Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1 Unseen - 1. rész

2010. február 09. 11:00 - Hankasid

Az unseen néven forgatott részek a sorozat történetéhez szorosan vagy lazán kapcsolódó, azokat kiegészítő rövid jelenetek vagy olyanok, amelyeket egyszerűen kihagytak a sorozatból, mert nem ütötték meg a mércét. Nem mentek adásba, a sorozat myspace oldalán voltak láthatóak. Rajongóknak kötelező darabok!

1. I mostly do: Ahogy arra még mindenki emlékszik, az első részben Tony megkéri Michellet, hogy segítsen neki, hogy Sid végre elveszíthesse a szüzességét. Michelle a klinikáról frissen kiengedett Cassiet szemeli ki a feladatra. Az első unseen rész azt meséli el, hogy Michelle ráveszi Cassiet a terv végrehajtására. Cassie és Michelle találkoznak egy padon a parkban. Cassie elkésik, de ő már csak ilyen. Michelle egy kedves kis ajándékkal üdvözli: egy Chris által sodrott spanglival. Cassie azonban már leszokott. Persze gyógyszert meg ilyesmiket továbbra is szed, de semmi olyat, amitől megjön az étvágya. Michelle egy szívességet akar kérni tőle, amit ő látatlanban elvállal, hiába ilyen egy jó barátnő! Michelle kérése: Estére buli lesz, és ott le kellene feküdnie Siddel. Cassie válasza: Persze, nem probléma. Könnyen ígér, még nem ismeri Sidet, nem tudja, hogy milyen problémás eset.

Betérnek egy esküvői ruha boltba. Cassie ötlete, hogy ő beöltözik Tonynak, vagyis vőlegénynek, Michelle pedig menyasszonynak. Azonban az eladó kiszúrja őket, hogy valószínűleg nem potenciális vevők. Odamegy hozzájuk és udvariasan ki akarja tenni őket. Cassie azonban feltalálja magát, azt hazudja, hogy Michelle terhes. Michelle ájulást tettet, az eladót elküldik vízért, így már szabadon garázdálkodhatnak a ruhák között. A lopott ruhákba felöltözve, rohannak az utcán egy templomhoz (hol vannak a saját ruháik?). A templom előtt Michelle-ben felötlik, hogy valószínűleg ők a valaha volt legfeltűnőbb szökevények, de Cassie megnyugtatja, hogy nem számít a dolog, mert az eladónő undok volt velük és az undok emberek nem számítanak. Legalábbis az új Cassie szerint, aki olyan, mint a régi csak jobb. Michelle, velem ellentétben, megérti a magyarázatot, kölcsönösen biztosítják egymást, hogy szeretik egymást, így ennek örömére forgó táncba kezdenek a templom előtt.

2. The Careers office: Egy a 30-as éveinek elején járó, de szellemileg kb. 10 éves szinten levő hölgyet, Josiet, láthatunk, ahogy az irodájában, az íróasztalán levő bábukkal játszadozva, versikét farag abból, hogy hozzá fordulnak a tovább tanulásra vágyók, ő pedig tanácsot ad nekik. Elsőként Chris tűnik fel, aki hozza a szokásos formáját. Miután Josie elsüti gyermekded versikéjét és megkérdezi Christ, hogy a kérdőíven az "Írd le, hogy milyen karriert képzelsz el magadnak" ponthoz miért egy csigát rajzolt, a srác átveszi a szót és részletes előadásba kezd. Elmondja, hogy ő a Brunel nevű mérnökre gondolt, aki hajókat meg hidakat tervezett. Josie közbevetett megjegyzésére, hogy - Akkor mérnök akarsz lenni? - felvilágosítja, hogy inkább szerető, nem építő, de talán mégis. Valójában reneszánsz ember szeretne lenni. Úgy tűnik Chris barátunknak már megint sikerült valami ütős anyagot beszereznie a roncstelepes haverjától.

Azonban Josiet nem zavarják az egyre zavarosabb mondatok valahogy sikerül egy hullámhosszra jutniuk, ebben segít a lány gyermeki lelke is. Attól egyenesen tűzbe jön, amikor Chris előadja, hogy ő legszívesebben Anwar anyjának curryjét, amiből mindig túl sokat készít, mert fel akarja hizlalni Anwart, vinné el az embereknek. Josienek nagyon hasonló a vágya, mert ő levest árulna fesztiválokon. Ezt az ötletet aztán egymás szavába vágva fejtik ki. A lány szórólapokat akar neki ajánlani, de ő inkább afelöl érdeklődik, hogy van e lehetőség arra, hogy új koktélokat találjon fel, mivel ő egy kiváló mixológus szeretne lenni. Hogy rátermettségét bizonyítsa, egy termoszban hozott mintát is az egyik készítményéből. A lány megszagolja és egyből rátapint a mixer zseni nagy ötletére: megérzi a fogkrém illatot. Jal a következő, akinek Josie okos továbbtanulási tanácsokat fog adni. Jal jól összeszedett, szabatos mondatokkal elmondja, hogy klarinétozik és egy év egyetemi tanulás után újra jelentkezni fog a Royal College of Musicra, ahol először elutasították. Josie neki is szórólapokat akar adni, de Jalnak nem kell, mivel ő már pontosan tudja, hogy hol fog tovább tanulni. Ez nagy probléma, mivel legkevesebb 15 percet foglalkoznia kell mindenkivel. Hosszú, kínos csend, majd Josie zavarában játszik egy kicsit az asztalán található 3 centis játékhegedűn. Szegény Jal, kemény 14 percnek néz elébe!

