Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x20 - Conflicted

2010. március 01. 12:00 - hex.kelly

Íme az epizód, amire a 4x08 óta vártunk: az ottani vendéggyilkos, Jason Alexander ül a rendezői székben.

Félhomályos szobában egy pszichiáternő beszélget egy nővel, akin kórházinak tűnő ruha van, biztos egy beutalt valami zárt helyen. Egy videokamera is működésben van, de az nő arca nem látható. A dilidoki Adam-ről akar beszélgetni, de a nő nem, és az kérdi, hogy ő meg azt akarja tudni, hogy mit keres...Dr. Reid? Reid ekkor előlép egy sötét sarokból, és azt feleli: Adam-et. A nő azt mondja, csak azért, mert elfogták, nem fogják Adam-et is megtalálni, annyira azért nem okosak. Reid azt mondja, ez nem az okosságról szól, hanem hogy azt kell tenni, ami helyes. A nő viszont úgy véli, ő éppen azt tette, ami helyes.

Hét nappal korábban a 2009-es tavaszi szünetet múlatják az ifjak valami helyen, kevés ruhában táncolnak, apró lézerkardokkal a kézben. Ja, hogy ez egy hotel udvara... A hallban egy srác telefonál: a barátnője csak holnap érkezik. És (nyilván más a körzetszáma, irányítószáma is, mert) magától értetődően követ egy csinos hátsójú lányt a lifthez, bemutatkozik neki, majd együtt bemennek a 319-es szobába. Kisvártatva a srác az ágyon hasal, kezei kikötözve, szája bekötve, a nő műkörmeivel végigcirógatja a karjait. Odalent a kertben dübörög a zene, ugrálnak a cickók. Fent a szobában a srác feje nylonzacskóban, csak a tompa ordítása hallatszik, és az is csak a szobában. Reggel a hallban a recepcióst helyettesítő főnöknő kéri az Adam nevű takarítófiút, hogy tegye rendbe a 319-es szobát. A srác valami punkzenét illeszt a füleibe, és elkezd takarítani, lecseréli az ágyneműt, belenéz a fiókokba, de azok tele vannak ruhákkal, ezért kinyitja a szekrényt, ami tele van egy pucér hullával.

Quantico-ban JJ prezentálja az ügyet a csapatnak: 3 éjszaka alatt két tavasziszünetelő fiatalembert is megerőszakoltak és megöltek a south padre-szigeti Hudson Street Hotel-ben. Emily-ből kiszakad egy "Ez aztán a fordulat!", ami profilozóúl valami olyasmit jelent, hogy végre egy üdítő különlegesség. Reid azt mondja, különleges, hogy a két hullát meztelenül, magzatpózban helyezte el a gyilkos, Rossi azt mondja, ez valami üzenet lehet. (Szerintem meg így fért be a srác legjobban a szekrénybe.) Ha a gyilkos egy diák, akkor addig kell elkapni, míg a szünet végén vissza nem megy az egyetemére. Ha helyi, akkor addig, amíg a vadászterületéről el nem tűnik a sok egyetemista.

Egy szónak is száz a vége, nincs sok idő, mert a tavaszi szünet a hétvégéig tart. Főcím és idézet Reid-től: A fény azt hiszi, hogy mindennél gyorsabban halad. De téved. Mindegy, milyen gyorsan halad a fény, azt veszi észre, hogy mindig a sötétség ért oda előbb, és már ott vár rá. - Light thinks it travels faster than anything. But it is wrong. No matter, how fast light travels, it finds the darkness has always gotten there first and is waiting for it. Terry Pratchett

Csapat a gépen, JJ mutatja a TV-t a többieknek, landolás után muszáj lesz nyilatkozni, mert a csapból is ez folyik már. Reid 16 évesen diplomázott először, ezért most JJ kénytelen elmagyarázni neki, hogy részeg szünetelő egyetemistákkal senki nem értetheti meg azt, hogy ne álljanak szóba idegenekkel. Prentiss kérdésére Garcia a laptopképernyőn elmondja, hogy több mint 100 DNS-mintát rögzítettek. (Ész szemöldökei az égbe szaladnak, Erőnek viszont a szeme sem rebben, micsoda kontraszt!) De egyiken sem volt címke, hogy mikor került a helyszínre, úgyhogy a tudomány most egyáltalán nem használ. A két áldozat között pedig semmi, de semmi összefüggést nem talált, szóval feltehetőleg random préda volt mindkettő. Reid csodálatával kísérve Morgan elmondja, hogy mivel az ifjúság úgy spórolja meg a lézerkardravalót, hogy sokan vesznek ki egy szobát, így a hotel férőhelyeinek többszöröse az a létszám, amely valós lehet. Egyébként a nemi erőszak tényéből nem feltétlenül következik az, hogy az elkövető homoszexuális, mert a férfiakon elkövetett erőszak lényege általában a hatalom és a dominancia. Hotch két részre osztja a csapatot, egyik társaság a helyi őrsre megy, a másik a hotelbe.

