Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x19 - Möbius 1. rész

2010. február 16. 14:30 - the black ball

A bázison Carter a többieknek mutogatja az új földi hajót, a Daedalust. Fejlettebb a Prométeusznál, jobban is néz ki, és talán eljuthatunk vele Atlantiszra, így a sokadik alkalommal. Elvégre a replikátoroknak annyi, Anubisznak annyi, a kukacoknak jaffák nélkül annyi, szóval nem kell vele védeni különösebben a Földet. De így is jön az újabb csapás: Catherine Langford meghalt. A temetésen Catherine unokahúga megköszöni Danielnek, hogy eljött. A nagynénje mindig Jacksonról beszélt, de azok alapján ő amolyan Indiana Jonesként képzelte el.

Mindenesetre átad egy amulettet, amit Catherine hagyott rá. Még pár dolog Danielt illeti, de azokat nem tudta elhozni. Pár dolog alatt persze Catherine egész gyűjteményét kell érteni. Amikor megérkeznek, Jack nagyon reméli, hogy Daniel nem a netről rendelte őket, mert ezt kifejezetten tiltja a házirend, amióta Jack megrendelte a Simpson-család évadokat dvd-n, de helyettük O.J. Simpson filmeket kapott. Daniel átnyálazza pár óra alatt a dolgokat, és olyat talál, ami miatt képes megzavarni O’Neill ásványszakkörét: egy ősduracellt.

Legalábbis egy arról készült rajzot. Ré uralkodása alatt kegytárgyként használták, de azóta sem talált rá senki. Letapogattuk a környéket, de ha van is ott egy ZPM, akkor az már régen lemerült. Daniel szerint az lehetetlen, mivel sosem használták energiaforrásként, ergo Ré magával vihette, és fogalmunk sincs, hol lehet. Na jó, ez nem igaz, tudjuk hol van: i.e. 3000-ben, Gízában. Carter higgadtan közli Daniellel, hogy először nézze meg a Vissza a jövőbe trilógiát, aztán legyenek ilyen hülye ötletei. Igen, Daniel vissza akar menni a múltba az időgéppel, és mivel Rének fogalma sincs arról, mit is birtokol, az idővonal babrálása nélkül megúszhatnánk.

Jack pillanatok alatt megadja magát az ötletnek, és már az űrben is vagyunk. Daniel szerint Jacknek csak i.e. 3000-re kell gondolnia, és a gép oda is viszi őket, azonban O’Neill először inkább egy próbautat szeretne 1908-ba, vagy valahova, ahol már van rendes sör. Carter passzolja a dolgot, mivel a hajónak állítólag minimum több száz évvel kell kezdenie. Jack összeüti háromszor a sarkát, „mindenütt jó, de legjobb i.e. 3000-ben”, és minimális CGI után megérkezünk a múltba. Kíváncsi vagyok, hová került az a sok pénz. Gízában korabeli ruhát öltünk, Daniel meg bekészíti a videokamerát, mert hiába látott 8 évadnyi überscifi dolgot, mégiscsak régész a srác. Álcázzuk az ugrót, és elvegyülünk. (Jó tudni, hogy néhány enkarai 5000 évvel ezelőtt Gízában élt.)

A helyiek pont holnap akarnak áldozatot bemutatni Rének, szóval itt kell maradnunk az éjszakára, de Carter fél, hogy véletlenül hangosan horkol majd, ami megijeszt egy helyit, az elrohan, megbotlik a homokban, legurul a dombon, neki pár jaffának, azok kiadnak, lelövik, a családfája megszakad, és így nem születik meg Roland Emmerich, hogy megcsinálja a Csillagkapu című filmet, én meg nem tudok hogyvoltot írni. Hát igen, vigyázni kell. Másnap bemutatják az áldozatot, ami Rének nem tetszik, mert köcsög, és ki is nyírja a zarándokok vezetőjének, Katepnek testvérét. Aztán persze a jaffák lenyúlják a ládányi ékszert. Mi maradunk, lezatelünk egy jaffapajtást, Teal’c beöltözik, és nyugodtan elhozza az ősduracellt.

Gyerünk haza. Ugyan az ugró álcázva van, homokvihar ellen nem véd, így máris jaffák veszik körbe a valamit. Jack és Teal’c leszedné őket, elvégre mit számít pár jaffa a történelemben, mikor ott van egy időgép a kezükben. Carter szerint ez nem feltétlenül baj, elvégre nem tudják, hogy egy időgép, ráadásul működtetni sem tudják. Az sem megoldás, ha visszamennek a jövőbe, aztán vissza ide, mert a jövő így is megváltozik. Időutazás rulez. Szóval nem csinálunk semmit jelenleg. Hamarosan úgyis lesz egy lázadás Ré ellen, amikor is el kell hagynia a Földet, akkor talán kockázat nélkül visszaszerezhetjük az ugrót. Viszont az ősduracellt „gyorspostával” elküldhetjük a jövőbeli CSK-1-nek, ha esetleg nem jutunk innen haza. Nemrég volt egy gízai ásatás, csak elássuk oda, és 5000 év múlva megtalálják.

Jack kedvet érez az idővonal változtatására, elvégre sokan meghaltak Anubisz miatt, de Carter szerint mindennek úgy kell történnie, ahogy az meg van írva. Valószínűleg nem úgy történt, mert ezután a jövőbeli Danielt látjuk, ahogy bevándorlókat tanít angolul. A főnöke kihívja, ugyanis néhány légierős fickó keresi őt, és ekkor megpillantjuk Davis őrnagyot – bajusszal. Áhá, szóval erre ment el az a sok pénz. Carter az űrkutatási hivatalnál szól be a főnöke székének, amiért ellopta valamilyen ötletét, aztán előkerül a pilotos „csak azért, mert az én szaporító szerveim belül vannak” szöveg. Persze amikor megjön a főnök, akkor átmegy szendeszűzbe.

