Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x15 - Zoe's Reprise

2010. február 08. 11:00 - hex.kelly

Rossi felolvasóestet tart egy könyvesboltban, az első bestsellerének 10 éves jubileumán. Már épp távozna, mikor megállítja egy aprócska vörös hajú lány. Megkérdi Rossi-t, hogy ő vagy a kollégái foglalkoznak-e a Cleveland-ben megnövekedett gyilkosságok okaival. Merthogy az elmúlt negyedévben 11%-kal történt több gyilkosság, miközben az elmúlt 10 évben konstans 5%-os növekedés volt csak, szerinte sorozatgyilkos tevékenykedik a városban. Rossi kérdi, hogy ugye kriminalisztikát tanul, és hogy szólt-e a rendőrségnek. Mindkettőre igen a válasz, de a rendőrség nem volt túl érdeklődő. Pedig egy férfit lelőttek egy parkban, egy prostituáltat nyakon szúrtak, egy párt agyonlőttek a kocsijukban, és egy nő az otthonában közben lett meggyilkolva. Rossi gyorstalpalót tart neki a sorozatgyilkosság definíciójából (viktimológia, elkövetési mód és kézjegy), ami szerint bizony itt szó sincs sorozatgyilkosságról.

Mindamellett okos kislánynak tűnik, ezért ad neki egy névjegyet, mert az FBI szívesen látja az elhivatott fiatalokat. Majd kocsiba ül, és búcsúzóul azt mondja neki: Tanuljon csak, és sose adja fel, amíg választ nem kap a kérdéseire.

Később a lány a kocsijával megáll egy kertvárosi utcán, kiszáll, és egy ház felé indul. A kerítésnél átbújik a rendőrségi sárga szalag alatt, és belép a kertbe. Elemlámpájával a lepecsételt bejárati ajtóra világít, és megkerüli a házat. A belső kerítésen át jut a hátsó kertbe, az egyik ablaknál nézelődik, mikor zajt hall, hirtelen megfordul, kezében borsspray-vel kiáltja a kerítésnél álló fiatalembernek, hogy ne közelítsen. Az azt mondja, itt lakik a szomszédban, és különben sem mondta volna, hogy Elnézést, ha bántani akarná. Elkezdenek beszélni a házban meggyilkolt és megerőszakolt nőről, és a lány elmondja, hogy szerinte valami sorozatgyilkos műve volt a dolog, és körülnéz, közben a hajába bele-belekap a szél. A srác megkérdi tőle, hogy tán rendőr, de a lány azt mondja, csak úgy nyomozgat, mire a srác csöndben becsukja a kertkaput, és azt kérdi tőle, milyen furcsaságra gondol? Másnap reggel Rossi a hotelszobájában csomagol, és elmosolyodik, mikor meglátja a felolvasóestet szervező Theresa telefonszámát egy hotel-es papírra firkantva, valakinek jó éjszakája volt! Csörög a mobilja, felveszi, majd elkomorul, és azt mondja, máris megy. Dan Brady nyomozó fogadja a már ismerős ház hátsó udvarán, és közli, hogy az áldozatnál megtalálták Rossi névjegyét. Egyúttal kérdi, hogy vajon mi történhetett? A földön megemelik a sárga leplet, és ott fekszik a vörös hajú lány, holtan. Főcím és idézet Rossi-tól: Én sosem tanítom a diákjaimat, csak próbálom megteremteni a feltételeket, amelyekben tanulhatnak. - I never teach my pupils, I only attepmt to provide the conditions in which they can learn. Albert Einstein

