Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 3x22 - Nyomás alatt

2010. február 25. 10:25 - Hoppancs

Már az első percben egy komoly akció közepébe csöppenünk, Colby, Liz és David terroristát hajkurászik, Don a központból irányít. A követett személy, Kaleed Asan az egyetlen, aki elvezetheti ügynökeinket a többiekhez, ezért nem kéne szem elől téveszteni. Charlie folyamatosan beledumál bátyja munkájába, Don meg kissé ideges. Van is miért, ugyanis hamarosan hiba csúszik az öcsi által gondosan kiszámított tervbe, amikor a csinos kis sporttáskával közlekedő Asan összetűzésbe keveredik egy útjába keveredő munkásemberrel. A helyzet odáig fajul, hogy Asan egy feszítővassal készül megsimogatni a neki beszóló szerencsétlent, aminek láttán David kénytelen pisztolyát előkapva megakadályozni a súlyos testi sértést. Ennyit a feltűnésmentes becserkészésről.

A kihallgatás során megtudjuk, hogy Asan egy amerikanizálódott arab család visszaiszlámosodott sarja, és még véletlenül sem terrorista, hanem KATONA, aki a hitéért harcol egy USA által kezdett háborúban. Hasznos információval persze nem szolgál a tervezett csapásról. Don lehordja Davidet, amiért lekapcsolta a csávót, ahelyett, hogy hagyta volna kibontakozni a feszítővasas támadást, mert mégis jobb, ha csak egy ember hagyja ott a fogát, mintha sok ezer másik. Ráadásul még megkínozni sem érdemes Asant, – hacsak nem az élvezet kedvéért –mivel Charlie felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a terrorista sejtekben az egyének általában csak a saját dolgukkal vannak tisztában, a teljes koncepciót nem kötik az orrukra. Zsenike azt is valószínűsíti, hogy miután a szervezet megtudta, hogy figyelik őket, az egész struktúra meg fog változni, így még nehezebbé téve a nyomozást. Hát, David, ezt rendesen elcseszted! Látjuk is, ahogyan a „katonák” trendi frizurát vágatnak maguknak, majd új iratokat gyártanak, hogy frissen, fiatalosan teljesíthessék a szent küldetést.

Don csapatának bénázása miatt Philip Wright veszi át az ügyet, amiről kiderül, hogy egy Jemenben talált laptop adatain alapszik, amikből egy los angelesi terrortámadás lehetőségét olvasták ki. Ebből kiindulva Charlie elvégzett pár számítást, és három gyanús személyt azonosított. Egyikük volt Asan, aki arra volt hivatott, hogy elvigye a pénzt a társainak. Az ügyben hőseink segítségére lesz a Vészhelyzetből megszökött Malucci doktor, aki most Adams néven fut, és a katonai elhárítás tagja. Rögtön meg is nevez egy másik potenciális gyanúsítottat, egy Dossari nevű egyént, aki együtt szolgált a hadseregben Asannal, és ő győzte meg az áttérésről is. Adams kicsit szkeptikusan viszonyul Charlie módszeréhez, amitől a kis professzor sértve érzi magát, de elegánsan tűr. Következő lépésként a kibővült csapat megpróbál rajtaütni Dossarin, de ő nem tartózkodik otthon. Hagyott némi nyomot, ami szerint tengerészgyalogos igazolványt hamisított, feltehetőleg katonai bázisra való bejutást elősegítendő.

Charlie továbbra is morci, amiért Adams cikizte az ő briliáns elméjét, és még olyasmit is tudott mutatni, amit ő nem, de ez nem állíthatja meg a táblára firkálásban és a terroristák szexi fotóinak kiragasztásában. Jön az újabb hír, miszerint két tengerészgyalogosnak öltözött férfi kirabolt egy vegyészeti ellátó céget, ami katonáknak szokott tisztító- és gyógyszereket eladni. Mivel volt egyenruhájuk, meg igazolványuk, simán beengedték őket, csak aztán kifelé szegény biztonsági őr kérdezett valamit, úgyhogy meg kellett halnia. A rablásra egy vegyszer megszerzése végett volt szükség, ami a szarin nevű mérges gáz egyik összetevője. Mindez igen rosszat sejtet. A vegyészprofesszor, dr. Osaki rátesz egy lapáttal az ügynökök aggodalmára, miután nagy élvezettel ecseteli, hogy milyen fasza kis idegméreg ez a szarin, amit nem túl nehéz elkészíteni, a jelenléte viszont csak akkor észlelhető, amikor már komoly tüneteket okoz. Hurrá!

Alan papa és Charlie közösen dolgozik a legvalószínűbb célpont (ok) meghatározásán Davidék pedig találnak két fickót, akik szarin mérgezéssel fekszenek kórházban. Mivel ők eddig az egyedüli áldozatok, feltételezhető, hogy részt vettek a cucc elkészítésében, vagy valahogy érintkeztek vele. David és Colby szívesen elbeszélgetne velük, de a jelek szerint ez lehetetlen, mindkét férfi kómás állapotban halad már a fény felé. Megjelenik a megtört asszony, aki tagadja, hogy férje is fia rosszfiúk lennének, majd elmeséli, hogy akkor dőltek ki mindketten, mikor költözés közben a teherautóra pakolták a dobozaikat. A kocsi lehet hát a ludas, főleg, hogy a nő bevallása szerint csak előző este bérelték. Miközben a helyszínre igyekeznek, Colby David tudtára adja, hogy kinézte magának Lizt, társa azonban lehűti, közölve, hogy Miss Warnert már Don kerülgeti egy ideje.

A szakemberek sikeresen semlegesítik a teherautóban kiloccsant szarint, így elkezdődhet az ujjlenyomatok felvétele és a nyomozás a jármű bérbeadója után. Közben befut Charlie is Alannel megtámogatva, és elmondja, hogy a mérget feltehetően a víztározón keresztül kívánják szétterjeszteni a városban. Rövid testvéri vita kerekedik a „miért vontad be apánkat ebbe a veszélyes ügybe” témában, de ez nem tart sokáig, mert közben sikerült azonosítani Jozef Halizt, akinek a házához azonnal ki is vonul a fél FBI. Érdekes módon, amikor berontanak az épületbe, a bent tartózkodó arabok meg sem kérdezik, miben segíthetnek, helyette inkább földhöz vágnak egy mérges fiolát, hadd szóljon. Mivel még időben kiürítik a környéket, csak Haliz és haverja pusztul el, van azonban egy kis baj, ugyanis a két bátor hívő már elkészítette és leszállította az anyagot, így azt pár napon belül biztosan fel is használja valaki.

Charlie a víztározó őrzését javasolja, Adams tovább kételkedik a matek erejében. Otthon Alan lelkesen fejtegeti új meglátásait az esettel kapcsolatban, de Charlie lekoptatja, mondván „Don nem akarja, hogy segíts”, majd megy a bátyóhoz beszámolni legfrissebb felfedezéséről, ami egy Sharif al Maliki nevű fickót feltételez az egész szervezkedés élén. Az egyetlen gond az, hogy a nemzetbiztonságiak szerint a férfi már négy hónapja halott. Charlie totál odavan a tévedés gondolatától, de még mielőtt összeomlana, újabb megvilágosodása támad, és felvázolja annak lehetőségét, hogy a terrorakciót valaki „eltérítette”, azaz megkaparintotta Maliki terveit, és egész más irányba terelte az egészet. Charlie elmélete szerint egy olyan személy nyúlhatott bele a dologba, akinek kívülről nagyobb rálátása lehetett a sejt felépítésére. Adams gyanússá válik Don szemében, mert épp aznap beszéltek arról, hogy ki fogják fizetni a terroristáknak a kért pénzt, de a politikai követeléseiknek nem fognak eleget tenni. Adams nagy szakértőnek tűnt a témában, ráadásul ott volt mikor Malikit megölték, mégsem szólt róla az FBI-nak, amíg maguktól rá nem jöttek.

Don ki is hallgatja, és ő nem tagadja a bűnösségét, arról azonban meg van győződve, hogy senkinek nem esik majd baja, mivel megölte a szarint szállító fickókat. A szer nem kerül a vízbe, ő elsétál a pénzzel, aztán minden szép lesz. Van azonban egy kis bibi, kiderül ugyanis, hogy a házban, ahol az FBI Halizt kereste, kettőnél több ember tevékenykedett, azaz Adams nem iktatta ki az összes arabot. A terrorista sejt mutálódott, és mégis lesz aki szétszórja a mérget a városban. Don egy rövid beszéddel meggyőzi Adamst, hogy talán nem kéne több ezer embert megölni, így az hajlandó átadni a tervrajzokat. Ennek alapján megtalálják a célpontot, ami a hollywoodi fővezeték, és Alan papa okosságát is figyelembe veszik, ami szerint a rosszak valószínűleg a csatornán keresztül jutnak majd el oda. Ahogy lenni szokott, az FBI-os-kommandós csapat az utolsó pillanatban üt rajta a gonoszokon, mikor már nagyban szivattyúznák a mérget, de még időben kilövik mindet. Adams szép, hosszú börtönévek elé néz, de azért még tart egy rövid előadást arról, milyen jót is tett ő az országgal a terrorizmus valódi veszélyeinek felfedése által. A hőst elvezetik, Don kicsit udvarol Liznek, majd az újra békés és boldog Eppes család képével zárunk.

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása