Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 1x09 - Az örmény kapcsolat

2010. február 19. 15:12 - Hoppancs

Rövid jelenetben emlékezünk meg az ítélet napjáról, 2011. április 11-ről, amikor a Reese tesók utolsó önfeledt délelőttjüket élvezték. Hamarosan azonban vége szakadt a vidám baseballozásnak a kis Kyle által tévesen tűzijátéknak azonosított légitámadásnak köszönhetően. Ezután visszatérünk 2007-be, ahol Sarah és Cameron egy internet kávézóban készül találkozni Sarkissiannal, amíg a fiúk odakint várnak, és ama drámai napról beszélnek, amikor Derek és Kyle a föld alá menekült a démoni gépek elől. Odabent közben lezajlik a tárgyalás, bár az örmény nem jelenik meg személyesen, de számítógépen keresztül üzeni, hogy ha kell a Török, akkor Sarah kapjon elő 500 000 dolcsit, majd vigye az általa megjelölt bevásárlóközpontba. Sarah-nak még egy kurta beszólásra sincs ideje, az illető már ki is lépett.

Charleyt ezúttal egy valódi FBI-os, maga a legendás Ellison látogatja meg, akivel utoljára nyolc éve találkozott, mikor közölte vele, hogy ex-menyasszonya szökésben lévő elmebeteg. Nyilván kellemes emlékeket idézhet fel benne az ügynök zord ábrázata, főleg, hogy elkezd a Jelenések könyvéből idézni. A pasi nagyon tudja, hogy indítson jó hangulatú társalgást. A bevezető után Ellison olyan Charley által már ismert tényeket – Sarah él, robotok jönnek a jövőből - közöl, amiknek említésétől komoly hatást vár, például a férfi szempillájának finom rezdülését, vagy legalább egy halovány sóhajt, hogy „Óh, hát maga is tudja? Akkor mindent kipakolok!”. Charley azonban hülyének tetteti magát, és váltig állítja, hogy nem segíthet, ráadásul megemlíti a Krómarti által díjnyertesen alakított ál-ügynök nevét, ami Ellisont szemöldökráncolásra készteti. A Sarah mamát egykor új személyazonossággal ellátó latin fickót Sarkissian keresi fel szerény, nehézfiúkkal teli rezidenciáján, majd a sikeres megfélemlítés után egykori ügyfeléről kérdezi.

Charley tesz még egy kísérletet, hogy Sarah kegyeibe férkőzzön, azáltal, hogy személyesen tájékoztatja Ellison pálfordulásáról, de a nő közli vele, hogy húzzon el jó messzire az új asszonnyal együtt, oszt’ felejtse el őket, mielőtt rájuk szabadítaná az ellenséget. A férfi lehajtott fejjel távozik, Sarah pedig Derekkel kiegészülve elmegy a bevásárlóközpontba, ahol ismét nem jelenik meg Sarkissian, helyette inkább otthon várja a párost. Nem elég, hogy magánlaksértést követ el, de még az árat is megemeli, elvégre ő nem is akarja eladni a Törököt, csak ha nagyon muszáj. Az összeg, amiért megválna kis kedvencétől, kemény 2 milka, ez persze nem tetszik üzletfeleinek, ezért kölcsönös fenyegetőzés kezdődik, amiből az örmény kerül ki győztesen, annak a nem elhanyagolható ténynek köszönhetően, hogy az emberei bármelyik pillanatban hívhatják az FBI-t, de ami még ennél is rosszabb, Johnt is figyelik, aki valami tudományos múzeumban osztálykirándul éppen. Nem lenne jó, ha véletlenül a fejére esne egy dinoszaurusz annak a helyes gyereknek, ugye?

Cameron és John a szülinapokról értekeznek, utóbbi gyanítja, hogy anyu a nagy világmegváltás közben elfeledkezett az övéről, Pinokkina meg aranyosakat kérdez. Sajnos nem lehet sokáig lazulni, Cameron kiszúrja Sarkissian egyik feltűnően rejtőzködni próbáló kollégáját, és már menne is utána, ha nem szólna rá a tanár bácsi, hogy maradjon a csoporttal. Végül persze megoldja, és a rosszfiú már a csomagtartóba gyömöszölve alussza örök álmát, amikor Morris utoléri Cameront, és elhívja a bálba. A lány kissé leblokkol a kérdéstől, de John kisegíti, mivel most nincs idő bájologni, sietni kell haza anyukához. Ellison utána néz az adatbázisban Kester ügynöknek, aki Krómarti, utóbbi pedig a Sarah Connor-ügy aktáját keresi, de nem találja, mert azt a „munkatársa” már elvitte.

Otthon majdnem mindenki egyetért abban, hogy rejtekhelyet kéne váltani, csak szegény John maradna, de őt leszavazzák. Ebben a feszült pillanatban jelenik meg a rejtélyes Chola véres ruciban, hogy aztán Sarkissian tartózkodási helyére vezesse a szent családot. Hamar meg is lelik a keresett személyt, aki menekülőre fogja. Johh eközben a Török után kutat az irodában, de helyette egy cuki kislányt talál csak, aki arra vár, hogy apuci végezzen a munkával. Óh. A többiek azt hiszik, már sarokba szorították az örményt, de az egy titkos kijáraton távozik, és még John nyakát is elkapja. Sokáig nem fenyegetheti, mert Derek meg a kiscsajt kaparintja meg, majd egy ügyes mozdulattal lelövi a pasast. Szerencsére kiderül, hogy a lányka nem Sarkissian kölke volt, szóval nem kell senkinek rosszul éreznie magát, amiért agyonlőtték a papát. Persze így is kell majd a gyereknek pár év terápia, de a mai világban kinek nem?

John kikapja Sarkissian vinyóját, aztán tépnek is helyszínről. Cameron fura kérdést intéz Cholához, miszerint „ Most meg kell, hogy öljelek?”, majd reakció hiányában a csajnak adja a pisztolyt. Érdekes. Chola nem mutat túl sok érzelmet, most vagy robot ő is, vagy súlyos autista. Derek elviszi a hátrányos helyzetű Johnt jégkrémezni, ha már a mama nem hajlandó felköszönteni a szülinapján, sőt, bónusz ajándékként megmutatja neki a parkban saját öccse ötéves változatát, akiről persze már kitalálta, hogy John apja lesz egyszer. Ez aztán súlyos, John nem is bírja pityergés nélkül. Az FBI megpróbál rajtaütni Krómartin László Gyuri hollywood-i villájában, aminek eredményeképpen temérdek ügynökhulla lepi el a néhai színész medencéjét. Furcsamód Ellisonnak megkegyelmez, majd méltóságteljesen elsétál. A helyszínre érkező Charley nem talál sok mentenivalót, úgyhogy csak bámul megdöbbent arccal az úszkáló tetemekre, és a szomorú Ellisonra.

John kiokoskodja, a feltört vinyóból, hogy Sarkissian már eladta másnak a Törököt, és még képe is van a pasasról, szóval lehet újra keresgélni. Sarah természetesen nem felejtette el a születésnapot, sőt, ünnepi ebédet is készítene. John megijed, hogy megint palacsinta lesz, ezért inkább étterembe szeretne menni. A munka az anya-fiú társalgás alatt sem szünetel, így újabb meglepő tényre derül fény a számítógépnek köszönhetően, méghozzá arra, hogy a Derek által kivégzett férfi nem az igazi Sarkissian volt. Utóbbi valójában egy manófejű figura, akit Pinokkina pár másodperccel azelőtt lát elsétálni a kocsi közeléből, hogy az vele együtt felrobbanna.

Címkék: terminátor
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Távoli Fitymacsattogás 2010.02.19. 16:24:40

Azt a latin pinát iszonyúan felpróbálnám!

Ariadne12 2010.02.21. 00:36:30

A Cool-on most adták, és ahogy így utána átolvastam, hát a legutolsó bekezdésnyi nem volt benne. Rendesen vége főcím meg minden, direkt visszatekertem, de nem volt benne. Na így nézze az ember "eredetiben"...

andicka 2010.02.21. 12:18:04

Igen, én is így jártam, úgyhogy köszi a hv-t!

báró Csekonics 2010.02.22. 09:07:03

???
Én előbb bealudtam (köszi a 'rövid reklámblokkért' a Coolnak) de ezek szerint még jó hogy láttam már eredetiben.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2010.03.03. 10:44:41

Basszus az utolsó bekezdés tényleg nem volt benne.
De miért, ki vágta ki?
süti beállítások módosítása