A lány holttestét épp elszállítják, a nyomozó mondja, hogy Zoe Hawkes a neve, tompa tárggyal lett leütve, majd a saját sáljával megfojtva. És felhomályosítja Rossi-t, hogy ebben a házban 3 nappal ezelőtt megerőszakoltak és meggyilkoltak egy nőt. Rossi-nak eszébe jut, hogy Zoe azt mondta neki, hogy szerinte egy sorozatgyilkos van a városban, és az is amit mondott a lánynak, mikor elköszönt tőle. Quantico-ban JJ Henry fotóit mutogatja Garcia-nak és Derek-nek: Garcia egy bőrdzsekivel lepte meg keresztfiát, mert nem lehet elég korán kezdeni a lázadást. Rossi telefonál, azt mondja, befejezi az éves szabadságát, és a cleveland-i rendőrség átküld pár dolgot Garcia-nak, azt kéri, nézze át a csapat az anyagot, majd pár óra múlva jelentkezik. Rossi ezután kéri a nyomozót, hogy vegyék ki Zoe kocsijából a füzetet, amibe Zoe a felolvasáskor jegyzetelt. Majd együtt mennek Zoe anyjához, közölni a rossz hírt. A nő nagyon kiborul, azonnal látni akarja a lányát, Rossi azt kéri, hadd nézzen körül Zoe szobájában. Zoe alaposan beleásta magát a gyilkosságokba, meg Rossi könyveibe is, lesz ebből nagy lelkiismeret-furdalás! Rossi és a csapat telefonon értekeznek: Garcia átnézi a nagy piros laptopot: Zoe komoly elemzéseket végzett a gyilkosságok számának növekedéséről.

Az általa vizsgált esetek között semmi közös nincs, viszont ha ugyanaz az elkövető, látványos bátorodási folyamat észlelhető: először lelőtt egy melegbárból távozó férfit, és nyilvános helyen hagyta a holttestét, aztán nyakon szúrt egy prostit, majd lelőtt két embert egy kocsiban, aztán pedig egy nőt megfojtott és megerőszakolt a saját otthonában. Végül pedig megölte a szaglászó Zoe-t. Morgan azt mondja, talán van még valami: mindegyik eset egy-egy hírhedt sorozatgyilkosságra hasonlít: az első a leghíresebb cleveland-i sorozatgyilkosnak, a Kingsbury Run Mészárosának, a második Hasfelmetsző Jack, a harmadik "Sam Fiának", David Berkowitznak, a negyedik pedig Dennis Radernek az elkövetési módját idézi. Ez egy sorozatgyilkos, aki sorozatgyilkosságokat tanulmányoz. És ekkor látjuk is, ahogy Rossi könyvét olvassa, majd sorban elköveti a gyilkosságokat a melegbártól Zoe megfojtásáig.

Csapat megérkezik a cleveland-i rendőrségre, Rossi üdvözli őket, és küldi is Brady nyomozóhoz, JJ-t pedig arra kéri, bizalmasan tegyen meg egy szívességet neki. Hotch-ék elmondják a nyomozónak, hogy a másoló gyilkosság nem szokatlan. Az viszont, hogy a mostani gyilkos váltogatja az elkövetési módokat, arra enged következtetni, hogy nem biztos magában, keresi önmagát, tehát egy fiatal, befolyásolható ember, talán egy diák, talán olyan, aki kriminológiai kurzuson is részt vett. Sietni kell, mert már valószínűleg az újabb gyilkosságot tervezi. És tényleg: járja a boltokat, és ragasztószalagokat, késeket, zsinórokat nézeget.

Hotch kéri a nyomozót, hogy szedje össze az embereit az előzetes profilhoz, Rossi mondja Hotch-nak, hogy ezt most kihagyja, mert inkább jár egyet. Hotch rábólint, de meglehetős értetlenséggel les utána. JJ jön, Garcia 3 fiatalembert talált, akik kriminológiai kurzuson vettek részt és van priuszuk, de az egyik külföldön van a másik kettő meg sitten. Akkor az online és levelező képzéseket is meg kell nézni, hátha lesz találat. Hotch-ot láthatóan nem hagyja nyugodni Rossi viselkedése, mert szól Morgan-nek, hogy csinálják nélküle az előzetes profil kiadását, majd elrobog. Csikócsapat pedig elmondja a helyi erőknek, hogy az elkövető fiatal, átlagos intelligenciájú, pszichopata és antiszociális vonásokkal rendelkezik. Tekintve, hogy az első gyilkosságot egy országszerte kevésbé ismert, ámde helyi körökben meglehetős legendának számító, 1930-as esetből vette, feltételezhetően Cleveland-ben született, és nőtt fel. A rendőrség bejárata előtti padon Rossi ücsörög, Hotch leül mellé, Rossi ki van borulva, amiért a halálba küldte Zoe-t. Hotch azt kéri, ne vegye személyesnek az ügyet. Rossi visszakérdez: Én voltam az utolsó, akivel Zoe beszélt, simán elhajtottam, és azt mondtam neki, hogy ne hagyja abba válaszol nélkül, hogy ne venném személyesnek, Aaron? - Hotch azt mondja, hogy akkor vegye személyesnek, de a gyilkost ugyanúgy kell keresni, mintha nem lenne az. Ez egy fiatal bűnöző, fejlődik, de még nincs kézjegye, viszont biztosan figyeli a híradásokat. Ezt kell kihasználni. (A gyilkos este egy kocogó férfit figyel, jajj.) Rossi és JJ egy helyi újságírónőnél vannak, aki a legmenőbb cleveland-i bűnügyi tudósító. Arra kérik, hogy írjon egy cikket, és benne azt, hogy a rendőrség megtalálta a gyilkos kézjegyét: ami a gyilkos személyes jellemzője, az a megkülönböztető dolog, amelyet minden gyilkossági helyszínen hátrahagy. Így a cikken keresztül közvetlenül hozzá lehet szólni.

JJ hívást kap Reid-től, újabb holttestet találtak. A helyszínen Mogan, Reid és Brady nyomozó nézik a hullát: ez a kocogó, szemeiben bevérzések, a nyakán drótos fojtogatás jelei. Reid azt mondja, Altemio Sanchez Buffalo környékén bicikliseket erőszakolt és ölt, itt ugyan nem volt nemi erőszak, de egyébként stimmel. Morgan szerint most először ismétlődik az elkövetési mód, a fojtogatás: Zoe megölése nem tervezett volt, ösztönösen cselekedett a gyilkos, így valószínű, hogy kezdi megtalálni önmagát. És tényleg, látjuk, ahogy dróttal gyakorol, majd a helyi bűnügyi híreket olvassa a neten, benne a cikket a sorozatgyilkosságokról és az elkövetői kézjegyről, és ekkor felidézi, hogy (valamelyik) áldozatát homlokon csókolta. (Que???) Zoe anyja a temetkezési vállalkozónál van, aki nem tűnik hiénának, megértő és kedves, és mikor a nő fizetni akar, azt mondja, hogy egy névtelenséget kérő személy már rendezte a számlát. A nő csak les, mi pedig már tudjuk, hogy Rossi mennyire vette személyesnek az ügyet. Az őrsön eközben Reid felveti, mi van, ha nem csak a Zoe által említett 4 gyilkosság függ össze, keresni kellene többet is. Hotch szerint nosza, Rossi meg azt mondja, hogy lám, az ifjak elméje milyen gyors és fogékony: Reid, Zoe, és a gyilkos is nyilván tele vannak/voltak kérdésekkel. JJ siet be, és szól Rossinak, hogy gubanc van, mögötte robog Zoe anyja, aki kiosztja Rossi-t a temetési számla miatt, szerinte kicsit messzire rúgta a pöttyöst. Rossi bocsánatot kér, a nő meg azt, hogy hagyja békén őt és Zoe-t, uhh. Brady nyomozó jön: újabb megfojtott holttest van, nyomás. A helyszínen Reid közli a szomorú tényt a nyomozóval, hogy a gyilkos megtalálta a saját hangját, Hotch-nak meg feltűnik, hogy a koszos hajléktalan homlokán van egy tiszta folt, vissza is kéreti a halottkémet (CM:CSI = 2:0 hehehe), aki mintát vesz, és viszi a laborba. A többiek az őrsön tanakodnak. Erő nem érti, mire föl ez a sok hulla ilyen sűrűn egymás után, Tapasztalat azt mondja, talán a gyilkos kezdi elveszíteni az irányítást, de Hidegvér szerint meg inkább éppen hogy most találja meg önmagát, és tökéletesít, kísérletezget.

