Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 3x09 - Keserédes ünnep

2010. március 02. 16:00 - Llew

Tombol a karácsonyi szezon, de két mélynövésű, ugyanakkor nagykorú manólányt nem igazán jár át az ünnepi hangulat. Elegük van a kölykökből és a perverz apukákból, így szünetet tartanak egy pláza hátsó kijáratánál. A magasabb rá is gyújtana, ha a kollegina rosszallása, de leginkább a csatornanyílásból jövő szag nem terelné el a figyelmét. Döglött macska helyett azonban egy hulla bűzlik odalent. Brennan látogatáson van a faternál, aki szerint a sitt nem annyira rossz, mert legalább az ebédidő és a börtönmunka alatt találkozhat a fiával. Azt mondjuk sajnálja, hogy egy hármasgyilkos elcsaklizta előle a kívánt szerepet a karácsonyi műsorból, de hát mindent nem lehet. Kérdésére Brennan lelkesen elmeséli, hogy az ünnepeket 1500 éves inka csontvázakkal fogja tölteni Peruban, Max pedig elmondja, hogy ő még szeretne egyszer a gyerekeivel karácsonyozni. Kicsit sztorizgatnak még, majd Brennant munkába hívják.

Útközben Booth megjegyzi neki, hogy mindig szomorú mikor eljön az apjától, és szerinte attól, hogy a fél család a sitten van, még lehet együtt ünnepelni. Ő egyébként szereti a karácsonyt, de most nincs jó passzban, mert Parker Vermontban lesz Rebeccával és az ő új lovagjával. Vissza is tereli a szót Bones családi karácsonyára azzal, hogy a börtön házastársi látogatásra fenntartott szobájában összehozhatnák, majd megismétli Max gondolatát, miszerint a karácsony és a csontvázak nem passzolnak, viszont így a mostani eset egyfajta előkarácsonyi ajándék Bonesnak. Az áldozat egy mikulás jelmezes férfi, de a valódi szakáll és a kövér testalkat miatt az sem zárható ki, hogy maga Télapó, figyelmeztet Cam az elhamarkodott következtetés veszélyeire. Valószínűleg a közeli plázából mosta a víz a csatornába, de Booth szerint előfordulhat, hogy egy alacsonyan repülő szánból lökték ki.

A Jeffersonainben egy halántéksérülés megerősíti a gyilkosság elméletet, Cam pedig tudni véli az indítékot is: „Valakinek nem tetszett az ajándék.” Zack nem érti, hogy maradhatott fenn az egész Télapó mítosz, hisz nyilvánvaló lehetetlenség, amit csinál, de Hodgins szerint listát készíteni és kétszer ellenőrizni nem olyan nagy ügy. Zack saját érvei ellenére nem zárja ki a Télapó létezését, mivel a bizonyítékok alapján az áldozat is pipázott, ráadásul a ruhája eredeti hermelinszőrből van, és kézzel készült. Angela rajza szintén ezt az elméletet erősíti. Brennan Booth ötletén fellelkesülve előadja Russnak a Karácsony a sitten tervet, de a bátyó határozottan tiltakozik, mert nem akarja, hogy a nevelt lányai megtudják az igazat.

Zack egy régi sérülés nyomait fedezi fel az áldozat keresztcsontján, ami egy hasított patájú állattól származhat. Magyarul megrúgta egy rénszarvas. Ha ez nem lenne elég, Cam is megérkezik a kesztyűből levett ujjlenyomat keresésének eredményeivel. Az áldozatot Kristopher Kringle-nek hívták és télapóként dolgozott egy iskolában. Boothék kimennek a lakására, ami egy játékbolt felett van, és egy igazi karácsonyi paradicsom, vagy giccs tenger, ahogy tetszik. A szoba közepén játékvasút, a hűtőben tej és süti, a polcon az áldozatról egy rénszarvas társaságában készült fénykép, a szekrény meg tele jelmezekkel és karácsonyi mintás ruhákkal. Egy dupla fenekű fiókban pedig egy rakás pénz, amiből Télapó nagyon sok játékot vehetett volna. A főbérlő szerint rendes ember volt. Az utóbbi időt leszámítva mindig rendesen fizetett, bár előző címként az Északi-sarkot adta meg.

Bones szerint minden jel arra mutat, hogy az áldozat valóban a Télapó, még az is, hogy egy ügynökségnél dolgozott, hisz a saját munkája szezonális. Pár keresztkérdés után a játékboltos főbérlő elárulja, hogy volt egy kis ellentét köztük, miután sokat keresett azzal, hogy levédette Kris egy játékötletét. Az ügynökségre menet Russ hozzáállásáról beszélgetnek. Bones szerint az egész karácsony egy hazugság a gyerekekkel szemben, és bátyja is abban tartja a lányokat, helyzete rejtegetésével. Próbál cinikus lenni, de Booth úgy véli, a gyerekek érdekében társának úgy kéne szerveznie a dolgot, mintha Russ csak látogatóba érkezne az apjához külföldi munkájából.

Zack tudatja Cammel, hogy biztosan a fejsérülés volt a halál oka, majd megbeszélik, hogy mindketten a családjukkal töltik az ünnepeket. Az ügynökségen az egész télapóközösséget lesújtja Kris halálának híre. Az áldozat igazi jótevő volt. Egész évben Télapóként dolgozott, kivéve december 24-ét, mert akkor mindig más dolga volt. Hodgins vizsgálatai alapján Kris fecskefészek levest evett utoljára, illetve abban ült, amiből megtalálja a megfelelő étteremet.  Brennan szívességet kér Carolintől a börtönbéli karácsony szervezése kapcsán. Az ügyésznő hajlandó segíteni, de csak, ha az antropológusnő a fagyöngy alatt szájon csókolja Bootht. Bones arckifejezése alapján elgondolkodató feltétel.

Amíg Booth a kínai étterem alkalmazottjával beszél, addig Hodgins teljes védőfelszerelésben búvárkodik a szemetes konténerben. Talál egy szép bögykös csótányt, valamint Kris férgekkel borított vacsora maradéka is meg van, vagyis itt ölték meg. A sikátorban van egy csatornanyílás, amibe ledobhatták a testét. A kukából előkerül három tárca is, ami azt mutatja, hogy Kris komoly gyűjtést folytatott, hogy meglegyen az ajándékra való. Bones a Royalban reggelizik, Booth meg a háta mögött beszélget Parkerrel, aki Vermont helyett szívesebben lenne az apjával karácsonykor.

Megvan az egyik tárca tulajdonos, aki elmondja, hogy Kris valóban kizsebelte, de csak egyszer orrba vágta ezért, mert az emberek nem nézték jó szemmel, hogy egy egyiptomi származású biztonsági ember a télapót veri. Booth a Jeffersonainbe megy beszámolni a fejleményekről, ahol Bones éppen előkészül, hogy teljesítse a Carolinnal kötött alku ráeső részét. Fagyöngy a helyén, rágó megvan, még Bootht is tájékozatja, hogy mire számítson, majd az ügyésznő érkezésekor túl is esnek a dolgon. Bár az eredménnyel látszólag mindketten elégedettek, hirtelen sürgős feladatuk akad.

Hodgins a gyilkos fegyvert igyekszik azonosítani, míg Angela már családként emlegetve magukat készül az első közös karácsonyra. Sweets a bisztróban tart rögtönzött terápiás foglalkozást, mert Brennan válságban van. Na, nem a csók miatt, mert az mindenféle szexualitástól mentes volt, győzködik mindketten a hirtelen kíváncsivá vált pszichológust. Hanem azért, mert a mindig őszinte Booth szerint karácsonykor hazudni kell a gyerekeknek. Sweets egyetért, mire az FBI-os szokás szerint a korával cukkolja. Brennan viszont elfogadhatónak találja a választ.

Bár a jótékony hazugság szabályait nem teljesen érti, a morális megerősítés után Brennan még inkább igyekszik rávenni Russt, hogy belemenjen a börtönben karácsonyozásba. Bár fa biztonsági okokból nem lesz, a fafej báty végül már bele menne, de akkor meg neki kell meggyőznie húgát, aki csak szervezte az eseményt, és a végkifejlet idején már repülne Peruba. Zack és Hodgins elvileg megtalálta a gyilkos fegyvert. Szerintük egy rézcsengettyű volt, így feltehetően egy másik télapó támadta meg Krist.

Boothék vissza is mennek a mikulás ügynökségre egy engedéllyel, hogy megvizsgálják a csengőket. A korábban is feltűnően nagyhangú, fiatal télapóén vérnyomot találnak, de kiderül, hogy senkinek nincs sajátja, folyton cserélgetik. Erre Bones azt találja ki, hogy végigszagolják a falhoz állított télapók hátsóját, mert a dulakodás közben, mikor Kris kérdőre vonta a zsebes kollégát, biztosan az is belefeküdt a fecskefészek levesbe. Így is a nagyhangúhoz jutnak, aki menekülne, de a többi piros ruhás lepankrációzza. Ügy lezárva.