Ész Erő és Tapasztalat nyerte a hotelt, a főnöknő bevezeti őket a 319-es szobába, ahol Reid azonnal kiszúrja az ágyon a kötözés nyomait. (Lehet, mégis többet tud a világ ledérséggel teli részéről, mint hinnénk?) Rossi szerint már csak az a kérdés, hogy az áldozat akarta-e, hogy megkötözzék. Hotch-ot és a lányokat Evans rendőrnő fogadja az őrsön, és mondja, hogy az első áldozat apja már megérkezett, de a rázósabb részleteket nem mondta el neki a telefonban. JJ azt mondja, akkor innentől átveszik a dolgot, úgyis van pár rázós kérdés a részletek mellé. Rossi-ék a szobában tovább modellezik, hogyan történhetett a kikötözés, végül arra jutnak, hogy vagy beleegyezett az áldozat, vagy az elkövetőnek volt egy társa. A szekrénybe rejtés pedig azt szolgálta, hogy a takarító személyzet mindent letöröljön, mielőtt a hulla előkerül. JJ és Hotch az első fiú apjától megtudja, hogy a fiú aktív sportoló, rendszeresen tesztelték, szóval nem drogozott, csak pár haverjával jött ide, lazítani. Hotch pedig felteszi a rázós kérdést: Uram, az ön fia meleg? A hotel tetején az Adam nevű takkerfiú gubbaszt, Morgan és Reid érkezik hozzá, és a második hulláról kérdezi, de a srác azt mondja, sosem látta még azelőtt, viszont az a kép azóta sem megy ki a fejéből. Reid azt kérdi, látott-e valami szokatlant a szobában, de Adam szerint a hullán kívül minden normális volt, de egyébként is, a részeg egyetemista mind egyforma: azt hiszi, bármit megengedhet magának. Ismeri a fajtáját, mert a közelben nőtt fel, fél éve pedig itt is dolgozik. Morgan megköszöni az idejét, és indulnak, de a fiú Reid után szól. Azt kérdi, mennyi idő kell, hogy ne lássa a hullát, ha becsukja a szemét. Reid nem tudja, neki ez nem szokott elmúlni.

Rossi-nak Hotch és Prentiss meséli az őrsön, hogy a hozzátartozók és a barátok szerint egyik áldozat sem volt meleg, viszont imádtak csajozni. Rossi elmondja, mit láttak a szobában, és arra jutnak, hogy ha ezek az alfahímek két férfivel találkoztak volna, akkor nem egyeztek volna bele a kikötözésbe. Ha viszont az egyik tettes nő, az simán ráveheti az áldozatot a játékra, és amikor a delikvens már ártalmatlan, jöhet a hímnemű tettes, hogy megerőszakolja és megölje.

Este egy másik hotel kertjében mulat az ifjúság, a barna hajú nő újabb fiatalemberrel ismerkedik meg, nem sokáig él már ő sem. Másnap már Rossi-ék és a rendőrnő áll a hotelszobában, utóbbi mondja, hogy a haverja a zöldruhás barna hajú nővel látta távozni az elhunytat. Hotch és Prentiss profilt mond a rövidgatyás zsernyákoknak. Az elkövetők ketten vannak: egy alá- és egy fölérendelt huszonéves férfi és nő, legalább az egyik vendég vagy alkalmazott az első hotelben. Az erőszaknak nincs köze szexuális irányultsághoz, hanem a hatalom és a dominancia a lényege. Ezért választanak alfahímeket, revansot vesznek az embertípuson. Már csak 2 nap van a tavaszi szünetből, eredmény kell. Hotch és a lányok Garcia-val értekeznek. Miss P talált valamit a hotel biztonsági felvételein: az első áldozat halála előtti napon a medencénél az első áldozat kikezdett az egyik dolgozóval, Madison-nal. Adam, közbeavatkozott, de a vasmacsó fél kézzel a padlóra lökte a fiút, mire az nekirontott az alfahímnek, és beleborultak a medencébe. Nocsak, nocsak, de hisz Adam azt mondta, hogy sosem látta az első áldozatot! Hotch kéri Garcia-t, hogy derítsen ki mindent Adam Jackson-ról, majd hívja Rossi-t, hogy helyzet van. Rossi ront is be a Madison irodájába, és eléggé ordít ahhoz, hogy Madison elmondja, Julie kérte, hogy ne szóljon a medencéről, és Adam talán a tetőn van. Rossi hívja Morgan-t, hogy menjen a tetőre. És Adam tényleg ott van, látjuk is, de nincs jól, a fejét fogja, ahogy ül, majd felkel, de egyre csak a fejét fogja, és fura hangot hallunk, talán ő is ezt hallja? Ajjaj.