És végül a kedvencem, Sid következik. Ő egyből kiszúrja, hogy Josie papírból olvasta fel neki a bevezető mondatot. A számítógép, a hulladék elhelyezési tanácsadó állást ajánlja. Sid nincs elragadtatva az ötlettől. Josie kérdésére, hogy mi szeretne lenni, Sid nem kertel és elmondja, hogy valami olyasmi, ahol nem kell túl sokat dolgoznia. A számítógép vajon miért a hulladék elhelyezési tanácsadó munkát ajánlotta? Sidnek egy kérdőíven megadott, egymástól független, válaszaiból rakta össze a három szót. A tanácsadó szó például úgy jött ki, hogy a "Mi a hobbid?" kérdésre azt válaszolta, hogy Michelle és hat kérdőjelet tett mögé. A kérdőjelek és a tanácsadó szó közötti összefüggés a számítógépnek teljesen nyilvánvaló. Sid azonban nem akar hulladék elhelyezési tanácsadó lenni, azonban a számítógép döntését nem lehet befolyásolni. Josie a saját példáját hozza fel, mivel ő sem akart karrier tanácsadó lenni, de a számítógép javaslatára mégis az lett. Valójában gondozó akart lenni (carer), azonban elírt egy betűt (career) a kérdőíven. Sid nem érti, hogy akkor most miért nem vált szakmát, hiszen itt a rengeteg lehetőség, mutatja neki a brosúrákat a nő saját asztalán. Ó azok a diákoknak vannak! Sid felajánlja a segítségét. Josie ekkor megvilágosodik: Sid legyen karrier tanácsadó, mert nagyon jól csinálja!

3. Jal rapper testvérei, Lynton és Ace érkeznek vidáman egy rádió stúdió elé. Megbeszélik, hogy Stuart Elmorenak, a híres rádiósnak, odaadják a CD-jüket és majd így befutnak. Feka szlenget nyomnak, elég nehéz őket megérteni, ezt a film készítői is érezték, ezért "angolul" is kiírják a szöveget. Megemlékeznek fehér haverjukról is, Donaldról, de nem nagyon bánják, hogy nincs velük. Szemetek, nekem ő volt a kedvencem! Megbeszélik, hogy bent már a normál angolt fogják beszélni, mert úgy nagyobb az esélyük. Bemennek az épületbe, az előcsarnokban egy karót nyelt titkárnő ül a recepciós pult mögött. A fiúk a megbeszéltek szerint a standard angolt használják, amit az alkotók nagyszerű ötlete alapján fekete szlenggel feliratoznak. A továbbiakban a felirat az éppen hallható angol típusának ellentétére változik.

Oda akarják adni a CD-t, de azt otthon hagyták. Ezen jót vitatkoznak. Ekkor megszólal a titkár néni az ő szlengjükön, ennek nagyon megörülnek és gyorsan lenyomnak nekik egy számot. A titkár néninek annyira tetszik, hogy felhívja a műsorvezetőt és meleg szavakkal beajánlja a fiúkat. A következő képben már a stúdióban állnak a mikrofonok előtt. A műsorvezető bemutatja őket, mint az új felfedezettjeit és átadja nekik a szót. Ők hozzák a szokásos formájukat, nyomják a béna rappjüket. A portás néni élvezettel hallgatja a őket rádióban, a műsorvezetőnek viszont más a véleménye, mert lekeveri a zenét, hőseink pedig a hátsó ajtón keresztűl az utcán találják magukat. A titkár néni kimegy vigasztalni őket, hálából megkapja az egyikük sapkáját az autogramjaikkal.

4. A friend in need: Az iskola folyosóján vagyunk, Cassie odamegy egy sráchoz és elkéri a polóját, mert az egyik barátjának szüksége lenne rá. Eközben a többiek távolabbról figyelik őket. Anwar 5 fontot tesz az akció sikere ellen. Veszít, mert a srác simán odaadja a ruhát. Michelle bíztatja Cassiet, hogy a srác farmerját is kérje el, de a srác ezt meghallva ijedten elrohan. Megjelenik egy új srác, Michelle magának valónak érzi a feladatot, Maxxie 10 fontban fogad vele, hogy nem sikerül. Michelle mindent bedob, sejtelmes pillantás, simulás, de a srác közli, hogy nem akar ruha nélkül sétálni, így a lány dolga végezetlenül kullog vissza.

Maxxie duplájára emeli a tétet és ő megy oda a fiúhoz. Itt is megtörténnek a sejtelmes pillantások és a simogatás, a srác már veszi is le a farmerjét. Max búcsú puszival jutalmaz. Anwar kiakad a felismerésen, már az egész világ meleg? A megszerzett ruhákkal vidáman megy be a csapat az osztályterembe, ahol Chris áll egy szál törölközőben. Így kapcsolódunk a 4. részhez, amiben, mint emlékeztek rá, egy hívatlan látogató kitette a meztelen Christ a saját lakásából az utcára, aki az iskolába ment.

Címkék: skins
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hankasid 2010.02.10. 08:26:00

Itt megnézhetitek vagy jó minőségű avi-ban le is tölthetitek őket:

www.skinsbrasil.com/download-dos-episodios/
süti beállítások módosítása