Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x16 - Pleasure Is My Business

2010. február 12. 11:00 - hex.kelly

Duffy dögös Mercy-je dübörög, egy ötvenes pasinak egy fekete fehérneműs huszonéves szöszi tekergeti magát, majd pezsgőt itat vele. Aztán a pasas ájultan esik össze, a szöszi pedig egyáltalán nincs meglepődve, csak számolja tovább a pénzt, amiért a pasas nyilván inkább szexet várt. A nőnek csörög a mobilja, és miközben a férfi az utolsókat kússza a zakója irányába, a nő új "randit" beszél meg, ugyanebbe a hotelbe. A férfi a padlón megszerezte a telefonját, és éppen tárcsáz, de a szöszi megakadályozza. Mire lefixálja a következő találkát, a férfi már mozdulatlanul fekszik a padlón.

Hotch az irodájában a gépén videót néz, és MOSOLYOG, naná, hiszen a film címe: Jack már tud bicajozni. A mozinak vége, mikor Patrick Jackson dallas-i főügyész telefonon kéri a segítségét, és csak az övét, nem kell csapat, se nyilvánosság. És nem is az elkövető miatt kell aggódni, hanem az ügyvédek miatt. Nofene.

Hotch este Dallas-ban a puccos Cutler Hotelben siet Jacksonnal az ominózus lakosztályba, közben Jackson vázolja neki, hogy az áldozat egy fedezeti alapkezelő nagykutyája, Hoyt "nincs is ingatlanpiaci válság" Ashford. Jóhírét, nejét, gyermekeit és a fedezeti alapkezelőt védendő Ashford ügyvédje öngyilkosságnak akarja nyilváníttatni a halálesetet. Hotch kiváló profilozó, ezért a szobában körülnézve leszögezi, hogy öngyilkosság előtt nem szokás Viagrát enni. Az ügyész pedig jegyzőkönyvön kívül megsúgja, hogy Ashford szerdánként egy alapból 10.000 dollárt kiutalt magának készpénzben. Szóval luxusprosti miatt jött ide. És ő már a második, aki így hal meg a városban. Hotch ide akarja hozni a csapatot, Jackson viszont felvilágosítja, hogy már 3 bíró és egy szenátor is kérte, hogy ne piszkálja az ügyet, szóval akármit is derít ki a BAU, nagykutyák neve nem kerülhet a nyilvánosság elé. Elköszönnek, mikor Hotch beszáll a liftbe, és ott áll a szöszi, kiskosztümben, szemüveggel. Megkérdi Hotch-ot, melyik emeletre megy, és megnyomja neki a gombot, majd kérdi tőle, hogy tán hosszú volt az éjszaka, mert neki is, elege van már a tokió-i tőzsdéből. Aztán kiszáll és elköszön, húzza maga után a bőröndjét, leveszi a szemüveget, fél kézzel oldja ki a blúzát, kiereszti a haját, majd bekopog egy szobába, és csábosan belibben, mikor egy pasas ajtót nyit neki. Főcím és idézet Hotch-tól: A prostituált - azzal ellentétben, amit a feministák mondanak - nem áldozata a férfiaknak, hanem leigázójuk. Egy törvényen kívüli, aki a markában tartja a szexuális csatornákat, melyek a természet és a kultúra között húzódnak. - The prostitute is not, as feminists claim, the victim of men but rather their conqueror. An outlaw, who controls the sexual channels betwen nature and culture. Camille Paglia

Csapat a gépen, Hotch már Dallas-ban, telefonon értekeznek. Reid kezdi, szerinte a női sorozatgyilkosok egy rendkívül izgalmas téma, és az a kevés, amit lehet tudni róluk, az mind olyasmi, amivel az általános profilozást le lehet húzni a klotyón. Nincs például semmi fakszni: se kínzás, vagy trófeagyűjtés, csak az ölés, ez a cél. A motiváció jelen esetben lehet a pénz, drog, vagy valami poszttraumás stressz, volt már ilyen a történelemben, de az stikkes volt. Ez a mostani viszont nem az, és szex előtt mérgezi meg őket egy Kínában elterjedt patkányméreggel. Ez az ölés csöndes, gyors, és az áldozat teljesen gyanútlan ugyebár. Egy luxusprosti nemcsak a szexért, de a diszkrécióért is kapja a pénzt, szóval nyilván ismerték az áldozatok, így kizárható, hogy a nő hirtelen ötlettől vezérelve ölte meg őket. Tudatosan választotta ki a két tisztes őszes halántékot. JJ szól, hogy Ashford ügyvédjének sikerült olyan közleményt kiadnia, mely szerint Ashford-ot otthon, csendben érte a halál. Reid-nek beugrik, hogy ugyanez a duma volt az előző áldozatról is a sajtóban. Hotch munkát oszt: Morgan és Prentiss beszéljen Ashford nejével, JJ meg piszkálja meg a két áldozat ügyvédeit, ki tudja, mi zuhan még ki a szekrényből.

