Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x19 - Kitartó szerelem

2010. február 17. 15:30 - leeann

Az előző részben Glory már egészen komolyan közel került a kulcshoz és Buffyhoz, de szerencsére még nem annyira, amennyire szeretett volna. Többek között ez a közelség is új fontossági sorrendet hozott a vadász életébe, így kénytelen halasztani egy félévet a suliban, és anyja helyett anyja lenni Dawnnak, aki mostanában el-elcsen dolgokat és a suli mellé jár. Buffy nem igazán tud mit kezdeni a felnőtt szereppel, ezért később Gilest kéri meg arra, hogy próbáljon hatni a tinire, de a figyelő nemet mond, mondván ő nem családtag.

Buffynak a sarkára kell állni, amit azonnal el is kezd, majd közli a húgával, hogy indulás haza házit írni. Közben Glory úgy érzi, hogy tudja, mit tegyen a kulcs megtalálása érdekében és elküldi a démonjait érte, sőt Glory már a Ben énjét is teljesen legyőzte. Miközben Buffyn kitört a szigor, Will és Tara életükben először komolyan összevesznek egészen annyira, hogy Will faképnél hagyja párját. Tara azt gondolja, hogy ő csak addig kell Willnek, amíg túl nem növi őt bosziságból. Willnek viszont fáj, hogy Tara azt gondolja, hogy ő most csak kirándul, majd visszatér a fiúkhoz és megsértődve otthagyja párját.

Buffy próbál kitalálni egy rendet Dawn számára, de a tini megint azzal jön, hogy nem érdekli őt, mi lesz vele, és különben is, a kulcsnak minek suliba járni. Csakhogy itt nem Gloryról és az önfeláldozásról van szó, hanem sokkal komolyabbról. Az életről van szó, és arról, hogy ha Dawn nem jár suliba, a gyámhivatal elveszi Buffytól. A hír hallatán Dawn is befejezte az ellenkezést. Közben Will és Tara külön-külön szomorkodnak, de hamarosan Tara szomorkodása félelembe csap át.

A félelem oka Glory, aki Tara mellé heveredett a padra. Mindeközben Will elmeséli Gilesnak, hogyan és miért veszett össze Tarával. A beszélgetés közben Giles fog egy Glory csatlósa démont, ami elárulja kb. 1 perc alatt, hogy Glory azt gondolja, végérvényesen megtalálta a kulcsot. Glory azt gondolja, hogy Tara a kulcs, mert ő az új a csapatban. Will azonnal a vásárba szalad, ahova még együtt készültek reggel, miközben a többiek mennek Buffyért. Szegény Tara nagy bajban van, mert Glory hamar rájön, hogy nem ő a kulcs, így most már csak információt szeretne a fájdalomtól gyötrődő lánytól.

Tarának fájdalmai vannak, de szembeszáll Gloryval, és nem mond neki semmit. Will már látja őket, de későn ér oda, és Glory salátát csinál Tara agyából. Szegény Tarának a kezét rommá törte Glory, az agyából pépet csinált, és ezzel még közelebb jutott a csapat belső szerkezetéhez, aminek a közepén ott a kulcs, vagyis Dawn. Mindenki a kórházban van, kivéve Dawnt, akit egyértelműen újra Spike-ra lehet bízni, de a tini nem túl lelkes a dologtól. Nem attól, hogy Spike-kal van, mert őt még kedveli is, hanem attól, hogy folyamatosan arra vár, hogy mi lesz vele, amikor megtalálja Glory.

Dawn nagyon nehezen dolgozza fel, hogy Spike sebei, valamint az, ami Tarával történik, és a továbbiakban bárkivel a csapatból bármi történik, az mind miatta van. Minden fájdalom miatta van. Dawn azt hiszi, hogy ő gonosz, de Spike biztosítja arról, hogy egy szemernyi gonoszság sincs benne. Miközben Dawn Spike-kal lelkizik, a többiek a kórházban vannak Tarával. Will azonnal ölni menne, de Buffy megpróbálja lebeszélni erről. Will besértődik, és csak úgy tesz, mintha hallgatna Buffyra, de nem hallgat rá, és a varázsboltban előhalássza a legsötétebb varázslatok című könyvet.

Közben Glory úgy ujjong, mintha a világ összes kulcsát megtalálta volna, pedig csak Tara elméje pezsdítette így fel. De hamar vége a habzsi-dőzsinek, mert Will komolyan gondolja a bosszút, és hatalmas robajjal jelenik meg Glorynál. Az Istennő gúnyolódik rajta egy kicsit, majd megérzi, milyen egy dühös boszi. Közben Buffy azt hiszi, hogy minden rendben van és megnyugtatja Dawnt, hogy minden rendben van, de nincs. Spike nem hiszi, hogy Will lecsillapodott, és némi szemfelnyitás után már Buffy sem hiszi ezt.

Will jól kezdte a dolgot, de kezd fáradni, és Glory még csak meg sem sérült. Will most már bajban van, de mielőtt Glory kibelezné őt, megjelenik Buffy. Elindul a csajbunyó, de persze most sem győz egyik sem, viszont sikerül elmenekülni Willnek és Buffynak. Másnap Will, Tara, Dawn és Buffy megpróbálnak elbújni, de Glory majdnem akkora robajjal ugrik be hozzájuk, mint Will előző este hozzá. Amikor Glory kopogásként lebont egy falat, a napfénytől Tara - akárcsak a többi félnótás - meglátja Dawn zöld kulcsenergiáját, amiből Glory már pontosan tudja, hogy ki a hőn áhított KULCS.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása