Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x12 - Lifeline

2010. március 01. 10:00 - missparker

Newark, New Jersey. Jarod melósoverálban rohan egy sikátorban, Broots és Miss Parker kivont fegyverrel utána. Jarod beugrik egy lakás nyitott ablakán. Itt egy percre elfelejtheti minden gondját-baját, mert egy ruhátlanul jógázó nő elé sikerül toppannia. A nő közli vele, hogy vagy vetkőzzön, vagy várja meg, míg ő felöltözik. Megvárja. A nőci tenyérjósol neki, látja, hogy családokat hoz össze, az életvonala szerint minden jótette visszaszáll majd rá. Ráférne, de most menekülnie kell. Forgalmas utcára jut, egy elegáns nő szintén menekül az üldözőjétől, befut egy épületbe. Az üldözője megáll, tudja, hogy ki fog jönni. A nő ugyanabba a sikátorba keveredik, ahol Jarod épp egy kukát etet meg az overáljával. A nő öltözik: sánta hajléktalan lesz belőle. Jarod figyeli. A nő üldözője türelmetlenül nézi az óráját, fintorogva figyeli a hajléktalanokat, aztán ő is bemegy az épületbe. Jarod a nőt követi, aki egy újabb épületben vedlik át újra csinivé, majd taxit fog, a táskájából kiesik valami, de nem szedi fel, menekülnie kell. Jarod gazdagabb lett egy női neszesszerrel. Misséket lerázta, besétál hát a nő második öltözőfülkéjéül szolgáló házba.

Üres lakás, valaki nemrég költözött ki innen. Az üldöző is megérkezett, Jarod az ajtó mögé kenődik, na vajon tud-e falimatricává válni, ha kell? A rosszarc káromkodik egyet az eldobott hajléktalangúnya láttán, majd elviharzik. Jarod a nő szütyőjét átnézve merít újabb ötletet.

Fénykép, amin a nő ölelget egy kislányt, névjegy, Pritchard Fegyvergyár. Jenna McGann. Gyerekrajz, nagypapa és a kislány egy házban, anyu messze egy másikban. Jarodnak beugrik a tenyérjós: 'családokat hoz össze'. Következő útja a fegyvergyár, békésen fagyizgatva figyeli a helyet.

A cég vezetői érkeznek, Jenna vihog a tulaj mellett. Jarod akciózik, kalapácsot szed elő a kabátja alól, bezúz egy kocsiablakot, a riasztó hangjára megérkezik a biztonságis. A kocsi tulaja, Sam is előkerül, megtekinti a kocsit, visszatép az irodába. Bemutatják neki Jarod Grayt, az új biztonsági főnök. A régit meg szedjék ki a törött kocsi csomagtartójából. Jarodnak csak egy kalapács kellett, hogy kijátssza a méregdrága biztonsági szolgálatot, ezért ő az új testőr. Sam, az eddigi bizt.főnök még suttog a tulajnak, Mr. Pritchardnak, ugyan Roland, mi lesz a New Brunswick-i üggyel? Roland elhajtja, majd bemutatja Jennát is Jarodnak.

Központ, Miss a kistestvéréért aggódik Sydney-nek, a baba tüdeje alulfejlett, inkubátorban tartják. Odanyikorog Raines, gügyög a gyerkőcnek, Miss olyan fejet vág, hogy leírni nem lehet.

Ennél is szörnyűbb, hogy a vénember 'az én fiam' felkiáltással vegzálja a gyereket. Új alapokra akarja helyezni a viszonyát Miss-szel, ennek érdekében a Bibliából idéz, 'fordítsd oda a másik orcád is'. Miss másik idézettel válaszol: 'szemet szemért'. Ha már Biblia, Sydney előrántja Jarod legújabb küldeményét, egy idézetet a Korinthusiak leveléből 'Már egy gyerek tetteiből is fel lehet ismerni, hogy helyes úton jár-e.' Miss izgatott a küldemény láttán, ez nem a Korinthusiak, hanem a Példabeszédek! Jarod nem téved, tehát célja volt ezzel a nyomdahibával. A hülye Raines meg hiába lett szent ember, ez nem tűnt fel neki. Na nézzük csak, mi van a Korinthusiak levelének jelzett bekezdésében: 'Mert addig kell uralkodnia, míg lába alá nem veti valamennyi ellenségét'. Az üzenet egyszerű: Raines nem tért meg. Biztos, hogy csak ennyi?

Jarod munkába állt, Sam utánaérdeklődött, megtudta, hogy Baltimore-i exzsaru, 6 évet húzott le a gyilkosságiaknál. Sam feszegeti a kérdést, miért hagy ott vki egy jó kis nyugdíjas állást testőrködésért? A visszakérdés kínos, miért kell egy legális fegyverkereskedőnek két testőr? Ideje lenne Jennával is foglalkozni, Jarod Mrs. Pritchardnak szólítja. Jenna szabadkozik, még nem az, majd jövő héttől kezdik szervezni az esküvőt, Roland is vigyorog hősszerelmesen.

Előtte Roland meglátogat egy barátot. Ez a régóta tervezett New Brunswick-i utazás. Jarod a kocsi átvizsgálása közben felfigyel egy alakra, gyanúsan lassan autózik el a tragacsával kerítés mellett, nézelődik befelé. Jenna szintén az udvaron telefonál, azt hiszi, senki nem hallja, mikor a lányát követeli, látni akarja, "a Szent Károlyban van". Természetesen Jarod hallja. De ezt nem hozza szóba nála, csak azt fejtegeti, milyen lesz a házassága Rolanddal. Onnantól mindig testőrre lesz szüksége, és a leendő gyerekeknek is. Ó, azok nem lesznek, Roland úgy döntött. A tragacsos alak közben visszafordult, egy méretes mordállyal céloz párosunkra, Jarod ráveti magát Jennára, a pasas addig lődöz, míg van a tárban golyó, majd elhúz.

Roland megköszöni a segítséget Jarodnak, közben a film eleji üldöző fotózza őket. Egyfelől jobb, mintha lövöldözne rájuk, de veszélyesebb is, lévén nem veszik észre. Roland tovább áradozik Jarodnak, Jenna egy nap a gyerekei anyja lesz, köszöni, hogy megmentette. Ööö, kezd nem stimmelni a sztori, Jenna furán néz, bújik Rolandhoz, de közben egyenesen a kamerába néz. Jarod ellátogat a Szent Károlyba, ez egy templom, elsőáldozós ceremónia próbája tart. Egy nagypapa ül a padsorokban, a kicsi lány most kapja az ostyát. Majd befut az üldöző/fotós, diszkréten jelvényt lobogtat a nagypapinak, elmeséli neki, hogy a lánya és ő alkut kötöttek, a nagypapi is jobban jár, ha teljesíti a kéréseit. Jarod gonoszul néz.

Majd visszatér a gyárba, Jenna elé teszi a gyerekrajzot, fotót. A jelvényes fickóról, Alonzoról is van anyaga, bízzon benne, tud segíteni. Ez most nem jött be, Jenna fegyvert ránt, ő ugyan nem bízik senkiben. A feladata bizonyítékszerzés Roland ellen. Fegyverüzlet, pénzmosás. Jenna az Alkohol-, Dohány- és Fegyverellenőrzési Hivatal (ATF) megbízását teljesíti. Több mint egy éve épült be Roland bandájába, azóta nem látta a kislányát. Jarod kiszedi a kezéből a fegyvert. Broots egy kosárpálya szélén bámulja az izmos hímeket, na ilyen nem lesz ő soha. Jön Miss, mit keresünk itt? A Jarod által küldött kártya kódjai nemcsak egy bibliai idézethez, de ide is vezettek: Raines minden nap találkozik az egyik remekbe szabott kosarassal. Miss is mereszti a szemét rendesen, ez valóban szép hímegyed. Még névről is ismeri: Giuseppe. Együtt jártak középiskolába, Rómában. A párja volt a tavaszi bálon, az apja Ferrarijában viszont illetlenkedett, így Miss eltörte az ujját. Hát igen, nem is hittük, hogy legalább tinilányként könnyű préda volt. Nehéz esetnek születni kell. Vége a meccsnek, Miss odalejt a fickóhoz, aki egyből megismeri, kér egy percet, és átöltözik. Miss valóban mély nyomokat hagyhatott a lelkében is a rosszul összeforrt ujján túl, ha így végezte:

Jenna mesél Jarodnak, az akciót 3 hónapra tervezték. Alonzo kényszeríti a folytatásra. Ráadásul nem is Roland a célpont, hanem az, akinek a pénzét mossa. Talán a New Brunswick-i barát. Jarod megkapja Jennától a családi gyűrűt, ha vele valami történne, akkor adja a kislánynak. Nyugi cica, Jarod óvó kezei közt az anyák győznek.

Miss csodálkozik, az 'álnok G' pap lett, pl. Raines lelki vezetője is. Raines nevét hallván G megjegyzi, Jarod szólt, hogy Miss el fog jönni. Jarod atya a püspök kedvenc megbízottja. Raines pedig presbiternek készül. Naponta gyón, és bűnbocsánatot nyer, mert Isten gyermeke, nem számít mennyi a bűne. Miss szép szemei csillogásának fényében azt is elmondja a jó G atya (nem gatya, hülye Word!), hogy Rainest bántja Catherine halála, és hogy fájdalmat okozott a lányának.

Jarodot leginkább a Raines által szintén meggyónt Veritas projekt érdekelte. Ennyit a gyónási titokról, Miss a fejére is olvassa, G, rosszabb vagy, mint Raines. Szegény G, nem tanult eleget Missről, ilyennel próbálkozik, hogy "Tele vagy haraggal', és megint egy híres szösszenet jön Misstől, már tudjuk, hogy különös viszonya van a vallással, most megtudjuk, milyen: 'A harag az én vallásom'. Legalább biztos alapokra építi a hitét.

Jarod testőrködik, épp beszállította Jennát és Rolandot a gyárba, Alonzo vadul fotóz megint. Jarod megunja, az udvari telefonfülkéből felhívja barátunkat, 'hogy festek a fotókon?'. Aztán személyesen is beszélgetnek. Alonzo rinyál, hogy Jarod veszélyezteti az akcióját, Jarod közli, hogy nem tetszik neki, hogy Jennát zsarolja. A fő kérdés, ki akarja megölni Rolandot? Nyilván az ügyfele, nem tetszik neki, hogy Roland sikkaszt a piszkos pénzből. Sőt, Jenna beépülése után nem sokkal Roland egyik fegyverszállítóját lelőtték. Átverte Rolandot, ő volt a gyilkos, de nem tudták rábizonyítani. Jenna tehát nagy veszélyben van, intézkedni kell. Jarod először a nagypapihoz megy a templomba, Alonzo lenyúlt jelvényét lobogtatva, megígéri, hogy hamarosan visszakapja a lányát, a kislánnyal is beszél, anyu hamarosan visszajön, átadja a gyűrűt. Vissza a gyárba, a lövészteremben Jarod kiszúr egy ismerős alakot: a tragacsos megborotválkozott, de fegyvere még mindig van. Még időben küldi Rolandot és Jennát a földre, majd leteríti a rosszarcot.

Központ, Raines rituális lábmosást végez Willie-n, szerintem ebből a jelenetből ennyi elég is. De nem, jön Miss, így Willie elcsattog, Raines kezd a mondókájába, miközben feltűnően bámulja Miss lábait. Nem a leghosszabb szoknyáját találta meg reggel:

Raines megbocsátásért esdekel, de Broots csörög rá Missre, hírei vannak a Veritasról. Egy levegőben terjedő méreg, a Központ fejlesztette ki 20 éve, Raines most újra elővette.

Roland újra hálálkodik, Jarod Jenna tekintetére lesz figyelmes: tényleg aggódik Rolandért, érzelmileg bevonódott. Mentegeti Rolandot, nem rossz ember, nem gyilkos. Alonzo elfelejtette elmondani neki a megölt fegyverszállítót. Éjszaka Jarod betör Roland irodájába, a páncélban fegyverek, de egy mappa érdekesebb. Roland tudja Jennáról, hogy ATF-ügynök!

Miss és Broots utánajár a Veritasnak, már megint az alagsorban kell zseblámpázni érte. Broots kinyit egy zsilipajtót, meglát pár döglött kanárit, gyorsan visszacsukja, de már késő. Belélegzett egy keveset a gázból, fuldokolva terül el a padlón. Mikor jobban lesz, Miss azt kéri, nyomozzon tovább, ő felkeresi G-t.