Szöszi ébreszti a múlt éjszakai kuncsaftját, azt mondja neki, hogy ha most elindul, még el tudja vinni a gyerkőceit a suliba. A pasi kapja is össze magát, a nő meg a gugliba írja, hogy HOTCHNER + FBI, és a youtube-on néz egy sajtótájékoztatót, amin Hotch valami iskolai lövöldözésről nyilatkozik.

Prentiss és Morgan Ashford özvegyénél van, aki szintén szőke, de már nem huszonéves. Kérdésre el is mondja, hogy a férjének ez volt az esete: szőke és 24-25 év körüli, pont, mint ő, mikor anno megismerkedtek. És nem, a korkülönbség nemcsak valami vonzó volt köztük, hanem a kapcsolatuk alapja maga. És semmi más heppje nem volt a férjének, csak az, hogy egy fiatal nő hizlalja az egóját, alkalmasint pénzért. Hotch egy nővel találkozik, Ellen Daniels a két ügyvédet képviseli, és Univerzális Problémamegoldás a szakterülete. Hotch-nak kell egy telefonszám, ha nem a prostié, akkor egy másik prostié, valaki, akivel beszélni tudnak. A nő erre megkérdi, akar-e házat venni. Hotch nem-mel felel, mire a nő egy névjegyet ad neki, és azt mondja: De igen, akar. Reid és Prentiss nyeri meg a madammal való beszélgetés lehetőségét, aki ingatlan-mutogatásnak álcázza az egészet. Elmondja nekik, hogy a gyilkos prosti rontja az üzletet, és érthetetlen módon a sajátját is. Mivel egy luxusprostinak a klientúrája a megélhetése, míg az ipart űzi, és bevételi forrás, mikor visszavonuláskor eladja a kliensei listáját. Reid feltesz egy kérdést a kliensek szexuális tevékenységéről, vagyis csak akar, mert belezavarodik, a madamot ez mulattatja, és azt kérdi, mégis, mire gondol, édesem?

Reid-nek paff, inkább visszakozik, nem is baj, mert a madam közli velük, hogy ne a szexen agyaljanak, mert aki ennyi lóvét ad egy nőnek, az nem csak szexet akar, hanem bizalmast, terapeutát, társalkodónőt. Szóval nem az a fontos, hogy a pasik mit csináltak az ágyban, hanem hogy mit csináltak azon kívül. És közben látjuk, ahogy a szöszi egy menedzser tornateremnyi irodájába megy, levetkőzteti a pasast, a székéhez kötözi, itat vele valamit, majd leragasztja az izgatott pasi száját, ám hirtelen változik a hangulat, a pasas rosszul van, a nő meg mosolyogva nézi, aztán elkomorul. Egy biztonsági őr az épületben épp körútjára indul, hívja a liftet, aminek az ajtaja kinyílik, és ott van benne a halott pasas a székéhez kötözve, szemei csukva, rájuk egy-egy piros X rajzolva.

Hotch, Rossi és Morgan nézi a hullát, ez Joseph Fielding, a piros X-ek rúzzsal készültek, úgy tűnik, hogy ez a sorozatgyilkosnő az FBI kedvéért mégiscsak hagyott hátra kézjegyet. Egy Larry Bartlett nevű ember jön, ő Fielding jogi képviselője, és persze diszkréciót akar. Hotch-ék félrevonulnak, és megtanakodják, hogy a hulla liftbehelyezése arra utal, hogy a nő nyilvánosságra vágyik. Ha viszont ezt most még nem adják meg neki, talán ideges lesz, és hibát vét, és akkor el lehet kapni. Információkat kérnek: bankszámla-adatokat, adóügyeket, e-mail-eket, mindent. Bartlett-nek nincs más választása, rábólint. A csapat már nézi is át Fielding vagyonát: pénze, mint a pelyva, minden szart összevásárolt, fél milláért csináltatott egy Denevérbarlangot, mert Batman-fetisiszta is volt, ez nagyon gááááz! Garcia szerint kész hányinger ez a pazarlás. Fura módon azonban Fielding a három exfeleségére és három gyermekére nem szívesen költött. A másik két áldozatnak is volt pár exneje, és mindhárman sokat pereskedtek velük, amikor pedig a nők és a gyerekek javára döntött a bírság, egész egyszerűen nem fizették, amit kellett volna. Hotch kéri Garcia-t, hogy szedje össze azoknak a dallas-i nagykutyáknak a listáját, akik csúnya válóperek részesei voltak, talán a prostijaiknak is panaszkodtak vérszívóikra. Oké, tehát profil úgy-ahogy kész. Eddig minden áldozat ügyvédje aktívan védte még holtában is az érdekeit, ha valakik tudnak segíteni, hát a város összes nagykutyájának ügyvédei biztosan.

Az ügyvédek annyian vannak, hogy tele a terem, többen állnak, mint ülnek, a csapat pedig elmondja, hogy 25-30 közötti fehér nőt keresnek, aki nemcsak pénzt kapott a szolgálataiért, de figyelmes törődést is a klienseitől: kocsit, egészségügyi számlák ellenértékét, bármit. Az egyik ügyvédnő kérdi, ha elkapják a nőt, mi lesz a még élő klientúrával? Hotch terel, azt mondja, most az a fontos, hogy ne haljon meg senki más. Egy fiatal ügyvédnő a hátsó sorból elmondja, hogy Fielding-nek dolgozott, és a közelmúltban egy belvárosi luxuslakás vételére kérdezett rá Fielding-nél, aki csak mellébeszélt. JJ kéri a pontos címet. Egy hotel halljában/bárjában üldögél egy ötvenes pasas. Szöszi érkezik, leül hozzá, és elmondja, hogy ne izguljon, most csak ismerkedni jött. A pasas félszeg, a nő kérdi, mióta özvegy, mert ő TUDJA ám. A pasas azt felei, hogy nyolc hónapja, és sír is egy kicsit, a nő megfogja a kezét, és kéri, nyugodjon meg, mert ő ÉRTE van itt. Csapat nyomul be a belvárosi luxuslakásba, szöszi meg már a félszeg pacákkal borozgat, aki elmeséli, hogy majdnem el se jött, mert az ügyvédje mondta, hogy az FBI gyilkosprostit keres, aki kapott egy belvárosi luxuslakást az egyik áldozatától. A csaj elkerekedett szemekkel nyomja a húmegha-t, aztán azt javasolja, hogy menjenek máshová, mert ugyan csak ismerkedni jött, de kedve van most kivételt tenni. A csapat pedig a lakást nézi át, Prentiss és Morgan a drága ékszerek között talál egy pici gyűrűt, Emily azt mondja, ez afféle fogadalmi gyűrű, amivel ígéretet tesz egy lány, hogy megőrzi érintetlenségét a z esküvőig. Morgan a szekrényben egy piros keresztes fekete lakkrucit talál, és Emily elé tartja, osztályidegen még a látványnak az ötlete is.

