Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dollhouse - A felejtés ára 1x03 - Lámpaláz

2010. február 06. 10:00 - névtelenblogger

Popkoncerttel nyitunk. Néhány percig seggriszálással teszik próbára a türelmünket (már akiét). Ezután drámai képsorokon meggyullad egy háttértáncos a színpadon. Mindenki csupa meglepetés és riadtság, csak egyvalaki nem: egy vöröshajú Gyllenhaal-hasonmás a közönségben. A popsztárt kimenekítik, huh, vágás.

Babaház, érzelmes pillanatok. Echo és Sierra edzenek, Sierra megtántorodik, Echo segít. Mire valók a barátok? – jegyzi meg. Sierrával van valami, ez látszik, de erről többet egyelőre nem tudunk meg. Boyd közben a múltkori nyilazós buli utókezelésén vesz részt, próbálja meggyőzni Dr. Saunderst (Dokinénit), hogy minősítse alkalmasnak. Nekem itt beugrott James hasonló esete a Világ nem elégből, de Boydnak úgy tűnik nem, mert habozás nélkül a szóbeli érvelést választja a doktornő meggyőzésének eszközéül. Vigyáznia kell Echóra, mert valaki vadászik rá odakint stb stb. Eset letudva, dokinénit ennyivel is meg lehet győzni. Mond még valamit viszont, hogy más is figyel, de nem tudom, ennek mi a jelentősége.

Miss DeWitt baráti látogatást kap. Raynának, az első jelenet popsztárjának a menedzsere az. Míg túlesünk azon a meglepetésen, hogy DeWittnek barátai is vannak, a menedzser elmondja, hogy van egy őrült rajongó, akitől félti Rayna életét, és hogy már több szerencsétlen „baleset” történt, amikben Rayna majdnem otthagyta a fogát. Kellene valaki, akiben Rayna megbízik, és aki annyira szereti Raynát, hogy akár egy golyót is bekap érte. Közben meg persze nem is tudja, hogy Rayna védelme a feladat. Tökéletes szerep egy aktívnak, csak kell valamilyen alkalom, hogy Rayna közelébe kerülhessen. „Épp van üresedés”- így a menedzser, némi fekete humorral ugye.

A nagy nevetésből Dushku gyönyörű hangjára ocsúdunk. Éppen mély átérzéssel énekel a meghallgatáson. Olyannyira, hogy Raynának egyből megtetszik; együtt is fejezik be a dalt. Megható. Fel van véve. Dushku nagyon örül, a többiek érthető módon sokkal kevésbé.

Rayna főpróbáján nincs sok érdekes, Rayna tanítgatja a táncosait (kezdjük érezni, mihez ért a legjobban), Echo pedig próbál beilleszkedni, aminek része egy gyors cicivillantás is, nem mintha lenne jelentősége, mi úgysem látjuk. Rayna sztárallűröktől nem teljesen mentesen kiborul, erre a menedzsere szépen elvezeti.

Paul megérkezik a buliba, ahova az orosz maffiózó invitálta meg Mellie-n keresztül még korábban. Már várja Pault. „Megtettem amit kértél: körbeszaglásztam, kérdezősködtem a Babaház után. Erre mindenki úgy néz rám, mintha valami idióta turista lennék!” Hehe… Ezek után egész elmélyedt beszélgetést folytatnak. Honnan gondolja Paul, hogy létezik a Babaház? A szükséges technológia létezik, és az emberi természet olyan, hogy ha adott valami, akkor kihasználja. Hmm. Orosz maffiózó srác válasza: tudod mit? Ha lenne, én örülnék neki! Jelentkezhetnék babának, hogy levegyék ezt a rettenetes terhet a vállamról!

Topher és Boyd telefonálnak, a múltkorinál kevésbé szenvedélyesebben. Össze-vissza locsognak, aztán meglátjuk a jelenet értelmét: Topher épp egy babát törölt, na és ki az? Orosz maffiózó srác! „Hello, Victor.” „Elaludtam?” - jön a protokollválasz, immár a helyes orosz akcentus nélkül.

Közben Echo nagyon élethűen adja elő a háttérénekest a színpadon, szuperül le is megy a show. Afterparty, feltűnik Sierra is. Nem fogjátok elhinni, a bárgyú törzsrajongó szerepében! Rayna kínosan beszélget vele, majd Echo ártalmatlanná tesz egy paparazzit. Gyllenhaal a háttérből figyel, bár nem igazán értem, a furán álló vörös hajával miért nem veszi észre senki.