Az agyasok közösen karácsonyoznak a laborban. Zack gigantikus könyvet kap, Hogins meg egy tenyérnyi méretű bekeretezett bogarat. Booth visszaadja az egyiptominak a pénzt, amit elloptak tőle. Maxet bekísérik a puritán berendezésű szobába, de aztán megérkezik Amy a nem túl lelkes lányokkal és kidekorálják. Egy rendőr elviszi Parkert az apjához, aki megbeszéli Rebeccával, hogy a gyerek vele tölti a karácsony estét, aztán másnap megy velük Vermontba. Brennan a repülőjegyét nézegetve mereng a Jeffersonainben, miközben a civilbe öltözött Russ megérkezik a családhoz. Végül ő is inkább a börtönbe megy Peru helyett. Az apjával beszélget, mikor Booth felhívja, mert az az ajándéka társának, hogy vitt egy kivilágított fenyőt a börtön udvarra. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Címkék: dr. csont
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2010.03.02. 16:41:25

Én is kívánok mindenkinek boldog karácsonyt! Előre... március elején... :D Jó rész volt, köszi a hogyvoltot! Az a rágó csak átvándorolt Booth szájába. :)

edoo 2010.03.02. 17:01:06

egyik kedvenc részem..leginkább az utolsó jelenet miatt.
köszi a hogyvoltot, jól sikerült :)

hex.kelly 2010.03.02. 17:58:59

Ez egy nagyon vicces epizód volt, köszi a hv-ot, Llew!
De nekem nem volt teljesen tiszta az, hogy végül is akkor az elhunyt tényleg zsebtolvaj volt? És miért ölte meg a másik? Vagy mi volt?

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.02. 18:58:20

Egyik kedvenc részem. Sweets hogy rá volt izgulva a csókra, hogy vajon mi volt. :D

nautilus64 2010.03.02. 19:10:06

@hex.kelly: Nem az elhunyt volt a tolvaj, hanem a másik Télapó, aki megölte. Az áldozat összeveszett vele azon, hogy nem méltó a jelmezhez az hogy lop az emberektől. Mármint nekem ez rémlik.

hex.kelly 2010.03.02. 19:50:06

@nautilus64: Ja, oké, így már jó. Azt a részt kihagytam, mikor néztem. Köszi.

Nekem az tetszett a legjobban, amikor Sweets a manósapival a fején közölte, hogy "Csupa fül vagyok." :-DDDDDDD

zoxó 2010.03.02. 20:53:44

Tiszteltetem a szinkronfordítót. A rész egyik legjobb poénját tette élvezhetetlenné/érthetetlenné.

Thresher 2010.03.02. 22:21:34

@zoxó: Vagyis?
@nautilus64: Ha a másik volt a tolvaj, mint keresett az a valag pénz a halott lakásán??

Thresher 2010.03.02. 22:23:44

Amugy tényleg az étkezdei jelenet priceless volt...
"Szerezen megának már egy nőt"
Nagyon szeretem a szinkront, csak Bones apjánál meg tesójánál lóg ki a lóláb...

nautilus64 2010.03.03. 08:13:04

@Thresher: hát ez nagyon jó kérdés... valaki másnak esetleg van ötlete?

hex.kelly 2010.03.03. 09:50:51

@nautilus64: Nekem sincs tippem.
Viszont, már a második olyan epizód volt, ahol Cam és Zack olyan furcsán beszélnek egymással. Amikor néztem, az jutott eszembe, hogy a főnököm mesélte, hogy amikor tizenX évvel ezelőtt még több százan dolgoztak a cégnél, onnan lehetett tudni ,hogy ki kivel khmmm, hogy látványosan magázódtak.

nautilus64 2010.03.03. 10:12:37

@Thresher: Szinkron szerintem is jó. Én Russ hangját bírom, de Max magyar hangja tényleg nem illik a színészhez szerintem sem.

nautilus64 2010.03.03. 10:13:29

@hex.kelly: erre nem is figyeltem, na majd megszemlélem az elméletedet! :D

Llew 2010.03.03. 10:55:37

@hex.kelly: Zack mikor nem beszél furcsán?:D Egyébként érdekes gondolat. Bennem ez fel sem merült, de ezentúl figyelni fogok erre. Én más miatt találok érdekesnek egy-két jelenetet így visszanézve.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.03. 11:16:58

@Thresher: Már nem emlékszem szó szerint a poénra, de valahogy úgy volt, a csókos résznél, Caroline feltétele úgy szólt, hogy addig kell csókolnia Bootht, míg elszámol: "1 tengeralattjáró, 2 tengeralattjáró, 3 tengeralattjáró". Majd mikor megvolt a csók, Bones megkérdezte, ez elég tengeralattjáró volt? Caroline pedig. "Elég. Egy egész hajóraj."