A többiek is nézelődnek: személytelen az egész lakás. Hotch a polcnál áll, agyonolvasott Voltaire-könyvet talál, franciául. Módosul a profil: a nő nem színleli a kifinomultságot, valószínűleg tehetős családban nőtt fel. Egyszer csak megcsörren a telefon, mindenki odarohan, nem akarják felvenni, Morgan gyorsan kéri Garcia-t, hogy mérje be a hívást. A rögzítő bekapcsol, a sorozatgyilkosnő pedig Aaron-t szólongatja, Aaron Hotchner-t. Csapat lezsibbad, Hotch végül felveszi a telefont. A nő szemrehányást tesz neki, amiért cserben hagyta, és fedezi a rohadékokat. Pedig látta a neten, hogy ő jó ember. Hotch kérdi, hogy ezek szerint csalódást okozott neki, mint a többi férfi is az életében? A nő kérdi, hogy ő okozott-e csalódást a nejének? Hotch azt feleli, hogy a felesége hagyta el őt, és igyekszik minden héten találkozni a kisfiával, de ez nem mindig sikerül, pedig akarja. A nő azt mondja, hisz neki. (Látjuk, hogy egy autóban ül, mellette leragasztott szájjal és nyilván megkötözve szenved a félszeg pasas, a nő pedig pisztolyt tart a férfi halántékához.) Hotch próbál a lelkére beszélni, hogy adja fel magát, és ígéri, hogy megkapja azt a segítséget, amire szüksége van. De a nőnek eszében sincs, tele van bánattal és keserűséggel, mert már nem tudja, kiben bízhat, hisz annyian elárulták már. Hotch kéri, hogy adja fel magát. De a nő nem hisz neki, lelövi a pasast, majd leteszi a telefont. Csapat döbbenten hallgatta végig az egészet, Garcia háromszögel, a nő pedig mit sem törődve azzal, hogy az arcára fröccsent a pacák vére, kiszáll a kocsiból, és kifelé indul a parkolóházból, közben pedig bejelenti a 911-nek, hogy lövést hallott. Garcia bemérte a hívást, a parkolóháznál már tolong a sajtó, mikor Hotch és Prentiss megérkezik, és berohan az épületbe. Később a csapat együtt hallgatja a telefonbeszélgetés felvételét. A fogalmazási módból Rossi arra következtet, hogy a nőt esetleg elhagyta a szintén nagykutya apja, ugyanúgy, ahogy a kliensek a saját családjaikat. De hogyan szerezte a klienseket? Reid és Prentiss elmondja, hogy a madam szerint úgy kell nyugdíjba vonulni, hogy áruba bocsátjuk a klientúra névsorát. Tehát egyszerűen megvásárolta. Akkor már csak azt kell kideríteni, ki vonult vissza mostanában.

Hotch immár Ellen Daniels-t győzködi, hogy árulja el, ki volt a közös pont korábban az elhunytak között. A nő azt mondja, hogy ha a gyilkosprosti az egyik nagykutya lánya, és kiderül, hogy ő segítette a nyomozást, védelmet kér. Hotch nagyon keményen befenyíti a nőt a fehérgalléros bűnözés elleni ügyosztály idehívatásával, majd kisétál. Rossi pedig rezzenéstelen arccal azt mondja: én a maga helyében komolyan venném.

Prentiss és Morgan egy szép családi házba csenget be, egy nő nyit ajtót. Odabent elmeséli, hogy Megan Kane-nek adta el a listát, aki Andrew Kane lánya. A pasas hat évig volt a kliense, és miatta hagyta el a feleségét és Megan-t. Persze aztán valaki mást vett el feleségül. Megan pedig azt mondta, azért veszi meg a listát, mert az ő életét tönkretette az apja kurvázása, és nem akarja, hogy más prosti vegye meg a klientúrát. JJ és Reid mondja Hotch-nak, mit derített ki Megan-ről: a szülei 8 éve váltak el, ezután Megan Európában utazgatott. Hotch a képet látva rájön, hogy találkozott vele a liftben. Ezután Andrew Kane-nel és Ellen Daniels-szel beszél, Kane szerint kizárt, hogy az ő lánya legyen a gyilkos. Hotch beszél neki a pici gyűrűről is. Kane elküldi Hotch-ot a fenébe. Kicsivel később Garcia már szól is, hogy Kane szobát foglalt egy puccos hotelbe, indulás! Kane azonban kicselezi őket, Hotchék csak Ellen Daniels-et találják, Kane egy másik hotel szobájába lép be. Bent egy üveg pezsgővel Megan várja és köszönti: Szia Apuci. Kane és Megan arról kezd veszekedni, hogy a lány miért ölte meg azokat a JÓ EMBEREKET, Kane kis híján megfojtja a lányát. Hotch-ék és Ellen Daniels száguldanak le a hotel halljába, Hotch-nak eszébe jut, hogy Megan a telefonban valami márványról beszélt. Daniels megmondja, melyik hotelben van sok márvány.

