Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x12 - Beyond Here Lies Nothin' (ÉVADZÁRÓ)

2010. február 04. 13:59 - Hoppancs

Visszatérünk a kellemetlen pillanathoz, mikor Sookie szembesült fekete szemű Lafayette barátjával, majd szép nagyot visított. A kezdeti ijedtség után próbálja meggyőzni a férfit, hogy nem kéne asszisztálnia a kétes kimenetelű bulihoz, de ilyen könnyen nem lehet semlegesíteni Maryann szolgáit. Lafayette felszólítja, hogy öltözzön át, Tara közben leviszi az „úrnőnek” a meghatározatlan funkciójú óriástojást. Új ruhájában Sookie is követi barátnőjét a földszintre, ahol megtudja, hogy ő most tanú lesz. Akárcsak Pelikán Elvtárs, ő is szívesen mentesülne a feladat alól, de egyelőre erre semmi remény. Maryann a Nagyi egykori esküvői ruhájában feszít, és átszellemülten várja a pillanatot, mikor az ő hatalmas férjura oltár elé vezeti. A koszorús zombik is nagyon boldogok, egyedül az Eggs szorításából sikertelenül szabadulni próbáló Sookie nem osztozik az örömben. Megértjük.

Maryann távozásra kéri segédeit, hogy kettesben maradhasson „tanújával”, majd szeretné rávenni Sookie-t, hogy megint eresszen bele egy kis áramot, hisz a múltkor is olyan jól esett. A lány meg is próbálja, de nem megy neki. Maryann meg van róla győződve, hogy Sookie nem emberi lény, mert ha az lenne, már rég a maga oldalára zizzentette volna. A telepata előtt viszont hiába rezeg, az csak normális marad. Sookie létének titka egyelőre feltáratlan marad, a szó pedig Samre terelődik, aki Maryann szerint az ideális nászajándék. Hiába, valaki többre vágyik egy szószos tálnál. Sookie azt is megtudja, hogy ő lesz a csali, aki miatt Sam majd el fog jönni, ezután kap egy csinos fejdíszt, hogy ne legyen olyan lehangolt.

Sophie-Ann királynő rezidenciáján kevésbé kaotikus a helyzet, Eric kissé unottan vesz részt a kockajátékban, közben a ménádról, illetve Bill és Sookie kapcsolatáról cseveg a felséggel. A jó pszichológiai érzékkel rendelkező Sophie-Ann megállapítja, hogy Eric szereti Sookie-t, és a viking nem is tiltakozik túl hevesen. Az őrök pletykás kedvének köszönhetően a királynő már arról is tud, hogy Bill rájött Eric érintettségére a V-bizniszben. Eric biztosítja, hogy annak nincs tudatában, hogy az egész üzlet mögött valójában Sophie-Ann áll, a nő pedig meglehetősen hevesen adja tudtára, hogy jobb, ha gondoskodik róla, hogy ez így is maradjon. Jason filmes műveltségét is bevetve igyekszik lelkesítő szavakat intézni Andy-hez, miközben lassan, de biztosan a zombi főhadiszállás felé haladnak. Ahogy azonban belevetik magukat az ünneplő tömegbe, egy pillanat alatt átalakulnak ők is. Úgy tűnik, Jason ma mégsem menti meg a világot.

Bill és Sam némi férfias sértettséget sem nélkülöző párbeszédének lezárásaként a vámpír agyarvillantással nyomatékosítja azon kívánságát, hogy Sam működjön együtt vele a város megmentésében. Sookie közben a tojásról kérdezősködik, ami időközben véres lett, és rajta kívül mindenki más lelkesen nyalogatja. Kiderül, hogy egy egyszerű strucctojásról van szó, ami a termékenységet hivatott jelképezni, ó, jeee! Közben eljött az idő, a menyasszony megmutassa magát az ünneplő népnek, úgyhogy ki is vonul a kertbe, ahol hamarosan megjelenik Bill, és személyesen adja át a ménádnak Samet. Cserébe Sookie-t kéri, és meg is kapja. A lány persze nem akarja hagyni, hogy szegény Samet megöljék, és jobb híján Billt kezdi cseszegetni, aki azonban nyugalomra inti, és kéri, hogy bízzon benne.

Maryann rövid mitológiai előadását követően már hozzák is a lekötözött áldozatot, aztán a könnyekig meghatott ara még szól pár szót, majd megjelenik Eggs a nagy késsel, hogy a lényegre térjen. Bill ráparancsol Sookie-ra, hogy használja a képességét, miközben Samet rendesen keresztül döfik. Maryann a véres kést simogatja, Sam pedig gondolatban elrebegi Sookie-nak, hogy rombolja le a rusnya építményt. A lány eleget tesz a kérésnek, a keze pedig újra elektromos impulzusokat bocsát ki. Maryann éktelen haragja gerjed, ahogy a műve összeomlik, és először a zombisereg fejét fájdítja meg, majd Sookie üldözésébe kezd. Épp el is kapná, amikor egy hatalmas, ragyogó, fehér bika jelenik meg előtte, akiben férjét, az istent véli felismerni. Elé tárja keblét, a szent állat pedig annak rendje, módja szerint felnyársalja. Maryann örül, hogy meghalhat a szerelméért, de rögtön leolvad arcáról a mosoly, mikor a bika visszaváltozik Sammé, és kitépi, majd összezúzza a ronda szürke szívét. Ez volt hát az a pont, mikor a bakkhánsnő halandó lett, és sikerült is végezni vele.

Ennek örömére a nép kijön a zombi állapotból, és igen csodálkoznak. Bill eléggé legyengült Sam meggyógyításától, de majd helyrejön, nem kell félni. Ideje eltakarítani Maryann romjait, meg a sok oda nem illő embert a Nagyi házától. Mrs. Fortenberry is magához tért, és rögtön el is kezdi izélgetni a fiát. Hoytnál viszont betelik a pohár, mikor kiderül, hogy valóban igazak az anyja által „módosult tudatállapotban” elmondottak, és otthagyja a krokodil könnyeket hullató vénasszonyt. A viszonyok egyébként kezdenek rendeződni, Andy visszakapja a jelvényét, Jane Bodehouse megtalálja az ujját, Sam és Bill pedig megköszöni egymásnak a bizalmat. Sookie és Tara is túlvan az első sokkon, csak szegény Eggs van padlón még mindig, mivel tiszta vér a keze, és fogalma sincs, miért.

Másnap a Merlotte is kinyit, látszólag megy minden a régi kerékvágásban. A pletykás asszonyok szokatlan elméleteket gyártanak a történtekről, Terry és Arlene szépen néznek egymásra, és a gyerekek is megvannak. Jason azt hiszi, ők mentették meg a várost Andy-vel, bár arra nem emlékszik, hogyan. Ismét hősies szónoklatot tart, szegény Andy csak pislog. Sookie boldogan nézegeti a Billtől kapott ruhát, mikor Eggs ráhozza a frászt. Mindenképpen tudni akarja, mik vannak a fejében a sötét foltok helyén, hiába igyekszik Sookie lebeszélni. Látva a fiú kétségbeesését, belenéz az agyába, és kitépett szíveket lát. Eggs képtelen elfogadni, hogy az egész csak Maryann hatása volt, és zaklatottan elrohan.

Bill a randira indulva összefut Jessicával, aki látszólag szintén kedvesével készül találkozni. A lány elmondja, hogy volt némi összezördülés Hoyt és közte, most megy bocsánatot kérni. Sam közben valahol becsenget egy házba, az ajtót pedig egy számunkra eddig ismeretlen, megviselt külsejű asszony nyitja ki. Párbeszédükből kiderül, hogy régen ő és férje fogadták örökbe a kis Samet, de egyszer láttak valami furát (feltehetőleg egy átváltozást), és inkább lemondtak róla. Szép. Sam a vér szerinti szüleiről szeretne információt szerezni, amit az egyik szobában csendesen haldokló férjtől meg is kap. Az egykori nevelőanya nem ajánlja a találkozást, mert szerinte Sam ősei rossz emberek. Ajaj… Hoyt nem találja otthon Jessicát, a lány ugyanis egy ismeretlennel cicázik valahol messze, majd a nyakából táplálkozik igen agresszíven.

Eggs fel akarja adni magát Andynél, kétségbeesetten könyörög a zsarunak, hogy csukja le. Andy csak azt tudja elismételni, amit szegény Eggs már tucatszor hallott, miszerint ő nem tehet róla, mindez Maryann műve volt. A fiú azonban nem nyugszik, bőszen hadonászik Andy felé az el nem hanyagolható pengehosszúságú tőrrel, amivel két ember szívét kioperálta. Jason messziről úgy látja, Eggs meg akarja ölni Andy-t, és újonnan szerzett haverját védve lelövi a „támadót”. Andy megdöbben, majd ráparancsol Jasonre, hogy azonnal húzzon el, majd ő magára vállalja a dolgot. Tara estéje megint rosszul alakult. Bill és Sookie eközben mit sem sejtve élvezik a tökéletes randevút egy csinos étteremben tánccal, fincsi kajával, lánykéréssel. Utóbbi Sookie-t megijeszti, hisz’ azt sem tudja, kicsoda, vagy micsoda ő valójában, az élete tök zavaros, nem tudja, mit akar… Ki is szalad a mosdóba, hogy rendbe tegye magát, Bill pedig nem tudja a dolgot mire vélni, elvégre az ő idejében nem volt divat az efféle hiszti. Azért türelmesen vár, hátha elmúlik a roham. Sookie lassan megnyugszik, és eldönti, hogy igent mond, de mire visszaér, Billt sajnos valaki már elragadta.

Címkék: true blood
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovácspéterke 2010.02.04. 17:08:14

Annyira, annyira, annyira rossz volt az egész sorozat szinkronja :(!

antiblogger (törölt) 2010.02.04. 17:20:38

Szinkronosan soha nem nézek filmet/sorozatot. Minusz 50% kb. No de mindegy is, nem tudjátok mikor jön a 3. évad?

nézz · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.04. 17:46:32

Mástól is hallottam már,hogy nincs megelégedve a magyar szinkronizálással, de nekem bejön.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.02.04. 18:07:13

A TB pont az a sorozat, aminek a szinkronizálásáért letöltendő börtönbüntetés járna. A déli akcentusok, a kisváros jelleg csak eredetiben jön át. Az igénytelenség netovábbja magyar hanggal nézni.

A 3. évad júniusban jön.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.04. 18:16:59

@_Venom_: Vagy kompromisszumos megoldásként a sok közül az egyik ismétlés lehetne eredeti nyelven. Emlékszem, még az ősidőkben a SP úgy ment az HBO-n.

GázGéza 2010.02.04. 18:57:25

Digitális (internet alapú) vételnél (pl. UPC digitális kábeltv, de gondolom más szolgáltatóknál is) általában lehet váltani az eredeti nyelvre.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.04. 20:12:56

@GázGéza: Nahát, ma is tanultam valamit.

(Azért remélem, a HV-t is olvastátok.:-)))

Kopiás Attila Steve 2010.02.04. 20:33:24

A szinkronnál ezesetben tényleg nem csak az a gáz, hogy a magyar mindig borzasztó, hanem hogy nagyon erős hangulatépítő szerepe van a különböző eredeti akcentusoknak.

A leírásban egy dolgot kiegészítenék: Sam mostohaszülei tényleg látták amint egyszer átváltozik kutyává még kissrácként, erre a reakciójuk az volt, hogy egy szó nélkül elköltöztek, amit Sam úgy vett észre, hogy egyszer csak hazajött (suliból? táborból? nemtom), és sehol egy bútor a lakásban, kivéve az ő szobáját... Ekkor szaladt világgá, majd kötött ki éhesen és meztelenül Maryannél. Valamelyik résznek a fele kábé erről szólt, ez kicsit érthetőbbé teszi a mostani találkozás kínos voltát...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.04. 20:40:24

@KA_Steve: Köszi! Hm..Ez vagy az előző évadban volt, amit még nem én írtam, és már elég régen láttam, vagy nagyon hülye vagyok...De nem emlékszem...

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.02.04. 21:28:53

@Hoppancs: Vagy nem várja meg az ember, míg a magyar csatornák leadják az adott sorozatot.:)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.04. 23:10:17

@Hoppancs: Kicsit utánanéztem, és az első szezonban volt az a bizonyos jelenet, én meg már jól elfelejtettem. Elnézést!

kovácspéterke 2010.02.05. 18:03:22

Láttam eredetiben is, épp ezért kiábrándító.
Nekem nem a déli akcent hiányzott,pl Lafayette kifejezetten tetszett magyarul, hanem a konkrét hülyeségek fájtak, pl amikor Godric mondja Ericnek, hogy fater, bruder, son (nem tudom, hogy kell ósvédül írni), és ezt sikerül atya, fiú, szentlélekre fordítani. De rengeteg ilyen ferdítés volt, ami tökre elcseszte az egészet.

naughtyL 2010.02.07. 00:35:44

jaj már itt is vége lett:(
köszi, hogy írtad a HV-kat:) legalább egy kis időre el feljtettem, hogy messze még a kezdés..
én sem dicsérem a magyar szinkront.
Erikről most nem raktál be képet:D
Amúgy nekem ez a befejezés arra volt jó, hogy azért nem rágom le a körmöm a kezdésig, de várom. Mindenképpen izgalmasabb és jobb volt ez az évad, mint az első, de így a vége nekem picit kevés volt, Maryann-t igen könnyen lerendezte Sam és a Sookie vs. Bill romantikus vacsi jelenet sem hozott lázba és ugye a végén a hol van Bill? hmm.érdekes

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.07. 02:36:13

@naughtyL: Nincs mit, örülök, hogy olvastad őket!

Én azért Jessicáért is izgulok, remélem, nem durvul el nagyon a következő évadban.

naughtyL 2010.02.07. 13:49:49

:) remélem, majd a 3.évadot is ilyen lelkesen írod:)

Tényleg Jessica meg Hoyt. Hát azért érdekesebb lenne Jessica, ha kicsit bedurvulna, szerintem:)
süti beállítások módosítása