Ide is elér Davis őrnagy, és begyűjti Cartert. O’Neill a Homer nevű vízi katasztrófán sörözget, amikor jön Samuels, hogy nemzetbiztonsági okokból elvigye Washingtonba. Jack persze nem lát benne mókát, így lelép a hajóval. Ugrunk a Parancsnokságra, ahol Hammond tábornok kiosztja Carteréknek a titoktartási egyezményt, amit Daniel hősiesen nem akar aláírni, ellenben Carter majd leizgulja magát a székről, hogy megtehesse. Az aláírás után Hammond kicsit ízlelgeti Daniel „a priamisokra űrhajók szállnak le” elméletét, aztán belevág. Mármint nem Danielbe. Nemrég egy gízai ásatáson találtak egy azonosítatlan tárgyat, valamint egy videokamerát. Persze nem ez a lényeg, hanem ami rajta van: a mi Danielünk felvázolja röviden, hogy visszautaztak az időben 5000 évet, és azért csinálják ezt a felvételt, mert nem biztos, hogy visszatérnek.

Ezt bizonyítandó felsorol pár történelmi eseményt, valamint hogy Henry Hayes az elnök, aminek az itteni Kinsey elnök nem nagyon örül. A mi Samünk is feltűnik, jönnek újabb adatok, CSK-1, Cheyenne-hegység, Csillagkapu. Ha ezek nincsenek meg, akkor tessék elmenni a spárba, és sürgősen pótolni, mert ezek nélkül nehéz lesz helyrehozni a múltat. Jack is megmutatkozik, aki a jövőbeli sportműsorok vetítési idején kívül annyit oszt meg, hogy nincsenek halak a tavában. Hammond elmondja, hogy keresték a csillagkaput, de nem volt ott, meg amúgy is feltárta már azt a területet egy bizonyos Catherine Langford. Ő sem talált semmi különöset, kivéve egy táblát hieroglifákkal, de eddig senki sem tudta lefordítani.

Később Sam és Daniel megegyezik, hogy ők bizony mostantól lesznek valakik, mert a videó szerint ők valakik, és a légierő nem állhatja útjukat. Daniel nekiáll fordítani a kőtáblát, közben meg saját magát nézi a filmen. A kamerából pont akkor fogy ki a szusz, amikor a mi Danielünk az ősduracellről kezdene beszélni. Hammond beugrik, Daniel elmondja neki, hogy olyan érzése van, mintha valaki direkt neki írta volna ezt a szöveget. Annyit sikerült megfejtenie, hogy van még egy kapu a Földön, de még nem tudja, hol (de tudja, az Antarktiszon). Megkéri Hammondot, hogy hadd vehessenek részt a kapu keresésében.

Nem vehetnek. Nem lesz ez így jó, ki akarnak zárni minket – mondá Jackson Samnek, és keresnek valakit, aki garantálja majd, hogy valakik legyenek. Jack a jó ég tudja, mit kalapál a hajóján, amikor jönnek Carterék, és közlik, hogy felkereste őket a katonaság, Csak egy kis időt adjon, hogy felvázolják a dolgokat, és már mennek is. A Homéron az idő 150$/óra gyorsasággal folyik, szóval hajrá. Daniel elmondja röviden, csillagkaput megszerezni, Teal’cet begyűjteni, visszamenni az időben, idővonalat kijavítani. Jack passzol. Daniel megkérdi tőle, hogy sose vágyott-e többre annál, mint hogy egy motoros tutajon pecázzon. Hülye kérdés, persze, hogy nem.

Vissza a bázisra, ahol Hammond az ugró közelébe engedi Carteréket. Rögtön ki is szúrják a tárcsázót, és kezelésbe is vennék, amikor megjelenik Rodney McKay, alias Mr. Fantastic, és lecsap Samre. Előjön McKay könyvtárosnő-fétise, jól megmarkolja Sam ülőgumóját, aztán elmennek citromos (!) csirkét kajálni. Láthatóan ez a kockák idővonala. Sam az ebéd alatt infókat szed ki McKayből, és kiderül, hogy többször kitárcsáztak, de nem történt semmi.

Carter szemében megcsillan a szikra, talán mégis lehetnek valakik, és „wassup bitchez?” kifejezéssel az arcukon átnyújtják Davisnek a második kapu pontos helyét. Ugyanis akárhányszor tárcsáztak, ugyanott remegett meg a jég az Antarktiszon. A kapu a megérdemelt helyére kerül, ellenben Carterrel és Daniellel, akiket Hammond hazaküld. Hiába vannak a felvételen, nem rendelkeznek olyan kiképzéssel, ami egy ilyen küldetéshez szükségeltetik. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2010.02.16. 14:43:18

Azért én bírtam ezt az alternatív univerzumot... :)

Llew 2010.02.16. 15:26:28

A Homérnak keresztelt hajó kolosszális. Jócsaj Carterből meg mekkora bamba nőt csináltak.
Kinseynek több helyen is (2010) sikerült összehoznia az elnökséget csak itt nem.
"A Homéron az idő 150$/óra gyorsasággal folyik" - ezen feküdtem.
"Hülye kérdés, persze, hogy nem" Jack minden idősíkban és valóságban egy egyszerű ember.

the black ball 2010.02.16. 22:57:59

@Llew: az is kolosszális lehet, amikor partira bérelik ki. :]
süti beállítások módosítása