Garcia közben Adam életét meséli a nyilvántartás alapján: mostohaapa által vert majd hirtelen meghaló anya, mostohaapa általi terror és verések, állami gondozás, majd 16 évesen szélnekeresztés. Morgan és Reid felér a tetőre, Adam ott áll a szélén, kérik, jöjjön közelebb. Morgan megragadja, Adam nem érti, mi történik. Az őrsön Reid megy be hozzá a kihallgatóba, Prentiss, Hotch, Rossi és Morgan az ablakon át nézik, Emily szerint nem az a tipikus domináns gyilkos. De Morgan szerint őt keressük, illi rá a profil ugyanis. Majd Reid megpuhítja, ő már korábban is szót értett vele. (Naná, a frizurájuk is egyforma.) Odabent kérdi is tőle, miért nem szólt a medencés dologról, de Adam csak azt mondja, nem emlékszik rá, és Julie-val akar beszélni. Garcia kiderítette, hogy Julie főiskolásként önkéntes munkát végzett abban az intézetben, ahol Adam volt, összebarátkoztak, és amikor kisebb kihágásai voltak, ő hozta ki a letartóztatásból, és jelenleg a hotel a lakhelye is. Hotch azt mondja, hogy eszerint nem Adam lesz a domináns, hanem Julie. Aki 15 perce itt és itt használta a hitelkártyáját, nyomás utána! Beesteledett, valahol mulat a nép, Julie felszed egy helyes srácot, táncolnak, majd kifelé indulnak, de ott áll előttük Hotch és Rossi, utóbbi pedig azt mondja a srácnak: Higgy nekem, öcskös, ez életed legszerencsésebb éjszakája. A srác elkotródik, Julie mérges.

(Ugrunk az időben, a dilidokinő és Reid kérdezik a beutalt nőt arról, megbánta-e, amit tett, és hogy hol van Adam. A nő szerint ő azt tette, amit kell, Adam pedig jó helyen van ott, ahol van.) Reid az őrsön Adam-et kérdezi továbbra is a medencés balhéról, és szembesíti azzal, hogy korábban azt mondta, nem emlékszik semmire. Adam azt mondja, addig emlékszik, hogy ellökte a srác, de utána már csak arra, hogy Julie kihúzta a medencéből. Hotch eközben a dohányzó Julie-t faggatja, miért segíti folyton Adam-et, vajon ölne a kedvéért? Reid pedig arról, hogy ő veszi-e neki a drogokat is. Adam azt mondja, azok a migrénjére kellenek, és megsértődik. Hotch szembesíti Julie-t azzal, hogy 2003-ban megerőszakolták, de a rendőrök nem nagyon akarták megtalálni a tettest, csak nem sorsközösséget érez Adam-mel? Julie mindent tagad, Hotch azt mondja, jöjjön a poligráf. Mindkettejüket alávetik a vizsgálatnak, Morgan Adam-et, Prentiss Julie-t kérdezi, szép vágásokkal párhuzamosan meg, nagyon jó! Reid a medencés videót nézi, Morgan-ék érkeznek a hírrel, hogy Adam és Julie átment a vizsgálaton. Reid nem érti, és kipillant Adam-re, aki a pultnál áll Julie-val, nyilván a hazamenés papírjait írogatják alá. Adam felnéz Reid-re, nyaka megfeszül, és meredten-keményen bámul rá, Reid furcsállja, majd látjuk a medencés videón, hogy a földre lökött Adam felnéz, nyaka megfeszül, és felugrik.

A hotelben Adam és Julie elköszönnek egymástól, Julie azt mondja, aludni megy, Adam azt, hogy megy karbantartóskodni. Ám Julie nem a szobájába megy, hanem elszalad. Az őrsön a csapat küpped egy asztal körül, Reid nézi a videófelvételt, majd arról kezd beszélni, hogy talán Adam tudta a matekos kérdésre a választ a poligráfos vizsgálatkor, csak eljátszotta, hogy nem tudja. Mialatt Reid azt sorolja, hogy Adam-nek a medencénél filmszakadása volt, visszahúzódó viselkedése van és olyan gyerekkora volt, amilyen, látjuk, ahogy Julie bemegy Adam szobájába, és letakart tükörhegyeket, női ruhákat, kötelet talál. Reid összefoglalja: mi van, ha az elkövető páros nem is egy pár? Hotch mondja a megfejtést: disszociatív személyiségzavar. Szóval Adam-nek többszörös személyisége lenne? Prentiss szerint is stimmel, nem ez lenne az első eset. Reid megmutatja a felvételen Adam testbeszéd-váltását, és azt mondja, ez arrogancia, és az is az volt, amikor rábámult a papírozás közben, pedig Adam kerüli a szemkontaktust. Szóval Adam ölt, de mégsem ő, és nyilván nem is tud róla.