Llew 2010.03.03. 12:58:22

@Orso-borso:
A feltétel: "you kiss Booth on the lips, for no less than one-steamboat, two-steamboat... five-steamboats."
Majd a csók után:
"Bones: - Was that enough steamboats?
Caroline: - Plenty.
Bones: - A whole flotilla."
Szinkronnal nem néztem, mert ütik egymást az NCIS-el, de a feliratban így van:
"maga szájon csókolja Booth-t,
nem kevesebb, mint egy gőzhajó, két gőzhajó...öt gőzhajón át."
"Bones: - Ez elég gőzhajó volt?
Caroline: - Még sok is.
Bones: - Egy egész flottilla."

Ha jóra gondolunk, akkor a te verziód alapján sem értem igazán @zoxó: panaszát, hacsak nem a tengeralattjáró hajónak titulálásból, mint nem megfelelő tengerészeti terminológiából fakad. A steamboat itt simán a mississipizést, mint a másodpercnyi időtartam mérésére gyakran használt kifejezést helyettesíti. Attól, hogy gőzhajó helyett tengeralattjárót mondanak a megjegyzés - ami szerintem annyira nem nagy - még működik, mert a csók hosszára utal.

Llew 2010.03.03. 13:00:31

csak elszúrtam a hozzászólást: a flottilát is Caroline mondja természetesen

zoxó 2010.03.03. 13:27:22

Egy egész flottillát Caroline mondta nem kicsit elhűlve. Na ezt a poént tolták el igen tisztességesen. Az egy gőzhajó... szerintem a másodpercszámlálás amerikai módra:)). Magyarul egy elefánt...két elefánt ... stb-ként ismerem. Az "egy pillanat"-nál még ez is jobb lett volna.

Llew 2010.03.03. 13:32:22

@zoxó: Én is ezt írtam. De akkor most @Orso-borso: tengeralattjárós verziója nem a szinkron? Akkor tényleg elcseszték. Mondjuk nem ez lenne az első alkalom.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.03. 13:37:02

@Llew: A tengeralattjárós szöveg volt az eredeti szöveg, szinkronban 1 pillanat, 2 pillanat, és a flottillás poén persze teljesen kimaradt.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.03. 13:38:22

jaj bocsánat. nem tengeralattjáró, hanem gőzhajó. *doh* nagyon régen láttam már az eredetit

Llew 2010.03.03. 13:42:17

@Orso-borso: én is az angol feliratból kerestem vissza, pedig én múlthéten néztem. Olyan, mintha nem figyelnének az ilyesmire, csak ez lenne a lényeg, hogy a szöveg tartalmát visszaadják magyarul. Nagyon nem kreatívak, de legalább ihletet merítenének a rajongói feliratokból.

hex.kelly 2010.03.03. 14:04:39

@Llew: Lehet ám, hogy eredeti nyelven nincs is semmi furcsaság, csak a szinkron rossz, írtátok most többen, hogy nem jó hallgatni.Az a jelenet volt a legfurcsább, amikor megbeszélték, hogy mind a ketten a CSALÁDJUKKAL karácsonyoznak.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.03. 14:22:05

@Llew: én arra emlékeztem, hogy valami hajós számolás. Mindenesetre az eredetileg fölvett anyagban kicsinykét tovább tart a csőrözés, az epizódba egy erősen megvágott verzió került.
www.youtube.com/watch?v=OLMJtmFfxf8

nautilus64 2010.03.03. 17:34:08

@Orso-borso: Köszi, hogy ezt megosztottad velünk! :) Így már tudom, hogy került át a rágógumi Booth szájába, mert amit leadtak, abban nem volt "nyelves" csók. Kár, hogy nem egészben adták le, így tényleg csak olyan volt, mint ha testvérek csókolóztak volna.
Most, hogy angolul hallottam őket, magyarul sokkal jobb a hangjuk, Booth-é sokkal férfiasabb magyarul. Persze tudom, ha angolul nézném, akkor a magyar lenne furcsa...

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.03. 17:47:35

@nautilus64: hát látod, én meg a szinkronhangokat nem bírom megszokni. :D

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.03.12. 18:27:40

Llew, mondd, hogy nem hagyod abba a hogyvoltírást! (yn)

Llew 2010.03.12. 20:11:00

Nem, csak más dolgom volt, és a mostanit még nem fejeztem be. Hétvégén fent lesz.

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.03.13. 22:07:51

De jó! Ezek a hogyvoltok tartják bennem a lelket két Dr. Csont között! :D
süti beállítások módosítása