Kane eközben a lányát győzködi, hogy szereti, ő a kicsi lánya, engedje meg Megan, hogy megmentse őt. A lány sír, az apja megöleli, biztosítja arról, hogy nem lesz semmi baj, de kéne valami: az ügyféllista. El akarja rejteni, mert ha az FBI elkapja, nyakába varrják mind a négy gyilkosságot, lista nélkül viszont nincs bizonyíték. Megan egy percet kér, kilép az erkélyre, a táskájából kiveszi a pisztolyát, de ekkor érkezik meg szirénázva az FBI odalent az utcán. Pisztoly vissza a táskába, Kane jön, Megan átadja neki a Blackberry-jét. Elköszönnek, Kane távozik. Hotch és Morgan bemennek a szobába. Fegyver az asztalon a pezsgő mellett, Megan az erkélyen ül, és leteszi az asztalra az üres poharát. Hotch odamegy hozzá, leül egy székre. A parkolóban Kane a kocsijába ül, előveszi a Blackberry-t. Odafent Megan odaadja a sim-kártyáját Hotch-nak, és azt mondja: mindent megadnék, hogy most lássam az apám arcát. És ezt tényleg látnia kellene: Kane bekapcsolja a telefont, ami kéri a sim-kártyát, király! Odafent Hotch Megan kezét fogja, aki Dashiell Hammett-től idéz neki: A prostituáltat nem a szexért fizeted, hanem azért, hogy utána elmenjen. - You don't pay a prostitute for sex, you pay her to leave afterwards. A lány azt mondja, valójában mindig a férfiak mennek el... Legyen Hotch az első férfi, aki nem hagyja cserben, ugye vele marad, megígéri? Hotch megígéri, Megan testében a méreg kezd hatni. A parkolóban Kane-t Prentiss kiszállítja a kocsiból, közben már halljuk a következő napok-hetek híradásait a listáról, Kane-ről, a gyilkosságokról.

Hotch pedig odafent fogja Megan kezét, amikor pedig a lány meghal, igen szomorúan hajtja le a fejét.

Címkék: gyilkos elmék
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2010.02.12. 12:51:15

Mármint Bobby Merci?

hex.kelly 2010.02.12. 12:53:03

@Johnny336: Nem, ez:
www.youtube.com/watch?v=y7ZEVA5dy-Y

Egyébiránt az első képet CSAK NEKED raktam fel.

hex.kelly 2010.02.12. 12:55:47

@hex.kelly: És így persze új értelmet nyer a refrén: You're gonna begging me for mercy...

Johnny336 2010.02.12. 12:59:19

@hex.kelly: ez nagyon kedves tőled, köszönöm! :D

hex.kelly 2010.02.12. 13:03:06

@Johnny336: Igazán nagyon szívesen, ritkán akadnak majdnemfedetlen keblek ebben a sorozatban, az a minimum, hogy ilyen esetben azonnal kiteszem, mert
1. a nőnemű olvasóknak gyakrabban kedvezek, mert Reid és Morgan bármikor beindítja a nyálelválasztást
2. különben is tegyünk ki, amink van, ugyebár

:-DDD

cserfes csermely 2010.02.12. 14:15:22

Ez is egy jó rész volt.

Laliath 2010.02.12. 14:33:02

@hex.kelly:
azt hiszem a kép volt az egyetlen dolog, amivel a fiúknak kedveskedni lehetett, mert amúgy nem nevezhető férfibarátnak az epizód

Johnny336 2010.02.12. 16:16:03

Egyébként baró rész volt, és tetszik a hogyvolt is!
Nem férfibarát? Inkább nem emberbarát a sorozat egésze. :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.12. 18:40:48

Par reszbe beleneztem, de alapjaban veve nem tetszik a sorozat.

hex.kelly 2010.02.12. 20:22:28

@Gfx54b: Ezt a rész én a hogyvolt írása előtt nem láttam. Egyszer elkezdtem nézni az AXN-en, de elaludtam rajta. (nem uncsi volt, csak iszonyú későn)
Aztán a képek keresgélése közben feltűnt, hogy egészen máshogy van fényképezve, mint más epizódok: nem csak egy-egy szereplő látszik szemből, pl. itt a hv-ban a 2. és 3. kép, illetve még sok, amik nem kerültek bele. Ezt az epizódot férfi írta és nő rendezte. Lehet, hogy ez a titka, lehet, hogy nem. De az tény, hogy kevesebb a közeli kép, és ez, így nekem is jobban tetszett.
A vége pedig igen megrázó lett, valóban, itt a legkevesebben drukkoltak a gyilkos ellen.

Mimas 2010.02.12. 20:22:50

Gfx54b, stimmel, bár csak az utolsó esetben drukkoltam a gyilkoskának. Szép elégtétel volt, amikor apuci rájött, hogy át lett vágva. Ez a típus sosem gondol másra, kizárólag saját magára, és pechjére a lánya tudta ezt.

hex.kelly, én inkább Rossira ugrok!:)

LoVeLA 2010.02.12. 20:36:35

Köszi a hv-t, tökéletes, mint mindig.
Én is sajnáltam a végén lányt:(
süti beállítások módosítása