Julie a tetőre megy Adam-hez, és mutatja, mit talált. Kérdezgetni kezdi, hogy is van ez, meg a ruhák, ha megmondja, ki az a nő, aki ebbe belerángatta, megpróbálhat segíteni neki, menjen vele a rendőrségre, különben egyedül megy. Adam erre felegyenesedik, megfordul, és egy lágyabb, nőiesebb hangon azt mondja, szó sem lehet róla. Julie nagyon megijed, pláne, mikor megtudja, hogy nem Adam-mel, hanem Amanda-val áll szemben, aki szerint Adam-nek már nincs szüksége rá, ezért le is dobja gyorsan a tetőről. Csapat és a zsaruk egyszerre érkeznek a hotelhez, Ész és Erő mehet a tetőre, zsarunő szól Hotch-nak, hogy menjen a hátsókertbe, ahol Julie a bukszusban landolt, és még el tudja nyögni, hogy Adam megváltozott, és Amanda-nak hívta magát.

Oké, tehát Reid-nek igaza volt, Julie-ért jöhet a mentő, Adam/Amanda hollétét gyorsan ki kell találni. Reid-ben felsejlik a Rafael-nél való vendégeskedésekor átélt halálközeli élménye, és azt mondja, Amanda ahhoz az emberhez mehetett, akit mindenért okol. Morgan hívja is Garcia-t, aki megmondja Adam rohadvány nevelőapjának címét, ahová száguldanak is. A ház hálószobájában a férfi térdel az ágyon, liluló fején nylonzacskó, nyakán kés pengéje, mely fölött a mögötte álló Adam/Amanda az úr. Fegyvert fognak rá, és kérik, engedje el a férfit. Reid elteszi a fegyverét, és azt mondja, szerinte Adam anyjának halála után a férfi Adam-et öltöztette be, verte és erőszakolta meg, és mivel Adam túl gyenge volt, és védtelen, Amandára volt szüksége, hogy megvédje. Amanda szerint a férfinek meg kell halnia, de Reid megígéri, hogy ha elengedi, akkor megszervezi azt a segítséget Amanda-nak és Adam-nek, amire szükségük van. Amanda nem akarja, hogy az ő tetteiért Adam-et ítéljék el, a kést immár a saját torkához szegezi. Reid viszont azt mondja, ha Amanda megöli Adam-et, az nem számít védelmezésnek. Amanda azt mondja, egyszer és mindenkorra biztonságba helyezi Adam-et. Azzal eldobja a kést és ellöki a fuldokló férfit, akin JJ segít. Morgan megbilincseli Amanda-t, aki a már ismert nézéssel bámul Reid-re, mikor az Adam-et szólongatja. Morgan azt mondja Reid-nek: Adam elment.

Reid eléggé kiborulva áll a hotel tetején, Morgan jön érte, és kérdi, mi gyötri. Hát az, hogy meg kellett volna menteni Adam-et, mert most az ártatlan bűnhődik bezárva. Morgan szerint a profil jó volt, a helyzet meg rendkívüli, de mi bántja igazából? Hát, Tobias Hankel. De hát Tobias 2 napon át drogozta és kínozta Reid-et, ám Reid szerint az Tobias személyiségének az a hasadása volt, akivel az apját tartotta életben, az igazi Tobias megmentette az életét a kunyhóban. Morgan azt mondja, Tobias miatt nem érezheti, hogy adósa lenne Adam-nek. Kölyök - mondja.- El kell fogadnod, hogy néha nem tudunk mindenkit megmenteni.

Dilidokinőnél Reid azt mondja az immár vele szemben álló Amanda-nak, hogy addig fog idejárni hozzá, míg meg nem találja Adam-et. Mert neki jár az élet, és az a helyes, ha Amanda kiengedi. Amanda szerint az nem most lesz.

