jaroddal együtt volt szorult helyzetben, akkor meg az, hogy ki ruházta meg anyut.

De valójában ezt is Jarod irányítja: amikor túl közel jut hozzá, mindig ad neki valami más témát, hogy ne tudjon csak rá koncentrálni.

kekhalal21 2010.03.07. 16:47:27

@missparker: Ez nagyon is igaz egyet értek veled mert ha nem adna témát neki akkor Jarod már rég a központba vagy Afrikában ülne de ebben ez a jó úgy játszik vele mind a macska az egérrel nem de?

kekhalal21 2010.03.07. 16:48:46

Jó van na gonosz vagyok tudom de olyan jó néha el játszani a gondolatokkal hogy mi lett volna ha.....
Sajnos nem tehetek róla ha túl erős a fantáziám.
süti beállítások módosítása