Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x20 - Vissza az elejére

2010. február 25. 14:00 - leeann

Közeledünk az évad végéhez, ami Tara vétlen árulása után izgalmas végkifejletet eredményezhet. Persze nem eszik ezt olyan forrón, mert Buffynak, Willow-nak, egy kamionnak és Bennek köszönhetően a kulcs egyelőre nem került Glory kezébe. Miközben Glory a megfelelő időpontban változik Benné, Buffy a menekülést tervezi. Igen, Buffy mit sem tudva arról, hogy most Glory nincs a nyomukban, megbeszéli a csapattal a következő lépést, ami egyértelműen a „fussunk olyan messze, amennyire csak lehet” lesz.

Tehát a csapat felpakol, és Spike sofőrködésével megindul a kirándulás. Egy lakóbuszban vág neki a társaság és a marha dühös Buffy a nagyvilágnak. A csapat kirándul, Ben próbál Ben maradni, és a pár résszel ezelőtt feltűnő kardos fickók is újra feltűntek, akik közül az egyik olyan zöldség agyilag, mint Tara. Természetesen a kardos fiúk kiviszik a kórházból társukat, de ki tudja, mit tud segíteni a többieknek? Remélhetőleg semennyit, mert ők Dawn halálára pályáznak.

A kardos csapat már komoly hadsereg lett, és a zöldségagyú tag látta Dawn-t, amit el is kotyog. Tulajdonképpen annyit tud meg a kardosok vezére, hogy a kulcs ember, de egyelőre nem tudják, hogy ki az. A csapatkirándulást Xander nagyon rosszul viseli. Hamarosan nem kell elviselnie az utazást, mert utolérte őket a kardos csapat, akik most íjjakkal támadják őket. Miközben az agymosottak mind látják, hogy közeledik a sötétség, a csapat megpróbál elmenekülni a támadók elől. A csapat harcol keményen, és mikor már majdnem nyernének, az aktuális sofőr, Giles csúnyán megsérül, ezért a lakóbusz felborul.

A megtépázott csapatnak sikerül találni egy helységet egy elhagyott benzinkúton, de a kardosok megjelennek, és tüzes nyilakkal nyomatékosítják, hogy nem adták fel a harcot. Az ereszd el a hajam közben a kardosok vezére Buffyék térfelén köt ki, Will pedig azonnal felhúz egy energia pajzsot az építmény köré. Hát tessék, most lehet játszani bent a bárány kint a farkast. A tábornok folyamatosan ki akarja csinálni a kulcsot, de Buffy ezt nem hagyja. Buffy nem veszekedhet sokáig a vezérrel, mert Tara bekattan, és azt üvöltözi, hogy itt az idő.

Nem csak ő akad ki, hanem az összes zöldségagyú ezt üvöltözi. A pszichiátriáról is mind elindulnak, ki tudja, merre. Közben a kardosok két pappal próbálják leromboltatni Will falát. Sajnos Giles sincs jó bőrben, de azt el tudja mondani, hogy mennyire büszke Buffyra. A vadász úgy dönt, hogy tárgyal a kardosokkal, akik megengedik, hogy Gilest meggyógyítsák. Természetesen Buffy csak Bent tudja riasztani, ami nem a legjobb ötlet. Főleg, hogy Ben is akarja a kulcsot, hogy ne legyen Gloryé. A vicc, hogy Dawn tudja, hogy Ben Gloryvá tud válni, de nem szól semmit, hisz most szükség van az orvosra.

Később Spike a kitörést támogatná, de Buffy nem engedi. Viszont a tábornok fogvatartása is hasznosnak bizonyul, ugyanis elmondja Buffynak, hogy Glory kicsoda. Kiderül, hogy Glory még két Istennel osztotta meg az uralmát, és amikor az Istennő telhetetlenné vált, a másik kettő száműzte őt a földre egy fiúgyermek testébe. Vagyis Glory megölésének titka az öld meg az embert, és meghal a démon Isten is. Csakhogy a fiú kiléte nem ismert, de azt nem is tudják, hogy mennyire közel van. Számunkra már összeállt a kép, és pontosan tudjuk, hogy Ben a fiú, akiben Glory lakik.

Ja, és ezt persze Dawn is tudja. A tábornok elmeséli, hogy a kulcs is legalább olyan ősi, mint Glory, és a legnagyobb hatalma van, ami csak lehet. A kulcs nyitja a dimenziók közti kapukat, és akkor a rend megszűnik, és a káosz fog uralkodni az univerzumban, örök sötétségben fog élni minden dimenzió. Dawn akarta tudni az igazat önmagáról, de nem érintette őt jól, hogy az élete jelen világuk pusztulását jelenti. Buffy próbál könnyíteni a húga lelkén, de ez nem könnyű most, hogy Dawn tudja, mi ő. Buffy továbbra sem engedi, hogy Dawn rossz kézbe kerüljön.

Közben Will etetni próbálja Tarát, ez sem egyszerű dolog. A tábornok Bent próbálja rávenni arra, hogy ölje meg Dawnt, amivel megmentheti a világot. Giles sincs jól, de Ben gondját viseli, és egyelőre nem bántja Dawnt. Amit már nem is tud megtenni, mert hamarosan mindenki szeme láttára Gloryvá válik. Most már mindenki tudja, hogy ő a fiú, akiben Glory lakik. Glory sem tétlenkedik sokat és, ha már beugrott, kinyírja a tábornokot, majd egy szempillantás alatt megragadja Dawnt, kitör, lemészárolja a kardos hadtestet, és eltűnik az éjszakában. A csapat a nyomába eredne, de Buffy sokkot a kap a pusztítás láttán, és már csak nagyon messziről hallja Will hangját.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Relik 2010.02.25. 16:35:27

A következő részből kiderül, hogy az egyszerű halandók (és Dawn is annak számít jelen esetben) hiába látják az átváltozást, egy varázslat hatására elfelejtik, hogy Ben=Glory. Ezért nem emlékszik erre Dawn.

mazogirl 2010.02.25. 22:39:12

Júúúj spoiler veszély 5 évre visszamenőleg:-)))
süti beállítások módosítása