Aztán az ajtóból még visszanéz Reid-re szótlanul, Reid pedig a tükörbe bámulva idéz: A szörnyek valódiak, és a kísértetek is. Itt élnek bennünk. És van úgy, hogy ők győznek. - Monsters are real, and ghosts are real, too. They live inside us. And sometimes they win. Stephen King

Címkék: gyilkos elmék
38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.01. 13:10:55

Ahogy mondtad, zseniális rész zseniális hogyvoltja.
Elképesztő ez a srác, aki Adam-Amanda szerepét alakította, amikor megfeszül a nyaka és kigúvad a szeme, amikor elkapják, ráadásul tényleg olyan lányosan néz... Hát hűha, a hideg kirázott, nagyon erős.
Ez meg pont egy olyan rész, amikor újra kiélhetjük magunkat és lelkesedhetünk a cukidokiért ;)

zeugma 2010.03.01. 14:01:46

Egyik kedvenc rész :-)

Johnny336 2010.03.01. 14:04:13

Én nem értem hogy dőltek be neki a díszkanok. Mégse akkora nőcsábászok, hogy ránézésre megállapítsák valakinek a nemét?
Hiába nőies valaki, attól még vannak árulkodó jelek.

zeugma 2010.03.01. 14:05:24

Ja igen, és az ilyeneknél szoktam gondolatban azt mondani a forgatókönyv írójának: mondd, hogy ezt csak ti találtátok ki, és nem egy valódi aktában olvastátok!

Johnny336 2010.03.01. 14:09:49

"Szerintem meg így fért be a srác legjobban a szekrénybe."

Pl. a darabolós gyilkos lehet, hogy azért darabol, mert csak így fér be a hajókofferbe az áldozat, és semmi jelentősége nincsen profil szempontjából a felkockázásnak.

Ez az Occam borotvája? A legegyszerűbb magyarázat a legvalószínűbb?

"Lehet, mégis többet tud a világ ledérséggel teli részéről, mint hinnénk?"

Csak szeretnétek megtudni! :D

hex.kelly 2010.03.01. 14:30:41

@Johnny336: Anno, mikor először láttam, én sem értettem. Mikro a hv-ot írtam, és meg-megállítottam, akkor már igen, és végképp akkor győződtem meg, mikor a képeket vadásztam. Sokszor mutatják a kezét. Szép műkörmök szép ujjakon, kecses vonalak, simán! Egy jó ruhával simán el lehet vonni a tekintetet az arcról, bár szerintem jó kis sminkje van.

A darabolós gyilkosok nagy része azért darabol, mert könnyebb a szállítás, valamint ha szétszórja a testrészeket, nehezebb az azonosítás, így több ideje van kereket oldani, alibit kreálni, stb.

Igen, Johnny, szeretnénk. Nagyon. :-D

@lunanyuszi: Jajj, köszi :-) A tetőn nagyon jók voltak a végén, Shemar-ral ott rögtön forgathattak volna egy napszemcsi-reklámot (Police lehet, vagy Ray Ban vajon?), hozzá képest Horatio sehol nincs.

És egyébként: Jason Alexander remek rendezése mellett meg kell említeni Jackson Rathbone fantasztikus alakítását, és Rick Dunkle írót, aki már az első évad óta az írói csapatot erősíti, de ez volt az első fő írói munkája, a második az ötödik évadi Slave of Duty (5x10, vagy 101-dik epizód, hogy értsétek), ami szintén rendkívül erős.
És nyálcsorgatás nélkül jelentem ki, hogy Gubler képes volt úgy érzelmeket rakni a kis zsenibe, hogy picsogásnak tűnt volna. Ez nem tudom, hogy csak az ő érdeme, vagy Alexander is benne volt, nem is számít talán, mert a lényeg az, hogy stabilan állt a kerettörténet, és nem lötyögött a tartalma sem.

Johnny336 2010.03.01. 14:36:43

101.? Nem emlékszem.

A 100. amikor szomorú véget ér az "egyik ügy"?

Pár résszel ezelőtt volt, de összefolynak a fejemben...

hex.kelly 2010.03.01. 14:41:35

@Johnny336: Hát, de azért mégiscsak jól emlékszel. A 101-ben mennek egy temetésre.

Johnny336 2010.03.01. 14:42:56

@hex.kelly: az ok, hogy temetésre mennek, de a részben kit üldöznek? :D

Johnny336 2010.03.01. 15:01:31

@hex.kelly: köszi a felvilágosítást. Már sejtem. Odabaszós rész.

hex.kelly 2010.03.01. 15:13:01

@Johnny336: Melyik nem? :-))))

A következőt, a 4x21-et péntekre csinálom, az is kemény ügy lesz, beszéltünk már róla párszor. Az a helyzet, hogy az egész negyedik évad annyira erős, hogy nem tudok választani, melyik a legjobb epizód. De ez a mai benne van a legjobb 5-ben. És az ötödik évad tartja a színvonalat, már amennyit eddig láttam. Holnapután érkezik a CBS-re Gubler rendezése, az is komoly lesz biztos.

Johnny336 2010.03.01. 15:23:12

@hex.kelly: én annyira nem vagyok lenyűgözve, amikor a színész rendez.
Én se szerelek autót, mert nem autószerelő vagyok. Pedig autót vezetek.

hex.kelly 2010.03.01. 15:34:28

@Johnny336: ÉS amikor a rendező játszik? Azért kérdem, mert MGG filmrendezőként diplomázott. A rendezői gyakorlatát Wes Anderson-nál töltötte, aki egy filmjébe hívta egy pici szerepre, ezután a rendezői ügynöke elzavarta a Gyilkos elmék pilot-castingjára. Így lett színész, de közben horror-rövidfilmeket rendezett, videoklipeket rendez, és a saját Documentary-kisfilmjeit vágja és rendezi. Szóval ért ő hozzá, nem arcoskodik.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.01. 15:38:53

Hát ez megint egy eszement jó rész. És már megint a gyilkost sajnáljuk. Én ezeket szeretem a legjobban, amikor csak szimplán a gonosz öldököl, az kevésbé fog meg, mint amikor együtt tudok érezni a rossz sorsában megkattanóval.

Johnny336 2010.03.01. 15:47:55

@hex.kelly: jóvanna, wiki-ig nem jutottam el. Nem is vagyok akkora fan, mint ti. :)
Mondjuk azzal vitatkoznék, hogy ért valaki valamihez, mert van belőle diplomája. :DDD

@Orso-borso: nekem az egyik kedvenc részem a True Night (3xtizenvalami), amikor a képregényes gyerek szétkaszabolja a bandatagokat. Nem tudod elítélni a gyilkosságokért. Illetve a képi világa nagyon jó. Nem vagyok egy képregény-rajongó, de tök jól voltak megcsinálva az "akciórészek".

Johnny336 2010.03.01. 15:50:00

@Johnny336: a másik botrányosan jó rész a Mitch Pileggis, amikor "országúti harcost" alakít.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.03.01. 16:14:39

@Johnny336: óigen, mindkettő amit mondtál tényleg nagyon jó

hex.kelly 2010.03.01. 17:50:11

@Johnny336: Jaj, nem azért mondtam, rosszul jött ki. A dipi és a hozzáértés nincs összefüggésben. De ő elég sokoldalú, szerintem jó félős lesz. 2,5 nap, és csekkolom ;-)

True Night nagyon ott volt, fene gondolta volna, hogy az idegesítő kissrácból (Már megint Malcolm címszereplője) ezt is ki lehet hozni. Engem legalábbis meggyőzött, remélem, nem tűnik el a süllyesztőben. Mitch Pileggi-ről már áradoztam egy kört, a következő évadban Ez lesz Gavin Rossdale-lel és Meredith Monroe-val.

LoVeLA 2010.03.01. 20:16:39

Ismét zseniálisat alkottál:) Nagyoon jó rész volt, és J.Rad is hihetetlenül játszott. Aah jól esett most ezt olvasni, legalább elfelejtettem a hazatérés sokk hatását.. :P

nadivereb 2010.03.01. 20:22:04

Jó a hv, csak pont az maradt ki, hogy a poligráf Adam(/Amanda) kihallgatásánál egyetlen kérdésnél ugrott meg, az egy matekos volt,a mikor Adam bepánikolt (?) és Amanda előjött. Ha nem láttam volna, nem érteném a visszautalást...
Amúgy a srác, aki Adam/Amandát játszotta, zseniálisat alakít.

Zsukka 2010.03.01. 20:53:08

Sziasztok!

Tökéletes rész, tökéletes hogyvolt!
Egy kérdésem lenne: melyik volt a Tobias Hankel-rész? Ha jól emlékszem az is 2 részes volt, és sajnos csak az egyik részét láttam...

hex.kelly 2010.03.01. 21:17:47

@Zsukka: Jól emlékszel, két részes volt a történet: 2x14 és 2x15 a két epizód. Tobias Hankel-t James Ven der Beek (Dawson) játszotta, az apját pedig Don Swayze. Azt hiszem, a Cool most a második évad közepénél tart, elvileg 4 hét múlva szerdán a 14-es kerül adásba. De lehet, hogy rosszul számolom, messze van még, nincs fönt a teljes műsor a neten.

hex.kelly 2010.03.01. 21:23:47

@nadivereb: Azért hagytam ki a helyénél, mert vissza akartam utalni, de mire az egész gondolatmenetet érthetően leírtam, kb. 6 sor volt, és még Morgan is azt mondta Reid-nek, hogy ez már túl magas. Ezért inkább nem hangsúlyoztam azt, hanem a testbeszédes dolgot, mert arra Reid többször is visszatér, és a földi halandónak is felfoghatóbb talán. De nyilvánvaló, hogy igazad van, és most fogom a fejem, hogy Te egy mondatban leírtad, amit én nem láttam az erdőtől, uuuuhhhh, hamu a fejemre, jajj, de röstellem....

ebilafan 2010.03.02. 00:35:42

Csak-csak ideértem, igaz, ilyenkor legfeljebb holdkórosok illetve vámpírok szoktak aktivitást mutatni. :)

Kezdjem azzal: a Pratchett idézet. Imádom. Mint ahogy az írót is. :)

"Lehet, mégis többet tud a világ ledérséggel teli részéről, mint hinnénk?" - vááá, ne csináld ezt velem! :D Kellemesebb arra gondolni, hogy zsenike magánúton tett szert ilyen ismeretekre, de szinte biztosan a munkája a ludas. A fene. :(

"Rossi ront is be a Madison irodájába, és eléggé ordít ahhoz..." - valsz furán vagyok huzalozva, de én felpezsdülök attól, ha Rossi ilyen dominánsan lép fel. Tudom, menjek és vizsgáltassam meg magam. XD

"Naná, a frizurájuk is egyforma" Someone needs a haircut. Just sayin'. :)

Nagyon jó rész volt, és ahogy már többen rámutattak, ahhoz illő HV. Köszönjük. :)
Most nem válaszolok egyenként mindenkinek, pedig szerettem volna reagálni egy-két dologra - talán majd holnap, megyek aludni.

Tóthi 2010.03.02. 10:36:30

@hex.kelly:
Eddig tudtam megállni szó nélkül. ;-) Köszönöm az eddigi hogyvoltokat, ezek hatására kattantunk rá a sorozatra.

Még csak a második évad végénél tartunk, egy epizódot nem láttam csak (2x15). Ezek szerint jól láttam, hogy Dószon :-) futotta benne az ámokot. Nem tudtam megnézni a második részét, nekem sok volt az a kutyás jelenet. A későbbiekből annyi kiderült, hogy megkínozta Reid-et, elárulnád, pontosan mi történt, és hogy JJ hogyan úszta meg?

hex.kelly 2010.03.02. 10:54:12

@Tóthi: Tényleg? Nagyon szívesen, bár inkább én köszönöm!
Ha a kutyákat kibírtad, a folytatást vétek lenne kihagyni, nézd meg mindenképpen, mert azt a részt már nem Bernero írta, hanem Chris Mundy, szóval egészen más, és nagyon jó mégis ;-) Ha mégsem, akkor íme a spoiler Neked, bár inkább szánom kedvcsinálónak:

Nna, hát a kutyákat JJ lelőtte (mint egy kutyát), és nagyon kócos és remegős volt, mikor a csapat rálelt a pajtában. Később még voltak vicsorgókutya-víziói, kis híján le is lőtte valamelyik kollégát. Volt egy vitája Morgan-nel, mert úgy érezte, hogy M. neheztel, amiért nem vigyázott Reid öcskösre. És testületileg kiakadtak Prentiss-re, amiért könnyek nélkül, gépiesség mögé bújva dógozott. Reid-et ugye elrabolta Dószon, aki Patrick Swayze bátyjának is képzelte magát, ilyen pillanataiban kínozta Reid-et és megölt még egy házaspárt, Dószonként meg enyhítést hozott neki intravénás drogok formájában. Aztán Reid egyszer rosszul lett és meghalt, de Dószon megmentette, így Reid videóüzenetben rá tudta vezetni Haccsot, hogy hol keressék. Dószon végül akkor kapott golyót, mikor Reid-del a saját sírját ásatta. Reid még el tudott köszönni Dószontól, meg ölelkezni JJ-vel. Aztán későbbi epizódokban kicsit drogos volt, aztán meg anonim függők találkozóira járt, és az egészből annyi maradt, hogy egy negyedik évadi epizódban hisztérikusan visszautasít egy adag orvos által felajánlott fájdalomcsillapítót.

hex.kelly 2010.03.02. 11:00:49

(Hmm, még jó, hogy kapok e-mailt a kommentekről, mert így nem kell újraírni azt, amit látszólag megevett a blogmotor.)