Paul barátunkat következő nap Victor az orosz maffiózó szerepében jól elküldi egy elhagyatott pincébe, mondván, ott lehet a Babaház. Vigyázzon magára. Vigyázhatna is, ugyanis csak egy csapat gorillát talál, akik majdnem elintézik. Végül lenyomja őket, de infót nem kap, egy lövést az oldalába viszont igen. A 911-et még van ideje hívni.

Úgy tűnik, a másik fronton Echo és Rayna nagyon összebarátkoztak: Echo bejáratos Rayna öltözőjébe is. Megcsodálják utóbbi rajongói orchideáit, plusz Echo megtalálja Rayna különbejáratú fanmailjét. Mindjárt rájön, hogy ezeket az őrült gyilkos rajongó küldte, majd miután Rayna ignoráns módon kiviharzik „élete legnagyobb showjára”, az orchideák alatt megtalálja az egyértelmű üzenetet: ez-lesz-az-utolsó-viszlát. Huh. Echo kiszalad a színpadra, ahol Rayna épp Sierrát mutatja be első számú rajongójaként. Gyllenhaal pedig épp lőni készül (meglepetésre néhány jelenettel korábban kiderült, hogy ő az őrült rajongó, mankóban csempészte be a távcsövest). Echo kreatívan bereflektorozza a nézőteret meg a szemközti falakat, mire meglátja Gyllenhaalt, emez meg célt téveszt. Raynát, Echót kimenekítik.

Rayna totál ki van bukva, hogy Echo miért mentette meg az életét, ő bizony meg akart halni. Merthogy neki olyan szar, csak mások elvárásai szerint teljesít folyton. Hát akkor változtass!, így Echo. Nem sikerül megegyezniük, Echo kiviharzik.

Sierra, a drága törzsrajongó épp backstage bóklászik, mire Gyllenhaal elrabolja. Atyavilág… Küldd egy videót, amiből kiderül, hogy Raynával kapcsolatban álltak. Rayna elviharzik megint. A menedzser Echónak: nem kellene vele lenned? Kirúgott. És? Igaz, akkor is segítenem kell neki. Közben Sierrát nézi a monitoron. Lemegy Raynahoz, aki épp a „show must go on” mantrát gyakorolja. Kis vita, hogy Rayna miért nem segít a szegény elrabolt rajongón, aztán Echónál elpattan valami, és leüti egy székkel. Közli: igenis segíteni fogsz neki. Hozzáteszi: „Mire valók a barátok?” (Ez ugye ismerős?)

Hamar kiderül, hogy Echo túszcserét ajánlott Gyllenhaalnak. Ezen Dominic jól felpaprikázza magát, neki is megy Tophernek. Apropó: DeWitt és Dominic beszélgetéséből kiderül, hogy Sierrát pontosan azért küldték be, hogy Gyllenhaal figyelmét elvonják Raynáról. Briliáns. Echo viszont épp túszcserére viszi az ügyfelet. Össze is jön a banda: Gyllenhaal, Sierra, Echo és persze Rayna. Kis lelkizés után Echo ledobja Raynát egy kötélen a mélybe, amivel megzavarja Gyllenhaalt, és így el tudja intézni. Utána persze rendes lesz Raynával, és egyből felhúzza a kötélen. Rayna meg is ígéri, hogy nem akar többé meghalni.

Az epizód végén Boyd és Saunders, valamint Dominic és DeWitt beszélgetnek. A lényeg, hogy Echo furcsa módon kiterjesztette a feladatot, és kreatívan oldotta meg. Boyd kötelező epizódvégi sokat sejtető okossága: nem tudom mi ez, de valami különleges. Saunders emlékezteti, hogy ezen a helyen nem jó különlegesnek lenni, egész pontosan: „legjobb az elég jót kívánni.” (Ezt érdemes megjegyezni, később még jelentősége lesz.) Rayna már hallhatott lassú dalára látjuk Pault, aki túlélte a kalandot, épp Mellie látogatja, de nem tudjuk meg, ennek vajon mennyire örül; Echót és Sierrát pedig nagyon figyeli Sierra felügyelője, a feltűnő barátkozás miatt. Echo tényleg kicsit többnek tűnik: int Sierrának, hogy ne közelítsen, mert figyelik. Nem sima baba, az biztos.

Címkék: dollhouse
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2010.02.06. 12:01:19

véégree Dolhouse HV! :D
jóólett,és a rész is nagyon tetszett,de az a csávó aki a nyomozónak a "segítője" az baba?! o.O csak néztem...
^^

névtelenblogger 2010.02.07. 10:19:04

@Miss Scherbatsky: Szia! Örülök, hogy legalább te olvastad :)

Számomra ez volt az egyik leggagyibb rész. Felvonultattak benne minden klisét, ami csak létezik: popsztár magánéleti válságban (ezt a végére ráadásul még alapszinten sem bontják ki), egy elvakult rajongó akarja megölni, aki nem mellesleg azt hiszi, különleges kapcsolatban van vele, plusz antiszociális és furán néz ki (csak nem!?), a popsztár maga is meg akar halni de a végén meggondolja magát, na és persze ne felejtsük el a háttérénekesek világának (féltékenykedés) meg a showbiznisz hátterének igen sablonos bemutatását (sztárallűr stb) sem, aminek szintén semmi funkciója a történet szempontjából.

A Victor vonal tényleg meglepő, de sokkal jobban ki lehetett volna játszani szerintem. Ha jól emlékszem, az alternatív pilotban volt úgy (amit ne nézzetek meg míg az első 6-7 rész meg nem volt), hogy az egyik jelenetben látjuk a dollokat aludni menni, és ott jelenik meg először Victor babaként. Sokkal finomabb célzás, ami nálam nagyobbat üt. Ezután én a következő epizódban tettem volna be az alagsoros jelenetet, mert nagyobb a súlya, hiszen már rögzítettük, hogy akkor az orosz maffiózó az csalás. Így az egész csak egy nagyon magas labda nagyon egyértelmű lecsapása, olcsó poén. Ráadásul a főtörténet mellett számomra Paul alagsoros küzdelme csak egy jelentéktelen betét, hiszen Pault nem is ismerjük még, nem tudjuk miért fontos, nem szorítunk neki.

Jó hír, hogy a következő résztől rohamosan javul a sorozat, és a "folytatólagos" szál is egyre nagyobb szerepet kap. Illetve, pont ezért javul :)

~Moi~ 2010.02.07. 12:12:26

Jaa Paul-t (az a nyomozó ugye?:) még annyira nem ismerjük sajnos, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy rátalál-e a babákra? Még egy olyat is el tudok képzelni, hogy belőle is babát csinálnak :D
Nekem összeségében tetszik a sori izgalmas, csak azt kicsit fura h Ekóval állandóan baj van és mégis mindig ő kap minden melót, ehh -.-' dehát film :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.07. 13:28:10

@névtelenblogger: Én is olvastam!
Felvetted Sixxel a kapcsolatot, hogy írod tovább, mert már majdnem kiárulta alólad a hogyvolt?

A mostani utolsó rész (5.?) volt számomra a legunalmasabb, bár lehet ezen a 3.-on is bealudtam, mert a következő rész "előzőrész tartalmában" láttam csak, hogy Pól találatot kapott...

névtelenblogger 2010.02.07. 13:35:54

@vadász2: Csao, ezt örömmel hallom :)

Sixxel volt egy kis félreértés, de tisztázódott; elvileg a helyemen vagyok még :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.07. 14:52:56

Tetszett a hogyvolt!:)
A sztori tényleg nem volt most világbajnok, de az bejött, ahogy Echo egyedien oldotta meg a szituációt.

Gabba 2010.02.07. 16:02:08

@névtelenblogger: olvassuk ám többen is a hv-t! Hajrá, tényleg egyre javul a sori!

névtelenblogger 2010.02.07. 21:40:48

@Gabba: ennek örülök! :) Jól jön nagyon a visszajelzés, mert látogatottsági statisztikám nincs, így nem tudom, olvassátok-e amit írok, főleg így néhány hét lemaradásban a vetítéshez képest.

Akartam még szólni, hogy holnap reggelre éles lesz a 4. rész hogyvoltja, és még a holnap esti epizód előtt jön az 5. részé is, szóval el ne kapcsoljatok! :)

Bejgli 2010.02.08. 11:29:56

hello névtelenblogger: én is mindig alig várom a hv-ot - ha ez segít a saját statisztikában :)

névtelenblogger 2010.02.08. 13:15:17

@Bejgli: segít, köszi :)

n.zs 2010.02.08. 21:30:47

Én is mindig olvasom!
Ez az epizód tényleg nem volt a max, de jó volt.

mydeusex 2010.12.23. 18:18:54

Nekem annyi kérdésem lenne, hogy a részben szereplő dalt, amit Echo mint vokál is énekel a koncerten azt a sorozathoz írták, létező szám, vagy csak ezt a pár sorját találták ki vagy mi?
Ha létezik cím szerzőt esetleg tudna valaki mondani,
süti beállítások módosítása