JJ fut be, a halottkém szerint alkoholos fertőtlenítővel lett letörölve a hajléktalan homloka, vajon mit akarhatott eltüntetni? Talán az eddig hiányolt kézjegyet? Ellenőrizni kéne a többi áldozatot, de a kocogót az eső lemosta, a többit meg már eltemették vagy elhamvasztották. Kivéve ugyebár egyet. Rossi már csenget is Zoe anyjánál, megpendíti az érzelmes húrokat, így végül a nő megengedi, hogy a lánya testét újra megvizsgálják. Nem sokkal később Rossi a hotelszobájában olvasgatja Zoe jegyzeteit a gyilkosságokról, mikor Garcia hívja: Zoe-ról sikerült DNS-t leszedni, a minta egyezik Eric Ryan Olson DNS-ével, aki szexuális bűncselekményért ült, és fél éve szabadult. Ja, és persze a sitten töltött két és fél év alatt nem lustálkodott: levelezőn kriminalisztikát és kriminológiát tanult. Rossi-ék már rontanak is be Olson lakásába, sehol senki, Hotch kéri Reid-et, hogy ugorjon neki Olson számítógépének. Rossi körülnézés után döbbenten mondja, hogy ez a gyilkos az ő könyveit olvassa. Persze most éppen nem, mert egy kocsmában iszogat, meg lesi a pincérnőt, na, remek. Reid ügyesen tájékozódik Olson laptopján, ez a gyilkos nagyon precíz, naptárban tartja nyilván az akcióit, a mai napra Al Sörözője van felírva. Ott már a pincérnő éppen távozik a (naná hogy sötét és) kihalt utcán, majd egy parkon keresztül, na remek. Rossi és Hotchner Al Sörözőjében a pultosnak mutatják Olson fotóját, a nő azt mondja, hogy kb. 10 perce távozott, a Linda nevű pincérnő után. Prentiss és Morgan a kocsiban kapja a hírt, hogy a közeli parkon keresztül szokott Linda hazajárni. A parkban Olsen az avarban fekvő Linda fölé hajol, fojtogatja a lányt, majd mikor az már nem mozdul, elkezdi kioldani az övét, ekkor Morgan ráugrik (rég volt már ilyen), és arrébb cibálja, Emily meg a lányhoz rohan, akinek mégsincs semmi baja, és egyébként közli, hogy ez a fiú a pasija. A rendőrségen Rossi-ék arról beszélnek, hogy az egyik hillside-i fojtogató barátnője és a már emlegetett Dennis Rader felesége sem tudta, mi az embere hobbija. Garcia telefonál, lenyomozta Linda-t, semmi priusz, hat hete ismerkedett össze Olson-nal a neten (Na, lányok, ezért érdemes óvatosan csetelgetni.)