@Tóthi: Tényleg? Nagyon szívesen, bár inkább én köszönöm!
Ha a kutyákat kibírtad, a folytatást vétek lenne kihagyni, nézd meg mindenképpen, mert azt a részt már nem Bernero írta, hanem Chris Mundy, szóval egészen más, és nagyon jó mégis ;-) Ha mégsem, akkor íme a spoiler Neked, bár inkább szánom kedvcsinálónak:

Nna, hát a kutyákat JJ lelőtte (mint egy kutyát), és nagyon kócos és remegős volt, mikor a csapat rálelt a pajtában. Később még voltak vicsorgókutya-víziói, kis híján le is lőtte valamelyik kollégát. Volt egy vitája Morgan-nel, mert úgy érezte, hogy M. neheztel, amiért nem vigyázott Reid öcskösre. És testületileg kiakadtak Prentiss-re, amiért könnyek nélkül, gépiesség mögé bújva dógozott. Reid-et ugye elrabolta Dószon, aki Patrick Swayze bátyjának is képzelte magát, ilyen pillanataiban kínozta Reid-et és megölt még egy házaspárt, Dószonként meg enyhítést hozott neki intravénás drogok formájában. Aztán Reid egyszer rosszul lett és meghalt, de Dószon megmentette, így Reid videóüzenetben rá tudta vezetni Haccsot, hogy hol keressék. Dószon végül akkor kapott golyót, mikor Reid-del a saját sírját ásatta. Reid még el tudott köszönni Dószontól, meg ölelkezni JJ-vel. Aztán későbbi epizódokban kicsit drogos volt, aztán meg anonim függők találkozóira járt, és az egészből annyi maradt, hogy egy negyedik évadi epizódban hisztérikusan visszautasít egy adag orvos által felajánlott fájdalomcsillapítót.

hex.kelly 2010.03.02. 11:01:26

@hex.kelly: Ó, banyek, most bezzeg kiköpte :-DDDD
Mindenkitől bocs a duplázásért...

Johnny336 2010.03.02. 11:31:50

@hex.kelly: utána kellett néznem a neveknek imdb-n, haley-t pl. nem tudtam.
De a rockeres rész valóban nagyon komoly. Egészen a végéig nem tudtam mi lesz, csak az egyik elkövető személyében voltam biztos.

Tobias Hankeles (dupla)rész a harmadik kedvenc. De még mindig Mitch Pileggi viszi a pálmát, nagyon bírom azt a színészt, nála csak Jean Reno-t jobban.

hex.kelly 2010.03.02. 11:35:52

@Johnny336: Jajj, hát Jean nekem is a szívem csücskibe' van! Bár nyilván más szempontok is vannak, mint Nálad :-)

Tóthi 2010.03.02. 12:30:51

Hogy ez a Dószon gyerek idáig süllyedt! ;-)))

Köszönöm. Meggyőztél, összeszedem a bátorságomat, és nekiülök. :-)

hex.kelly 2010.03.02. 12:35:36

@Tóthi: Jól döntöttél, szerintem nem fogod megbánni ;-)

Laliath 2010.03.02. 14:30:04

@Tóthi:
isten hozott a cm fanok és h.k táborában :) Egyiket se bánod majd meg :)

hm, nekem vhogy mégiscsak a true night a "kedvencem"

hex.kelly 2010.03.02. 17:47:30

@Laliath: Persze, mert kislányos anyaként fogékonyabb vagy a babaarcú ártatlanokra meg a síron túl is tartó örök szeretés romantikájára. Így vagyok ezzel én is :-DDD

Johnny336 2010.03.03. 10:59:00

@hex.kelly: én meg simán szeretem, ha fröcsög a vér a filmben, és átlátszó hálóinges lányok sikoltoznak :D

ZsAnett 2010.05.15. 19:43:15

hát megint egy jó rész volt mikor rossz??? a 23:20 kicsit félelmetes volt még19 is féltem attól :$ az a kisértet ház gracia jól rá ijesztet reid-re és azt mondta h 50éve szétszabdalta a feleségét és morgan-re azt hitte hogy az öreg :) aki meg ölt gyerekeket megnyúzza és megeszi és az ablakábol lesi áldozatait és egyszer leál a szive és nem ö volt a gyilkos hanem egy beszbol ütös gyerek aki meg akart ölni 1 8éves lányt és vége producer by mark gordon ózona

kissviri96 2010.05.28. 15:34:13

Adam-et Jackson Rathbone játsza, persze aki nem látta még az Alkonyatot vagy a New Moon-t az valószínűleg nem tudta, vagy éppen nem ismerte fel. Neki a Twilight saga-ban is ilyen fejeket kell vágni, ezért mondja rá Jessica hogy "Úgy néz mint akinek valami baja van"... Imádom a srácot!
süti beállítások módosítása