Jarod Alonzot vonja kérdőre, illett volna Jennának a gyilkosságról is beszélni. Alonzo különösebben nem aggódik Jenna lelepleződésén sem, a 'munka része a kockázat', Jarod a testőr, védje meg. Ezt el is kezdi, Roland provokálásával. Szóba hoz némi pénzmosást, sőt, nagy bizalmasan megsúgja Rolandnak, hogy Jenna nem az, akinek hiszi. Felajánlja segítségét, hogy 'felbontsa az eljegyzést'. Roland nem kér belőle, tényleg szerelmes Jennába, vagy legalábbis a vádalkuba, amit elérhet rajta keresztül. A terv, hogy este feladja az ügyfelét, utána egy kis tengerparti házba költözik Jennával, egy kiadatási egyezmény nélküli országba. És miért is fogja Jenna ezt választani? Roland elővesz egy képet a lányáról.

Miss G-vel ordít, Raines tömeggyilkosságra készül. G érvel, ugyanmár, különben is Missnek ellenség kell a túléléshez, ezért kreál mindig egyet. A pap állítása szerint ő is csak azért ellenség, mert Miss rámászott, de ő visszautasította. Kap olyan nézést, hogy ezt inkább nem folytatja. Most összecsap a két vallás: egyszerre beszélnek, G prédikál a megbocsátásról, Miss a dühéről, ami mindennél erősebb. Raines megölte az anyját, és ha G ezen túllép, akkor szerinte nem a papja, hanem a bűntársa.

G mégis arra kéri, hogy legalább magának bocsásson meg. Isten megbocsát, én nem, hangzik a válasz, nem dacosan, csak tényszerűen.

Jarod este megpróbálja Jennát lebeszélni az akció folytatásáról, nem sikerül. Akkor mást kell kitalálni. Roland böhöm zsákokat pakol a kocsiba, hiányolja Jarodot, Jenna hazaküldte. Neki pedig be kell vallania valamit. Most lép elő Jarod, ne tegyen semmit. De bizony tesz: megígéri Rolandnak, hogy segít neki kijutni az országból, csak ne bántsa a lányát. Roland fegyvert ránt, lelövi Jarodot. Csak egy pillanatig kell aggódnunk, olyan élethűen halt meg, hogy nyugodtan gyanakodhatunk vmi trükkre. Roland betaszítja Jennát a kocsiba, közben szerelmet vall. Jarod feltámadt halottaiból, Roland hiába lődözget tovább, a vaktöltény nem sokat ér. Néhányszor megnézi Jarod talpát, öklét is közvetlen közelről, majd a kukák közé heveredik a Jarodtól kapott lendület hatására. Az ATF örülni fog a fegyverének, ezáltal beazonosítható lesz a fegyverszállító gyilkosa. De mi lesz Alonzoval? Jarod bejelentkezik nála rádión, Alonzo hisztis, az ügyfelet elfogták, Rolandot nem. Kap egy címet, ahol Rolandot megtalálja, hagy örüljön. Az ellopott jelvényét meg keresse a kocsija ülése alatt. Bizony haver, vannak, akik jobbak nálad a szakmában.

Központ, Sydney megvizsgálta a Veritas-gázt. Addig lazítja a tüdőt, amíg az többé képtelen oxigént felvenni. Kis dózisokban nem halálos. Raines a babát kezeli vele, irány az inkubátorhoz! Valóban ezzel kezelte, és célt is ért vele, a hígított változatú gáz segített kitágítani a baba tüdejét. A vén hülye még beszól, sok gonosz van a Központban, tudja, hogy Missnek ők kellenek a túléléshez. Ezt nem G mondta utoljára? Ki lehetett az értelmi szerző? Végezetül nézzünk egy babázó Misst, mert ez akkora ellentmondás, hogy kár lenne kihagyni.

Záróképek, templom, az elsőáldozók közt Jenna lánya is ott van. A padsorokból nagypapi figyeli, Jenna is pont időben érkezett, még látja a lányát, amint megkapja az ostyát. Mise végén összeborul a család, Jarod a karzatról figyeli őket. Szokás szerint neki nem sok öröm jutott, a hepiend újra keserű.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2010.03.01. 21:52:54

"Odanyikorog Raines, gügyög a gyerkőcnek..." és a gyerek abban a pillanatban megállt a fejlődésben.

Raines tök mindegy mit csinál, akkor is gonosz marad.

catshannon 2010.03.04. 18:44:34

missparker, felcímkézed majd lécci ezt a bejegyzést?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.03.04. 20:07:42

Upsz, ez már utólag nem egyszerű, de megteszem, amit lehet.

Pissta 2010.03.05. 18:04:46

Gyöngécske és kiszámítható, ettől függetlenül jó lett a hv.! :)
süti beállítások módosítása