Emily-nek adatik meg a lehetőség, hogy felhomályosítsa Linda-t, kivel is jár, a lány amint felfogja, a lehető legőszintébb reakciót produkálja: elhányja magát. A szomszédos kihallgatószobából kijön Olson ügyvédje, és azt mondja, ügyfele Rossi-val akar beszélni. Hotch azt mondja, no lám, az ifjúság tele van kérdésekkel. Rossi bemegy, Olson őszinte rajongással köszönti. Az ügyvéd közbeszúrja, hogy van néhány információ, ami érdekelheti Rossi-t. Olson azt mondja, hogy az ügyvédjétől tudja, hogy 8 gyilkossággal gyanúsítják, és kinéz neki egy halálbüntetés. Van viszont egy fontos kérdése: biztos, hogy csak 8 gyilkossággal? Odakint Brady nyomozó lezsibbad, JJ közli, hogy az első gyilkosság óta 4 személy eltűnését jelentették a városban. A nyomozó kiakad, hogy az ügyész biztos alkut ajánl majd a további áldozatok miatt, de Hotch szerint arra nem lesz szükség. Egyúttal felhívja az Olson lakásában kutakodó Reid-et, hogy keressen valamit, akármit, ami további holttestek hollétéről árulkodhat. Odabent pedig Rossi vág vissza rezzenéstelen arccal Olson-nak: nem lesz egyezség. Az a szitu Ecsém, hogy neked ennél az asztalnál már nem osztanak lapot, mert 3 lépéssel előtted járunk, így számítottunk rá, hogy vannak további áldozatok, mivel kísérletező kedvedben voltál. Szóval hadd kérdezzek én is valamit: miből gondolod, hogy már nem mondtad el nekünk, hogy hol van a többi holttest eltemetve? Reid eközben észreveszi, hogy a falon van néhány fotó bekeretezve, ezért elkezdi leszedni, hogy szemügyre vegye őket. Prentiss Lindát kérdezi a szexuális életükről, a lány vonakodva mentegetőzik, hogy a szerepjáték és a dolgok kipróbálása nem bűn. Aztán Prentiss megkérdi, hogy a fojtogatós-erőszakolós játék végén szokott-e puszit kapni a homlokára. Linda csak les, hogy ezt meg honnan tudta. Rossi közben elmondja Olson-nak, hogy szerinte gyerekkorában sokat betegeskedett, és a szülők bevett módszerét alkalmazta ő is a homlokpuszival: hőmérsékletet mért. Így csapott át a gondoskodás valami perverzbe. Olson pimaszul odaveti, hogy érdekes elmélet, jó lesz majd Rossi következő könyvébe.

Reid hívja Hotch-ot, a fali képek benne vannak a számítógépben is, egy külön mappába rendezve. Prentiss Lindát kérdezi tovább, és kiderül, hogy Olsonnak nem tetszik a szex az ágyban, viszont jé, minden gyilkossági helyszínen volt egy kis hancúrozás. Szóval itt az idő, hogy Linda leírja az összes helyet, ahol Olson-nak erekciója támadt. Rossi már kapja is a listát, és állva olvassa fel Olson-nak, hol fognak holnap ásni a helyszínelők. Az ügyvéd odasúgja a srácnak, hogy beszélniük kéne, mert nem állnak túl jól. De Olson nem akar, csak Rossi-t kérdi, hogy hol rontotta el. Rossi elmondja, hogy nem kellett volna visszajárni, meg fotózgatni. Olson azt mondja, mindig is tudta, hogy börtönben végzi, de reméli, hogy Rossi majd bemegy hozzá, mert tudja, hogy a kutatásait így végzi. (Miközben beszél, látjuk, hogy megtalálják a további holttesteket parkban, tóban, erdőben.) És hogy Rossi örök kérdésére a miért-re nem tud ő sem választ: neki mindig ez volt, ha látott valakit, aki nem tetszett, szívesen leütötte volna, és ő nem érti, mások miért nem úgy működnek, mint ő. Mert neki ez a normális, csak erre tud gondolni, és nincs megállás. Ekkor az ügyvéd egy szó nélkül feláll, és kimegy. Rossi meg leül.

Aztán az épületből kifelé telefonon lemondja a további felolvasásokat. JJ elmondja neki, hogy amikor végzős volt Georgetown-ban, és nem tudta, mit kezdjen az életével, végigülte Rossi egyik felolvasóestjét, aztán este megvette a könyvet, és diploma után jelentkezett az FBI-hoz. Rossi meghatottságánál csak a meglepettsége nagyobb, de elköszön. Temetőbe menet idéz: Fiatalon tanulunk, idősen megértünk. - In youth we learn. In age we understand. - In der Jugend lernt, im Alter versteht man. Marie von Ebner-Eschenbach

Rossi virágot tesz Zoe sírjára, a lány anyja is virágot hozott, és mondja, hogy hallotta, megvan a gyilkos. De ettől Zoe még halott, bár biztos örülne, ha tudná, hogy Rossi kapta el a gyilkost. Rossi elfúló hangon mondja: remélem.

Címkék: gyilkos elmék
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laliath 2010.02.08. 12:44:17

"ő nem érti, mások miért nem úgy működnek, mint ő"
Ilyen gondolataim nekem is szoktak lenni. Néha nem értem, hogyan tudnak mások annyira másként megélni dolgokat. Jó is, és ijesztő is, hogy ennyire mások vagyunk.

A HV jó lett most is, köszönöm szépen :)

hex.kelly 2010.02.08. 12:57:36

@Laliath: :-D És szívesen. Olykor én sem értem, miért nem tudnak mások szó szerint idézni párbeszédeket, amelyeknek részesei voltak. Bár, amellett, hogy ez nekem természetes, állatira idegesítő. Mert mindig rájövök, ha valaki letagad valamit...
Egyébként nagyon király volt, hogy Olsonnak ezt a mondatát hallva az ügyvéd egy kumma szó nélkül szedte a sátorfáját, és távozott.

Laliath 2010.02.08. 13:31:48

@hex.kelly:
Ha nagyon belegondolok, szoktam néha úgy érezni én is egyes emberek iránt, hogy "most de megütném". De azt hiszem, attól vagyok "civilizált, felelős" személy, hogy aztán nem teszem.
Az az érdekes, hogy valahol mindenkiben ott rejlik a spontán gyilkos, de uralkodunk rajta. Vagy nem?

Ui: lenne "szakmai" kérdésem feléd az indás oldaladon, ha nem baj.

hex.kelly 2010.02.08. 13:42:21

@Laliath: Erre megint csak idézni tudom Rossi-t a Masterpiece-ből: az ölés nem genetika, hanem döntés kérdése.

Persze. Megyek oda.

Laliath 2010.02.08. 13:51:12

@hex.kelly:
legalábbis az esetek talán 98-99 %-ában (hasracsapós tipp, de valaki biztos tud rá infot).
Aztán vannak a {3x10 - True Night} féle esetek is.

hex.kelly 2010.02.08. 14:12:22

@Laliath: az is egyfajta döntés volt: bosszúállás, még ha hasadt tudatból is.

Johnny336 2010.02.08. 15:01:39

@hex.kelly: a gyilkos képregényrajzoló? Az kicsit másfajta gyilkosság, alapvetően ő volt az egyik áldozat, és az erőszak, amit elszenvedtek, kihozta belőle az állatot. Valamilyen szinten érthető, mindenkinél túlfeszülhet egyszer a húr, és akkor nincs aki megállítsa.

A fenti eset szimplán zakkant, a gyilkolás okoz neki élvezetet, azért teszi; a kiváltó ok nem külső, hanem belülről jön, nincsen egy alapvető fék, ami meggátolná az aggresszió felszínre kerülését (vagy az apja nem baszta tarkón irgalmatlanul, amikor kispöcs korában először kínzott macskát - ugye a pszichopata sorozatgyilkosok általában kisállatokon "gyakorolnak").

Galádriel 2010.02.08. 17:56:36

@hex.kelly: Nem feltétlenül döntés kérdése. Valahol igaza van Morgannek is aki agyi kémiát is emleget 4*17-ben. Aztán nézd meg a 4*21-et, ami nem igazán a döntési helyzetet erősíti. Szerintem. (Azért írok csak epizódokat, mert még nincsenek lehoygvotlozva, nem akarok spoilerkedni :-)

hex.kelly 2010.02.08. 18:16:15

@Johnny336: Hát, azért pár hét alatt módszeresen lemészárolta a támadókat. Kileste őket, odalopózott, és rajtaütésszerűen végzett minddel. A hasadt tudata egyértelműen esztelen tetteket hajtott végre, és a józan esze ebből semmit nem vett észre, de ez nemcsak egyetlen ösztönös mozdulat volt, hanem újra és újra ölt. Nyilvánvaló, hogy a gyilkolással a saját fájdalmát/veszteségét ölte meg újra és újra, és emiatt, meg a bomlott elméje miatt nem volt elítélhető. A kisállatgyilkosságokat azért is veszik olyan komolyan angolszász vidékeken, mert ott pontosan tudják, hogy mivé nőheti ki magát a dolog. Egyébként olykor a Gyilkos elmék-ben is elhangzik profilalkotás közben, hogy feltehetőleg állatkínzásos priuszú gyanúsítottat kell keresni.

Ez a mostani epizód azért tetszett nagyon, mert (amellett, hogy kis kedvencem, Amy Davidson játszik benne) a néző képébe vágta, hogy igen, vannak ilyenek, akiknek az a természetes, hogy alkalomadtán a gyilkolásban lelnek önmagukra, miközben tudják, hogy ami tesznek, az helytelen. De mégis csinálják, ha tudja, hogy úgyis elkapják, ha tudja, hogy ez nem normális, akkor is. A végén egyébként nagyon érdekes volt, hogy az a mondata Olsonnak, ami az ügyvédet elűzte, az Rossi-t marasztalta. A srác egyébként az IMDb szerint a Sons of Anarchy c. sorozat oszlopos tagja. Látta valaki ott, hogy mit tud még? Érdekes fazonnak tűnik.

Kell mondanom, hogy ezt az epizódot Oahn Ly írta, aki ugyebár egy nő? :-)

hex.kelly 2010.02.08. 18:18:37

@Chaina: 4x17 és 4x21? Oké, megadom magam, de azért majd erre a 4x18-nál feltétlenül térjünk vissza :-DDDD

Galádriel 2010.02.08. 18:44:14

@hex.kelly: és a végső válasz a 42 :-)
Egyébként ok, hogy Rossi és Hotch nagyjelenetében ott elhangzik, de ha visszanézed, akkor ott úgy hangzik a konkrét esetre vonatkozóan, hogy ez a "bad guy" döntése volt és nem Hotch a felelős. Ami alapesetben nem jelenti azt, hoyg mindig és minden esetben döntési szituáció az ölés az elkövető számára. Szerintem.

Galádriel 2010.02.08. 18:47:15

@hex.kelly: Ja az állatkínzásos előzmény ugye a gyilkos hármas egyik tagja: gyújtogatás, állatkínzás, ágybavizelés. Többek között pont az igazi BAU kutatásai mutatták ki, hogy a sorozatgyilkosok túlnyomó többségénél megvan ez a hármas a gyerekkorban, de legalább kettő.

hex.kelly 2010.02.08. 19:21:45

@Chaina: Ejj, a BAU-nak elég lett volna eljönni Mo-ra: amikor gyerekek voltunk, és nyáron a nagyszülőknél az összes unoka együtt nyársalt, mama mindig azt mondta a fiúknak, hogy ne játsszanak a tűzzel meg a parázzsal, mert akkor éjjel be fognak pisilni. Szóval akkor nem is az ágyneműt féltette, hanem a lelki üdvösségüket :-DDDD

hex.kelly 2010.02.08. 19:22:53

@Chaina: És igen, 42 :-DDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása