Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 3x21 - A számvetés módja

2010. február 17. 14:30 - Hoppancs

Charlie, Amita és Millie Larry visszatérését ünnepli, de Don sajnos nem örülhet velük, mert egy kivégzésre váró bűnözőt készül kihallgatni a börtönben. A Pony becenévre hallgató bérgyilkos hajlandó elárulni öt áldozata lelőhelyét, hogy a családjuk eltemethesse őket. Hát nem édes? Persze nem adja ingyen ezt a hatalmas szívességet, cserébe találkozni akar a lányával, méghozzá a falakon kívül. Don nincs elragadtatva az ötlettől, de végül létrejön a megállapodás, csak Ponynak bizonyítania kell tisztességes szándékait azzal, hogy segít egy holttestet ellenszolgáltatás nélkül előkeríteni. Ez meg is történik, az elítélt pedig finoman céloz arra, hogy a négy további test közül az egyik talán nem is holt még, ez az illető pedig egy képviselő, Randal Amato eltűnt fia, akit igen nagy durranás lenne megtalálni. A gyereket még tíz évvel ezelőtt rabolta el a maffia, azóta sem tudni mi lett vele, még ha vannak is róla kellemetlen elképzelések.

Don és Brickle ügyész Charlie véleményét is kikérik a Pony dilemma megoldásához, aki arra jut, hogy több mint 90% esélye van annak, hogy Pony nem kommunikált a külvilággal, tehát ennyire valószínű, hogy nem tervez szökést, amíg a szabad ég alatt lesz. David azt próbálja kideríteni, vajon a hullajelölt exe, illetve kislánya beszélt-e vele az utóbbi időben, amire az asszony részéről határozott a nem a válasz. A Lucy névre hallgató gyermek hajlana a randira Ponyval, elvégre egy kis mészárlás ide, vagy oda, ő mégiscsak apuci kicsit angyalkája. Meg is kéri Sinclair ügynököt, hogy adja át apunak a szívecskés üzenettel súlyosbított fotóját, amit anyja nem néz jó szemmel, de végül enged. A találkozóról azonban továbbra sem akar hallani. Közben Ponyt már viszik is az FBI irodába, nagy felhajtás közepette, kísérői közt természetesen ott van Colby és Don. Utóbbi nem szívesen cseverészik a gyilkológéppel, amit az rezignáltan vesz tudomásul.

Az épülethez érkezés ünnepélyes pillanatát Amato képviselő zavarja meg egy pillanatra „hol a fiam, hol a fiam?” kiáltozásával, de Don biztató szavainak hatására elhallgat. Charlie eközben próbálja elérni Larryt, majd a sikertelenségnek köszönhető szabad perceit a bátyó megsegítésére használja fel. Don az általa javasolt tárgyalási technikát alkalmazza, aminek hatására Pony látszólag együttműködik. Ennek jeléül elmeséli, hogy tíz évvel ezelőtt elvitte a kissrácot a domboldalba, majd gyengéden kitekerte a nyakát. Colbyék azonnal a helyszínre igyekeznek, de ott egy felnőtt ember csontvázát találják. Fura, de Amato papa legalább megkönnyebbül egy cseppet. Az Eppes-lakban Alan éppen a Charlie által tűzön felejtett barbecue maradványait menti, mikor a kis zseni is előkerül a garázsból, hogy némi tanáccsal lássa el a pár percre haza ugró Dont. Közben azt is megállapítják, hogy Larry még mindig nem került elő.

Don keménykedik kicsit Ponyval, aki látszólag őszintén csodálkozik azon, hogy nem lett meg a gyerek hullája. Eközben kiderül, hogy a talált csontok tulajdonosa Lorenzo Marcellus volt, aki Berelli előtt állt a nyugati parti banda élén. Feltehetőleg Berelli ölte meg Marcellust, hogy átvegye a helyét, és most talán elkaphatják a fickót. Brickle örvendezik, bár az Amato srác ügyében továbbra sincs előrelépés. Charlie összefut a zavaróan üdvözült tekintetű Larryvel, aki láthatóan nem tért még vissza a Földre, és egy darabig nem is akar társasági életet élni. Pony hazugságvizsgálaton esik át, és tartja magát a sztorihoz, miszerint végzett a kisfiúval, és a legutóbb is igazat mondott. Amato erre nekiugrik, amit meg tudunk érteni. Berellit elfogják, ami egész könnyen megy egy kis fenyegetőzést leszámítva. A tengerparton bolyongó Larryt Charlie igyekszik visszahozni a valóságba, amihez kapóra jön a hívás az FBI-tól, minek ürügyén magával viheti elszállt haverját az emberek közé.

Pony átment a teszten, és azt állítja, mindent elmondott már az Amato gyerekről, amit tud. Don tombol, mivel még mindig nem hisz neki, de Charlie útmutatásait követve visszavesz egy keveset és átadja a pasasnak a kis Lucy képét. David és Brickle merész vállalkozásként újra fel akarja keresni Pony exnejét, hátha ezúttal belemegy az apa-lánya találkába, de már az odaúton elakadnak, mert Berelli emberei követik őket. Autós akció, majd tűzharc kerekedik, Davidet jól vállon is lövik. Az irodában egyelőre nyugisabb a helyzet, már Larry is bekapcsolódik a nyomozásba egy különleges FMRI nevű szerkentyű alkalmazásának lehetőségét felvetve. Ez állítólag még a hazugságvizsgálónál is királyabb, úgyhogy Millie elő is készíti a cuccot az egyetemen, hadd örüljenek az FBI-osok. Charlie és Larry Amitával is összetalálkozik, aki sajnos nem az utolsó, aki a csontsűrűségének 6%-ától megszabadult Larryt agyon akarja ölelgetni. Millie is azonnal támad, és már szervezné is az „Isten hozott a Földön” partit, ha az ünnepelt ki nem ábrándítaná.

David és Brickle a rosszak elől menekül, Ponyt meg betolják az FMRI-be. A történet továbbra is a régi, de Charlie kideríti, hogy a kisfiú eltűnésének napján nem látszott a Hold, tehát igen meglepő, hogy Pony állandóan azt emlegeti. A gép azonban nem jelez hazugságot, azaz a halálraítélt maga is elhiszi, amit mond. Charlie megpróbálja megzavarni azzal, hogy közli vele, nem láthatta a Holdat, amivel annyit sikerül elérni, hogy kiderül, Marcellus megölésének éjjelén viszont fent ragyogott a szóban forgó égitest, tehát azt keverte bele Pony a sztorijába. A Randy Amatora vonatkozó további kérdések hatására először kiborul és hisztizni kezd, majd eszébe jut, hogy történt valójában. Berelli is vele volt aznap, és mivel Pony nem tudta megtenni, ő lőtte agyon a gyereket, és az esőcsatornába dobta. David és Brickle közösen kicselezik üldözőiket, és ügyesen lefegyverzik őket. Brickle-nek kicsit sok volt az izgalom, de azért megmarad. Pony a hőstettnek köszönhetően eltölthet félórát Lucyval, az Amato szülők meg elsirathatják gyermeküket, szóval az utolsó pár perc a könnyfacsarás jegyében telik. Ja, és Larry kolostorba vonul, hogy kicsit elgondolkodjon az élet értelmén.

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása